Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   100 / 214
(#) _vl_ válasza Norbert123 hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Idézet:
„Tudtok rá valami megoldást?”

Mire? Arra, hogy nem tudod a kódot? Arra az a megoldás, hogy megszerzed a kódot.
Vagy arra, hogy megtudd, jó-e? Arra meg az a megoldás, hogy először megszerzed a kódot, aztán utána már le tudod tesztelni.
*
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) Norbert123 válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Neked is szia...
Tudom mire való a kód, miért van benne.
Bocsi, nem tudtam hogy lekel írni, hogy honnan is van. Írjam azt, hogy lemerült az aksi, úgy mint a többi felhasználó? Nem írtam. Amúgy méhtelepről lett elhozva.
És igen, a kódot szerettem volna megtudni.
(#) pucuka válasza Norbert123 hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Akkor el lehet ballagni a márkaszervizbe, és ott lekérik neked a kódot, ha csak egy akkuról levétel volt a probléma.
(#) Norbert123 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Köszönöm a segítséget! Ez eszembe se jutott.
(#) _vl_ válasza Norbert123 hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Idézet:
„És igen, a kódot szerettem volna megtudni.”

Akkor ezt a kérdést kell leírni. A kérdésed bizony nem volt eléggé tiszta.
*

Idézet:
*Nem kívánt törölve!
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) Norbert123 válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Oké értem. Normálisan is lelehet írni. Annyira nem vagyok otthon az autósrádiók ögyében
Azért bátorkodtam ide írni, mert rengeteg oldalon olvastam, hogy a rádió sorszáma alapján kilehet találni. Van egy csomó példa is rá.
Azért köszönöm.
(#) pucuka válasza Norbert123 hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Ezen a fórumon is volt ilyen, de az illegális. Volt is jogi probléma belőle, azóta nincs ilyen topik. A fórumunk meglehetősen népszerű, igen sokan olvassák, azok is akiknek szemet szúrhat illegális tevékenység, bármilyen kicsi is.
(#) Norbert123 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2013 / 1

Megértettem. De azt hiszem ezt ellehet mondani rendesen is.
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 7, 2013 /

Sziasztok! van 1 ismeretlen márkájú MP3 fm modulátorom, 1x mikor beraktam a szivargyújtóba, megnyomtam a Ch gombot hogy állítsa arra a frekire amire a vevő van.
Nos az a lényeg hogy nem akar indítani semmi mp3 zenét, az adó része működik, nem akar frekvenciát sem váltani az adó része, ha megnyomom a Ch gombot.
Rácsatlakoztattam PC-re, egyből azt kívánt a gép, hogy formázzam, FAT fájlrendszerbe formáztam, feltöltöttem zenéket és csak nem ment. Volt 1 ini fájl is a meghajtón emlékeim szerint valami pmp_usb.ini, az okozhatja?
Szerencsére az uncsiméknak is ilyen van azt a fájlt letudom másolni
A frekvenciabeállításról annyit, hogy 7 előre meghatározott frekvencián tud adni, Ha megnyomom a CH gombott akkor pedig át kéne váltson, s a zöld égő máshol kell égjen az előlapon.
(#) browser hozzászólása Aug 9, 2013 /

Sziasztok!

A tegnap azzal lepett meg az autórádióm, hogy nem tudom rajta hallgatni a Petőfit , csak kazettákat. Az szol is szépen, de néha emellett jó lenne használni a rádiót. Megnéztem az antenna csatlakozása rendben van, legalábbis úgy tűnik. Mivel a kazetta szól ezért az antennánál kerestem a problémát. Bedugtam a szivargyújtóba egy átjátszót, összehangoltam a két berendezést, de így sem szólalt meg. Teljesen halk az egész, viszont üres frekvenciákon ahol nincs adás, ott hallani hogy van zaj. Menet közben egyszer megszólalt a rádió, eddig is úgy működött hogy a forgalmi infókat beadta ha kazettát hallgattam akkor is, így pár percre most is beadta a forgalmi infókat.Töltöttem fel róla egy képet.

Szerintetek újat vegyek vagy bajlódjak vele? Nem szeretném kidobni ha nem feltétlenül muszáj.
(#) browser hozzászólása Aug 10, 2013 /

Senkinek sincs segítő ötlete mi lehet a baja a rádiómnak?
(#) kadarist válasza browser hozzászólására (») Aug 10, 2013 / 1

Szia!
Ha az AF, PTY, TA gombokat nyomogatod, akkor nincs javulás?
(#) Gabó válasza browser hozzászólására (») Aug 10, 2013 / 1

Vadássz kontakt hibát első körbe.
(#) browser válasza Gabó hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Erre gondoltam én is,de ennek ellentmond szerintem,hogy néha zúg ha üres a frekvencia. Megnéztem az antenna rendesen be van kötve azzal nem hiszem hogy probléma lenne. Esetleg még ötlet?
(#) Gabó válasza browser hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Az antennát tesztelheted, hogy a helyére beledugsz valami hosszabb drótot, ha azzal van valami vétel, és persze nem hol van hol nincs (tehát tipikus kontakthiba jelenség), hanem tartós akkor az antenna elvileg jó. írtad, hogy ilyen hol van hol nincs jelenséget is produkál, ebből következtettem kontakt hibára.
(#) browser válasza kadarist hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Nem sajnos akkor sem tapaztalok javulast.
(#) browser válasza kadarist hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Nem észleltem javulást.
(#) browser válasza Gabó hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Hát ezt majd kipróbálom, de én is az antennára gondoltam, mivel elég öszetaknyolt módon van megoldva. Megnéztem újrakötöttem ahogy lehet úgyhogy annak stimmelnie kéne. Persze úgy nem próbáltam ahogy írtad, úgyhogy azt mindenképpen kipróbálom.
(#) skullsplinter hozzászólása Aug 15, 2013 /

Üdv.

Nem tudom aktív-e a téma, de teszek egy próbát. Van egy elég gagyi fejegységem, egy FIRST Austria, ami valószínűleg kontakthibás. A probléma a következő: levehető előlapja van, amit ha felhelyezek a rádióra és rajta tartom a kezem (azaz odanyomom), akkor működik. Viszont ha elengedem, akkor kikapcsol. Nem tudom hogyan tudnám ezt megcsinálni házilag, de szerintem nem lehet nagy probléma.

Ötlet? :/
(#) skullsplinter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 15, 2013 /

Akkor jó helyen járok, köszönöm a gyors választ!
Megnéztem jobban a fejegységet és az előlapot is, a kampó műanyagból van :/ Mutatok képeket, hogyan néz ki az egész:
1 2 3 4 5 6

Én arra gyanakszom, hogy a fejegység két oldalán levő fém kis henger alakú valamik nem érnek hozzá az előlapon lévőhöz. Az előlapon be is vannak azok a fém valamik eléggé nyomódva. Vagy ez nem befolyásol semmit? Az a baj, hogy nem értem a működési elvét, ezért nem tudom mit kéne figyelnem.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
(#) Blint92 hozzászólása Aug 17, 2013 /

Heló!
Volna egy Sony cdx s22 autórádióm. Erre szeretnék utólag kötni aux bementet! Azt hallottam, hogy a végfok ic (TDA8589) elé kell bekötni az aux kábelt (sztereo jack dugós kábel).
Utána néztem az ic-nek is de sajnos erősítőkkel nem nagyon foglalkoztam még...
Legyen szíves segíteni pár nálam sokkal okosabb ember! Előre is köszönöm!!!
(#) Szabi1 válasza Blint92 hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Szia!
Bővebben: Link
Ha van olyan C csatlakozó a hátlapon érdemes oda csatlakoztatni.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
(#) Blint92 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Hali!
Köszi a választ de sajna nincs ilyen csatlakozó!
(#) drbaksai hozzászólása Aug 22, 2013 /

Sziasztok,
az autómban van egy Sony CDX-S22 cd lejátszós rádió. Olyat csinál, hogy ha megy a zene kb 16-17-esen akkor kikapcsol. Mostanában azt is csinálja, hogy hallgatom a zenét és hiába veszem halkabbra ki-és bekapcsol, behülyül. Mi lehet a gond? Semmi rendszer nincs benne, 2 hangszóró elől amit nem működnek valamiért, és 2 működő hátul.
Köszi szépen előre is a segítséget! üdv.: Csaba
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
(#) Gabó válasza drbaksai hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Első körben, annak kéne utána járni, hogy miért nem szól az említett 2 első. Szerintem össze fügés van a hiba és a két első nem szóló hangszóró közt.
(#) szdavid_96 válasza drbaksai hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szerintem ki kellene szedni a rádiót és ellenőrizni a bekötését. És esetleg a rádió biztosítékát is ki lehetne cserélni. 20A -es kell oda.

Ha a hiba továbbra is fennmarad akkor lehet továbbmenni. Megnézni az első hangszórók kábeljeit. Ha azok jók akkor felcserélni az első és hátsó hangszóró kábelét. Így ki lehetne szűrni ha esetleg a rádióval van a gond.
(#) proba válasza drbaksai hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Leginkább odacsípted valamely hangszóró vezetéket a testhez.
(#) cimopata hozzászólása Aug 26, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Philips mikro hifim és sajnos eléggé akadozva olvassa csak a zene cédéket.
Beolvassa de sokszor megakad zene közben és max 1 perc után kilép mintha végére ért volna a lemeznek.

Próbáltam az olvasó fejen állítgatni több kevesebb sikerrel, de nagyon nem lett jobb.

A fejet megtisztogattam alkohollal.

Mi lehet a baj? Mit lehetne még vele csinálni?
(#) bajusznorbi hozzászólása Aug 27, 2013 /

üdvözletem mindenkinek
a helyzet az, hogy volna egy jvc autómagnóm, melyben van cd changer bemenet, amelybe szeretnék egy aux bemenetet csinálni, igazából nem nagyon értek hozzá csak bámulom a kapcsolási rajzot, az hogy hon megy be a hang az megvan, de hogyan lehetne becsapni az egészet, hogy azt higgye, van csatlakoztatva cd changer, a kapcsolási rajzot mellékeltem, ha valakinek van ötlete azt szívesen várom esetleg megjelölhetné valaki a mellékelt ábrán, hogy mit hova

Névtelen.png

(#) S.Roland válasza bajusznorbi hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Hello,
Kellene a rádiódnak a pontos típusa is, nincs gomb a rádión CDC felirattal ?
A menüben nem tudod engedélyezni neki (Blaupunktnál lehet ) ?
Következő: »»   100 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem