Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm!
Annyit hozzáfűznék, hogy inkább a barátnőmet illeti a "türelmes" jelző , hiszen támogatott, és szó nélkül tűrte amikor hetekig napi 10-14 órát dolgoztam a dobozon. Illetve elismerés illeti szüleimet is, amiért elnézték, hogy a kinti szeszélyes időjárás miatt, a nappalit alakítottam ideiglenes asztalosműhellyé... (na jó, ennyit a "szépségkirálynős" szövegből... ) Én inkább kitartó vagyok... Bár bevallom, előfordult, hogy egy-egy végigdolgozott nap után, hulla fáradtan, fél köbméter fűrészporral borítva, másik fél köbméterrel a tüdőmben, azt kívántam, bárcsak bele se kezdtem volna az egészbe... Másnap viszont ismét motivációt adott, hogy láttam, haladok előre, szép lassan testet ölt az álmom, és a végén elmondhatom: "ezt ÉN csináltam!" Ez az érzés nagyon sokat jelent számomra, amikor valami különlegeset alkothatok, ami funkcionális, öröm ránézni, és nem utolsó sorban mások is elismerik... A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
Idézet: Reméljük még sok" köbméter fűrészpor rakódik a tüdődre" és még sok ilyet láthatunk tőled ! Tényleg gyönyörű! „ami funkcionális, öröm ránézni, és nem utolsó sorban mások is elismerik...”
Sziasztok!
Építettem egy forrasztó állomást és beraktam egy kibelezett PC-tápba. Benne maradt még a ventilátora. Az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne ezt a ventilátort felhasználni a doboz hűtésére? A trafó ami benne van az 24V-os a ventilátor meg 12V-os. Ha igen akkor a 24V-ot milyen kapcsolással tudnám megcsinálni hogy legyen 12V? Persze ha ez szükséges és kell e egyáltalán. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv!
Szia
Elé teszel egy 7812-es stab.ic-t és ott a 12v-od.
Köszönöm! Ez így jó lesz? A kondi az milyen kell legyen? A forrasztásközben gondolom a trafót nem terheli. (nem értek hozzá azért kérdem).
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
És ki kér egy szigorú moderátori nézést azért, mert megint offoltok a Ki mit épített topikban?
Fejezzétek be légyszíves az offolást.
Én kérek elnézést,a válaszadó nevében is.Csak azért írtam ide mert végül egy megépített dologról volt szó. Még egyszer elnézést!
Sziasztok!
Sajnos nem tudok olyan szemet gyönyörködtető munkát bemutatni, mint Tibi98 kolléga, de remélem nem csak az tetszésemet nyerte el a szerkezet. Egy gitárerősítőről van szó. Lényegében egy módosított Soldani Atomic előfok, EL84 véggel. A hálózati és a kimenő trafó is rádióból származik, persze a kimenőt le fogom cserélni egy combosabb darabra, amint készen lesz. 4 db ORION PD201-el használva vígan elég szobában, az igazat megvallva még sok is.
Sajnos a méréseket még nem volt időm elvégezni a labortápon (pontosabban igen, csak még nem készült belőlük mérési jegyzőkönyv), ezért mérési eredményekkel egyenlőre nem tudok szolgálni, azokat majd később pótolom a cikkben. De ezt leszámítva elkészült a cikk:
SMPS Labortápegység II. Használjátok egészséggel!
Szép munka! Gratulálok. Nagy fej vagy.
Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az Ebay-en.
Üdv. Kész lett az évek óta fejlesztgetett mindíg okosított simson digitális műszerfalam. Sok érdemi segítséget nem kaptam hozzá kivéve pár embertől de a javára magam jöttem rá. Amit most tud: Szinte valós idejű feszültség mérés, fordulatszámmérés amelyhez 10 led is tartozik ezrenkénti felbontású felfutással, hőmérés ds18b20 szenzorral amelyhez társítottam egy 85 fokos értéket ahol bekapcsol egy kimenetet a ventillátornak később ez változni fog automatikus pwm szabályzásúra. Amit még tervezek rá de a kinőtt lábak miatt új pic-re fog íródni de szintén 18f-re : 20 ledes felbontású fordulatszám kijelzés, a kijelzőn járó motornál egy kis szimbólum jelenik meg, üresjelzés ezenfelül simsonon nem tudom hogy oldom meg de minden sebességi fokozat is pontosan ki lesz jelezve. Ezenfelül a feszültség értékek még a kijelzőn a decimális számok mellett grafikusan felfutó "háromszöggel is lesz ábrázolva és a fordulatszámmérés is kap egy ilyen "háromszöget". A kijelző fényereje nyomógombbal pwm-szabályozással változtatható lesz. A fordulatszám kijelző ledek a program indulásakor fel fognak futni maximum kitérésig és vissza kb 700ms-alatt ezután indulhat a program. Szerintem ehez majdnem még a 40x lábas 18F család is kevés lessz ide
Jól látom? Vizes a Szimó?
Teljesen rendben van ez, gratulálok hozzá!
Sziasztok!Nagyából kész vagyok a hogscoopokkal, az egyikről már csak a védőrács hiányzik, a másikra pedig csak a kiegészitoket kell feltenni, de most még szárad a lakk. Inkább beszéljenek a képek.
Köszönöm mindenki nevében, és állok is neki olvasni!
Igen vizes 80/5M 24-es karbi stb. privátban adok több infót nem offolok.
Fantasztikus, mennyi munkád van ebben a tápban! Egy dolog szúrja csak így elsőre s szememet... Az a sorkapocs a banán aljzatoknak... Én inkább faston fülecseket tettem volna rá. mert 10A-t nehéz elképzelni, hogy elvisz a csavaros sorkapocs ekkora méretben.... Én nagyobb méretű bontható sorkapcsokat használok. Arra a gyártó 12A-t ír, de érdekes módon a többi gyártó csak 8-at mer bevállalni, ráadásul mindezt AC-n, ami még az egyszerűbb eset. DC körben ezt a sorkapcsot én karcsúnak találom. Nem mellesleg... örülnék ha az én termékem külcsíne ilyenre sikerülne a projektem végén - mert a dícséret arra mindenképpen jár.
Gondoltam hogy esetleg lehet ilyen probléma a sorkapcsokkal, de azt írják hogy 10A-t elbírnak úgyhogy végül maradtak.
Így elnézve a panelt egyébként gyanús, hogy a faston (csúszósaru) is elférne rajta, mivel két sorkapcsot használtál fel egy pólushoz, ha jól láttam..
Idézet: „ezenfelül simsonon nem tudom hogy oldom meg de minden sebességi fokozat is pontosan ki lesz jelezve.” Az "üresjelzés" nyomógombbal egyszerűen meg lehet oldani. A hondámon én is azzal oldottam meg.
Jó lett!
Fokozatkijelzős ötlet itt:Bővebben: Link
Szakmailag hozzászólni nem tudok, mert nem asztalom, de megértettem a leírtakat! Észrevételem viszont stilisztikailag lenne, hogy rengeteg helyen használod az "eme" szócskát!
Ettől eltekintve (tekintsünk el, mert bagatell a pozitív többséghez képest) élvezettel olvastam el!
Gratulálok! Nagyon profi! Mondhatni, sorozatgyártásra érdemes.
Szerintem minden hobbista nevében köszönetet mondhatunk a munkádért, ez egy igazi mérnöki munka. Gratulálok!
Ez valami meseszép, de a kifejezetten hobbistáknak jelzőt kicsit erősnek érzem, főleg az SMD alkatrészek miatt. Én legalábbis nem hiszem hogy el tudnám készíteni.
Profi munka!
kameleon2 Az a csatlakozó két féle tüskeátmérővel van, kívülről nem látszik, de a vastagabb elbír lazán vagy 20 A-t, csak az a lényeg, hogy a panelen a lyuk átmérője bevegye
SZiasztok, most hogy jött ez a digitális átállás, feleslegessé vált édesanyám földfelszini vételű kis hordozható fekete-fehér tv-je, úgyhogy kicsit átalakítottam
(Valaki nem tudja, hogy mit kell még bekötnöm, hogy tudjak állítani , mert a képen a hálózat 10V 50Hz , egy 1K ellenállással van sorbakötve , és úgy megy a tv-re, van erre valami kapcsolás ?? Kösz ) Idézet: „úgyhogy kicsit átalakítottam” Mire ? pal secamos nokedkiszaggatóra! |
Bejelentkezés
Hirdetés |