Fórum témák
» Több friss téma |
Hodegen, melegen nem változik semmi? Jó eséllyel kijelzős, vagy T-con hiba.
Hogyan tudnám kiszűrni, hogy pontosan mi a hibás alkatrész? Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás? Mennyibe kerülnek az alkatrészek hozzá és hol lehet beszerezni?Majd megpróbálom reggel, hogy hidegen is csinálja-e.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Én megpróbálnám az alaplapról Tcon panelra menő, és onnan az LCD-re vezető szalag kábeleket megmozgatni, kihúzni visszadugni.
Megpróbálom bár nem nagyon hiszem, ettől megjavulna.Veszek bele egy másik panelt szerintem.44 $-ért találtam csak az a baj, hogy a világ másik végéről kell postázni.Itthon nem lehet kapni normális áron?
Raktam fel képeket a különbségekről. Egyébként ennél a tévénél is úgy volt hogy a kolléga elment nyaralni egy hétre és kihúzta a konektort
Csak tipp, de szerintem ez lcd-panel hiba. Ha nagyon zavar a hiba, akkor vagy add el, vagy olcsón vegyél hozzá kijelzőt bontottan.
Sziasztok milyen tv-rol is van szo?
SAMSUNG LE40A559P4F Ja és még azt vettem észre , hogy ha egy ideig kint van a menu ablak és ha kimegyek a menuből, akkor látszódik halványan mintha beleégne
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Amúgy visszaolvastam egy kicsit és egy valami még kimaradt. Írtad, hogy "nem nagyon reagál a tv a fényerőváltoztatásra". Ha van multid, akkor meg kéne nézni a feszültséget az inverter DIM pinjén, úgy hogy valaki a távon állítgatja azt le és fel.
Ha változik a feszültség (ahogy kell neki), akkor inverter/fénycső lesz a rossz ami azért jóval szerencsésebb eset, mert egyszerűbben és olcsóbban is javítható. Ha nem változik a fesz, akkor sajnos scaler hiba. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
En megprobalnam,stanby uzemmodban a tavszabajzo segitsegevel,egy factory reset-et!vagy mar probaltatok?
Az inverter fényereje külön állitható a menüben de az szépen működik
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
A factory reset-en már túl vagyok
Valami feszültség nem annyi amennyinek kéne lennie, olykor megszakad néhány vékony sáv magában a kijelzőben, általában javíthatatlan.
Sajna én sem tudom mi legyen a tv-vel.
Eddig itthon nem találtam hozzá t-con kártyát. 50-60 ezret nem éri meg rákölteni. Az elég furcsa, hogy egy hét áram nélkül és meghal......mitől lehet ez? Székesfehérváron nincs valaki hozzáértő köztetek? Biztosan ki lehetne mérni mi ment tönkre.Én max panelt tudok cserélni.
Idézet: „.....mitől lehet ez?” Teljesen kihűlt és ami eddig a meleg miatt elvetemedett, most elpattant.
Mindenesetre érdekes jelenség
Samsungéknál nem az.
Többé nem húzom ki egyik tv-m sem a konnektorból....
Egy kis segítségre lenne szükségen.
Képernyő bal felső sarkába egy CF feliratot és azóta a távra nem reagál illetve az adók össze vissza keveredtek és el is tűnt egy jó pár közülük. Ezeket találtam: RC has no function, no standby. Display "cF" on screen is red: [Software error]. Carry out factory reset: simultaneously press Prog. key and Vol. key for 5 secs. Enter all data again. Displays own, internal colour bar test picture on all programme sites. Audio of adjusted programme present: [Reset via -Vol and -Progr. unsuccessful]. Enter code 259780 and press key "i". Delete cF mode. Tud valaki valami ötletet adni. Előre is köszönöm!!!
sziasztok megadta magát a 2,5 éves ORION LCD PT32S típusú tévém. A baja az, hogy a képernyő több mint 2/3 teljesen fekete a maradék képernyőn sötéten de bejön a kép. Hang van.
Találkozott-e már valaki ilyen hibával LCD tv.-n ? Lehet-e javítani, illetve a javítása mekkora költséggel jár? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia!
Leírásod alapján lcd panel hiba nagy valószínűség mellett és így nem javítható. Viszont lehetséges, hogy "csak" a háttérvilágítással lesz valami. Én így csinálnám: Szétszedném az lcd panelt óvatosan és megnézném hogy mindegyik cső rendesen világít. Ha mind jó, (2-2db szokott lenni lenn és fenn is) akkor sajnos az lcd panel a rossz és annak drága a javítása mert cserélni kell. Ebay-en is 10.000ft körüli az alkatrész bekerülési költsége. A háttérvilágítással amúgy ha valami nincs rendben, akkor abban rendszerint a védelem közbelép és le is kapcsolja a háttérfényt. Emiatt nem biztos hogy cső hiba lesz, sőt valószínű hogy nem az.
Hello!
Rengeteg féle lcd tévének ez a típusa, a tiéd melyik?
ez a típusa .
Na most bekapcsoltam márt teljesen fekete a képernyő, hang továbbra is van. A tv képe
Erős szembefénynél nézd meg a képet, valószínű hogy lesz az is. A fénycső hiba is reális így, amit az előbb írtam.
Kösz a válaszod.
Tehát panel hiba? Akkor most javítható vagy sem? Nem vagyok műszerész, ezért nem szedném szét a tv.-t, hátha nagyobb kárt okozok vele. Most már teljesen fekete a kép, hang továbbra is van. Ha panel hibája van ehhez a típushoz lehet kapni, rendelni, vagy kuka az egész tv?
Szia!
De a legreálisabb az lenne, ha szétpattintanád és belenéznél, hogy látszik-e valamilyen szemmel látható elváltozás.
újból van 1/3 kép
nem merem szétszedni,
Ha nem mered szétszedni, akkor hiába koptatod a billentyűzetet.
Így előre nehéz megállapítani mi a hiba pontosan. Ha annyira nem értesz hozzá akkor vidd el szerelőhöz. Elmondásod alapján (nincs háttér sem már) az inverter/táp részen lesz a hiba itt pedig vagy cső vagy kondenzátor gond lesz.
Ha ezeket megbízhatóan leellenőrizted csak akkor lehet kimondani hogy az lcd-panel a rossz!
Érdekes hiba de ha jól látom akkor egy 32"os tv, ebben legalább 6-8 fénycső van az lcd mögött vízszintesen. Olyan szokott lenni hogy egy hibásan megy és nem áll le a háttérvilágítás, de ha több hibás is van elvileg tiltania kéne tehát max pár másodpercre kapcsol be.
Lehet inverter hiba. Láttam már ilyen hibád de most így hirtelen nem emlékszem mi volt. Ha leszeded a hátlapot és csinálsz egy képet a belsőről lehet lennének még ötletek. A TV a török vestel cég által gyártott, ezer féle néven létezik még. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |