Fórum témák
» Több friss téma |
25 valami volt ráírva, 22-es van itthon, de ezzel azonnal letilt, akkor keresek bel nagyobbat...
Nos 25j 3KV helyett 27J 3KV lett berakva, most tesztelem....
Már tulléptem a 10 perces határt, egyenlőre megy, jó sokat szenvedtem már vele, remélem jó lesz, most filmet indítottam rajta, ha végigmegy akkor megnyugszom....
Na még 1 kérdés: mit jelent az 5c 6KV kondi, azaz hány pf lehet? 5?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Így van az 5pf. Végülis akkor a kondicsere bevált?
úgy néz ki igen, de már nem az eredeti volt benne, a 25j-s volt amit már én tettem bele, most kicseréltem 27j-re és 20:30 óta ment folyamatosan! XD
van még egy másik a 19" annak is hasonló baja lehet, az kb 20 perc után kikapcsol a háttérvilágítás nála is, de 5pF 6KV nincs itthon, majd vennem kell, hátha annak is ez a baja.... A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Ilyen 5pf 6KV-os kondit honnan lehet szerezni? sehol nem találok....
Nem feltétlenül kell 6kV-os jó a 3-as is.
ok, de csak 25j és 27j van, ezek közül jó lehet valamelyik?, de ott a kimenő trafónál csak 1 kondi van, a 2 fénycsőre, a kondi párhuzamosan van a trafó kimenete között és onnan megy a csövekhez..
Akkor oda nem jó a nagyobb, és lehet, hogy ne is oldja meg a problémát, ráadásul így már szükség lehet 6kV-os kondira is.
Sziasztok,
Volna egy Samsung LCD monitor amiben be volt törve a kijelző. Mivel volt itthon egy másik LC aminek a elektronikája volt hibás gondoltam a kettőből csinálok egyet. Összeszerelés után a monitor bekapcsolt csövek is világítottak rendesen de egyből kiirta a bal felső sarokba, hogy digitális bemeneten érkezik jel pegi ekkor még adatkábelt se csatlakoztattam hozzá és valóban nincs is digitális bemenete csak analóg (D-SUB). A monitor nem kapcsolt le készenléti módba csak tovább vilábított a bal felső sarokba a Digitális kiirás és hiába csatlakoztattam gépre semmi mást nem csinált. Az előző kijelzővel nem próbáltam mert látható módon össze volt törve. Mi lehet itt a probléma? Segítségeteket előre is köszi.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni egy monitor azonosításban? Miro márkájú TD670, vagy CP170S. Nem találok hozzá manualt. Tudtok segíteni abban, hogy esetleg minek lehet a másolata. Hátha úgy könnyebb lesz. Az a baj vele, hogy van készenléti ld, de ezen kívül semmi reakció. Előre is köszi és üdv: spgabor
Szia!
A készenléti led villog vagy sárga színű? Gondolom erős szembe fénynél sem látsz képet. Ez esetben scaler gyanús, bár így az elején még lehet más is.
Szia!
Tegnap éjjel kaptam szét, csak egy gyors 10 perces teszt volt, így vga-t sem dugtam rá. Sárgán folyamatosan világít. Be akarom kapcsolni, nem történik semmi. Nem írja ki, hogy keresne jelet, nm vált át a led színe.. Első körben majd kipróbálom gépre dugva, de szerintem is az lehet a baja.
Azért nem ártana megnézni előtte egy másik géppel , vagy másik videó kártyával mielőtt neki esnél.Mert lehet , hogy nem a monitornak lesz ott baja.
Ha még a gombokra sem reagál, akkor agyhalott szegény, esetleg nézd meg a mikrokontroller tápfeszültségét, illetve, ha foglalatban van, akkor érdemes lehet kioucolni, megmozgatni.
A rosszban biztos vagyok, mivel így került hozzám.
Csak még a pontos okában nem, azért alaposabban megnézem ma vagy holnap.
Azt nézd meg, hogy reagál e a számítógép jelenlétére valamit a sárga led. Zöldbe kellene váltania.
Ha marad sárgába, akkor nézd meg a vga kábelt nem szakadt e! Ha a kábel is ok akkor a scaler környékén lesz a gond. Ez már neccesebb. Jó esetben talán eeprom hiba is okoz ilyet.
Eprom nekem is eszembe jutott, de azt nem tudom honnan tudnék szerezni egy ilyen noname monitorhoz.
"Buvarruha" kolléga amit írt a gombokkal kapcsolatban az is segíthet. Írd majd meg, hogy reagál e legalább a bekapcsoló gombra! (standby-nál a többi gomb gyárilag sem megy)
Én még megnézném gombsor nélkül is hátha valamelyik átvezet és ez meghülyíti a MCU-t.
Sok monitornál megnézed hogy mi az eeprom száma, veszel üreset és beforrasztod. Az MCU pedig felprogramozza.
Mi a scaler panel típusszáma?
És milyen scaler van benne? (TSUM stb.) Az ilyen "noname" monitorokban általában más gyártók pl: lg és samu panel van. Azok rajzai pedig elérhetőek a neten. Kéne egy kép a scaler panelről és a száma is. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Sajnos a munkanap áthelyezés miatt dolgozom.. így csak délután/este tudom megnézni. gombokat is megnézem majd, hátha valamelyik okozza a hibát. Valamint, hogy kap-e rendesen feszültséget és nincs-e valami kontakt hibája. Jelentkezem, amint ezeken túl vagyok.
Köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat!
Sziasztok!
Most sikerült lepróbálnom a szerkezetet. Először is csatolok pár képet. Másodszor írom, mire jutottam. Szóval gépre dugva ugyanúgy nincs semmi reakció. Függetlenül attól, hogy a vezérlő panelra a gombsort rádugom-e vagy sem. A gép nem ismeri fel a monitort, csak azt írja ki, hogy nincs semmi csatlakoztatva a vga kimenetre. A középső fehér feliratos ic-t kivettem a helyéről, megnéztem a lábait, nem találtam kontakt hibát. Labortápról tápláltam meg 12v-al. A fehér középső ic szerintem zárlatos lehet, mert a 12 v majdnem az összes lábon megjelenik. 1-2 lába test, 2-n találtam kb 4 v-ot és 2-őn kb 3,5 v-ot. Valamint a gombsor csatlakozóján is van egy helyen test, az összes többin pedig 4,8 V. Szerintem vezérlés hibás, de ha esetleg van valami más ötletetek, akkor azt örömmel fogadnám. Valamint két kérdésem van: az egyik, hogy a D5-ös dióda normális, hogy ilyen vagy sérült. Mivel ilyet még nem nagyon láttam. A vásik, hogy a jumperrel mit lehet szabályozni? Köszi és üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Az a dióda , ha dióda már nem dióda.Pláne ha mérés szerint nem mérsz rajtra semmit , akkor meg végképp.
Ha rajz nélkül próbálunk navigálni , és akkor ha megnézzük a D4 es diódát , akkor láthatod , hogy a D5 ös diódának , hogy kellene kinéznie , és mi lehetne esetleg a típusa.Ez feltételezés , de elég valószínű , hogy olyan kell oda. az ic kivétele felesleges volt meg pláne , hogy külön megtáplálod .Ebből , így semmit nem tudsz levonni , hogy melyik lába alacsony , vagy magas szintre lett programozva.És emiatt hiszed , hogy zárlatos.Ellenőrizni kell a tápfeszültségeket , hogy minden meg van e .Kimérni az alkatrészeket egytől egyig sajnos rajz nélkül , csak így lehet.Az ic k adatlapjáról meg lehet nézni , hogy mennyi az a feszültség amiről üzemelnek , és így tovább.a Jumperrel nem kell foglalkozni , ha az alap értelmezésben volt ott kell hagyni.Ha ezeken átrágod magad biztos meg lesz a hiba.
Az a fehér ic amit írtál melegszik? (kórosan meleg vagy hideg?)
Szia!
Melegszik, de csak minimálisan, inkább langyosnak mondanám. Tehát nem zárlat jelleggel forrósodik. eyess: Azért kérdeztem, mert nekem nagyon furcsa volt, nem láttam még ilyen kialakítású diódát. Szakadás méréssel enyik irányba 930-at másik irányba ha jól emlékszem, kb 800-at ír ki a gép, tehát valamilyen szinten átvezet mindkét irányba. Amint lesz időm, kimérek mindent rajta egyenként. Üdv: spgabor
Azt a diódát kiforrasztva is meg kellene mérni ,mert így amit írsz aszerint az a dióda rossz!
Persze a panel is bezavarhat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |