Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   181 / 282
(#) lion74081 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Azt nem tudom, de elég érdekes, hogy maga a szoftver kibocsátó ír ilyet a leírásában.
Neki kellene megmondania, hogy mikor kell. Nekem ez az elso találkozásom a programmal, most bontogatom szárnyaimat a szakmában.
(#) Kovabe válasza lion74081 hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

A szakmához kevés a program mert sokszor nincs idő a helyszinen programozgatni csak ütni mint az ördög. Én is csak ha a füzetet fogom a kezemben akkor tudom a programot modosittani de sokminden már megvan azért fejben is. A kolégám 20-on x éve üti a DSC-t igy már álmábol felkeltve is tudja de vannak ujjitások amiket én találok meg. Sok kitartás és nyerő lehetsz.
(#) lion74081 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

(#) FEKILACI hozzászólása Szept 3, 2013 /

Valakinek van valami ötlete, hogy a PGM kimenetet hogy állítsam be az alábbihoz:
DSC 1616 + LCD5050 + LCD 5051 + Crow BS-1 stb.
+ van a távfelügyelethez egy rádiós adó (monitoralarm)
Szóval ez a rádiós cucc egy jelet küld a központnak, ha kap 12V-ot.
DE csak egy jelzést küld és utána csak akkor küld újat, ha elveszem a tápfeszt és újra adok neki.
Ezért pl. ha elmegyek nyaralni és az első nap van egy téves riasztás, kijönnek körülnéznek békében elmennek. A PGM persze adja a tápot amíg nem nyugtázom az eseményt. Így pl. a további riasztási eseményről már nem küld új jelet a központnak. Kezdetben a sziréna kimenetről tápláltam, de szerintem ez nem egy szép megoldás.
(ez a rádiós kütyü "helyi adottság" nem tudom mással kiváltani)
Számomra az lenne az ideális, ha minden riasztási esemény után a PGM kimenet pár másodpercre vagy percre vagy ameddig a sziréna jelez földre kapcsoljon.
Remélem érthetően fogalmaztam
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, mert az enyémekkel már kudarcot vallottam...
(#) Kovabe válasza FEKILACI hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Szia
Sajnaismerem ezt a rádiót, a legegyszerübb ha szirénakövetönek állitod be és akkor csak addig adia a jelet amig szol a sziréna. Amugy van nekik már olyan cucc ami rendesen komunikál és nem csak kontaktust küld hanem minden egyebet is csak nemszivesen szerelik fel mert nekik az drágább de erröl a rádiorol meg nem tudodo biztosra hogy mikor müködik illetve mikor nem. Amugy te beletudsz lépni a programba mert még a mesterkodot se adják ki hanem ök örzik.
(#) NeuroDeDe hozzászólása Szept 4, 2013 /

Szervusztok Fórumozók!
új vagyok még itt, remélem jó helyre írok. ha nem akkor jöhet a warn
van egy dsc2525 központom és egy ssk-655 kommunikátor.
a kommunikátor tökéletesen küld sms-t és a központban megadott első és második telefonszámot is tökéletesen hívja. viszont ami a probléma ,hogy folyamatosan hív. nem tudnátok nekem elárulni ,hogy impulzosos vagy dtmf-et kell beállítani, illetve beállítani ,hogy nyugtázzon vagy valamit csinálni vele ,hogy ne hívjon mindenkit 2 percenként
előre is köszönöm a segítséget.
a kommunikátornak a linkje itt található

Üdv,
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
(#) NeuroDeDe hozzászólása Szept 4, 2013 /

Szervusztok Fórumozók!
új vagyok még itt, remélem jó helyre írok. ha nem akkor jöhet a warn
van egy dsc2525 központom és egy ssk-655 kommunikátor.
a kommunikátor tökéletesen küld sms-t és a központban megadott első és második telefonszámot is tökéletesen hívja. viszont ami a probléma ,hogy folyamatosan hív. nem tudnátok nekem elárulni ,hogy impulzosos vagy dtmf-et kell beállítani, illetve beállítani ,hogy nyugtázzon vagy valamit csinálni vele ,hogy ne hívjon mindenkit 2 percenként
előre is köszönöm a segítséget.
a kommunikátornak a linkje itt található

Üdv,
(#) levaitamas válasza NeuroDeDe hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

DTMF-et állíts be és nézd meg, hogy a központ kezdeményez hívást két percenként vagy a kommunikátor.
(#) NeuroDeDe válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

és azt hogyan tudom kideríteni ? első hívás után lekötöm menet közben a tip és ring kébeleket ?
(#) levaitamas válasza NeuroDeDe hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Hallgasd meg a központon lévő relét. Kattan mikor beemeli a vonalt, majd amikor lekommunikálta amit akart visszakattan.
(#) ZsoltiD hozzászólása Szept 11, 2013 /

Sziasztok!

Egy DSC PC1404 központot szeretnék géppel felprogramozni (DLS5-el).
- A kérdésem, hogy szükséges-e gyári DSC-s kábelt vennem hozzá, vagy magam is elkészíthetem, az alábbi bekötés alapján.
- Illetve használhatnék usb-soros átalakítót hozzá (vagy maradjak az asztali gépnél, amin van D-SUB csati)?

Előre is köszi a segítséget!
Zsolti
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013

pclink.jpg

(#) HA5AWS hozzászólása Szept 11, 2013 /

Sziasztok!
Hátha valakit érdekel: Bővebben: Link
Üdv: Gábor
(#) ZsoCo válasza ZsoltiD hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

A rajz ok. Használhatsz USB soros átalakítót . Én is azt használok . Egy Atent . Teljesen hibátlanul működik DLS5-tel , meg a DLS 2002-vel is.
(#) lzh6k4 hozzászólása Szept 12, 2013 /

Sziasztok!

Mobisec Diamonddal kapcsolatban érdeklődöm. Egyetlen céget találtam, aki forgalmazza riasztobolt.hu. Egy hete próbálom elérni őket, de nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az sms-re. Máshol nem találtam, kérdésem, hogy BP-n hol lehet még megvásárolni? Miért csak ez az egy cég forgalmazza, ők az importőrök? Tud valaki segíteni? Ez felvetett bennem még pár kérdést, ennek a terméknek van magyarországi szerviz hálózata, supportja?

Peti
(#) LazaHunter hozzászólása Szept 12, 2013 /

Sziasztok!

Írt már valaki helpet itt DSC 1404-hez?

Nemrég vettem egy ilyen csomagot ismerősnek az alap led-es kezelővel, ma szerelte fel (1550-est meg egyebet szerelt már fel), Én meg a hétvégén programoznám be neki.

Eddig 1550H-val van programozási tapasztalatom, ahogy néztem az alapok hasonlóak.

Ennél a típusnál minden 3 jegyű számot a hexa kombinálással kell megadni? Vagy milyen trükkök vannak?
Telefonon beléptettem a programozási menübe, ott is a [001] szekcióba, ahol a zóna deffiniciók vannak, a ledek szerint sikeresen. A leírás itt 16db 2 számjegyes számot kér ... de pl ha megnyomja az 1-est akkor világít a 1-es zóna led, ha 0-át akkor kialszik, stb ... a leírás szerint a [01]-es a késleltetett (pl bejárati ajtó) ... de nem tudom ezt végigzongorázni az összesre, valamit máshogy kell it megadni ... azt már láttam, hogy [101-109]-ig lesznek a zónák egyedi beállításai, de gondolom azzal még nem itt kell foglalkozni.
1550H-nál ez a rész egyszerű volt, mert zónánként kellett egy 2 számjegyű számot megadni, ahol az első karakter jelölte a sziréna működési elvet (pl 0 - lassú és hallható) és a második a zóna típusát (pl 0 - alapkésleltetésű hurok) ... ez alapján simán összedobtam a 6x2 számot, amit csak be kellett zongorázni ... de itt valami nagyon másképp van

Valaki tudna adni valami minimál infót a kiinduláshoz?
Vasárnap megyek elvileg felprogramozni, addig össze akarom írni a pötyögnivalót.

Köszi

Ha rendszeres lesz ez a riasztós móka, akkor össze fogok dobni itthon egy tesztpadot, meg szereznem kell egy kábelt a DLS5-höz ... most nem akartam érte egy rakat pénzt kiadni
(#) LazaHunter hozzászólása Szept 12, 2013 /

Esetleg ha valakinek lenne kölcsön 1-2 napra Bp-n kábele 1404 és DLS5-höz, azért hálás lennék, hátha azzal egyszerűbb
(#) Syn7h37ic válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Négy posttal feljebb van a DLS adatkábel rajza. Ez pár forintos tétel csak.
(#) LazaHunter válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Azt láttam, csak ugye nem vagyok egy műszerész zseni
De egyszer lehet nekiállok majd megcsinálni, csak idő kérdése, még a forrasztópákát is úgy szoktam kölcsönkérni apóstól ha kell vmihez
(#) ZsoltiD válasza ZsoCo hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Rendben, köszönöm!
(#) LazaHunter válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Megvizslattam azt a rajzot, meg kerestem egy részletesebbet, ahogy nézem ehhez még van is cuccom, leszedem egy régi tápról a floppy meghajtó tápcsatiját ... a d-sub-ot meg egy régi dialcom modem kábeléről ... már csak egy RS232-USB átalakítót kell vennem, 2eFt-ért láttam legolcsóbban és leggyorsabban, ennyiért elteszem hátha jó lesz még vmire
(#) LazaHunter hozzászólása Szept 14, 2013 /

Na, csak összeeszkábáltam ... sajna nem találtam már itthon soros csatit, pedig úgy rémlett egy régi modem kábele még megvan, de sajna már kidobtam, bolt meg már nem volt nyitva, így rögtönöztem, remélem működik majd Másik csati volt floppy drive táp kieg kábelekből.
Vasárnap próba
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013

pclink1.jpg

(#) DkGrinder válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Kíváncsi leszek. feldobod a részletesebb rajzot?
(#) DkGrinder válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

A floppy táp pont méretes?
(#) djuri hozzászólása Szept 15, 2013 /

Üdv, le tudná nekem írni vki hogy, hogyan kell telefonvonalon keresztül letölteni a központból. Kószi
(#) LazaHunter válasza DkGrinder hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

És működik

Először megijedtem ... eleve nem tudtam leszedni a szoftvert a magyar oldalról, mert regelni kellett. Viszont egy NA verziót találtam, nem voltam benne biztos, hogy kompatibilis lesz.
Első alkalommal nem is sikerült csatlalokzni, valami baja volt a Modem Managerrel ... de nyomtam egy javítást a telepítésnek, újrarakott mindent, el tudtam indítani a managert, beállítani a portot és már csatlakozott is a vezérlőhöz.

Semmi extra kapcsolási rajz nem szükséges ehhez, a már előzőekben linkelt leírást használtam. Ott a Mini-Molexet írták, mint szükséges csati, azt meg felismertem rögtön, hogy a floppynak pont olyan van
(a már linkelt leírás: http://pinouts.ru/DevicesCables/dsc_pclink_conn_pinout.shtml)
Az általam készített ketyerében annyi az extra, hogy nem találtam már péntek este soros csatit, a molexet meg egy PC tápkábel kiegészítőről szedtem (kép: http://www.pc-adapter.net/img/pro/4pin%20power%20cable.jpg). A nagy táp dugaszból kihúztam a kábeleket, amiknek így a végén van bevágott fém 'tüske', amit szétnyitottam annyira, hogy rá tudjam húzni az USB-s soros átalakító tüskéire. A 4-6 áthidaláshoz egy másik ilyen kábelről leszedtem egy vezetéket, és azt használtam. Kicsit szigszalaggoztam, hogy ne érjenek egymáshoz, aztán csak rá kellett dugdosni őket a tüskékre.

Igazából egyszerű és stabil ... és működik, egy csatlakozóval kevesebb

A DLS5 programot innen szedtem: http://www.aartech.ca/download/DLS5-NA.exe

Soros to USB átalakított itt vettem pénteken 2000Ft-ért: http://www.magicomp.hu/webshop/USB_-_soros_(RS232)_atalakito_adapte...M/3415
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) DkGrinder válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Jópofa
(#) DkGrinder hozzászólása Szept 24, 2013 /

Kipróbáltam egy 1404-t (még nem raktam fel ilyet) *4-el bekapcsoltam az ajtócsengőt, de kikapcsolni már nem sikerült ??!??!!
(#) sunyeb válasza DkGrinder hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Mondjuk ez speciel nekem még mindig működött.Én vagy 7-et raktam eddig. Rossz tapasztalatok garmadája. Pl. a kezelő összerakásánál a fülekre nagyon vigyázni, könnyen törik. Egyiknél a FAP gombok nem voltak hajlandóak működni az Istennek se. Egy másiknál *0 csak otthonmaradóba, ill. kód is csak otthonmaradóba volt hajlandó beriasztani. Folyamatos 2-es otthonmaradó, folyamatos 5-ös távozó az ment. Akksi hely kicsi (mondjuk ha 585 utód akar lenni, akkor érthető, de akkor is...). Elsőre zónaduplázással szívatott, de az az én hülyeségem volt. PGM hajlamos makacskodni, de reset után helyrejön (ezt 2 központ játszotta el). Szóval sztem van még a firmware-ben néhány bug.
(#) DkGrinder válasza sunyeb hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Elég bénán van kitalálva, külön szenvedés volt mivel 5 zónám volt abból is az 5-ös egy nyitás amibe nem lehetett ellenállást rakni. Az is kalandos, hogy ha dupla lezárást bekapcsolom és mondjuk a 6-os zonát nem használom akkor is be kell tuszkolnom valahova még egy 1,5K-t, ennyire lehetne már intelligens, hogy lekapcsolt felső zóna esetén 1500 ohm legyen a hurok nyugalmi állapota (vagy adhatnának hozzá egy 3K-s ellenállást). Nem beszélve arról, hogy mi nem szoktunk kezelő zónát kábelezni de a kivitelezők 90%-a így kábelez, viszont zónaduplázásnál bukik a kezelő zóna......
Amitől még félek, hogy ez a kis szárnypróbálgatás előjele annak, hogy a nagy központok is ilyenek lesznek, aminek az ára majd nem csökken viszont kétszer akkora szívás telepíteni
(#) ZsoltiD hozzászólása Szept 28, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap kezdtem beüzemelni egy PC1404 központot. Bekötöttem a NB338-4H-12 füstérzékelőt (ábra).
A problémám az, hogy az érzékelőn lévő két led egyáltalán nem villog. Annak nem kéne reagálnia? Továbbá a bekötött zónánál mindig nyitott, vagy szabotázs hibát érzékel a rendszer.
Próbáltam úgy bekötni a Zóna 2-re, hogy 2-> AUX+; 5-> AUX-; 3->COM; 6-> 5,6kohmmal Z2-re, meg próbáltam úgy is, hogy az 5-öt pgm2-re kötöttem, de úgy is olyan mintha nem kapna áramot.
Szerintetek mi lehet a gond?

Zsolti
Következő: »»   181 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem