Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Sajnos nem sikerült beállítnom. Csak úgy működik, ha csak SMS-t küld a modul, ha hanghívást is kérek továbbra sincs nyugta. A legújabb verziót használom (8.7) A körhíváshoz tartózó mindenki nyugtáz-t nem kapcsoltam be, hiszen azt akarom, hogy bárki nyugtázhassa, ne legyen kötelező. Vagy lehet, hogy félreértelmeztem ezt a funkciót? Én nem tudom máshogy értelmezni Illetve annyit csináltam még, hogy a 166-ban levettem a max kisérletek számát 1-re a teszteléshez, de gondolom ez sem lehet gond. Mindenesetre köszönöm a segítséged és a gyors válaszaid
Sziasztok,
Teszteléskor játszottam az egyik bemenettel, meghúztam, felhívott majd kért nyugtázást a #-al. De a telefonon hiába nyomtam (#) nem fogadta el, csak lökte a szöveget hogy nyomjam a #-ot. Ez lesz a baj. A DTMF jeleket nem érzékeli. Lehet hogy hülyeség de olvastam valahol, hogy a Voda például rövidebb jelet ad. (Legalábbis egy angol fórumon ezzel szenvedtek) Nem lehet az, hogy nem az okostelefontól függ a dolog, hanem a szolgáltatótól? Mindenesetre én 70-essel teszteltem ott nem ment. Nincs valakinek ötlete hogyan lehetne átverni? Fütyüljek vagy mit tegyek?
Mindenképp nyugtázni akarsz?
Hát nem tudom, de nekem nem kell nyugtázni semmit kinyomom a telefont és kész küldi az sms-t hogy melyik érzékelő jelzett és kész! persze annyiszor hív ahányszor bekapcsol az érzékelő, ha folyamatos a mozgás több érzékelőnél akkor nem győzöm kinyomkodni a hívásokat , na meg persze olvasgatni az sms-eket! Hangposta kikapcsolást próbáltad? A körhívás funkciót én sem értelmeztem másképp arra gondoltam a te verziódban nincs még benne de hogy írtad ez a kérdés kilőve. A kísérletek számát nem szabad levenni nem ott lesz a gond. A 350-ben 03 a beállítás! Az is lehet, hogy belefutottál egy gyári hibásba! Üdv:Krisztó A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
Szia Krisztó,
Nem leszek egy darabig azért feltennék pár kérdést még gyorsan. Neked hogy jön a hanghívás? A CID/SMS fülön bepipáltad az (SMS utána hanghívást is kezdeményez jelölőnégyzetet?) Vagy valamelyik bemenetre tettél egy közös riasztás, és a bement fülön állítottad be hogy melyik számot hívja? Illetve a riasztóban lévő SIM és a hívott telefon(ok) melyik szolgáltatóhoz van(nak) regisztrálva? Köszi Szia, Tamás
Szia Tamás!
Be van pipálva az sms után hanghívás Bemenetet nem használom. A sim is és a hívott szám is t-mobil Üdv: Krisztó
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Kerestem a neten, de sajnos összességében nem találtam meg amit akartam. Vásároltam egy DSC PC1404-es központot és 3 db LC 100PI mozgásérzékelőt hozzá. Nem tudna valaki ajánlani nekem egy rajzot a bekötéshez? Mindenki máshogy magyarázza el és a jó megoldásra lenne szükségem. A lényeg, hogy van egy központ, van egy PC1555RKZ billentyűzetem, van 3 db LC 100PI érzékelőm. Mindhárom érzékelőt egy-egy zónára kötném (3 zóna lenne). Mit hova huzalozzak? A kezelő rendben van: AUX+/- (RED, BLK), YEL, GRN. De a mozgásérzékelőnél elakadtam. Mit hova kössek? 12 V-ot igényel, de azt hova kössem? Kell-e lezáró ellenállás? Milyen értékű? A mozgásérzékelők a központtól max. 3 m távolságban vannak elhelyezve. Hogy kössem össze a mozgásérzékelőt?
Bocsi a kellemetlenségért. Nem szeretném feladni, de nagy a zavar a fejemben! Köszönöm előre is a választ!
Sziasztok!
Ajtócsengő funkciót szeretném használni a központon. Átnézve a leírást a * + 4 –el lehet aktiválni. Az 1-es Zónámon van a bejárati ajtó, ezt szeretném, ha nyitáskor csipogna. Ha jól értelmeztem, akkor az 1-es zóna tulajdonságát kell megváltoztatni úgy, hogy a központ tudja, hogy ennek zónának a nyitásakor csipognia kell. (Ajtócsengő zóna tulajdonság) Hogyan tudom ezt beállítani? A zóna 06-os típusra van programozva (Késleltetett Stay/Away), ez befolyásolja az ajtócsengő funkciót?
Szia!
DSC zóna A te riasztó központod tud zóna duplázást is de ez most nem érdekes. Kösd DEOLBA Üdv: A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
101-es szekció 3-as bit be. A többit is nézd végig 102, 103, stb. amennyi zónád van, mert a késleltetett 1, 2 és az azonnalinak az alapbeállítása pl. 585-nél ajtócsengő be. Amelyik zónára nem kell, ott kapcsold ki a 3-ast.
Köszönöm szépen a segítséget! Kipróbáltam és működik!
Szívesen.
Sziasztok,
Továbbra is segítségre lenne szükségem a GSM kommunkátorral kapcsolatban. Adott egy DSC 1864 központ. Illetve egy Mobisec Diamond kommunikátor. Azt szeretném elérni, ha riasztás van húzza meg a kommunikátor 1-es bemenetét. (Így küldenék riasztást a mobilra) Nos az lenne a kérdés, hogy lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani. Amatőrként az lenne a tippem, hogy rakjuk rá az egyik PGM-re (1-es 4-es szabad) Azt nem tudom a PGM-et milyen típusra kellene állítani? Kell-e hozzá relé? (Ha kell milyet vegyek és hogy kössem?) Köszönöm Sziasztok, Tamás A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
Állítsd " sziréna követőre"
Kis relé--- Relé kontaktus zárja a GSM bemenetét.
Sziasztok!
PC1616 v4.5-ot szeretnék programozni DLS5-el, amit most használok eloszor. Állapot mezoben azt írja, hogy a panel nem azonosítható. Amim van:Laptop, RS-232 MOXA USB átalakítóval. *8 telepitoi[499]telepitoi[499] megvolt. Van-e még valami ami kell hozzá?Kérném akinek van tapasztalata segítsen nekem ebben! Koszonom!
Szia
A programban jol van konfigurálva a vezeték? Sokszor az a hiba hogy nem ismeri fel a csatlakozovezetéket. Nézd meg az eszközkezelöben hogy hova van konfigurálva a prot.
Szia!
Ha a modemkonfigurációra gondolsz, akkor az rendben van. Pc link van beállítva, com1 porthoz. Azt írja is az állapot sorban, hogy kapcsolódva a com 1-hez de kis ido múlva(1-2 perc) megjelenik a panel nem azonosítható szoveg.
Amikor létrehozod az új ügyfelet, oda mit írsz be a kapcsolat típusához?
Szia!
Eternet/Internet (kommunikátor automata felismerése)-t választottam. Valójában nem tudtam eldonteni, hogy melyik a jó. Van pár lehetoség, és még a "nincs".
Nincsen vezetékes telefonvonal Pgm-rol mukodik egy G-Max gsm kommunikátor relézve, tehát kozvetlen kapcsolat nincs is.
Megpróbáltam de úgy sem mukodik
![]()
Megvan a hiba!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Csodák még vannak de ezt akkor már most kéne a DSC-nek jelezni mert igy aztán simán törhetö az összes központ.
Azért próbáltam meg kód nélkul, mert A DSC IV Használati leírásában találtam az alábbiakat:
Kommunikációk – PC-LINK Szükséges beállítások DLS IV beállítások: - PC-LINK kapcsolat automatikusan hozzáadásra kerül az ügyfélhez létrehozáskor - Megfelelő COM port kiválasztása Panel beállítások: 1. lépés – Csatlakoztassa a PC-LINK kábelt a számítógép soros portjához 2. lépés – Ellenőrizze, hogy a letöltési hozzáférési kód a panelben és a DLS-ben Kapcsolat felépítése: 1. lépés – Kommunikáció indítása a DLS IV-ből: • Globális feltöltés a panelról • Globális letöltés panelra • Kijelölések kommunikálása 2. lépés – PC-LINK aktiválása • Csatlakoztassa a PC-LINK kábelt a panelra • Engedélyezze a PC-LINK kapcsolatot a panel billentyűzetén (ha szükséges) Ezek szerint valamiért, valamikor nem kell neki. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Sziasztok!
Köszönöm Feri válaszát a közös riasztás bemenet működik. Lenne még kérdésem a témával kapcsolatban A GSM kommunikátoromnak van egy open kollektoros kimenete. Szeretném elérni, hogy a központot ki-be tudjam kapcsolni távolról. Az egyik zónát impulzus kapcsolóra raktam. Az lenne a kérdés, hogy működik az impulzus kapcsolo? Az impulzusnak hogyan kell változtatni az zona ellenállás értékét és mennyi ideig? (Központ: DSC 1864, Remélem ehhez nem kell külön relé.) Illetve még egy kérdés, a GSM kommunikátornak elkerülhetetlen a külön táp? Nem lehet ezt valahogy "megtrükközni"? Ahogy számolgattam az AUX már nem nagyon bírná el. A riasztó trafóra nem lehet közvetlen valami segédáramkörrel rákötni? (A kommunikátornak van külön akkuja átlag 80ma-t vesz fel, de a a max érték elérheti a 600mA) Köszönöm, Sziasztok, Tamás
Kössd rá a közpon aksira, annak birnia kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |