Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   396 / 1156
(#) Hx-2 válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 6, 2013 /

Mi lenne ha elotte kicsomagolnad es utana telepitened?
(#) Leraz válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 6, 2013 /

Szia.
Akkor most kikapcsol vagy újraindul? Nem mindegy!
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Bele tettem végülis a Celeront. Simán viszi, beállítja magátol a 133-as FSB-t.
Azonban valami más gond is adódott. 2 napja kínlódok, de nem sikerül se XP-t, se Win7-et elindítani rajta. (most már egy Core 2 Duo CPUval)
XP instalálót csak úgy tudom elindítani, ha Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC -t választok, másképp lefagy. (Boot CD-ről vagy USB-ről a mini XP is csak így hajlandó indulni.) De így sem tudom végig vinni a telepítést.
Egy db. RAM-mal sikerült valahogy a Win7 telepítés, de itt szerintem valami hardver hiba is van. Vagy csak nagyon kényes a ramokra. (memtest nem jelez semmit)
Utólag vissza tettem a másik memóriát is, eddig úgy tűnik, minden rendben van.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) 1984white válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Idézet:
„(memtest nem jelez semmit)”

Melyik programot használtad? Én az ubcd-st javasolnám a + verziót és 2 vagy 3 passig el kellene vinni a tesztet.
(#) Ktulu válasza 1984white hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Memtest86+
A RAM-ok jók, más gépben probléma nélkül mentek, és most is a Win7 jól fut.
XP-t nem sikerült indítani/instalálni azóta sem... (csak miniXP ACPI BOOT CD/USB -ről)
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Még valami.
BIOS-ban ha a HPET (High Precision Event Timer) ki van kapcsolva, a Win7 nem indul. (install sem)
Kék képernyős error: 0x0000005C (0x0000010B 0x00000001 0x00000000 0x00000000)

Az jó progi. Egyébként attól hogy a ramod más gépben jó, ebben az alaplapban még nem biztos!!
Egyelőre az az ötletem van, hogy teszteld le 3 passig vagy 2 ig a memtestel.
Ha úgy is jó a ramod, akkor valószínű a kompatibilitási gond. (cpu és alaplap között)
Írtad hogy, gyárilag nem bele való a lapba a cpu.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013

Idézet:
„Kék képernyős error: 0x0000005C”

Nekem ilyen ram hibakor szokott előjönni, meg a 9c is.
(#) Ktulu válasza 1984white hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Közel 2 órája fut a memtest, 3 pass hiba nélkül lefutott.
Mind a 2 processzorral ugyan az a helyzet. Esetleg majd máskor kipróbálom más RAM-mal is, most csak ez a kettő van.
Én inkább alaplap-RAM inkompatibilitásra gondolok, vagy túl kényes a lap, vagy hibás.
(#) kokozo válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Erre mindenhol vinyó vagy sata vezérlő hibát írnak.. próbáld meg a biosban ahcii módot megkeresni és ha azon van átállítani vagy ha nem azon van kipróbálni azzal.
(#) Ktulu válasza kokozo hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

IDE és SATA-t is kikapcsoltam, csak USB-ről bootoltam, úgy sem indul az XP.
BIOSban már mindent letiltottam.
Ha nem állítom ACPI-re, (F5) a "Setup is starting Windows" -nál lefagy.

Idézet:
„csak USB-ről bootoltam”

Usb pendrive vagy hdd-n van az xp telepítőd? CD-ről nem fut?
(#) sastas01 válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Ha USB ről bootolsz XP-t ahoz illik egy illesztőprogi is, mert az XP-ben gyárilag nincs szinte semmilyen driver.
Egyébként még megpróbálhatod, hogy a BIOSban ACHI módról IDE módra(vagy fordítva) váltasz és úgy próbálsz telepíteni XP-t CD-ről.
(#) Ktulu hozzászólása Szept 8, 2013 /

USB pendriveról Hiren's bootcd, azon belül mini XP.
A furcsa, hogy az elején Win7-et sem tudtam telepíteni, sőt boot cd-ről sem indult. Háttérkép megjelent egér kurzorral, amit lehetett mozgatni. Installnál a négy színes pötty összeállt stb, bejött a világos kék virágos háttér, mozgatható kurzorral és annyi. Kivettem az egyik ramot, és úgy sikerült telepíteni a Win7-et.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 9, 2013 /

Sziasztok.

Adott egy alaplap ASUS M2N sajnos nem működik, csak beep kódot küld: _ . . .

Szerintetek mi lehet a probléma? Jó RAM modulokkal, videokártyával, és egy x2 -es 5000+ -os AMD - vel próbáltam ki.

Továbbá van itt egy samu HD501LJ 500 gigás merevlemez, ami 15 szektorhibával, és pár gyengebszektorral rendelkezik. A merevlemezt mélyformattáltam, így a gyenge szektorok eltűntek.
Erre keresek egy olyan diagnosztikai szoftvert amellyel a gyári állapotba tudom hozni a merevlemezt. Maxtor és Seagate lemezhez van, ott csodát tett. Maxtrnál a Diamond Max Plus 8 - 9 - es szériáú lemezek adatmentéskor kattogtak, leváltak, ujrainicializálódtak menet közben hasonló mennyiségű szektorhiba mellett. A wipe után, a lemez meggyógyult, SMART tábla lenullázódott (mintha most csomagoltam volna ki) és azóta is hibátlanul teszik a dolgukat egy proxyban éjjel nappal.

Itt lenne jó ezt is megoldani.

Előre is köszönöm segítő információt.
(#) Ktulu válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Pedig ez úgy tűnik RAM hiba: "1 long, 3 short Memory test failure A fault has been detected in memory above 64KB" (AMI BIOS)
Próbáltad mind a 4 szlotot? Esetleg radirral jól töröld át a ram érintkezőit.
Mérd meg, hogy meg van a kb 1.8V a RAM foglalatokon.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Az egy hosszú, 3 rövid VGA hibát jelent, bár sok m2n halt már meg az nvidia chipsetek hibája miatt.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Sajnos valamilyen szinten sejtettem, mert ezek a chipsetek nem voltak széthűtve ( régi és új alaplapra érvényes egyaránt) egy belépőszintű lapon sem.

Kutulu: Kimérések meglesznek miután hazaértem, és behaintottam egy kávét.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 9, 2013 /

HDD wipe -re valami ötletetek van?
(#) Ktulu válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2013 / 1

Nézz utána a HDAT2 nevű programnak. Megtalálható a Hiren féle CD-n. (én nem használtam még)
(#) 1984white válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2013 / 1

Szia!
Active @killdisk. Rajta van az ubcd-n. Nagyon jó progi, a neve miatt ne ijedj meg, mert nem fogja elpusztítani a hdd-t. Van windows verzió is, akkor win alól is le tudod wipe-olni a cél hdd-t a gépedben.
Bővebben: Link
UBCD: Bővebben: Link
(#) vladcepes hozzászólása Szept 9, 2013 /

Sziasztok! Egyik ismerősöm gépén eltűnt a hang,még a hang ikon is a tálcáról. Az eszközkezelőben ott nincs sárga kérdőjel, a Vezérlőpult>Hangok és Audioeszközök-nél azt írja nincs hangeszköz. Hogyan lehetne ezt visszacsalogatni? XP van a gépen. A válaszokat előre is köszöntem.
Üdv!
(#) mizsei.robi válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Az eszközkezelőben a "Hang-videó és játékvezérlők" alatt mik vannak? Lehet nem látja a rendszer a hangkártyát és emiatt nincs hang.
(#) vladcepes válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Ezek vannak benne.

kép.jpg

(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Hát ezek között bizony nincsen hangkártya. Ha PCI hangkártyája van meg kellene mozgatni (kivenni és visszatenni), esetleg újratelepíteni a drivert (de ha eddig ment...)

Ha alaplapi codec, akkor csak az újratelepítés marad, ha ezután is a fenti helyzet van akkor sajnos meghibásodott.
(#) vladcepes válasza pittti hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Bocsánat,Elfelejtettem odaírni hogy ez egy laptop. Akkor hogyan tovább?PL: XP-cd és egy Javítást?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Akkor innen nem csak a driver hiányzik, hanem az alaplapi hangkártyával lehet valami?
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Mindenképpen próbáld meg először újratelepíteni a hangkártya driverét (a gyártó honlapján keresd a legfrisebbet).

Amit még megnézhetsz - lehet hogy a biosban nincs engedélyezve.
(#) vladcepes válasza pittti hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Szia! Köszönöm. Na de innen hogyan derítem ki hogy milyen hangkártya van a laptopba? Mondjuk az AIDA64-el? De este megnézem a BIOS-t is. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
(#) pcb12 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Bootolj be live linux cd vel. Ott nézd meg van e hang.
Következő: »»   396 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem