Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nyugodtan kísérletezz, ennél sokkal rosszabb úgysem lesz.
Párhuzamosítottam még egy 10k-s ellenállással így 5kohm, de semmi változás :/ Honnan tudhatnám meg, hogy tényleg a védelme miatt old-e le?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Vagy eeprom nélküli indítás? De nem hinném hogy ez lenne, mert nem megfelelő a fesz érték se 6V helyett 3V. Valahogy be kéne csapni az 50-es lábat, hogy jó a képcső.
Méregettem, és úgy tűnik mégis a proc tilt. RGB-nél 2V felett indulnak a szinek és idővel lentebb megy, majd 0,5V mind, gondolom tiltja mindet, megpróbálok lentebb menni az ellenállással.
Egy utolsó. Párhuzamba tettem be 4,4kohm-ot, eredő 2,8kohm változatlan a helyzet. Nincs ötletem. Az RGB bemenetén ott van mindegyiken kb. 2,3V az elején aztán 1,6V-ra leugrik, majd utána még esik kicsit és aztán 0,5V lesz mindegyik.
Amit küldtél abban írja, hogy szoftveresen tiltani lehet az 50-es láb védelmi részét. "(Szoftver úton be lehet állítani, hogy úgy működjön az 50-es láb, mint védelmi láb, ha nem működik a függőleges végfok. Az 50-es láb esetében az érzékelési információt a függőleges végfokból vett 100µA-es áram küszöbszint jelenti. Abban az esetben ha a függőleges végfok nem működik és nem létezik eltérítő áram, akkor az 50-es láb árama a küszöbszint alá kerül, és így a védelem aktivizálódik: blokkolja az RGB kimeneteket, lesötétül a kép.)"
Amikor 2,3 volt van a végfok bemenetein, akkor van fény? A D501 környéke (képcső első rács) jó? Ellenállás, dióda rendben van?
Nincs fény semmi 2,3V mellett. Azt a kis panelt kimértem, jónak tűntek az alkatrészek.
A 10 Mohm-os ellenállás is jó? A fényt úgy nézd meg, hogy kicsit feljebb tekered a G2-t. 2,3V-os bemenőfeszültségnél mát kellene fénynek lenni, hisz az imént már volt, amikor lekötötted a vezérlésről..
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Aminkor külön néztem a színeket 3,4V-ot adtam nekik. A 10Mohm-os ellenállás az amelyik egy elkot- süt ki? Párhuzamban van vele. Megmérem.
Azt nem értem, hogy miért csökken ez a vezérlőfeszültség percről percre.
Az az igazság, hogy mire kép lenne, addigra már leesik a kéken is a bemenő feszültség 1,6V-ra kb. Utána pedig még eltelik pár másodperc és leesik 0,5V-ra és ott is marad.
Kikötöttem a kis panelről az 50-es lábra menő vezetéket, így bekapcsolásnál 2,3V és még egy másodpercig sincs mert utána leugrik 1,6V-ra RGB és nem áll le, hanem marad ezen a feszen mind. Nem tudom mi lehet már ott, lehet a proci környékén rossz valami, csak mi.
Jó, itt valamilyen szabályozási probléma van, mert amikor megjönne a sugáráram (bemelegszik a képcső), akkorra elmegy a vezérlés. A TDA végfok IC 5-ös lábát lehetne még piszkálni.
Nem lehet, hogy meg kéne méregetni mondjuk a sortrafón a feszeket, hogy nem esik-e le és ezért mikor beizzik a képcső akkor nagyobb áramot vesz fel valami és leesik a fesz. Meg az a fura, hogy ha le van kötve az 50-es re menő vezeték akkor nem tilt le, hanem leesik a feszkó és ott is marad. Mire gondolsz mit kéne piszkálni rajta? Külsőleg az 50-es lábra feszt adni? Csak gondolom nem szabványos egyenszintet kap azon a lábon.
Akkor jöjjön még valami -.- . Le van kötve ugyanúgy az a vezeték és így multival mérve az 5-ös lábon 6,5V-ot mérek :/ Már kezdek teljesen szétmenni
![]()
Sziasztok!
van egy olyan problémám,hogy a tv elég gyakran be csíkoz el megy a gép és fehér lesz vele együtt a hang is el kezd recsegni és elmegy a hang is mi okozhatja a problémát? csináltam 2-képet hát ha többet segít! a válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Neked az 5 ös lábon +9 volt kellene , hogy legyen
Még valamit észrevettem (észremértem). Ha szabadon van az 5-ös láb akkor több mint 6V-ot mérek ott, nade most az 50es lábról jövő vezeték is szabadon van és ezen 3,5V-ot mérek. Ez most akkor hogy lehetséges? Mi a rossz? A proci környékén lesz a hiba, mert szerintem az húzza le a feszt.
A rajzon bejelöltem , hogy miért is.
Azok csak túlfeszültség-védődiódák, ezért nem kell akkora feszültséget mérni ott, de szerintem ezt te is tudod
![]()
A processzor 50,51,52,53 as lábáról kapják a vezérlést , és ha teljesen ki van vezérelve minden szin , itt 9 volt kell , hogy legyen max.Egyébként ami a TDA6107 es ic ben ezt a kört megfoghatja az a C505 kondenzátor , ezt nem ártana cserélni .Mindegyik bementre hatással van.
Ez persze nem így van és inkább olvasd el az itt belinkelt dokumentumot.
Dehogy is nem a rajz nem hazudik.
Én csak 9,1V-os Zenereket látok, mást nem. Olvasd el a doksit, abban minden lényeges benne van, a feszültségértékekkel együtt.
Az másról szól ez a tv nem az a tv , és a processzora TDA 12025.
Ennek pedig TDA 9381 , ezt kellene tisztázni , mert lehet , hogy két féle dolgot néztetek eddig is .Más rajzot , és más tv belsőt , mint ami pl Matyusz nak van.
Mi nagyon jó doksit nézünk, mert az ő tévéjében KS1A sasszi van.
Akkor egyről beszélünk TDA935x proci van benne , és onnan kapja a TDA6107 es ic a vezérlést , amit korábban felettem nézd meg jobban.
Viszont nekem mára ennyi volt .További jó munkát hozzá. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Bocsánat hogy itt beleszólok és máris egy buta kérdésem lenne, hogy mi az a sasszi (KS1A)? A másik meg ami érthetetlen számomra, hogy annak a proc-nak az 50-es lábán befelé kéne menni a fesznek, nem kifelé jönni, vagy ez csak nekem fura?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |