Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1410 / 2532
(#) Koncsar hozzászólása Szept 19, 2013 /

Ahogy a diff erősítőnek is az egyik tranyóját visszahűtöm az ujjammal elmászik a kimeneti egyenfesz valamelyik irányba. ST -nél ez a MJE340-350 páros.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Ne fogdosd,hallgasd
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Várom a Reloop kollégától a választ a kérdésemre, mert nagyon is érdekel. Vicces voltál. 1:1
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

A hőmérséklet változástól a tranzisztornak valóban változik néhány paramétere, mint azt a differenciál-erősítőnél tapasztaltad is, de a leadott teljesítményt a visszacsatolás tartja kézben, mely meglehetősen hőfokfüggetlen és jelen erősítőben közös is a két tápoldalé.
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Tőle én is
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Köszönöm. Akkor jó ahogy van ez a fajta hűtés, és kár rajta továbbiakban agyalnom. Úgye?
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Te mire vársz választ a Tanár Úrtól? Nem javasolja a csavaros doboz használatát a végfok felett.
(#) Davidd hozzászólása Szept 19, 2013 /

Üdv! Most tervezem a Pa célra szánt erősítőm első panelét. Szeretnék rátervezni signal led-et.(1 darab/ch). Láttam régebben a fórumon, de most nem találom sehol. Valaki tudna ajálani valami bevált kapcsolási rajzot?Elnézést ha rossz helyre írok, de ez is erősítőhöz tartozik.(clip-ledes témáról tudok, hogy létezik de az még sem ez.)
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Szia! Keress egy Neked tetsző kivezérlésjelzőt, és csak az első LED-ig építsd meg
Esetleg ezt kerested? Sajnos nem elég érzékeny vonali jel figyeléséhez.
(#) Koncsar válasza Davidd hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Szia! Én ezt az analóg kivezérlésmérő kapcsolást csináltam meg, LED meghajtására is jól működött.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Igen pont amit linkeltél azt láttam régebben. De akkor nem figyeltem meg, amit most is leírtál hogy vonalszintről nem működik. Vf2 monsterhez lenne(400w verzio). A clip jelzője jó valamire, vagy inkább maradok a jólbevált negatív táp felőlinel? Koncsar esetleg egy kapcsolási rajzot kaphatok-e?
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Gyuri! Kérlek ne Tanár Urazz! Messze vagyok attól. Nekem öröm, ha tudok segíteni - ennyi.

Parancsolj
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Rendben. Bocsi.
(#) Davidd válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Köszönöm! Reloop amit be linkeltél az megbízható kapcsolási rajz? Egyszerüsége miatt döntök mellette.

Igen az nekem is tetszik, illetve Reloop felfedezett egy Crown erősítőben is egy jópofa clip áramkört, ha jól emlékszem.
(#) Davidd válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Gondolom a negatív táposra gondolsz. Kivan számolva nekem -68V ra, amit el is fogok késziteni.

Nem tudom, mert Reloop csak megemlitette, hogy milyen egyszerű kis kapcsolás a gyári rajzon, de itt be is fejeztük a clip témát. Majd meg kell kérdezni Tőle. Ő jobban emlékszik rá.
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

A jel indikátort nem lehet ilyen egyszerűen megúszni. Kell elé egy erősítő, például egy műveleti.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Ha a kimenetet figyeli így ahogyan van, ez igy jó? Megelégedem ha nem is olyan pontos, csak azért látszodjon mélyik csatorna hogy működik.
(#) blasz hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok erre tudnátok választ adni?Kérdés

köszönöm
(#) Beringer 600 hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem,hogy ezt a kapcsolást -70vDC-n szeretném hajtani.És kérdezném,hogy melyik ellenállásokat,és milyen értékűre kellene cserélnem?Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
(#) szaka hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok!
Régebben töltöttem fel egy kapcsolási rajzot egy Ágota DS-1200as végfokról. Na most találtam egy másik kapcsolási rajzot, ami inkább egyezik meg a végfokkal. Itt már a 470 ohmos ellenállások vannak benne.
Annyi a különbség, hogy a valóságban duplázva vannak a fetek.
Véleményetek szerint jó ez a kapcsolás így, ahogy van?
Üdv

S6303292.jpg

(#) lukacsp válasza blasz hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Meghajtás közben is a multimétereddel méred DC állásban gondolom.
Aggodalomra semmi ok nincsen.
A multiméter a hangfrekvenciás jeledet ami a kimeneten megjelenik azt is beleméri a mutatott eredménybe. (A multiméterekben nincsen aluláteresztő szűrő, hogy csak DC komponenst mérjen.) Hogy milyen mértékben, azt nem lehet tudni, de ilyen mérési elrendezéssel a műszer által mutatott értéknek semmilyen információtartalma nincs.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Szia! Duplázd meg az R12, 14, 15 értékét, valami majd lesz belőle. D6 bírjon 140V-ot záróirányban! Esetleg készíts ilyet.
(#) tube_dani válasza tube_dani hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

A lemezjátszó fokozat bemenő csatolókondija a gyári alkatrészlista alapján polarizált tantálkondi. A gyári kapcs.rajz is polarizált kondit jelöl. Lehet a helyére bipoláris fóliakondit tenni? Melyikkel ,,jobb" a hangja?
(#) blasz válasza lukacsp hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Oké köszönöm szépen
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Nagyon köszönöm.
(#) Buvarruha válasza tube_dani hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Nyugodtan tegyél bipoláris fóliát és annak lesz jobb a hangja.
(#) janikukac hozzászólása Szept 21, 2013 /

Sziasztok audiomániások!
Lenne egy ötletem, amit ki szeretnék vitelezni, de ehhez elkélne a segítségetek! Van egy erősítő, félig gyári panel, másik felét én készítettem el, de még nincs bedobozolva. Van egy újabb mániám, hogy eredeti lemezeket hallgatok, s arra gondoltam, hogy úgy is van itthon egy felesleges számítógépes CD-ROM-om, egybe kellene építeni a kettőt. Megoldható ez? Ha igen, hogyan? Hogyan tudnám éleszteni a lejátszót? MP3-at nem akarok hallgatni, ahhoz tudom hogy kellene +dekóder is..
Üdv!
Következő: »»   1410 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem