Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De az inkább a festék anyagától függ, nem?
Valóban sokan sok mindenre képesek, annó én régiségekkel foglalkoztam mint asztalos, és a shell lakknak nevezett csillámlapkákból készített politúrt használtam fényezésre, ahogy azt az eredeti antik bútor megkívánta, kemény fizikai-kézi munka volt, korántsem modern lakk festékszórással, na az szintén tudta ezt a csodálatos gyökér furnér fényezést, olyan volt mint a tükör.
Tehát szaki válogatja, és nem utolsó sorban a jártasság, kézre állása az eszközöknek, és még sorolhatnám. Sok összetevője van a fényezésnek, akár gyári, akár házi munka. Bátorság, próbálgatás és meglátod mi fog kisülni belőle. ![]()
No igen. A remény hal meg utoljára. Köszi!
![]()
Igen, a festék anyaga is döntő, de az autó-motorgyárak spéci festékei csak a megfelelő technológiával adják a megfelelő eredményt. Házilag semmi technológiai követelmény nem lesz ideális, vannak dolgok, -nem tudom mik- amik be nem tartása jelentősen ront a végeredményen.
Azért a motorodat szépen le tudod festeni, mint kobra02 írta. Olyan strapabíró nem lesz mint a gyári, de az nem baj. Nem hal meg a remény, szépre lehet csinálni házilag is.
Jól írod, a legfontosabb dolog a technológia mellet a házi festésnél a türelem!
Az emberek többsége már az eső rétegtől várja a kellő fedést, fényt minőséget. Minél több rétegben van fújva (persze véges a rétegszám) a tárgy, és közben a visszacsiszolás és új réteg annál szebb lesz a végeredmény. A strapabírást pedig ne a festéktől várd mert nem a véd, hanem a lakk amit utolsó fázisként rá fújsz. Azokból vannak már nagyon jó minőségű kopás-karc álló, akár benzinnek, olajnak is ellenálló típusok.
Nem tudom hány éves vagy de nekem elhiheted, hogy az idő múlásával ez már csak rosszabb lesz.
Még a pormentességet kell valahogy megoldani, mert egy hirtelen mozdulat szele is fel tud kavarni annyi port, hogy -száradás után látni- elsírjuk magunkat. A helységet fel lehet locsolni, ez már az aljzaton lévő port megköti a munka alatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Volt egy ismerősöm, képes volt az udvarán egy nejlon sátrat felállítani, mint amolyan melegágy, és csak a fényezendő dolgokat tartalmazta, minden más kívül esett, rövid távra és viszonylag kis tárgyakhoz tökéletes volt, az eredménye is megdöbbentett.
Kora este fényezett, mert nem akart megfőni ![]()
Üvegszálas nyák műanyag oldalára milyen festék lehet strapabíró kültérre, ebben tudna-e valaki segíteni. Doboz készül az egyoldalas nyákból, réz belül, műanyag hátoldala kívül, ez a festendő rész. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Kiteszed teljesen a szabadba, vagy pl. eresz alatt lesz?
Megint csak a saját példámból kiindulva, nem közvetlenül a tűző napon, kerékpárhoz kapható acryl festék megfelelő, a végén szintén kerékpár, vagy autó felnire való acryl lakkal lefújod és viszonylag jól tűri az évszakokat. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Szabadban, traktorban, télen-nyáron, de eső nem éri. Így kb. -20 és + 60 fok közötti hőmérséklet.
Megpróbálom. Lényeg, hogy jól tapadjon a nyáklemezre. Köszönöm.
A zsírtalanítás az alapja a jó tapadásnak, és ha lehet melegbe fess, minden festék 20 fokot vagy felette szeret leginkább, független a technológiától.
Én zsírtalanításra tiszta alkoholt használok mindenre, eddig bevált. ![]()
Nitrohigítóval szoktam zsírtalanítani, de sokat jelent ezután, ha kis gázégő lángjával végigpásztázom a felületet. Nyáknál persze óvatosan, ne égjen meg. Ekkor leég a zsír stb.. Ezután biztosan nem lesz folt, ahonnan elszalad a festék, mert taszítja a valamilyen szennyeződés.
Gazdasági válság idején induló szakmák *
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Szep estet!
Hianyoztam egy kicsit ![]() ![]() ![]() ![]()
Már ilyen korán elvermelnek a halak (harcsa?) ? Gondolom azokat lehet kapával kifogni a partoldalban...
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
Szia!
Nem , nagyobb esozes utan amikor kiontenek a folyok, megtelnek a mellek agak, holtagak, kisebb nagyobb melyedesek, vizel es hallal (itt eleg nagy tavakrol, gubekrol van szo). Ha sokaig tarto szarazsag van akor azok kiszaradnak, (van hogy evekig nem), amikor mar terden alulig er a viz akor szoktunk menni kapaval felkavarni az iszapot , ilyenkor feljonek a halak a felszinre oxigenert, mar csak le kel valogatni a nagyobakat. Van amelyik eleri a fel metert is . Nem szol senki semmit mert ugyis el pusztulnak a halak es olyankor irtozatos buz van a kornyeken. Ilyenkor szoktunk menni vodrokel is halaszni azokhoz a patakokhoz ahol mar alig vagy egyaltalan nem folyik a viz. A nagyobb gu"be'ket, kimerjuk es a nagyobb halakat kiszedlyuk, itt mar pisztrangrol beszelgetunk.
Az égésteret leszámítva teljes terjedelmében vas (acél) lemezből készült kályhámnak az a hibája, hogy a felső lap eltávolítható és emiatt a szélén kiszokott füstölni. Tudtok valami jó szigetelést erre vonatkozólag?
Nem tudom hogy van illesztve; azbesztzsinór, vagy vízüveges samottliszt.
Esetleg a huzat gyenge, koromtól szűkült valahol a füst útja.
Amennyiben a tetejét nem emelgeted le, a legjobb választás pl: Bővebben: Link nagyon jó! ..ha a tetejét is használod akkor hőálló zsinór a megoldás, kapható 5mm-től Bővebben: Link
az azbeszt már a múlté és káros anyagnak minősül a jelenben. Természetesen mindezek előtt egy alapos kémény tisztítással kezd ahogy azt "nagym6" nagyon jól mondta, a kellő mértékű huzat megléte elengedhetettlen az égéstermékek (füst-CO) visszaáramlások elkerülése érdekében.
Szerintem is a huzat kicsi. Ellenkező esetben legfeljebb nagyon égne, de füstölnie akkor sem szabadna.
Autósboltban lehet kapni kipufogó tömítő pasztát. Sűrű, fekete, mint a grafitos zsír, jól meg kell kenni vele az illeszkedő felületeket, összerakni, és kész. A hőtől kikeményedik. Ha jól rémlik, 800 fokig hőálló.
Na megint valami érdekeset tudtam meg... A füstölt pisztráng az meg nagyon finom.
![]()
Szia!
Én is így jártam a saját készítésű dobkályhámmal. Az ajtóra csináltam egy állítható szellőzőt, de az ajtó széleinél kifüstölt. Utána az égés tér alá csináltam a szellőztetőt, na onnantól kezdve jó lett. Előtte nem volt megfelelő a huzat.
Az Irodalmon ne sajnálkozz szubjektív tantárgy szerintem értelmetlen is osztályozni.
A legtöbb költő ismerősöm megbukna még helyesírásból is, de a köteteiket veszik, mint a cukrot és díjakat is nyernek vele ![]() Idézet: „A legtöbb költő ismerősöm megbukna még helyesírásból is, de a köteteiket veszik, mint a cukrot és díjakat is nyernek vele” Elég szégyen. Egyébként több mintegy éves hozzászólásra válaszoltál. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |