Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   42 / 82
(#) kukker91 hozzászólása Júl 31, 2013 /

azért tettem rá mert akadt a film usb röl
(#) Hx-2 válasza kukker91 hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Miert nem irsz nekik? Suru elnezes kozepette elmeseled mi tortent es kered a segitseguket, hogy kuldjenek Neked egy 2600-hoz valo FW-t.
(#) kadarist válasza kukker91 hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Most csak az adások nem jönnek, vagy semmi sem működik? A nagybetűkre, írásjelekre ügyelj!
(#) Massawa válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Ahogy ismerem ezen chipek belvilágát nagyon valoszinü, hogy ebbe már a régi FW nem tölthetö be (az uj átirta a checksumot igy nem engedi meg a "visszalépést").
Ez csak akkor fog menni, ha megjelenik egy uj 2600 FW ami egy ujabb checksumot igényel.
( ha gondoltak a gyárban hasonlo esetekre, akkor van egy általános reset FW, ami törli a regisztereket és ezután ujratölthetö az eredeti FW. )
Olcso készülékkhez ilyen nincs, mert ezt a feladatot kizárolag szervizek tehetik meg, igy általában elérhetetlenek, vagy kell hozzá még valami, ami nem áll csak a szervizek rendelkezésére. (Interface doboz stb.)

Szoval ne nagyon reménykedj, és z USB-t valoszinü azért olvassa akadozva, mert tul sok az adat. Az olcso készülékek ritkán tudnak 2-3Mbps-nél gyorsabb videot lejátszani ( SD-ben) ill. 6-8 Mbps a HD-ben. ( Az az elv, hogy a készülék saját felvételeit tudja elsösorban lejátszani).
A PC-d többet tud. Igy könnyen irhatsz gyorsabb streamet.
Az ilyesmit nem tudod FW frissitéssel feljavitani, mert a proci lunyha.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) Action2K válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Nem a proci "lunyha", hanem az USB Flash Disk. Ha USB HDD-ről próbálta volna lejátszani, semmi gondja nem lenne. Én már többféle USB sticket próbáltam, még a Kingston hiper szuperét is, s még az is akadozott a saját TS formátumával, míg egy 20 éves, 60GB-os, ATA 33-as noti winyóról egy 5 éves USB-s házzal nyekk nélkül vitte a full HD-s, 3D-s mkv-t.
Nem hiába drága az SSD, Mindenki CF-et, meg USB sticket használna helyette, ha tudná az SSD teljesítményét.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) Massawa válasza Action2K hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Az sincs kizárva, de akkor akadozna mindenütt ( a PC-n is).
(#) pittosi hozzászólása Aug 2, 2013 /

Milyen készűléket kell venni ha RTLklubot akarok nézni szabadon ?
(#) mraulajos hozzászólása Aug 4, 2013 /

Sziasztok!
Van egy ilyen set-top boxom. Volt már ez porondon. Olyan gondom van vele, mikor üzembe helyezem, tökéletesen működik. Kb. 24 órás hálózaton való tartózkodása után el megy, illetve recsegővé válik a hangja, mint ha valahol forrhibás lenne valamelyik láb. A kép tökéletes, folyamatos. Púpos, gyanús kondit nem látok benne. TV-t már cseréltem, scart kábelt cseréltem, az összes forrpontot át nagyítóztam, már amennyire egy ilyen áramkörnél át lehet. Még az RCA kimenetet nem próbáltam, hogy azon viszem rá a jelet a TV re, de szerintem ez ugyan az a kimenet mint a scart. Vagy nem? Mégis melyik részére nyomuljak jobban? Ha valaki berajzolná a képen, meg köszönöm.

100_3171.JPG

(#) kristikoma válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Elképzelhető forr. hiba, alaposan nézd át a gyanúsabb pontokat, és forrassz! Ha ez nem, akkor hang kicsatoló kondi lesz, bár azt kétlem(de nem lehetetlen), hogy mindkettő hibás lenne.
(#) mraulajos válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Melyik részen inkább? A tápnál, vagy magán a vevő panelon? A tunerben nem lehet gond? Annak viszont nem szívesen veszem le az oldalát!
(#) kristikoma válasza pittosi hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Ezt hogy érted? Veszel egy Set-Top-Boxot, összekötsz mindent mindennel, megkeresed a jelet, és nézed!

A tunert ne is piszkáld! A vevő panelon keress a hátlapi csatik környékén kondikat, amelyek egyértelműen oda vezetnek. De még várjuk ki néhány kolléga válaszát is, mert lehet más gond is. Jelszint mászkál, mikor elmegy a hang?

A jelszint tökéletes, az antennán minden csatlakozást, kötést, teljesen fel újítottam. A telkemen van ez be üzemelve, és néha ott alszok. Ha nem vagyok ott, természetesen ki van húzva minden a konnektorból. Mikor ki megyek este, be üzemelem, minden oké. Reggel bekapcsolom, és az említett jelenet fogad.

Közbe néztem, hogy gyomai vagy, abból gondoltam, hogy kevés a jelszint. Antennát merre irányítottad?

Szentes, de volt már Békéscsaba is, akkor is ugyan ez a helyzet.

Annyira nem vagyok otthon ezen a pályán, de ha kép 100% os, attól még a hangot befolyásolhatja valami külső hatás? Pl. ha van előtte egy mozgó fa. A kép lehet totál tökéletes, a hang meg szaggat.?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013

Az a baj, hogy ez bármi lehet. Elképzelhető egy rossz forrasztás is, de lehet, hogy valami más befolyásolja a hangot. Időlegesen ki kellene a boxot cserélni egy másikra(ismerőstől kölcsönkérni), ha azzal jó, akkor a tied a jó. Ha nem, a kábelekkel lesz valami(szakadás, hideg forrasztás).
(#) Lacika válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Ha jól értelmezem:
Konnektorba bedug, megy szépen, majd távkapcsolóval kikapcsol, a konnektorban marad, és ha reggel szintén a távkapcsolóval bekapcsol, akkor lefagy.
Ez szoftver hiba.
(#) kristikoma válasza Lacika hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

De csak a hang áll meg, a kép megy, ha visszaolvasol.
(#) mraulajos válasza Lacika hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Igen, de csak a hang csinál úgy, mint ha valahol forr hiba lenne. A kép tökéletes, folyamatos.
(#) Lacika válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Tudom, az enyém is ezt csinálja. Néha elmegy napokig, néha 2 óra és elmegy a hang ("kockásodik").
Ilyenkor, ha átváltasz egy másik csatornára és vissza megjavul? Az enyém igen.

Ezt már én is próbálgattam, sőt, - gyári yisszaállítás, újra kerestettem csatornákat, a helyzet ugyan az. Ezt is meg csináltam vele.
(#) kristikoma válasza Lacika hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

ŐŐŐ, ezt nekem szántad???

Nem úgy értettem.
Amikor "gagyog" a hang, és átváltasz másik csatornára és vissza megjavul? Majd egy bizonyos idő után újrakezdi?
(#) mraulajos válasza Lacika hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Nem javul meg egy pillanatra sem.

Akkor proci és szoftverhiba kizárva.

Sziasztok!
Ha vannak új cimborák, ez a gondom.
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Vagy a kedvencemet is használhatod, a hűtősprét.
(#) vzoltan87 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Kedves Hobbielektrósok!
Nemrégiben vásároltam nagyszüleimnek egy STRONG SRT 8106 típusú készüléket, amit a digitális átállást követően helyeztem üzembe. A készülék 15-20 perc után elér egy hőmérsékletet, ami miatt a kép és a hang töredezetté válik és le is fagy teljesen. Újraindítás után 1 percig újra működik, majd ismételten szétesik a hang és a kép. A jelerősséget vizsgálva 96-100%-ról hirtelen leesik 0-ra, majd egy pillanatig újra felugrik, utána ismét le, és így cikázik a jelerősség 0 és 100% közt. Rájöttem, ha egy ventillátorral kis légmozgást biztosítok a készüléknek, akkor visszajön a jel, és újra tökéletesen működik. A készülék polcon van, és körülötte nincs semmi, szóval semmi sem akadályozza a légáramlást. A talpai alá raktam négy kupakot, hogy elemelje a készüléket a polctól. Így 5 perccel később ugyan, de ismételten bemelegszik és lefagy. Ahogy bekapcsolom a ventillátort, máris tökéletesen működik. Amúgy kézzel érzékelve, nem vészesen meleg a doboz. Inkább csak langyos. Nem tudom, mi okozhatja a melegedést. Egy erősítős antennán keresztül érkezik a jel a készülékbe, és a modulált kimeneten távozik a televízió felé (mert ez egy régebbi, csak koaxos TV). A készülék menüjében van egy opció, hogy adjon-e feszültséget az antennára vagy sem. Önerőből nem működtette az antennát. Kellett hozzá az antenna eredeti tápegysége. Természetesen beállítottam, hogy a készülék ne adjon ilyenkor feszültséget az antennára és így használjuk. A készülék egy 25-28fok hőmérsékletű szobában van. A folyamatos képtöredezés és lefagyás elkerülésében szeretném a segítséget kérni, hogy ne kelljen a ventillátorral folyamatos hűtést biztosítanom, és számítógép ventillátorral sem szeretnék vacakolni. Gondolom az FW-frissítés nem oldja meg a dolgot. A gyártó azt mondta, vigyem szervizbe, ha nem jó. 5 év garancia van rá, de nem tudok arra a kb. egy hónapra amíg vacakolnak vele másik készüléket szerezni. És különben is rossz tapasztalataim vannak a márkaszervizekkel, mert általában visszaküldik, hogy hibát nem találtunk, gól. Ha valaki találkozott már hasonló problémával, és talált rá megoldást, kérem jelezze.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) kadarist válasza vzoltan87 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia!
A megoldás az, hogy visszaviszed abba az az üzletbe, ahol vásároltad. Esetleg nincsenek a hűtőrácsok lefedve fóliamaradványokkal?
Következő: »»   42 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem