Fórum témák
» Több friss téma |
Majd holnap megprobalok uj Windowsot tenni, es ha nem megy, akkor biztos, hogy hardver gond van.
Idézet: „Majd holnap megprobalok uj Windowsot tenni” Azért van ennél egyszerűbb megoldás is. A Hiren Boot CD-n ott van a Mini XP. Ha az korrekten fut, akkor nem valószínű a hardver hiba. Meg hát telepítgetni sem kell, ha az egyszer felrakott, beállított, és jól működő Op rendszer partícióját elmented (pl Norton Ghost). Az elmentett partícióból pedig öt perc alatt visszaállítható az eredeti állapot. ![]() De hát végső soron mindenki úgy tolja el az idejét, ahogy akarja. ![]() *Szerk:Tudunk olvasni, felesleges egy-egy nevet kiemelni! A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
A Hiren Boot CD az milyen? Le kell azt is toltsem? Es a Mini XP? Nem hasznaltam oket, ezert nem tudon.
Idézet: „*Szerk:Tudunk olvasni, felesleges egy-egy nevet kiemelni!” Már bocsáss meg, de én meg tudok írni. De ha már beleírtál (ez szvsz. nem szerkesztés), legalább jelezd mellette, hogy mindezt ki írta. Mellesleg a hozzászólások egy része tele van alapvető fogalmazási, és helyesírási hibákkal. Nem láttam, hogy egyszer is szóvá tetted volna. Pedig lenne mit. Mindenesetre nem értünk egyet, az biztos. ![]()
Sziasztok, nekem olyan problémám van,hogy nemtudok dvd-t égetni,mert mikor elindítom az égetést,egyszerűen lekapcsol a gépem,majd újraindul. Minden égető programmal ezt csinálja.Tudna valaki segíteni?
Másik táppal is ki kéne próbálni (lehetőleg olyannal, ami jól működik). Ha azzal jó, akkor a tápod fáradt meg.
Sziasztok. A gépemben egy 9600GT videókártyát használok, és egy ideje nem engedi magát komponens jelkábelell használni.
Egyszerűen csak kompozit jelkábelként akar viselkedni. Megjelenítőészlelés ki van kényszerítve. Okozhatja ezt kábelhiba? ( gondolok itt arra, hogy valahogy meg kell határoznia a videókártyának a célforrást ). Köszönöm a segítséget..
Hű, jók az infók a mentéssel kapcsolatban!
A minap került a kezembe egy kazal CD/DVD, amin a Család fontosabb történéseit archiváltam. Neki álltam winchesterre másolni őket. Minden CD-t sikerült menteni, de a legfontosabbak (pl. Nagyiék 90 éves szülinapja), már vereséget szenvedett, ez pl. DVD-n volt....
Esetleg megpróbálkozhatsz valami recovery programot találni cd/dvd-hez. Elvileg nem lehetetlen hogy amit normálisan már nem tud olvasni, azt még valahogy helyrevarázsolja. Valami 15 évvel ezelőtt láttam ilyet utoljára, szóval ne kérdezd mi a neve. Az se biztos hogy van még ilyen.
Anno egy pár atom-karcos cd-t sikerült így megmentenem, amit már semmi nem akart olvasni. Persze az is lehet, hogy a mostani olvasók alapból adathelyreállítással dolgoznak, így amit azok már nem olvasnak, azt már nem lehet olvasni. Nem tudom. Egy próbát megér.
Köszi az infót, de nagyon remélem, hogy Édesapámnál még vinyón van!
IsoBuster a cd-dvd helyreállító -egyik- program neve.
Ért valaki az engedélyek megszüntetéséhez? Anno infó órára felvittem a külső vinyót, és azóta nagyon sok mindenhez rendszergazdai engedély kell, holott én vagyok itthon a "góré". Nem enged se másolni, de sokszor még átnevezni se. És nem az Unlocker programra gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy egy jatek leinstallalasa utan, megvaltozott a windows betumerete, minden egy kicsit nagyobb es vastagabb lett. Ezt hogyan tudnam, visszaallitani. Viszont ha a jatekot visszateszem minden a regi lesz. Ezt nem ertem. Legyszi segitsetek!
Azért nem lenne rossz, ha elárulnád hogy milyen rendszered van. Linux/Win8/7/xp?
Ha netán linux lenne, akkor parancssorból csak ennyi: su chown userneved:users -R . Ez az aktuális könyvtártól kezdve végigszalad lefelé az egész könyvtárfán, és beállítja a tulajdonost userneved-re, a csoportot meg users-re. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Windows alatt: a "saját tulajdonba vétel"-t keresd. Vagy linux alatt simán azt teszel vele amit akarsz, mert figyelmen kívül hagyja az NTFS jogokat. Ez utóbbira pl. bármelyik Ubuntu liveCD is jó, fel sem kell telepíteni.
Ha joibban belegondolsz: hordozható külső winyón elég kevesen használnak ext2 (ext3 stb...) filerendszert. Az a néhány ember aki meg azt használ, az pontosan tudja miért teszi, és biztosan nem kérdez ilyeneket...
Külső winyíó esetén lehetne pl. FAT32, de az nem tárol jogosultságokat, tehát kizárásos alapon marad az NTFS, mint legvalószínűbb lehetőség. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Adott egy Gigabyte G31M-ES2C típusú alaplap, ami a weboldaluk szerint nem támogat semmi féle Celeron D processzort: Bővebben: Link
Próbált már valaki ebbe a lapba ilyen processzort? Működik? Nekem egy Celeron D 347 -es procim van, amivel ki szeretném próbálni. A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat, hogy esetleg az alaplap rossz - magasabb feszt állít be, és kinyírja? Esetleg simán nem indulna? A helyzet az, hogy a neten láttam 1-2 helyen (talán) működni: Bővebben: Link Köszönöm.
Szia!
Ha nincs a listán (én sem látom) akkor nem fog működni próba erejéig sem, a legújabb biossal sem. Szerintem ne tedd bele. A feszültségek sem azonosak, mert a d347-nek a maximumja 1,325V míg a d346-nak (ezt viszi a lap) 1,4V. Forrás: Bővebben: D346 Bővebben: D347 Üdv! A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
Egy próbát megér, kinyírni nem tudja.
Miből veszed, hogy a 346-ot viszi? (erre is azt írja, hogy Not Supported) És mi a véleményed a linkről, ahol úgy tűnik, hogy még túl is húzták 4GHz-re?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
A 346-al menni kell neki. Ezt próbáltam. (legfrisebb biossal)
A linken amit írnak nem tudom mi a valóságalapja és inkább nem nyilatkoznék. ![]()
sziasztok, 2 problemam van. 1. Van egy biostar ta785ge 128m alaplapom, amit azert vettem, mert mar volt egy AM2-es procim (Sempron LE-1150 SDH1150IAA3DE). Megneztem (utolag) a gyarto oldalan, es a tamogatott procik listajan epp ez nem szerepel, csak a LE1200-tol felfele. Kiprobaltam megis, de a rendszer nem indul el, csak a tap es a ventik porognek fel, kepet nem ad. Talaltam a neten egy elado Athlon 64 x2 ADO3800IAA5CS procit, a tamogatott procik listajan viszont ADO3800IAA5CZ (mas a vegzodese). AMD procik teren nem vagyok tul jartas ezert szeretnem a tanacsotokat kerni, meg fogja enni az alaplap ezt a CS vegzodesu procit ?
2. Van egy Nidec M35291 tipusu ventim, valami Dell rendszerbol volt kibanyaszva, baromi nagy teljesitmenyu, 2.3A-t eszik. Kerdes: ezt a teljesitmenyt a "rendes" alaplapok is le tudjak adni a cpu fan csatin? A valaszokat elore is koszi. Udv.
Szia!
1: Mindig tájékozódj vásárlás előtt, hogy a cuccok kompatibilisek e. Ha a gyártó szerint az alaplapba egy bizonyos processzor nem megy bele (mert nincs a listán) akkor te se tedd bele mert nem lesz jó!! A pontos típusszámnak kell egyeznie, nem lehet benne eltérés. 2: Normál alaplapok max 1A, de inkább 0,6 körül terhelhetők. A megoldás: Molex (a mi a hdd-re is megy) ajzat és annak a 12Voltjára kötöd a venti tápját. A fordulat figyelést viszont ráteheted az alaplapra. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Sziasztk!
Van egy HP xn6110-es notebookom, es letoltottem ra, egy HP LJM1120-as nyomtato driveret. ZIP-be van, es mikor inditom a telepitest, elkezdi kicsomagolni, es mikor eler egy bizonyos ideig, kikapcsol a gep. Mi okozza ezt?
Szia!
Szerintem koszos a hűtőborda. Szét kell kapni, majd kitisztítani és cserélni kell a pasztát is!! Addig ne használd a gépet amíg ezt nem ellenőrizted.
Csak a kicsomagolasnal csinalja ezt vagy maskor is?
Csak akkor. 4-5 oraja be van kapcsolva, es nem indult ujra. Miutan elinditom a telepitest, elkezdi kicsomagolni, es kis ido utan ujraindul. (mintha en kapcsolnam ki)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |