Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ahogy a diff erősítőnek is az egyik tranyóját visszahűtöm az ujjammal elmászik a kimeneti egyenfesz valamelyik irányba. ST -nél ez a MJE340-350 páros.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Várom a Reloop kollégától a választ a kérdésemre, mert nagyon is érdekel. Vicces voltál. 1:1
A hőmérséklet változástól a tranzisztornak valóban változik néhány paramétere, mint azt a differenciál-erősítőnél tapasztaltad is, de a leadott teljesítményt a visszacsatolás tartja kézben, mely meglehetősen hőfokfüggetlen és jelen erősítőben közös is a két tápoldalé.
Köszönöm. Akkor jó ahogy van ez a fajta hűtés, és kár rajta továbbiakban agyalnom. Úgye?
Te mire vársz választ a Tanár Úrtól? Nem javasolja a csavaros doboz használatát a végfok felett.
Üdv! Most tervezem a Pa célra szánt erősítőm első panelét. Szeretnék rátervezni signal led-et.(1 darab/ch). Láttam régebben a fórumon, de most nem találom sehol. Valaki tudna ajálani valami bevált kapcsolási rajzot?Elnézést ha rossz helyre írok, de ez is erősítőhöz tartozik.(clip-ledes témáról tudok, hogy létezik de az még sem ez.)
Szia! Keress egy Neked tetsző kivezérlésjelzőt, és csak az első LED-ig építsd meg
Esetleg ezt kerested? Sajnos nem elég érzékeny vonali jel figyeléséhez.
Szia! Én ezt az analóg kivezérlésmérő kapcsolást csináltam meg, LED meghajtására is jól működött.
Igen pont amit linkeltél azt láttam régebben. De akkor nem figyeltem meg, amit most is leírtál hogy vonalszintről nem működik. Vf2 monsterhez lenne(400w verzio). A clip jelzője jó valamire, vagy inkább maradok a jólbevált negatív táp felőlinel? Koncsar esetleg egy kapcsolási rajzot kaphatok-e?
Gyuri! Kérlek ne Tanár Urazz! Messze vagyok attól. Nekem öröm, ha tudok segíteni - ennyi.
Köszönöm! Reloop amit be linkeltél az megbízható kapcsolási rajz? Egyszerüsége miatt döntök mellette.
Igen az nekem is tetszik, illetve Reloop felfedezett egy Crown erősítőben is egy jópofa clip áramkört, ha jól emlékszem.
Gondolom a negatív táposra gondolsz. Kivan számolva nekem -68V ra, amit el is fogok késziteni.
Nem tudom, mert Reloop csak megemlitette, hogy milyen egyszerű kis kapcsolás a gyári rajzon, de itt be is fejeztük a clip témát. Majd meg kell kérdezni Tőle. Ő jobban emlékszik rá.
A jel indikátort nem lehet ilyen egyszerűen megúszni. Kell elé egy erősítő, például egy műveleti.
Ha a kimenetet figyeli így ahogyan van, ez igy jó? Megelégedem ha nem is olyan pontos, csak azért látszodjon mélyik csatorna hogy működik.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem,hogy ezt a kapcsolást -70vDC-n szeretném hajtani.És kérdezném,hogy melyik ellenállásokat,és milyen értékűre kellene cserélnem?Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Sziasztok!
Régebben töltöttem fel egy kapcsolási rajzot egy Ágota DS-1200as végfokról. Na most találtam egy másik kapcsolási rajzot, ami inkább egyezik meg a végfokkal. Itt már a 470 ohmos ellenállások vannak benne. Annyi a különbség, hogy a valóságban duplázva vannak a fetek. Véleményetek szerint jó ez a kapcsolás így, ahogy van? Üdv
Meghajtás közben is a multimétereddel méred DC állásban gondolom.
Aggodalomra semmi ok nincsen. A multiméter a hangfrekvenciás jeledet ami a kimeneten megjelenik azt is beleméri a mutatott eredménybe. (A multiméterekben nincsen aluláteresztő szűrő, hogy csak DC komponenst mérjen.) Hogy milyen mértékben, azt nem lehet tudni, de ilyen mérési elrendezéssel a műszer által mutatott értéknek semmilyen információtartalma nincs.
Szia! Duplázd meg az R12, 14, 15 értékét, valami majd lesz belőle. D6 bírjon 140V-ot záróirányban! Esetleg készíts ilyet.
A lemezjátszó fokozat bemenő csatolókondija a gyári alkatrészlista alapján polarizált tantálkondi. A gyári kapcs.rajz is polarizált kondit jelöl. Lehet a helyére bipoláris fóliakondit tenni? Melyikkel ,,jobb" a hangja?
Nagyon köszönöm.
Nyugodtan tegyél bipoláris fóliát és annak lesz jobb a hangja.
Sziasztok audiomániások!
Lenne egy ötletem, amit ki szeretnék vitelezni, de ehhez elkélne a segítségetek! Van egy erősítő, félig gyári panel, másik felét én készítettem el, de még nincs bedobozolva. Van egy újabb mániám, hogy eredeti lemezeket hallgatok, s arra gondoltam, hogy úgy is van itthon egy felesleges számítógépes CD-ROM-om, egybe kellene építeni a kettőt. Megoldható ez? Ha igen, hogyan? Hogyan tudnám éleszteni a lejátszót? MP3-at nem akarok hallgatni, ahhoz tudom hogy kellene +dekóder is.. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |