Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Jól látom, oszcilloszkópot akarsz építeni egy tévéből? Kemény fába vágtad a fejszédet, csupán a beépítendő alkatrészek árából vehetnél egy működőképes szkópot. Mindezek ellenére csak biztatni tudlak. Annak idején, amikor még a zöld-fekete monitor volt a menő, nekem is volt hasonló próbálkozásom. Egy monokróm monitor 9 tűs csatlakozójára rákötöttem egy mikrofont. Arra viszont már nem emlékszem, hogy pontosan miként csináltam. Persze semmi értékelhető jelet nem láttam, csak vibráló vonalak jelentek meg a képernyőn. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Igen, szkóp kezdemény, de zenére kötve egész szép, lehet marad úgy
![]()
Szép lett, de akkor ki is tervezte a nyákot?
Az a stab IC elrontja az összképet. ![]() Bár így legalább látni, hogy nem gyári ![]() Am grat! ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Majdnem kész a nixi órám (köszönet a segítségért program elkészítésében Simpi-nek (meg az elektronikában is a javaslatokért))
A fogaskerekek még csak oda vannak helyezve a nixi k köré nincsenek rögzítve (azért lefektetve készült a kép) A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Hát ez valami baromi jó, nekem kicsit csicsás, de nagyon jó lett!!
Miért nem csinálsz rá video jel bemenetet?
Nem egy nagy szám ez a tv, és ez csak egy konyhai tv volt, amit nem is nézet, úgyhogy nem akartam ilyennel vacakolni
![]()
Nagyon jó lesz! Fejez be, hogy végleges legyen!
![]()
Csicsás-csicsás.. Na de ez a Nemo kapitány órája!
![]()
Lehet, hogy a fényorgonáknál is érdemes lenne szétnézni. RGB, azaz színes vezérlésnél mehetne külön a magas a közép és a mély hang. Az látványosabb lehet
![]()
Sziasztok!
Nem egy nagy ördöngösség,de megmutatom,gyereknek csináltam.(ö nagyon élvezi) ![]() Két kapcsolás van benne az egyik a felső négy ledet villogtatja felváltva 20mp-ig. A másik az folyamatosan világít 20 mp-ig. SMD ledeket raktam bele mindenhova. Meg csináltam rá egy kivezetőt a töltés miatt hogy ne keljen állandóan ki be szedegetni az akkut.
Ötletes! Gyerek kérte vagy egy régi álmodat teljesítetted, aminek más is örül?
![]()
Én csak úgy gondoltam egyet.
![]() ![]() ![]()
Ügyes! Anno én rc autóba csináltam ilyet ott a motorra kötöttem a ledet így volt tolatató lámpa is.
![]()
Szia !
Jó lett ,grat ! Én is csináltam ,csak kisebben ![]() Kisebb az autó ,mint a 9V os elem ![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Sziasztok!
Készítettem egy kis zenedobozt. A doboza csapnivaló , de csak szemétből készítettem amint lesz rendes alapanyagom elkészítem normálisan, meg a ledek se egyformák sajnos.Egy 12V-os 4,5Ah akkumulátorról üzemel kb 7-8 órát bír ki . Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Nem bántás, csupán vélemény:
Nem lett szép, de legalább villognak a kék ledek. ![]()
Ha aksiról megy, akkor minek rá a villogás? Csak fölösleges terhelés.
Hasonlóképp vélekedem
![]() Viszont AC/DC -n nőttem fel ,ez abszolút pozitívum ! Csinálj neki szép dobozt ! - természetesen nem vic -nek szól A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Mivel vezérelted a LED-eket? A hangot honnan adod? (Egy kedves barátommal hasonló projekten dolgozunk, minden ötlet érdekel!)
Nyugodtan elfér az a villogó mivel anélkül kb 0,5A az áramfelvétel villogóval meg kb 0,6 maximum szóval elfér. Meg előbb jött a villogó ötlet utána találtam ki ,hogy mi lenne ha aksirol menne.
Amúgy külön ki lehet kapcsolni a villogót meg amint less trafó hálózatról is fog tudni menni.. Frankye itt a kapcsolás ezt a hangszóróval párhuzamosan kel be kötni. slogan én is az AC/DC növök fel , de még nem mondhatom igazán ,hogy fel nőttem mivel még csak 17 vagyok. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Amit mondtam ez csak szemétből lett összetákolva csak kíváncsi voltam kb milyen is lesz a led meg elvileg fehér csak vagy 3 féle árnyalatba majd egyszerre kel őket beszerezni mivel csak innen-onnan össze szedegettem.
Sziasztok!
Egy régi álom vált valóra: Ime az én kis ECL86 SE-m, egyenírányítva EZ80-al és EM84 kivezérlésjelzőkkel.
Sziasztok az első félhidas IR ic-s kapcsi tápom
Nagy Köszönet LoyLaci és Ge Lee és persze Pepének segítségéért
Kb. 3 hónapja foglalkozom "komolyabban" az elektronikával, itt hatalmas segítségemre van nagybátyám.
![]() Ez nem egy nagy valami, de szerintem elsőnek bőven jó. Egyrészt, mert hasznos/működik és használva is van. Lényegében van egy hangdobozom, ami belső akkuról ment (8 elem sorban), de 1 (vagy több) cella meghalt és ez miatt nem lehetett normálisan feltölteni, azaz jóval gyorsabban merült, mint kellene. Emlékeim szerint 2,2 mAh-ás volt az akksi. Vateráról sikerült beszereznem 1000 Ft-os áron egy 12 V, 7,2 Ah akksit, ilyet: http://industrial.panasonic.com/www-data/pdf2/ACJ4000/ACJ4000CE34.pdf Azóta már bánom, hogy csak egyet vettem... ![]() 5 éves, de rendeltetésszerűen (az eladó szerint) volt használva. Kb. 2 hete van meg, de eddig semmi rossz tapasztalatom nincs vele, szóval biztosan megérte. Akkor is megérte ha csak 1 évig lesz jó... ![]() Ez természetesen kívülről van rákötve és hegyre kell (nincs áram). Ide tervben van majd egy komolyabb erősítő/hangfal és inverter is. ![]() Szóval lényegében az itt látható dolog, egy töltőféleség lenne, igazából csak egy feszültségstabilizátor. Nem sok alkatrészből áll, lényege az LM117K IC, amivel 14,8 V feszültségre van beállítva a töltés. Erre a kis töltőre egy nagyon alap (20+ éves) akksi töltőt kötök, ami csak egy trafóból és 4 diódából áll. ![]() Természetesen szépen működik. Az akksi annyira jó, hogy 2,5 A töltőárammal indul a töltés. ![]() UI.: Az esztétika felett mindenki hunyjon szemet! ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Stabilizált feszültséggel nem illik aksit tölteni!
Szia! Ezt építsed meg az akkumulátorod töltéséhez. Bővebben: Link
Elektrolit kondenzátort hűtőbordához kötni
![]() Nem lesz hosszú életű. |
Bejelentkezés
Hirdetés |