Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   167 / 244
(#) bajtaig válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Fogalmam sincs, nem tudom hogy a láda milyen hatásfokú, és azt sem hogy a sal milyen érzékeny a ráküldött frekvencián. Ha mérni nem tudod akkor hallgatással kel megállapítani.
Javaslom a mélyek aktív crossolását, monósítását, és középre összetolását.
(#) Davidd válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Így van, a mélyek monosítva vannak, aktívan van vágva és középen fektetve a láda. Így ahogy fülre hallgatom, szobába szépen szól a 2 sub. Ajto es egy ablak kinyitva, kine torjon az is az előszobán, anyum a 6. háznál már hallotta rendesen hogy dübögök. Tudom ez nem elég.
(#) bajtaig válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Nincs más hátra mint előre, ki kell vinni a szabadba és ott beállítani mérni, hallgatózni, és még egyszer, és többször, míg neked nem jó, agyon kompresszált tuc-tuc zenével sokkal hangosabb lesz mint a nagy dinamika tartományúakkal.
(#) Davidd válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Az-az, meg van egy dinamika kompresszorom is, nem nagy cucc csak egy behringer mdx-1600-as. Anno amiatt kellet, hogy a topokat a nagy t.ampal hajtottam és a limiter hogy ne oljem meg a topokat a nagy csucsokkal. Most a közeljövőben a subok lesznek kiprobálva inkább kültéren. A topok 2x70w ot fognak kapni, hogy epp legyen valami közép-magas. A tda hidbol mérés szerint kijon 200w rms. Az akkor durvan 121 dB körül van, természetesen 2x.
(#) ozpecs válasza sound.man hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Elnézést ha úgy hangzott, hogy felvágok természetesen nem az volt a cél, hanem hogy mutassam, hogy mi mire elég az nagyon sok tényezőtől függ. Sajnos az a baj, hogy már sok esetben egy sima falunapon is eléggé követelőzőek, persze sokszor ok nélkül. A példát csak azért mondtam mert sajnos a mérettel ugrásszerüen növekednek az igények. Legtöbb falunapra valóban elég egy kisebb 10-12 csatis keverő, kössenek kompromisszumot, és általában a két 18-as mély meg hozzá megfelelő top is elég frontba és két út monitorba. Amiket ajánlottatok nekem is bejöttek, most is megvan még az első nagyobb erősítőm qsound 1200-as teljesen jó megbízható nem is túl drágán hozzá lehet jutni használtba, sok bulira az volt pl a mélyerősítő mostanában tartalék topokra főleg. T-ampom is volt csak kinőttem Ja és a cucc teljesen saját, persze évek alatt gyüjtve, és én is kevéssel kezdtem fel fejjel minden kezdőnek Csak elég rossz dolog amikor belefut az ember olyanba, hogy kevés a cucc elég pocsék érzés egy buliban, hogy épp a határon vagyunk.
(#) ozpecs válasza fehrudi hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Teljesen igazad van a legnagyobbak is általában csak 1:3-as kitöltési tényezővel szokták megadni burst jellel mérve az erősítőt ami megfelelő kondipakkal elérhető pl. A PKN pl ennél sokkal jobb, nekem személyesen kb 70%-ot mondtak rms teljesítménynek ami nagyon jó, és nekem a tapasztalataim is nagyon jók velük. Mértem amúgy már ilyet és normális zenénél tényleg nem jön ki több mint 30% körüli kitöltési tényező. Az a kis betáp csati meg speciális neutrik csati a pkn-en ami tud 3 fázison kb 3x25 ampert ha jól emlékszem
(#) sound.man válasza Action2K hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Ha legörgetsz, akkor láthatod, hogy nem 230V-os, sőt a leírásába is benne van, hogy 3 fázis kell neki. Én csakis RMS teljesítményekről beszéltem végig, én végfokom mérve volt, betápján 20A bizti van. Az meg, hogy valaki odajön szólni, hogy 300W hangos az lehetséges, mivel van akinek 300W hangos van akinek meg 1kW, embere válogatja.
(#) Action2K válasza sound.man hozzászólására (») Aug 9, 2013 / 1
 
Azt valóban nem néztem, hogy 3 fázisú, de utálom azt a piacpolitikát, hogy kitalálunk egy mérési formát, lásd P.M.P.O. csak azért, hogy nagyobb számot írhassunk rá. Ha ők az RMS teljesítményt írták rá, akkor legyenek olyan gerincesek és írják rá a constans szinuszost is, úgy mint a hangsugárzókra. Ja úgy már nem eladhatóbb? Nem hiába lett betiltva a kizárólagos P.M.P.O. használata.

Egyébként meg 900 wattal ment, s a nézőtér feletti vezérlőben sem volt nekem sem halk. Két link, hogy egy jó akusztikájú sportcsarnokot hogyan lehet kihangosítani 900W-al. Persze a videó nem ad vissza semmit, ezt csak élőben lehet megtapasztalni, de ha az IDO-nak megfelelt, akkor nem lehetett olyan rossz. Ja és 1998-at írunk, amikor, ha jól tudom, a pecsa is csak 2kW-os volt.
Link 1 Link 2
(#) sound.man válasza Action2K hozzászólására (») Aug 9, 2013 /
 
Igen, ilyenekre elég persze, viszont diszkóra akár milyen jó érzékenységű tölcséres mélyed van kellenek bele a W-ok főleg ha sub. Volt már pár végfokom eleinte 2x600W-os volt mélyre 4 méllyel és limiter villogott rajta rendesen. Most van amit mutattam 2x950W 8ohmon RMS-be (nem csúcsokba). Ez az első olyan végfokom amivel úgy tudtam letolni egy bulit, hogy meg volt a kellő hangerő és clip be se villant buli alatt egyszer sem, igaz nem nagy terembe, viszont csak 2 mély ládával. Az az érdekes, hogy a 3-4szer nagyobb kultúrházba fele elég volt. Ilyen ez az akusztika. Persze jobb alja is volt, mint amikor a 2x600-as vég ment limitbe. Rezgett a hajam a mélyre és szépen is szólt, lehet azt mondani, hogy elvetemült vagyok viszont a fiatalok elvárják egy buliba, hogy érezzék a zenét ne csak hallják. Az a lényeg, hogy ugyan abba a kultúrházba amikor buli volt, akkor mentünk a kW-okkal, amikor meg gyereknap volt két topal 12"-es szóróval 2x400-as véggel, rendezvény jellege is beleszól mi elég oda, mi nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 11, 2013 /
 
Sziasztok! Top ládákat szeretnék hajtani 8 ohmon the t.amp TA2400-essel, clippig bírná?
Horn: Beyma CD10FE (70w AES, 109dB/W) közép : (Proel smart 153p eredeti 8" közepe 50w AES)
woofer pedig 350w RMS 98db/w
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Azt döntöttem el hogy inkább veszek egy 2x300-350w os PA erősítőt ami topon jobban szól, tudtok valamit ajánlani?
(#) Action2K válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Szia! Bővebben: Link Én több mint 15 éve használom a termékeiket.
(#) Szabi1 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Az egyik hangtechnikus ismerősöm most minden cuccát adja el, az a kifogás, hogy már több mint 2 éves a berendezése, the t.amp ta 2400 est nekem 113euróért ideadná, jobban megérné hogy azt vegyem meg?
(#) sound.man válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Annyiért vegyél szerintem vagy 3 darabot. jó ár.. irigykedek ..
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Annyiért én is vennék, pedig nincs is rá szükségem.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Ha nincs rá szükséged, akkor add nekem.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Ha neked adnám, akkor már hiányozna az, amit meg sem vettem még ahhoz, hogy hiányozhasson.
(#) mraulajos válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Hali!
Ez ennyi pénzért ingyen van. Nekem kettő db van. Egyet vettem annyiért, hogy Te azért az összegért kettőt kapsz. Nem bánod meg.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) Szabi1 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Szépen hajt topokat?
Köthetnék rá subot és topot is egyszerre? Persze passzív hangváltóval
(#) mraulajos válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Itt aránylag nagy teljesítmény áll fenn. Ténylegesen, 8 ohm on 5-600W, 4 ohm on 1000-1100W.
Ilyen teljesítményre nem igen van passzív hangváltó.
A képen látható párosítást hajtottam vele, párhuzamba voltak kötve, elég jól szólt. Az alsó ládákra hangváltó nélkül ment a jel, a felső ládákban a középnek és a magasnak van passzív hangváltója. Egyébként most, az egyik erősítőt használom sub ládákkal, természetesen aktív hangváltóval, ( ez így 8 ohm ) a másik erősítőt pedig egyenesből a három utassal, ( ez is 8 ohm )de ezzel azért vigyázni kell, mert könnyen túlhajtja.

100_2655.JPG
    
(#) Szabi1 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Tudok én hangváltót gyártni.
(#) mraulajos válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Passzív váltót, ekkora teljesítményre? Régebben érdeklődtem, mert szerettem volna én is a 800W os (az alsók) sub ládáimba, és mindenki elzárkózott, lebeszélt, hogy ilyen teljesítményre nem létezik, illetve horribilis összegből hozható ki.
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Meg lehet oldani, vastag drótból kell tekerni, és olyan kondenzátorokat kell választani, amik megfelelnek a feszültségeik. 1000W-ra is van passzív váltó, viszont jó vastag drótból kell tekercselni, de lesznek veszteségek így is. T-amp ta2400-ból szerintem amúgy se jön ki 800W 4ohm-nál sokkal több. Tény, hogy ekkora teljesítményre sokkal előnyösebb az aktív. Amúgy csak gondolj bele .. Vannak például a dupla 15" ládák driver-rel. Vannak belőlük 1000W-osak is. Azokba is kell hangváltó.
(#) Davidd válasza sound.man hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Udv! T.amp ta2400 2x850w rms/ch/4 ohm. Muterhelesen mervre, oszcilloszkopon figyelve. Azoknak a kegyetlen nagy dupla topokat jo hasznalni? Vagy az inkabb az olyan megoldasra jo, ha nincs sub akkor mar a duplanak azert mar van es akkor kicsit kisebb helyet foglal?
(#) Alkotó válasza Davidd hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Mutatnál egy fotót arról a műterhelésről, amivel ezt megmérted?
(#) Davidd válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Video, igaz roman nyelvu, de latszik a feszultsegekbol, milyen frekvencian hany volt jon ki. A muterhelesek 4 ohmosak voltak. Igaz a videonak a szerepe az volt, hogy osszehasonlitsa a 4par tranzisztoros oldalt az 5 par tranzisztoros oldalt. Igaz nem en keszitettem a videot.
(#) Alkotó válasza Davidd hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
A videó vége felé mutogat két "szottyos" kis ellenállást, ami műterhelésnek látszik, de aligha képes elviselni 850W-ot. Azért kértem egy fotót, mert kíváncsi vagyok milyen lehet egy ilyen nagy terhelés.
(#) Davidd válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Megértettem, amit láttam én azt mondok. A mérés szerintem elég hihető. Az ellenállás teljesítménye úgylátszik elég, hisz nem ég el. A feszültségek jól láthatóan mérve vannak. Ahogy nézem szerintem ezek valami régi orosz ellenállások. Nem kötekedésből irtam/linkeltem ezeket. Szép estet!
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Hallottam már olyat ilyen dupla 15" topból ami alá nem kellett sub mert eregette a mélyeket is rendesen 2x15" volt benne egy 8" meg 2 ring. JTC acoustic volt talán ha jól tévedek.
(#) sound.man válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Régi jó Remix ellenállás jutott eszembe erről. 10ohm talán 5-15W körül volt ráírva. Nem is ez a lényeg hanem rátettem egy tápra és félóráig izzott, narancssárgán világított szó szerint. Vicc az egészbe, hogy fél óra után leszedtem és az értéke megmaradt a 10ohm és semmi baja nem volt. Régi dolgok milyen jók is.
Következő: »»   167 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem