Fórum témák
» Több friss téma |
Csak akkor látod hogyha szétszeded.Ha nem megy inkább hívj szakembert.
Sziasztok! Van egy Whirpool ADP 539-es mosogató gépünk, de pár napja nem indul el csag, berreg zümmög. Olyan, mintha nem kapna vizet (elvileg só van benne, meg öblítő is - és a víz is eljut hozzá). Vki tud tanácsot adni? Előre is köszi (hétvégére nagyon kellene, mert gyerekzsúr lesz).
Az nem lehet, hogy valóban nem kap vizet? A befolyó cső szűrőjét nézd meg. Ha az rendben akkor a vízbeeresztő szelepet ellenőrizd.
tyű, ezekete hol találom? (nem vagyok műszaki ember)
Ahol a falból kijön a vízvezeték, ott csatlakozik rá a mosogatógép csöve egy hollanderrel. Abban van a szűrő. Kicsivel utána a vízbeeresztő szelep. Ebben a PDF-ben a 33. oldalon van a felépítéséről egy általános rajz, hogy könnyebben boldogulj.
köszi, nem is tudtam, hogy a hollanderben van egy szűrő,. Este megnézem őket. Köszi
Sziasztok!
FAGOR LF019IX mosogatógép probléma: Elindítom a programot és kis idő múlva F6 program hibával megáll. A fűtőszálat kimértem és direktbe kötve fűt. A termosztátot tegnap kicseréltem. Nem tudom hol lehet a hiba. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Egy előbbi hozzászólásból sikerült megtalálnom Candy CDI45 ös mosogatógépem hibályát Sajna szerintem az üritő szivattyú adta be a kulcsot. Kérdés: ha direktbe adok neki 220V-ot akkor forognia kéne? Nem, tudtok véletlenül olcsóbb szivattyút, az Orczynál 17 000et mondta az originálra. Köszi
Direktbe kötve mennie kéne. Ha ki van szedve vidd el az Orczyba és lehet tudnak adni helyette utángyártott univerzálisat olcsóbban. Nekem is ilyet mondtak a mosógépen az eredeti szivattyúra, de 2500 kemény magyar forintért kaptam utángyártottat, ami tökéletes lett helyette.
Sziasztok!
Van egy Samsung mosogatógépünk (DMS400TRW). Természetesen lejárt a garancia 4 hónapja.. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen irányba induljak el (nincs bizalmam a szerelőkkel..). Elindul, a vizet kinyomja majd próbálkozik még párat víz kinyomással mintha lenne még benne víz és pici várakozás után megáll E2 hibakóddal (vízellátás probléma). Nagyon minimális 1-2 mm víz marad csak a szűrő házban, gondolom ez csak a csőből csurog vissza. Az aquastop-ot szétszedni nem tudom, úgy látom nem szedhető szét.. Hogyan győződhetnék meg arról, hogy az-e a hibás vagy még a víz kiszivattyúzásánál akad meg a program? Köszönöm.
Nagy valószínőséggel azt érzékeli hogy víz van benne.Nézd meg a vízszintszabályzóját(nem tudom milyen van benne) De lehet hogy felakadt a nikecel úszó gép padlólemezén.
Sziasztok! Van egy 12terítékes beépíthető BEKO LS9212B-2 tipusú mosogatógép és bekapcsolás után semmit nem csinál csak JJ hibát jelez. Tudna valaki nekem ebben segíteni, mit nézzek meg rajta?
Sziasztok kedves fórumtársak.Engem Gyurinak hívnak,és olyan problémával szembesültem ami számomra nem szokványos.Röviden szeretném a hibát leírni:Tehát a mosogatógépűnk olyan kopogósan működött.Gondoltam biztosan ki ment a siklócsapágy.No ezt megoldottam összeszereltem és ugyan úgy brekegve működött az Askoll magnet.Most itt állok tanácstalanúl,hogy mitévő legyek.Ha van valakinek ötlete szivesen venném.Előre is kösz.
Sziasztok,nagyra értékelem a fórumtársak egymásközötti csevegését.Ami ugye hasznos dolgokat is takar,csak én nem vagyok kisegítve,ugyan is a mosogatógép turbószivattyú még azóta is brekegve forog.A gép tipusa/ADP4426WH/.Ha valakinek volna hathatós ötlete megköszönném.
Mit értesz azalatt hogy brekegve forog?Ha minden igaz akkor ez már a modernebbik fajta keringető szivattyú ami ugyanolyan mint a leersztő(csak nagyobb).Ha így van csak cserélni lehet mert egy idő után szétkopik.....
Sziasztok! A vízlágyító tartály amibe a sót kell önteni tegnap vettem észre hogy a tartalyban a vízszint kb. a felén van. Régen amikor kitekertem a fedelet a víz fent volt.Jelent ez valamit? A működése a megszokott a gépnek. Üdv!
Sziasztok!
Van egy Gorenje GV61220 markaju mosogatogepunk ami az alabbi videon lathato hibakodot dobja ki kb 17 perc mukodes utan (urites kozben csipog): http://www.youtube.com/watch?v=eel4r1CVEUU Ha jok az infok az alabbi linken akkor ez egy E2 kod. http://www.mosogepszerviz.info/HIBAKODOK/gorenje_mosogato/index.htm A gepet az utolso csavarig szetszedtem. - A labirintus tartalyt a kollegaim valamilyen savval atmostak - vizko vagy dugulas nem maradt benne. - a mosas es az urites mukodik. Nincs elakadt kar vagy eldugult cso. - A gep aljaban levo Hungarocell uszo nem jelez hibat (nincs viz a gep aljaban). - A futoszalat megmertem, kb 30 ohm az ellenallasa. Azt meg nem mertem ki kap-e aramot - holnap majd kilampazom. - A sotartaly aljan van egy erzekelo aminek egyik labat lehuzva teljesen mas hibakodot jelez par perc utan. - A gepben van egy nyomas kapcsolo ami az aljan levo urito reszbol kap egy vekony gumicsovon keresztul vezerlest. Ezt lehuzva semmi nem valtozik. Mi ez a nyomas kapcsolo? Netan az urito szivattyu altali vakuum jelzi ha kiurult a gep? Vagy a futes altali meleghez van koze? Netan a gepben levo vizszint magassagat hivatott merni? Az E2 hibakod valahogyan a vizszinttel fugg ossze ha jol olvasom az angol nyelvu doksit. Erdekes, hogy a nyomas kapcsolorol a gumicsovet lehuzva nem valtozik semmi. - a gep a hiba megjeleneseig nem fut. Azaz az elso 15 percben hideg vizzel mos/oblit. Nem tudom ez hiba-e, sajnos nem emlekszunk mikor kezdett el futeni. - az elektronikat kiszereltem, ranezesre nincs eldurranva semmi. A kontaktok nem oxidaltak, vezetekezes ep. - az ajtoban van egy NTK a femlemezhez nyomva - az sem szakadt. - a sotartalyban van eleg so. A gepbe a labirintus tartalyon at bejuto viz eleg buborekos - talan direkt van igy. Az alabbi videon lathato a mukodes kozben. http://www.youtube.com/watch?v=ZimQNZM-vUc Tudja valaki mi lehet a gond a geppel? Mit felejtettem meg el ellenorizni? Esetleg hibakod lista vagy kapcsolasi rajz netan szervizkonyv van valakinek?
Kedves Botesz köszönöm a hozzászólásodat.Azért csak most írok mert Wellnesen vagyok.Egyébként megtudtam utólag egy közeli szerelőtöl,hogy ez a ker.sziv egy gyenge konstrukció.Úgy ahogy mondod ki lesz cserélve egy erősebb fajtára.
Sziasztok!
Egy Elektrolux ESF6145 mosogatógép nem akar melegedni. Hideg vízzel végigviszi a programokat, és a végén szárítani sincs kedve. A burkolatot levettem, a fűtést 27 ohmnak mérem, ami sorba van kötve egy nyomáskapcsolóval. Abba ha belefújok kattan és kapcsol is. Viszont nem találom a hőérzékelőt, vagy bármi hasonlót. Hol keressem? (valahonnan tudnia kéne, hogy meddig fűtsön, a különböző progik eltérő hőfokon mentek) A vezérlésre is ránéztem, a panel tiszta, nem pukkant el semmi. Aki tud valamit, kérem segítsen!
Nem.
Ismered a konkrét típus lelkivilágát?
Nem ismerem(szerencsére).
A fűtőbetét mellett kéne lenni egy NTC nek(hőérzékelő) és egy hőkorlátozónak(Nem mindig van)Az ntc-t úgy tudod ellenőrizni hogy melegíted és közben méred az ellenállását. Csökkenni kell neki miközben melegíted.Még azt is megpróbálhatod úgy hogy próbazsinórral direktbe kötöd a fűtőszálat és egy pillanatra bedugod a konnektorba. Ha jó akkor forrósodik de nagyon.
Ez a bajom, hogy se a fűtés mellett, se máshol semmilyen hő-elektromos dolgot nem látok.
Ez a fűtés, amit látok úgy néz ki, hogy a keringető szivattyú vízcsövébe van beillesztve egy öklömnyi hengeres fém. Csinálhatják ezzel a szárítást is?
Igen az a fűtőtest.Szárításkor a gép csak áll magában.Az utolsó öblítés magasabb hőfokon törtnéik és annak a hőjével szárít.
A másik bajom, hogy nem tudom lekövetni: a fűtéshez egy narancs és egy barna (meg a zöld/sárga persze) megy. A narancs megérkezik a vezérlőbe. A barna elindul a nyomáskapcsolóra, annak a másik feléről szintén barna belemegy egy kötegbe, elindul a gép közepe felé, és nem tudok hozzá férni. A vezérlőre pedig egy kék jön már a narancs párjának. Tehát valahol valami van még közte, de nem látom, nem találom, hogy mi az és hogy hol lehet?
Lehet hogy az a hőkorlátozója. Esetleg klixon de nem hinném hogy digis gépbe klixon lenne.
Fordítsd a hátra vedd le az alját és minden kiderül.
És nem lesz baja, ha felborítom? Van mindenféle tartályban mindenféle folyadék: lágyító, só, mittudomén? Nem fog az jól szétfolyni mindenhova, ahova nem szabadna?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |