Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   180 / 282
(#) Tomk válasza krisztoo hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia!
Sajnos nem sikerült beállítnom. Csak úgy működik, ha csak SMS-t küld a modul, ha hanghívást is kérek továbbra sincs nyugta. A legújabb verziót használom (8.7)

A körhíváshoz tartózó mindenki nyugtáz-t nem kapcsoltam be, hiszen azt akarom, hogy bárki nyugtázhassa, ne legyen kötelező. Vagy lehet, hogy félreértelmeztem ezt a funkciót? Én nem tudom máshogy értelmezni

Illetve annyit csináltam még, hogy a 166-ban levettem a max kisérletek számát 1-re a teszteléshez, de gondolom ez sem lehet gond.

Mindenesetre köszönöm a segítséged és a gyors válaszaid
(#) Tomk válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Sziasztok,

Teszteléskor játszottam az egyik bemenettel, meghúztam, felhívott majd kért nyugtázást a #-al. De a telefonon hiába nyomtam (#) nem fogadta el, csak lökte a szöveget hogy nyomjam a #-ot. Ez lesz a baj. A DTMF jeleket nem érzékeli.

Lehet hogy hülyeség de olvastam valahol, hogy a Voda például rövidebb jelet ad. (Legalábbis egy angol fórumon ezzel szenvedtek) Nem lehet az, hogy nem az okostelefontól függ a dolog, hanem a szolgáltatótól? Mindenesetre én 70-essel teszteltem ott nem ment.
Nincs valakinek ötlete hogyan lehetne átverni? Fütyüljek vagy mit tegyek?
(#) krisztoo válasza Tomk hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Mindenképp nyugtázni akarsz?

Hát nem tudom, de nekem nem kell nyugtázni semmit kinyomom a telefont és kész küldi az sms-t hogy melyik érzékelő jelzett és kész! persze annyiszor hív ahányszor bekapcsol az érzékelő, ha folyamatos a mozgás több érzékelőnél akkor nem győzöm kinyomkodni a hívásokat , na meg persze olvasgatni az sms-eket!

Hangposta kikapcsolást próbáltad?

A körhívás funkciót én sem értelmeztem másképp arra gondoltam a te verziódban nincs még benne de hogy írtad ez a kérdés kilőve.

A kísérletek számát nem szabad levenni nem ott lesz a gond.

A 350-ben 03 a beállítás!

Az is lehet, hogy belefutottál egy gyári hibásba!

Üdv:Krisztó
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
(#) Tomk válasza krisztoo hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Szia Krisztó,

Nem leszek egy darabig azért feltennék pár kérdést még gyorsan.
Neked hogy jön a hanghívás?
A CID/SMS fülön bepipáltad az (SMS utána hanghívást is kezdeményez jelölőnégyzetet?)
Vagy valamelyik bemenetre tettél egy közös riasztás, és a bement fülön állítottad be hogy melyik számot hívja?

Illetve a riasztóban lévő SIM és a hívott telefon(ok) melyik szolgáltatóhoz van(nak) regisztrálva?

Köszi
Szia,
Tamás
(#) krisztoo válasza Tomk hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Szia Tamás!

Be van pipálva az sms után hanghívás
Bemenetet nem használom.

A sim is és a hívott szám is t-mobil

Üdv: Krisztó
(#) pic_nagyistvan hozzászólása Aug 23, 2013 /

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Kerestem a neten, de sajnos összességében nem találtam meg amit akartam. Vásároltam egy DSC PC1404-es központot és 3 db LC 100PI mozgásérzékelőt hozzá. Nem tudna valaki ajánlani nekem egy rajzot a bekötéshez? Mindenki máshogy magyarázza el és a jó megoldásra lenne szükségem. A lényeg, hogy van egy központ, van egy PC1555RKZ billentyűzetem, van 3 db LC 100PI érzékelőm. Mindhárom érzékelőt egy-egy zónára kötném (3 zóna lenne). Mit hova huzalozzak? A kezelő rendben van: AUX+/- (RED, BLK), YEL, GRN. De a mozgásérzékelőnél elakadtam. Mit hova kössek? 12 V-ot igényel, de azt hova kössem? Kell-e lezáró ellenállás? Milyen értékű? A mozgásérzékelők a központtól max. 3 m távolságban vannak elhelyezve. Hogy kössem össze a mozgásérzékelőt?

Bocsi a kellemetlenségért. Nem szeretném feladni, de nagy a zavar a fejemben!
Köszönöm előre is a választ!
(#) tomicctv hozzászólása Aug 24, 2013 /

Sziasztok!

Ajtócsengő funkciót szeretném használni a központon. Átnézve a leírást a * + 4 –el lehet aktiválni. Az 1-es Zónámon van a bejárati ajtó, ezt szeretném, ha nyitáskor csipogna. Ha jól értelmeztem, akkor az 1-es zóna tulajdonságát kell megváltoztatni úgy, hogy a központ tudja, hogy ennek zónának a nyitásakor csipognia kell. (Ajtócsengő zóna tulajdonság) Hogyan tudom ezt beállítani? A zóna 06-os típusra van programozva (Késleltetett Stay/Away), ez befolyásolja az ajtócsengő funkciót?
(#) DkGrinder válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Aug 24, 2013 / 1

Szia!
DSC zóna
A te riasztó központod tud zóna duplázást is de ez most nem érdekes.
Kösd DEOLBA
Üdv:
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
(#) DkGrinder válasza tomicctv hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

106-os szekció 3-as bit be
(#) sunyeb válasza tomicctv hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

101-es szekció 3-as bit be. A többit is nézd végig 102, 103, stb. amennyi zónád van, mert a késleltetett 1, 2 és az azonnalinak az alapbeállítása pl. 585-nél ajtócsengő be. Amelyik zónára nem kell, ott kapcsold ki a 3-ast.
(#) tomicctv hozzászólása Aug 24, 2013 /

Már nézem is. Köszi a segítséget nektek! Üdv!
(#) pic_nagyistvan válasza DkGrinder hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Köszönöm szépen a segítséget! Kipróbáltam és működik!
(#) DkGrinder válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szívesen.
(#) Tomk hozzászólása Aug 29, 2013 /

Sziasztok,

Továbbra is segítségre lenne szükségem a GSM kommunkátorral kapcsolatban.
Adott egy DSC 1864 központ. Illetve egy Mobisec Diamond kommunikátor.
Azt szeretném elérni, ha riasztás van húzza meg a kommunikátor 1-es bemenetét.
(Így küldenék riasztást a mobilra)
Nos az lenne a kérdés, hogy lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani. Amatőrként az lenne a tippem, hogy rakjuk rá az egyik PGM-re (1-es 4-es szabad)
Azt nem tudom a PGM-et milyen típusra kellene állítani? Kell-e hozzá relé? (Ha kell milyet vegyek és hogy kössem?)

Köszönöm Sziasztok, Tamás
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
(#) Feri válasza Tomk hozzászólására (») Aug 29, 2013 / 1

Állítsd " sziréna követőre"
Kis relé--- Relé kontaktus zárja a GSM bemenetét.
(#) lion74081 hozzászólása Aug 31, 2013 /

Sziasztok!

PC1616 v4.5-ot szeretnék programozni DLS5-el, amit most használok eloszor. Állapot mezoben azt írja, hogy a panel nem azonosítható.
Amim van:Laptop, RS-232 MOXA USB átalakítóval.
*8 telepitoi[499]telepitoi[499] megvolt. Van-e még valami ami kell hozzá?Kérném akinek van tapasztalata segítsen nekem ebben!

Koszonom!
(#) Kovabe válasza lion74081 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szia
A programban jol van konfigurálva a vezeték? Sokszor az a hiba hogy nem ismeri fel a csatlakozovezetéket. Nézd meg az eszközkezelöben hogy hova van konfigurálva a prot.
(#) lion74081 válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szia!
Ha a modemkonfigurációra gondolsz, akkor az rendben van. Pc link van beállítva, com1 porthoz.
Azt írja is az állapot sorban, hogy kapcsolódva a com 1-hez de kis ido múlva(1-2 perc) megjelenik a panel nem azonosítható szoveg.
(#) DkGrinder válasza lion74081 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Amikor létrehozod az új ügyfelet, oda mit írsz be a kapcsolat típusához?
(#) lion74081 válasza DkGrinder hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szia!
Eternet/Internet (kommunikátor automata felismerése)-t választottam. Valójában nem tudtam eldonteni, hogy melyik a jó. Van pár lehetoség, és még a "nincs".
(#) lion74081 válasza lion74081 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Nincsen vezetékes telefonvonal Pgm-rol mukodik egy G-Max gsm kommunikátor relézve, tehát kozvetlen kapcsolat nincs is.
(#) DkGrinder válasza lion74081 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Válaszd a nincs-et
(#) lion74081 válasza DkGrinder hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Megpróbáltam de úgy sem mukodik Más otlet valakinek?
(#) lion74081 hozzászólása Szept 1, 2013 /

Megvan a hiba! Ha nem utom be a Telepítoi [499]Telepítoi[499]-et, akkor simán csatlakozik a panelhez. Koszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
(#) DkGrinder válasza lion74081 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

ilyet még nem láttam
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Csodák még vannak de ezt akkor már most kéne a DSC-nek jelezni mert igy aztán simán törhetö az összes központ.
(#) lion74081 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Azért próbáltam meg kód nélkul, mert A DSC IV Használati leírásában találtam az alábbiakat:
Kommunikációk – PC-LINK
Szükséges beállítások
DLS IV beállítások:
- PC-LINK kapcsolat automatikusan hozzáadásra kerül az ügyfélhez létrehozáskor
- Megfelelő COM port kiválasztása
Panel beállítások:
1. lépés – Csatlakoztassa a PC-LINK kábelt a számítógép soros portjához
2. lépés – Ellenőrizze, hogy a letöltési hozzáférési kód a panelben és a DLS-ben
Kapcsolat felépítése:
1. lépés – Kommunikáció indítása a DLS IV-ből:
• Globális feltöltés a panelról
• Globális letöltés panelra
• Kijelölések kommunikálása
2. lépés – PC-LINK aktiválása
• Csatlakoztassa a PC-LINK kábelt a panelra
• Engedélyezze a PC-LINK kapcsolatot a panel billentyűzetén (ha szükséges)
Ezek szerint valamiért, valamikor nem kell neki.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) Tomk válasza Feri hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Sziasztok!

Köszönöm Feri válaszát a közös riasztás bemenet működik.

Lenne még kérdésem a témával kapcsolatban
A GSM kommunikátoromnak van egy open kollektoros kimenete. Szeretném elérni, hogy a központot ki-be tudjam kapcsolni távolról.

Az egyik zónát impulzus kapcsolóra raktam. Az lenne a kérdés, hogy működik az impulzus kapcsolo? Az impulzusnak hogyan kell változtatni az zona ellenállás értékét és mennyi ideig?
(Központ: DSC 1864, Remélem ehhez nem kell külön relé.)

Illetve még egy kérdés, a GSM kommunikátornak elkerülhetetlen a külön táp? Nem lehet ezt valahogy "megtrükközni"? Ahogy számolgattam az AUX már nem nagyon bírná el. A riasztó trafóra nem lehet közvetlen valami segédáramkörrel rákötni? (A kommunikátornak van külön akkuja átlag 80ma-t vesz fel, de a a max érték elérheti a 600mA)

Köszönöm,
Sziasztok,
Tamás
(#) Kovabe válasza Tomk hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Kössd rá a közpon aksira, annak birnia kell.
(#) Kovabe válasza lion74081 hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Én még sosem merültem el a leirásban de akkor mitöl függ hogy kell e a kod vagy sem.
Következő: »»   180 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem