Fórum témák
» Több friss téma |
Csináld meg jól az antennakábelt a dipóltól a vevőig és utána jó lesz!
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Szerinted hogy hozzam le, tegyem minél közelebb az átalakítót az antennához és jöjjek le koaxal? Vagy csak szalagkábellel antennától tv-ig, vagy félúton átalakítva?
A szalagkábel eléggé felejtős. Inkább vegyél új koaxot, és csináld meg rendesen. Az antennához is vegyél vadi új balunt, amit az antennára szerelj fel. És mielőtt összeszereled, mindent fémtisztára takaríts meg.
Az antennán nem volt balun azért kellett a szalagkábel. Egy ilyen antennának a végén lévő átalakítót használtam. Akkor majd koaxot rakok ezt az átalakítót meg rárakom közvetlen az antennára, úgy jó lesz?
Na ebben aztán semmi sincsen. Ezzel az életben nem fogysz digitális adást nézni. Még analógot is csak úgy ahogy.
Bővebben: Link
Hogy ne lenne, van benne két tekercs. Be is jött fent a kép, írtam is. De én csak a dugóról beszélek , nem az antennáról, nagy antenna van fent.
Nem láttam a belsejét, de az antenna pálcáról meg az elmondásodból VHF balunra gyanakszom. Az UHF balun, az régebben egy kétlyukú ferrit hordó magra készült, a benne levő "tekercsek" vékony szalagkábelből készültek. De lehet készíteni koaxból is, ahogy a linken is láthattad.
Ha az autódra felteszel egy fa kereket az egyik helyére, gurulni fog, de menni nem tudsz vele. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Az van benne kétlyukú ferrit tekercsekkel ilyen. Akkor csak jó.
Akkor ezt tedd fel a diipól tövébe. A szimmetrikus végét a dipólra, az asszimetrikus vére a koaxot. Ügyelj a megfelelő mechanikai rögzítésére, és az időjárás védelemre.
Nem látni jól, de nekem gyanús, hogy a szimmetrikus oldala nem hajlított dipólhoz, hanem egyenes dipólhoz való. Az első esetben 1:4, a másodikban 1:2 áttételű a balun. De az antennádról sem lehet tudni semmit.
Ilyen az antenna. A kép002 nél bejelöltem két lyukat , nem baj ha ott csatlakozok rá az antennára? Mert ahova most van kötve a kábel az egyik csavar bele van törve.
Ez nem túl jó megoldás UHF-re. Ha szeretsz barkácsolni, akkor csináld meg így. Vagy végy egy normális, modern aszimmetrikus kimenetű antennát. A hátránya ennek a megoldásnak a korlátozott sávszélesség, ezért egymáshoz közeli csatornákhoz lenne jó.
Ez pont egy hajlított dipól, 1:4 áttételű balunra lenne szükséged. A tied nem az, lehet hogy működik, de biztos, hogy nem jól. A balun szimmetrikus végét a hajlított dipól végére kell(ene) kötni, minél távolabb kötöd a végpontokból, annál inkább elilleszted, ami szintén reflexiót okoz, aminek a vége jelminőség romlás, a legkisebb jel erősség változás esetén kockásodás.
Oppá. Most látom, hogy ez az antenna UHF antenna egyáltalán, ha az is valószínűleg az alsó néhány csatornára. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Ez így nem jó. A szalagkábel nem érhet hozzá semmihez (legfeljebb a cserepek közt átdughatod), de főleg így fémhez hozzákötve teljesen használhatatlanná teszi a vételt.
Egyből az antennánál kellene lennie a balun-nak, onnan koaxal tovább. A koaxot már bármihez hozzákötheted, bárhol átvezetheted..
A képen lévő UHF antenna ugyan nagy nyereségű, de csatornacsoport (vagyis kb. 5 egymás melletti csatornát vesz csak jól) ezért a DVBT-hez nem lesz jó. Az UHF sáv alja jól fog jönni, a felső fele viszont nem. Természetesen a 7 csatornát is általában úgy osztják el, hogy amit inkább néznél az 700MHz felett jön, nehogy használni tudj pl. egy ilyen antennát.
Az erősítős lepke jó kompromisszum szokott lenni, igaz hogy tekeri a villanyórát, de nem foglal nagy helyet, nem himbálja a szél, és a galambok sem ülnek rá. Mondjuk a sáv vége felé annak is kisebb már a nyeresége. Idézet: „lepke jó kompromisszum szokott lenni” vagy nem Egy 4-es lepke 12dB nyereségű, egy ilyen hosszúyagi kb 16dB nyereségű azaz két lepke se tesz ki egy csatornaszelektív hosszú-Yagit.
hello
Strong SRT8113-as digitális vevő és egy erősitős szobaantenna. Ezzekkel az eszközökkel mind a 7ingyenes adást tudom fogni. 75% jelerősség és 92% jelminőség . 14kw adótoronytól vagyok 5kmre. üdv! Idézet: Amivel aztán majd nem megy semmire, de ezt már leírtam (meg néhányszor ki is próbáltam). Úgy látom, hogy a hozzászólásom többi része nehezen olvasható. „két lepke se tesz ki egy csatornaszelektív hosszú-Yagit.”
Úgy látom, hogy a hozzászólásom nehezen olvasható.
UHF sávszelektív antennán vagy a IV. vagy az V. TV sávot kell érteni. IV.sáv: 21-37.cs. 470-606 MHz V.sáv : 38-81.cs. 606-960 MHz ebbe azért belefér sok csatorna még frekiváltáskor se kell új antenna... A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Felszereltem az antennát. 65-70% jelerősség, 97% jelminőség. Gödöllői átjátszóra állítva, budai nagy toronyra nem is próbáltam ezek után, mivel megy így is. Jól kiszúrtak az idősekkel , nem tudom a mamám hogy fogja ezt kezelni.
Ugyan úgy, ahogy azok az idősek akik az átállástól függetlenül settopboxos szolgáltatást választottak, immár tizen, huszon éve.
Azért egy 92 éves embernek már nem olyan a memóriája mint egy 70 évesnek ráadásul a korral nő a rigolyák mértéke is . Elkezdtem neki leírni a csatornákat , 4-esnél járok azt mondja az mér nem érdekes, nem kell. (mer ugye eddig 3 volt)
Nem rossz ez a szolnoki MinDig-TV adó, mert erősítős lepkeantennával, földszintről, szobából, és ablakon keresztül csont nélkül jön minden csatorna. Mindez egy sűrűn beépített utcában. Helyszín: Törtel, Pest megye.
Helló vetem egy alcor hd 2600 set up boxot és véletlen rossz frimware került rá 2650 es azóta nincs tv csatorna.Az alcor hivatalos honlapján csak a 2650 es hez van frimware. nem tudom hogy mit tegyek
Tifelétek a FW-k az utcán sétálnak és veletlenül a te dobozodba mennek aludni?
A mai modern világban van egy nagyon követendö alapszabály: Addig nem piszkálunk egy készüléket ( még FW frissitéssel sem) amig erre nincs kimondottan szükség! Egy rossz firmware majdnem mindig sirba viszi a készüléket, ahonnan nincs ( olcso) visszaut
egy dolgot nem értek miért nem tesznek fel 2600 fw t ha kiadtak egy ilyen készüléket
Általában a frissített szoftvereket adják ki, ha nincs frissítés, akkor nem is kínálnak firmware-t.
Te tényleg azt hiszed, hogy most miután beleeröszakoltál egy teljesen más FW-t vissza tudod tölteni az eredetit? Na ne!
( az viszont gyár baja, hogy neked sikerült egy nem ebbevalo fw-t betöltened, ez olyan mint amikor egy benzines autoba dieselt töltesz...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |