Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő

Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   131 / 188
(#) Hp41C válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Szia!
Elég nehéznek látszik, mert a szerzők nem tették közzé az LCM3 forrását. Egyébként szép feladat...
(#) _vl_ válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Az a véleményem, hogy
- ehhez szükséged lesz a program forrására, amit a szerzőkkel kell lefociznod (abszolút jogosan nem teszik közzé azt ugyanis),
- halvány emlékeim a kód nem C-ben készült, hanem assemblyben, azaz a kód elolvasása és megértése után nyilván újra meg is írhatod a kedvenc AVR-edre, ami szerény véleményem szerint komoly meló lesz, különösen, ha nem kened-vágod mind a két IC-t (de ha C-ben van, akkor sem lesz kis meló),
- természetesen a programban használt PIC perifériáknak az AVR-ben is meg kell lenniük, beleértve mondjuk az analóg perifériák kritikus működési paramétereit (pl. komparátor sebessége),
- és ezt a több hétnyi melót tulajdonképpen miért is akarod beletolni a projektbe? Hogy egy ~500 Ft-os PIC helyett egy több ezer forintos AVR-t rakhass bele? Hogy Besenyő Pista bácsit idézzem: "Maaaargit! Nóóóórmális?"
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 1, 2013 / 1

Már el is készült.... Nem én csináltam...
(#) rockersrac válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Picem nincs, és Avr-em van, ezért jutott eszembe a dolog. Egyébként nem tudtam hogy ennyire bonyolult, ezért kérdeztem előtte.
(#) ic20 hozzászólása Aug 21, 2013 /

Sziasztok mekkora eredeti doboza az lc mérőnek?
(#) mps válasza ic20 hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Ha az LCM3-ra gondolsz:90X145X30.
(#) ic20 válasza mps hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Igen , nagyon szépen köszönöm .
(#) tarpad hozzászólása Aug 25, 2013 / 1

Sziasztok!
Sikeresen utánépítettem a műszert, már az első bekapcsoláskor kifogástalanul működött (F0=556, Fcal=399, v1.25 szoftver). A fejlesztőknek egy nagy köszönet a mukájukért!
(#) Berta Viktor válasza tarpad hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Jól sikerült, tetszik !
(#) sector99 válasza tarpad hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Gratulálok, szép munka !
Milyen tekerccsel készült ? Nem zavar be a fémház ?
(#) tarpad válasza sector99 hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Köszi!
Ezt a tekercset használtam: 56-02-10. Egy igen méretes darab, kicsit át kellet tervezni a nyákot miatta, viszont a 0,08 ohm ellenállása miatt megérte.
A fémház nem zavarja a mérést. Amit ezzel kapcsolatban észleltem az mindössze annyi, hogy ha kapacitásmérés közben hozzáérek a borításhoz akkor néhány tized pF-al elmászik az érték. Amikor a mérőzsinórt fogom meg akkor viszont 2-3 pF-ot is elmászik. Alkatrészméréskor természetesen nem fogom folyamatosan se a műszerdobozt se a mérőzsinórt.
(#) sector99 válasza tarpad hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Köszi az infót !
(#) Topi hozzászólása Szept 10, 2013 /

Sziasztok!

Unfi kollégától vettem egy LCM3 panelt összeszerelve. ESR és kapacitás mérés jónak tűnik, viszont induktivitás mérés esetén a kalibráció után (-) érték jelenik meg (-1.8uH).
Pontosan 100uH-s induktivitásra pedig 85uH-t mond. (uH-is nagyságrendre van LC mérőm, és az az induktivitás hangolt 100uH), de a műszer 83-at mond rá.
Hol keressem a gondot?
(#) deguss válasza Topi hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Cseréld ki az L1-et!
f0, fcal ?
(#) Hp41C válasza Topi hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Szia!
Kétféle program volt L1 kivitele szerint: fazékmagoshoz és más kivitelhez való.
(#) Topi válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

1.2-es szoftver verzió van rajta.
Holnap kicserélem az induktivitást, hátha. Nem fazékmagos az induktivitás.
F0 = 495kHz körül
FCal = 360kHz körül.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
(#) _vl_ válasza Topi hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Nem raktad fémdobozba, ugye?
(#) Topi válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Nem került fémdobozba, még csak egy lézervágott előlapot kapott plexiből, ha minden rendben akkor terveztem folytatni a dobozolást.
A csatlakozók profi banánhüvelyek 1,5mm^2-es vezetékkel vannak a panelra bekötve.

Az induktivitás valami kisebbfajta SMD-nek tűnik.

Valami nagyon nem jó ezzel a panellel. Pont azért vásároltam LCM3-at, mert nem volt időm építeni, mérnem kellett. Mivel ma sem sikerült feléleszteni az induktivitás mérést, így terveztem egy sajátot. Komparátoros LC oszcillátor + atmega168. 40mOhm-os induktivitás és 1%-os referencia kondik. Egy hevenyészett univnyákos próbán is meg tudtam mérni egy 3 centis vezetékdarab induktivitását is és tized pF pontossággal "reszelt" 0.1%-os etalon kondit is. Most a célnak ez megfelelt, de jó lenne feléleszteni az LCM3-at is.
(#) p_istvan válasza Topi hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Ez elég rosszul hangzik:
Idézet:
„kisebbfajta SMD-nek tűnik”
(#) Topi válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Olyan 12-13mm-es négyzetes induktivitás. Gyanús volt nekem is, mert a most "tákolt" teszerintemen a 100uH-s 0.04mOhm-os induktivitás egy d18-as toroid.
Dehát nem vontam kétségbe, nem ismertem korábban az LCM3-at, és hogy az korábban milyen alkatrész értékekkel-méretekkel volt "forgalomban".
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
(#) Ge Lee válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Mi a baj a fémdobozzal? Nekem mondjuk nem a 3-as van hanem valami régebbi típus, és tökéletesen működik fémdobozban.
(#) _vl_ válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Csak tippelek, okosabbak majd hozzátesznek vagy megcáfolnak: ha fazékvasmagod van, akkor kb. semmi, ha ilyen nyitott tekercses, mint amivel a KIT készült, és túl közel van a fém a tekercshez, akkor befolyásolhatja a mérést.
(#) soos csaba hozzászólása Szept 12, 2013 /

Sziasztok! valaki nem tenné fel az LCM3 mérő műszernek a PIC-be programozandó Hex fájl-át?, meg szeretném építeni és már csak ez hiányzik!. Köszönöm!. Erröl lene szó
(#) Doky586 válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Lapozz a linked 7.oldalának végére és megleled..
(#) soos csaba válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Szia!, tudom hogy ott vannak, de nekem így jelenik meg ha rá klikkelek, nem tudom miért?. Valamiért nem hex fájlban jelenik meg, és nem tudom le tolteni!.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013

KÓDOK.jpg

(#) _vl_ válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

File Save As?
(#) Beachway hozzászólása Szept 20, 2013 /

Üdv mindenkinek az oldalon! Valaki megépítette már ezt?? Bővebben: Link Érdekelni a személyes tapasztalat. LCM-3 műszerem van, ami kifogástalanul működik évek óta.A frekvencia számlálás miatt szeretném megépíteni elsősorban.De ha már építek egy freki mérőt, egy kalappal kaphatok több hasznos funkciót is.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
(#) Doky586 válasza Beachway hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Ez frekvencia méréshez nagyon silány... iszonyú pontatlan (1%) és érzéketlen (5V)
Inkább egy valódi 6-8 digites több méréshatárú frekimérőt javaslok..
(#) Beachway válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Értem, és köszönöm!! De amúgy az L. C, és ESR mérése hasonló mint az LCM-3. Lehet ,hogy érdemes lenne már csak azért is megépíteni, hogy össze lehessen hasonlítani a mérési értékeket. Mondjuk ez sem egy etalon műszer.
(#) Hp41C válasza Beachway hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Keress egy kicsit a topikban. Sokan megépítették már, olvashatod a véleményüket. Csak demo verzió tölthető le a honlapról, a normál verzió fizetős.
Következő: »»   131 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem