Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1394 / 2523
(#) at22 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Szia! Először is köszi a felvilágosítást, amikor füstölt a két ellenállás akkor telefonról meg keverőről adtam a hangot. Most jelenleg számítógépről keverőről megy.
(#) reloop válasza at22 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

A készülékházról vitt hangszórótest azzal járt, hogy a 10 ohm ellenállásokat sorba kötötted a hangsugárzókkal.
(#) at22 válasza reloop hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Szia! Értem, és köszönöm a segítségedet.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Szia! Észre vettem még egy jelenséget hátra bújtam hogy megnézem hogy van most bekötve és hozzá ért a kezem az erősítőhöz és megcsípet. Kihúztam ami ki jön rca a keverőből úgy már nem rázott. Vissza dugtam és szikrázott az rca vége. Úgy is megnéztem, hogy ki húztam a keverőből ami a számítógébből jön ki rca megfogtam a végét meg az erősítőhöz értem rázott megint. Amikor rá dugtam az erősítőre már nem rázott. Lift módba hagytam a kapcsolót. Most úgy kötöttem be vissza, hogy számítógébből ami kijön rca az megy be a keverőbe, a keverőből az erősítőbe, meg össze kötöttem a 2db testet a keverő meg a erősítő közt.
Így nem ráz. Lehet az a baj, hogy nincs bekötve az erősítőnek a földje?
Itt a kép hogy hol kötöttem össze a két testet (GND)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
(#) GyurikaBx válasza at22 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Csak egy kérdés a számítógép földelt dugaljba van dugva?
(#) at22 válasza GyurikaBx hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Szia! Igen földelt.

A rendszer csak egy ponton kapjon védőföldet, ha számítógép az egyik jelforrás akkor onnan. A ground liftet kapcsold GND-re, így már nem rázhat az erősítő háza. Ellenőrizd fázisceruzával!
Áram alatt nem szokás a jelcsatlakozókat húzgálni.

Szia! Köszi! Már megoldódott, vissza kötöttem az erősítő földjét is, és már így nem ráz.

Ebben az esetben kapcsolj Lift-et

Szia! Úgy használom lift-be.
(#) BDavid hozzászólása Aug 15, 2013 /

Az lenne a kérdésem, hogy egy Yamaha AX 700-as erősítőhöz (2x150w 4 Ω-on) felesleges venni 500W-os mélynyomót? Azért mert olyasmiket olvasok, hogy csak 150W-on tudna szólni .
Akkor ezzel az erővel vegyek 150W-os, vagy akár 200W-os mélynyomót?
Rá akadtam egy mélyládára, egy 500W-os Ground Zero hangszóróval beépítve (Bővebben: Link), 22 ezer ft. Nem tartom annyira soknak, ahhoz képest hogy elég jónak tűnik. Kár lenne kihagyni. (Persze használt, de megvigyázott állapotban van,és még van rá fél év garancia)
Csak attól tartok lehet hogy felesleg lenne... Nem azért akarok venni 500W-osat, hogy menőzzek meg stb. De mivel a 200-250W-os társai 19-20 ezerbe kerülnek, nem épp olyan sok a különbség árban..
(#) Ge Lee válasza BDavid hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Vedd meg nyugodtan.
(#) Doncso válasza BDavid hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Arra figyelj, hogy a ground zero, 2db 2 ohmos tekercsel rendelkezik, ezt nem tudod rákötni a yamahára, csak úgy ha sorba kötöd a két tekercset, és az egyik oldalt használod. Persze ha a yamaha 2 ohm stabil, akkor nem szóltam. Másrésztről a watt mint olyan csak egy terhelhetőségi adat, nem az a lényegesebb tulajdonsága, ma meg már pláne nem amikor mindent ráírnak mindenre.......
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
(#) BDavid válasza Doncso hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Igen,erre én is számítottam, hogy sorba kell kössem majd, mivel a yamaha nem tud 2 ohmot.
Még az sem baj ha így feleződik a terhelhetősége,nem hiszem hogy sok változás lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
(#) gege95 hozzászólása Aug 17, 2013 /

Üdv! Van nálam egy AM1000 MKII Tipusú P.A. Amplifier. Ilyen kimenetei vannak, hogy COM 25V 75V 100V. Ahogy néztem belül a jelet egy transzformátor felnyomja az elöbb leírt feszültségekre, Google, Wikipédia segített, iskolákban...STB helyen használnak ilyet, és a hangsugárzók elé kell még egy trafó ami visszaveszi a feszültséget a hangsugárzónak megfelelőre. a kérdésem az, hogy ki lehet szedni az erősítőből ezt a trafót, Hogy rendes jelet kapjak, és közvetlenül tudjak rá hangsugárzót kötni?
(#) Gafly válasza gege95 hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Röviden: Igen...

De nem kell kiszedni, elég a primer egyik lábát kikötni (könnyebb eredeti állapotba visszaállítani).
(#) Doncso válasza BDavid hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Nem feleződik a terhelhetősége, pont 4 ohmos lesz, ez illeszkedik a yamahához.
(#) adamka199 hozzászólása Aug 17, 2013 /

Sziasztok! Meguntam a telom vegfokat amin egy 32ohmos fulest hallgatok a motoron.
Valaki nem tud egy audiofil fules erosito kapcsolast ami 12 voltrol taplalhato? Udv!
(#) adamka199 válasza adamka199 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

És már meg is találtam Mihalik Dániel tollából.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) BDavid válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Na akkor az úgy még jobb. Kösz a segítséget.
(#) gege95 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia. A Trafó tetején van lábkiosztás feltüntetve. a Primer oldalon: P2 CT P1 NF E nevű lábak vannak. ide jön 5 kábel a panelból.
A Szekunder oldalán: 100 70 50 25 4(ohm) 0 nevű lábak vannak, ezek mennek ki a hátlapra.
Hova köthetem be a hangsugárzókat?
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) melorin hozzászólása Aug 18, 2013 /

Sziasztok.
Azon gondolkozok, hogy a jelvezetéket hogyan lehetne a legjobban kialakítani egy erősítőn belül az RCA és a panel között.
Szerintetek jó megoldás az, hogy ha egy vezetékben, egy árnyékoláson belül van 2db további vezeték, az egyiket a jelnek használnám, a másik lenne a jelföld és az árnyékolóréteg is a jelföld lenne, de csak az RCA felöli végét kötném be?
(#) Katyina hozzászólása Aug 18, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy Sony Xb8av tipusú házimozis hifim.
És az lenne a gondom vele hogy ha átkapcsolom prologic módba nem szól semmi csak a center, a frontokból nagyobb hangon halkan hallatszik a zene, de a hátterek azok teljesen süketek.
És vannak rajta dsp módok is akkor se ad hangot egyik hangfal se.

Mi lehet a gond vele?
(#) reloop válasza gege95 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia! A legjobb az lenne, ha megszereznéd a kapcsolási rajzát. Ennek hiányában fotózd le!
(#) reloop válasza melorin hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia! Nálam bevált ez az árnyékolási módszer. Néha az a kedvezőbb ha a harisnyának a panelnél adok testet. Érdemes mindkettő megpróbálni, melyik biztosítja a zajszegényebb működést.
(#) melorin válasza reloop hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

És nem okoz valami kapacitásos gondot, hogy két rétegben megy a jelföld?
(#) reloop válasza melorin hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

A jelvezeték szempontjából közömbös. Szimmetrikus átvitelnél a másik éren a fordított fázisú jel fut, és simán küldhető több 10m távolságra
(#) janikukac hozzászólása Aug 20, 2013 /

Sziasztok!
Biztos emlékeztek, korábban volt problémám egy kész erősítő panel meghajtásával. Ma megoldódott a gond, de azért lenne most is egy gyors kérdésem! Hogyan tudom megoldani azt, hogy miután az erősítő ki van húzva az áramból, de még van rákapcsolva jel, ne szóljon tovább a zene? Valami ellenállásos megoldás rémlik, ami kisüti az elkókat, csak nem emlékszem hova kellett kötni.
(#) blasz válasza janikukac hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szia koppanásgátló a megoldás,leold és nem szól tovább..
(#) janikukac válasza blasz hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Az oké, de nem akarom túl bonyolítani, ez egy 2*7W-os erőlködő, nem egy erőmű.. Nincs most időm építgetni még koppanásgátlót is..
Következő: »»   1394 / 2523
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem