Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1405 / 2537
(#) reloop válasza jandark hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Igen, darabonként értendő.
(#) marone hozzászólása Szept 9, 2013 /

Sziasztok !
Tudtok olyan végfok IC-t mondani (5-10 W kb.) aminek nagyon kicsi a THD-ja ?
(és nincsen aranyárban)
Kösz !
(#) szamóca válasza marone hozzászólására (») Szept 9, 2013 / 1

(#) balazska1987 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Ez nagyon király, már mint az animáció
(#) blasz hozzászólása Szept 9, 2013 /

Szia Reloop,akkor kár kínlódnom az STK-s Sonyi át építésével?
(#) jandark válasza reloop hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Hazaérve,nekiláttam ismét a projektnek..
Rájöttem a beállítást a biztosíték és emitterek közt kell elvégezni,ahogy írtad is..
Nos a gyári 25mV beállításban,szegény szétfűtené az agyát,szemlátomást melegedett fel a borda,mivel a nagyobb mV beállításban alacsonyabb hőfokot tapasztaltam,így a végleges beállítás 34,4mV lett mindkét csatornánál..
Hangzásbeli különbséget a kezdeti hangerőnél vettem észre,nagyobb mV beállításban a kezdet érezhetően hangosabb..
A beállítást 22k trimmerek végzik,gondolom célszerű lenne jó minőségűre cserélni esetleg,eléggé mászkálékonyak,tisztítás ellenére is,csak hozzáérésre is változhat az érték..
Van tapasztalatod trimmer téren,mi az típus ami megbízható lenne ide?
A rendbetétel segítségéért hálás köszönetem..
(#) Beringer 600 hozzászólása Szept 9, 2013 /

Sziasztok! Bocsi hogy ide írok de az a topik ahová ez tartozna kissé megállt.Nos az lenne a kérdésem,hogy mit kellene változtatnom a következő kapcsoláson,hogy +-70v ról tudjam üzemeltetni,egy 2x400w-os végfokhoz.Robson Dx-1000 turbóhoz szeretném be építeni.Segítségeket előre is köszönöm.
(#) simi21 hozzászólása Szept 9, 2013 /

Üdv.Az lenne a kérdésem hogy a sony erősítőmbe miért mindig csak a PNP tipusú végfokok szállnak el. 2 ilyen erősítőn is dolgoztam már és mindig csak azok mennek tönkre.
(#) matyusz válasza simi21 hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

A tranzisztorok mindig párban vannak cserélve? A meghajtó rész rendben van? A nyugalmi áram nem túl nagy?
(#) simi21 válasza matyusz hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

megmérem majd az áramot de rendben van amugy.párban szoktam cserélni,sőt az összeset.de észrevettem hogy szórakozik velem,mert kivettem a két középsőt,erre a relé tiltott.utána kivettem mind a 4-et és egyesével visszaraktam és jó lett.Most van bent már 3 és így is működik most.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Szia Kedves Reloop István!
Köszönöm segítséged, a végfok teljesen jól, hibátlanúl működik. Szép estét.
Üdv: K.Gy
(#) reloop válasza jandark hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Szia! Vezérlés nélküli állapotban a borda annál jobban fűt, minél magasabb a nyugalmi áram. A magasabb nyugalmi áram nagyobb feszültséget ejt az emitter-ellenálláson, tehát a megfigyelésedet valami megzavarhatta.
A stabil működés igazi záloga az, ha a trimmerrel beállított ellenállás értéket leméred és fix ellenállással pótolod. Attól nem kell visszariadj, hogy a kívánt ellenállást 2-3 db-ból kell esetleg összeállítani. Ehhez csak fel kell frissítsd a soros, párhuzamos kapcsolások eredőszámítását
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Szept 9, 2013 /

Szia! Az Erősítőhöz való hangsugárzó védelem. Koppanásgátló! témát sokan jelölték megfigyelésre, köztük magam is. Nyugodtan tedd fel ott a kérdésedet.
Előtte érdemes a témába beleolvasni, az általad kiválasztott áramkörhöz számtalan hozzászólás fűződik.
Ez a Reflex RX-500 védelme, mely +/-37V táphoz készült. Innen a +/-70V elég messze esik. Javaslom a maga kategóriájában keress kapcsolást, vagy derítsd fel van-e készülékedben olyan értékű szabadon felhasználható tápfeszültség, mely megfelelne szabványos értékű (vagy amilyen éppen rendelkezésedre áll) reléhez. Például 70V-ról 24V-os relét járatni elég gazdaságtalan. Elemi eszközökkel a táp és a relé feszültség különbözetét el kell fűteni - ez nem túl biztató.
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Szept 10, 2013 /

Köszi!
(#) Hx-2 hozzászólása Szept 10, 2013 /

Hi!
Kellene egy kis segitseg! Lenne 2db vegfok modulom amit mar nem tudom milyen radioerositobol lett kitermelve. Mivel eladni nem sikerult most szeretnem felkutatni mibol is valo. Valakinek nem ismeros veletlenul?!
Koszi!
(#) matyusz hozzászólása Szept 11, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Esetleg valaki tud ehhez rajzot?
(#) Csupasz hozzászólása Szept 11, 2013 /

Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen járok, de talán tudtok segíteni.
Egy erősítőt kellene bekapcsolni távirányítással (ez nem gond ), viszont az előre beállított hangerőt kb.60 sec múlva kellene elérnie. 5-10s nem számít.
Motoros poti nem jó, mert változhat a beállítás.Milyen módon lehetne ezt megoldani?
Köszönöm!
(#) blasz hozzászólása Szept 11, 2013 /

Sziasztok van a végfokomban egy halk berregés,de csak a felső panelon inkább,mitől lehet?Ha a bemenetet rövidre zárom akkor is hallani,nem lehet a nagy toroid megszórja?Vaslemezzel körbe van véve,pluszba vastag alufóliával is körbe vettem a lemez belsejét.A kondikat is úgy csináltam meg ahogy Reloop javasolta.
Köszönöm
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

A berregés független a jelvezetéktől,teljesen.
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Olykor teljesen kaotikus, hogy hol is kell összekötni a két oldal nulláját, ezzel kísérletezz.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Mindent végig próbáltam már,talán,panelt is megcseréltem akkor is a felső csinálja.6mm vezetékkel végig tapogattam a földet a házon,de semmi sem változott.Most puffereket cseréltem,kicsit rendeztem a vezetékeket,de ugyan az.Kint a dobozból,nem csinálja.Nem bántó a berregés csak idegesitő
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Szia! Mekkora ez a puffer? A töltőárama csillagászati lehet
Az egyenirányító híd mellet még milyen áramkörök vannak? Úgy látom a trafótól jöbő nullába még belekötöttél ezt-azt. Mik azok?
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Szia 2200uf/db ja,nem sok,és a koppgátló van bekötve a nullára,és ventilátorok nullája
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013

Koppanásgátló? A barna valami egyenirányító kinézetűbe megy, a fekete pedig a trafóba - ha rá van kötve.
Van ott egy kékes-lila elkó kerámia kondival és még egy hűtőbordás panel ami szakasztott segédtápnak néz ki, ezek mire valók?

Amit látsz az a ventilátor segéd tápja,stab ic,puffer,egyenirányító,de már lekötöttem mindent,a koppgátlót a segéd tápot de berreg.A hütőbordára van felszerelve a két egyenirányitó.
A koppgátló a ventillátorok előtt van a doboz bal hátulja felé
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Vagy esetleg a két panel közelsége egymáshoz az nem lehet még?
(#) anuka hozzászólása Szept 11, 2013 /

Végfok és a hangerőpoti közé mikor kell illesztés (JFET, műveleti erősítő) ?

Van egy 15k és 50k Ohmos bemeneti impedanciájú végfokom. Valaki (okos ember) szerint mindkettőhöz kell. Ez így mások szerint is igaz lenne?

Világos, akkor semmi olyannal nem találkozik ami később újra a testhez kapcsolódna.
A felső panel bemenetét egy próba erejéig úgy kéne összezárni, hogy a jelkábel árnyékolását is eltávolítod. Ekkor látod tisztán mennyi zavart szed össze az erősítő a környezetéből.
Ha a felső panel továbbra is erősebben búg, akkor szétválasztjuk a trafó szórást (nem tartom valószínűnek) és a puffer töltés zavaró hatását. Az egyenirányító és a puffer közé 0,2-1 ohm ellenállást iktass be mindkét tápágba. Ez természetesen nem fog benne maradni, de segít a hiba okának feltárásában.
A panelek közelsége esetleg gerjedést válthatna ki, gondolom ez most 100Hz-es kerregés.

A bemenetet már próbáltam lekötött vezetékkel,de nem változott,most feltettem a tetejét és láss csodát, már alig alig hallani valami zúgást,ne kérdezd hogy miért, mint a régi fekete fehér tv-k,úgy zúg, vagy berreg.De már hegyeznem kell a fülem hozzá hogy meghalljam.Szerintem kár tovább kínlódni vele.De megköszönöm a segítséget.Biztos felismerted,ez a gerjedős végfok.
(#) reloop válasza anuka hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Üdv! A bemenet alacsony impedanciás meghajtása akkor fontos, ha az erősítő az átvitt jel fázisát megfordítja és a bemenetre történik a visszacsatolás. Ha bizonytalan maradtál ennyi magyarázattól, akkor linkeld be a rajzaikat!
Arra nem térnék ki, hogy a jelforrás kimenete is megkövetelheti, hogy ne terheljük túl. Nagyon ritka esetben fordul elő.
Következő: »»   1405 / 2537
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem