Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Puffer után szakítsd meg a tápellátást.
Az nem biztonságos megoldás. Bedobozolom az erősítőt, akkor is majd mindig csak a puffer után kapcsolgatom az áramkört, a 220 meg örök életre (a falból való kihúzásig) kapja a 220-at?
Szia!
Egyszerre kapcsold ki a jelforrást és az erősítőt, közös hálózati elosztó, kapcsolóval.
Miért baj ha tovább szól? Roppant egyszerű megoldást szoktam alkalmazni, először a jelforrást állítom le, majd eztán kapcsolom ki a végfokot. A hálózatot folyamatosan rajtahagyni valóban nem egészséges. A villanyórát is tekeri, melegszik, stb. Kapcsolóüzemű tápok, és az alulméretezett hálózati trafók sem szeretik a nonstop üzemet.
Oké, akkor úgy fogom megoldani szerintem, hogy egy 4 lábú hálózati kapcsolót fogok beépíteni, ami ugye 2 dolgot is tud kapcsolni egyszerre. Egyik a bementi jel megszakítója, a másik pedig a hálózat megszakítója lesz.
Mit gondoltok, mérjek egy áramot az erősítőn terhelés alatt (biztonság kedvéért)? Hol adna legpontosabb információt? A diódahíd után rögtön? A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Jesszus, a bemeneti jelet ne rakd a 220 mellé. Inkább úgy oldd meg, hogy a kapcsoló lekapcsolt állapotban ráhúzzon a kondikra egy ellenállást ami kisüti őket, gyárilag is használnak ilyet.
Mielőtt kikapcsolod az erősítőt a hangerő szabályozót illik letekerni a MIN állásban és ennyi , nem kell semmi hókuszpókus megoldás !
Ez túl időigényes, és nagy odafigyelést igényelne. A kolléga nem hallott még a több áramkörös kapcsolókról sem.
Miért nem jó neked úgy, hogy Relét raksz a pufferkondi utáni tápágakhoz, a 220at meg megszakitod a relé segédtáppal együtt?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Ezt felejtsd el! Rosszabb megoldás nem is létezik.
Miért akarsz áramot mérni, mi a célod ezzel?
Csak, hogy megnézzem minden rendben van-e. Még hosszú terhelésen nem estem át, csak 1-2 percet szólt össz-vissz..
Nekem Kirchoff bácsi jutott eszembe. Amúgy ahol a legjobban hozzáférsz megszakítani az áramkört.(Mármint, ha az egész áramfelvételét mérnéd.)
Helló!
Van egy 12 V-os akksim és 2 darab 20 W-os hangfalam, 4 Ohmos impedanciával. Ehhez szeretnék végfokot (2x), amivel 2x10-15 W-on tudnám hajtani a hangfalakat. Elméletben 12 V tápról 4 Ohmos terheléssel, hídban (12 V amplitúdó) ~18 W érhető el. Esetleg tud valaki olyan végfokról, ami ezeknek a paramétereknek megfelelne? Ajánlás? Nem feltétel az egy tápos táplálási lehetőség, de nagy előny lenne. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Hmm a TDA7375 egész jónak tűnik, így elsőre. Oké, azt hiszem megválaszoltam magamnak a kérdést. )
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Vagy ha az akku üzemideje is számít akkor egy ilyen ezt merem ajánlani. A 12V-os táp kell neki, azt nem adják hozzá ebben az árban.
Szerintem a legegyszerűbb ha egy tda2030-as erősítőt csinálsz!olcsó, megbízható és könnyű megcsinálni.
Tripath TA2020, vagy még inkább TA2022 nagyon jó végfok IC. Gyári javaslat szerinti nyákot elkészíted hozzá, akkor garantált az eredmény, és sokkal jobban szól mint a TDA_akármik_. A nyákon viszont nem nagyon szabad "saját ötletekkel" kísérletezni, mert D osztály, sokszáz kHz kapcsolófrekivel, tehát gyakorlatilag RF áramkör. Árulják KIT-ben is. Tripath TA2022 ; TA2022 KIT EBAY
Sziasztok!, nem rég olcsón meg vásároltam egy KENWOOD KA-5050R típusú erősítőt, a régi gazdája sajnos tönkre tette mind a két végfok-ját!. Ennek az erősítőnek a vég tranzisztorai 2SK1529, és 2SJ 200-as végtranzisztorokból áll, a kérdésem pedig az volna hogy ezeket a típusú tranzisztorokat milyen típusú tranzisztorokkal lehet még helyettesíteni?, ugyan is az összes végtranzisztor zárlatba ment!, és ezek a típusú tranzisztorok nagyon drágák, és egy kis seb vagyonba kerülne az erősítő újra élesztése, mivelhogy a 2SJ 200-as és a 2SK 1529-es ből 4-4 darab kell!. Ha valaki tudja mivel lehet még helyettesíteni még ezeket a típusú tranzisztorokat azt kérem segítsen. Ja és ha valakinek meg van a kapcsolási rajza az erősítőnek az is sokat segítene. Köszönöm!.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Remélem, ezt beleszámította az árba (olcsón vásároltam). Nem olcsó mulatság lesz ez, ha eredetit akarsz bele visszatenni. Márpedig egy régi kenwood megérdemli az eredeti végeket. Azt hiszem a Toshiba gyártja ezeket, ~2e Ft/db, tehát 16e Ft!! a garnitúra. Vagy maradsz a fapados IRFP9240, IRFP240 párnál, 500 Ft/db ~.
Szia gambler!, nem tudom hogy lehet e helyettesíteni a 2SJ 200-ast, és a 2SK 1529-est IRFP 9240-es, és IRFP 240-es párral, mert az IRFP kapszulájában van még egy Cenner dióda is a Drain és a Source között, és a 2SJ,2SK típusúakban nincs!, nem tudom jelent ez valami problémát?. 2SJ 200 IRFP 240 nézd meg az adatlapokat.
Nem ezek miatt nem lehet helyettesíteni.
Sziasztok!, most akkor lehet helyettesíteni a 2SJ 200, 2SK1529- párost IRFP 9240, IRFP240-es párossal?, valaki erősítse meg nekem ezt a kérdést!. Köszönöm!. Most jelenleg porrá szedtem az erősítőt, hogy takarítsam ki a pórtól, és nézzem meg hogy nem e károsodott meg valami alkatrész még a végfok tranyókon kívül, de szerencsére nem, csak 4-darab ellenállást leltem R29, R30, R31, R32-pozicioszámokkal amik meg szakadtak, és sajnos nem tudom le olvasni a színkódot, mert annyira meg égtek, és ezért nagyon kellene nekem a kapcsolási rajza az erősítőnek!.
Szia! Az IRFP nem helyettesítője! Valamit lehetne fabrikálni belőle, hogy megszólaljon de komoly átalakítással járna, és az eredmény is kétes értékű. Tehetnél bele esetleg komplett VF2-t
Szia!
Vagy pedig ez: Bővebben: Link Sajnos elég húzós. Vagy Bővebben: Link és ]Bővebben: Link Mindkettő free post tehát posta ingyen van. Szoktam rendelni az ebay-ről, csak sok idő míg ideér. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Szia! Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de az eredetiséget nem látom garantáltnak.
Szia reloop!, gondoltam én is a VF2-re, de csak jobb volna ha az eredeti végfoka szólna az erősítőben!. Más típusú tranzisztor párral nem lehet helyettesíteni a 2SJ200, és a 2SK1529-es párt?. Mondjuk ezen a helyen lehet kapni, de nagyon drága! 2SJ200 és 2SK 1529 .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |