Fórum témák
» Több friss téma |
A felső UHF-antennát próbáld ki, azzal jó esélyed van a törésmentes vételre, pláne, hogy nincs is messze a nagyadó. Nem tudom, hogy koaxkábeles-e a levezetése, vagy szalagkábeles.
Tetőre már koax jön be, gondolom abba kis fehér dobozba van átalakító. Akkor az alsó az vhf?
Az alsó a VHF 1-es csatornára van méretezve, ahol régen a MTV1 adása jött.
sziasztok!
Érdeklődnék hogy a digitális vételhez erősítős szobaantenna megfelelő-e? Helyileg Söptén vagyok a szombathelyi adótól 7-8kmre ami a táblázat alapján 14kW-al sugároz. Ha nem jó a szobaantenna akkor milyen antennát lenne érdemes vennem? köszi a segítséget! üdv: Tiva A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Szia!
Pár régebbi hozzászólásban mutatnak jó antennákat. A szobaantennát meg felejtsd el.
szia!
Vásároltam egy Strong SRT8113 tipusú digitális vevőt. Próbaképpen rákötöttem az erősitő nélküli szobaantennát amit a tv tetején helyeztem el. Meglepödve tapasztaltam hogy a jelerősség 75% a jelminőség 92%. És elégedett vagyok a képminőséggel is. Viszont a tv2 és az rtl klub nem jön be. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Ezek nem közszolgálati csatornák, esetleg előfizetés segítene.
Sziasztok.
A MinDig TV-vel ingyenesen fogható televíziócsatornák: RTL Klub TV2 m1 HD m2 HD Duna HD Duna World euronews http://mindigtv.hu/digitalis-atallas A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
A kiirás szerint az ingyen fogható 7 csatorna közt benne van az rtl klub és a tv2is. Szóval ez nem előfizetés kérdése.
Ezért is nem értem miért nem jön ez a 2adó.
Szia.
Tudni én sem tudom de a tapasztalatom alapján antennagondod van.A PC-hez van egy stickem amivel a 7 programot tudom fogni , 4-es lepke antennával.Itt elég kockásan jönnek a műsorok. Van előfizetéses boxom is amin 32 program jön.Ugyanabból az irányból de már 12 elemes antennával, gond nélkül.
Tegyél fel egy nagy nyereségű antennát és jönni fog. Sajnos az a jelszint ami az analógnak elég volt, ennek nem elég.
Most végül is az analógot miért kapcsolták le? Nem fért volna meg a digitális mellett?
szia!
Ma reggel bekapcsolom a készüléket és elinditom az automata keresést és láss csodát bejött az rtl klub és a tv2 is. Az antenna és a poziciója ugyanaz mint tegnap. Nem egészen értem a dolgot de a lényeg hogy bejön mind a 7 ingyenes adó. köszi a segítségeket ! üdv!
A 4 közszolgálati az egyik MUX-on (csatornán/frekvencián) jön, a másik kettő pedig másik MUX-on. A két csatorna jelszintje jelentősen eltérhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Nem veszítettél semmit. Pont ez a két adó az, amin semmi értékes műsor nincs csak reklámok. Én önszántamból nem nézem - pedig jön.
Na meg sokkal olcsobb a digitális adás ( ezt szemérmesen elhallgatják) hiszen egy adoval ( ami eddig 1 TV müsort sugárzott) digitálisan 4-t vagy akár többet is lehet sugározni, ami jelentös megtakaritás!
Persze ilyenkor az ember nem egészen érti, hogy miért nem a jelenlegi nagyteljesitményü adokat alakitják át digitálisra, hanem odabiggyesztenek a 100kW-s ado mellé egy viccnek számito 15kW-s digitális adot és csodálkoznak, hogy rossz a vételi lefedés. Remélem ez csak átmeneti állapot.
Meg lesz az is, csak egyszerre mindent nem lehet. Egy ilyen átállás az sok pénz, és főleg idő is. Azt az ellátottságot, amit az analóggal produkáltak, kb. 25 év alatt érték el, és ma sem 100.
A világon semmi sem működik varázsütésre.
Azért átdugni egy modulatátort sokkal egyszerübb mint adotornyot épiteni vagy antennákat vagy reléállomásokat telepiteni.....
Az igaz, nem is kell (lehet) új tornyokat építeni, de csak gerincadóból van vagy 20, átjátszóból meg százas nagyságrendű. Ezeken a helyeken mind "csak" át kell dugdosni a modulátort, ellenőrizni, mérni. Még a gerincadók jórésze is távfelügyelt. Ez sem két perc, vagy akár egy éjszaka. Merem remélni, hogy mikor az átállást tervezték, jó ütemtervet készítettek, és biztos nem fog évekig tartani. (remélem az anyagi fedezete is megvan, ezért húzódott évekig maga az átállás) Emlékeim szerint az átjátszó adók olyan egyszerűek, hogy azokat szerintem cakum pakk cserélni kell. Úgyhogy van munka bőven a másik oldalon is.
Hogy miért kapcsolták le?
A rádiózásra használt frekvencia természeti erőforrás. Ráadásul olyan, amiből csak egy van az egész emberiség számára. A természeti erőforrások birtoklásáért súlyos háborúkat szoktak vívni, még napjainkban is. Legalább ez az egy erőforrás az, amit megegyezéses alapon (többé kevésbé) osztanak el, és úgy néz ki, hogy nem túl sűrűn, de újra tárgyalható, eddíg különösebb háborúk nélkül. Ha érdekel, és teheted, olvass bele a nemzetközi rádiószabályzat (RR) 1. függelékébe, ahol Az aláíró államok az egyezményhez csatolt különvéleménye található. Igen érdekes olvasmány, tele komoly fenyegetésekkel: ... minden lehetséges eszközzel megvédi (adott területen) a frekvencia használat, kijelölés jogát. Ez a területi igényeket támasztó országoknál fordul elő, és nem kevés van ilyen a világon.
Vettem egy alcor vevőt egyenlőre se kép se hang, jelszintet bezzeg ki nem írna sehol, nehogy véletlenül tudjam merre kell forgatni az antennát... Érdekes lesz a beállítása, föl le futkoshatok a tetőre, pedig valamelyik toronyra biztos rá van már állítva az antenna. Az lenne vicces ha egész nap tekergetném az antennát, aztán kiderülne hogy hibás a vevő.
Lehetséges hogy hibás vagy nemjó az antenna hozzá, erositot használsz? Nálunk az az érdekes hogy ha csak lerakom a padlásra a foldre az antennát, 60-70 százalékon megyen a magyar és a szlovák adók is. Esetleg ezt próbáld meg.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Melyik típust vetted meg ?
Mert az alcor HD 2600 az egy nem is nevezném készüléknek. Gyenge a tunerje , és még sorolhatnám a képminőség hdmi kábelen keresztül ragyás stb. Volt szerencsém egy ilyenhez hát az 1000 éves videó magnómnak szebb képe van , mint annak volt.
HD2650-es, ez is elég drága volt. A képminőség érdekel a legkevésbé.
tcupper: az antenna képét már felraktam, előrébb. Most bontom le az antennát, hát gyakorlatilag minden műanyag szét van rohadva odafent, lógnak a csupasz rézdrótok. Bezzeg a szigetelőszalagot azt nem bírtam letépni
Na akkor leírom az én tapasztalataimat ezen készülékről.
Kb 2 - 3 vettünk mi is egyet , dizájn stb , biztos tuti ok. Haza hoztuk próba antennajel minimális jegyzem jó antenna és az adó toronyra 25km tiszta rálátás van. Amikor nagy nehezen végre rátalált valamire , na de jó már nem tudom melyik csatorna volt , de kb 20ms percenként szakadozott nézhetetlen , volt , és a képminőséget az előbb már leírtam. Na gyorsan vissza a boltba elmondtam a problémám illető úriember full hd meg egyebek tv ő is kiprobálta ilyen kábel olyan kábel , és soroltam neki a tv én látott hibákat , erre ő azt mondta , hogy még ilyen hibákkal nem hoztak még vissza egyet sem.Lehet , hogy csak én vagyok ilyen maximalista mondtam neki ,de ez így nekem nem felel meg.Kipróbáltunk egy másikat originál volt az is pont olyan selejt volt mint amit én elvittem. Azonnal cserét kértem egy akkor még nem sok választási lehetőség volt , és az Alcor HD1500 ast választottam amiről sok jót olvastam. A két készülék közt ég és föld a különbség a tunerje sokkal erősebb a képminőség tiszta sosem akadozik az adás , mindent lejátszik amit csak kell.Szóval kicsit csalódtam is az alcorban meg nem is.
Megcsináltam az antennakábelt, nem is gondoltam hogy ilyen nagy egy antenna, majdnem 2,5m hosszú. Nagy nehezen annyit elértem, hogy van 5 csatorna ,de egyiken sincs jel. Hiába van 23 km-re a nagy adó , úgy látszik semmit nem ér. Aki kitalálta ezt az egészet annak az anyja ma igen sokat csuklik azt hiszem. Valakinek van valami ötlete még?
Valahol, még mindíg reflexió van. Kötések, csatlakozók, esetleg korrodált, beázott koax. Ilyen eset az, ha van térerő, de gyenge a jelminőség.
Köszi. Ki iktattam a lejövő koaxot felvittem a tv-t a padlásra, és csak a szalagkábellel működik úgy ahogy, van kép meg hang is. Majd valami hosszabb szalagkábellel hozom le a jelet, akkor már csak jó lesz.
A vételi körülmények hasonlóak ahogy olvasom , és meg sem jó.Hidd el én is szenvedtem vele sokáig még meg nem untam ,aztán go vissza az üzletbe vele.
Ja szalagkábel nem jó koaxot használj , de nem lesz biztos így sem a siker ez a vevő nem azt képviseli amiért eladták. |
Bejelentkezés
Hirdetés |