Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   13 / 375
(#) krajnyak_dani válasza Antauri hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

igazad volt nem kell szimulálni
sajnos van egy másik problémám, a CONFIG menuben az első 11 beálítés közul egyik sem jelenik meg,
rákattintok egy hangjelzést kapok és ennyi men tom mi lehet vele :nemtudom:
(#) durkonorbi hozzászólása Dec 3, 2007 /

Na srácok, légyszi segítsetek, voltam a boltba, és a boltos a következőt ajánlotta a kacsoláson szereplő alkatrészek helyett:

IRLML6302 helyett IRFD9120
és
IRLML2803 helyett IRFD120

Jó lesz ez nekem, tudjátok a kapcsolás a már megszokott , de azért belinkelem .... bipolar stepper
(#) Medve válasza durkonorbi hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Jó lesz...az 1 A a szűk, rakd némi hűtőbordára őket
(#) durkonorbi válasza Medve hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

ok, köszönöm!
(#) Antauri válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Ez érdekes... Melyik verziót használod? Próbáltad újra telepíteni?
(#) krajnyak_dani válasza Antauri hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

most az R2.60-van fentt most váltottam fell az ezőzőt
lehet keresek egy másikat
azt irja ki hogy:CONFIGURATION LOCKED!!
nem álítottam rajta semmit
(#) Antauri válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

Á... így már érthető! Az Operator menüben jelszóval védhetők a beállítások (Lock/Unlock). Írd be a jelszót amivel lezártad és újra működni fog.
(#) krajnyak_dani válasza Antauri hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

az érdekes lesz, mert nem tudtam róla ,hogy lezérom ,fogalmam sincs mi lehetett a jelszó :nemtudom:
azért köszi
(#) puskas87 hozzászólása Dec 6, 2007 /

Sziasztok!
Nagyon kezdo vagyok,nyakokat szeretnek kesziteni,szeretnek egy kicsiket orientalodni mi is kellene ehez:
-Szerintetek mien marofely szukseges nekem?
-Es a motorok nim mien parameterekkel kell rendelkezzenek?
-Van olyan elektronika amit megkell venni,nemlehet osszebarkacsolni hazilag?
Segitsegeteket elore is koszonom.
Üdvuskas L.
(#) Antauri válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Ha csak rányomtál a "Lock" gombra de nem írtál be jelszót akkor az alapesetben "None". Próbáld meg hogy ezzel ki tudod-e nyitni.
(#) Antauri válasza puskas87 hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Hello!
-Nyákmarózáshoz legjobb a gravírtű.
-Motoron akkor érdemes gondolkodni ha tudod milyen lesz a mechanika (súly, hajtás módja, felépítés, kívánt sebesség stb...). Egyébként minél erősebb, annál jobb.
-Rengeteg elektronokát találsz a neten, pl: www.pminmo.com.
(#) puskas87 válasza Antauri hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Egy erosnek szamito gyors motor karakterisztikaja (tegyuk fel gyors,nehez mehanika)

Hol tudok beszerezni egy gravirtuhoz valo felyet?

Koszonom gyors valaszod!
(#) krajnyak_dani válasza Antauri hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Sajnos így sem jó
(#) Antauri válasza puskas87 hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

A léptetőmotorok nyomatéka rohamosan csökken ahogy nő a fordulatszám. Az hogy van egy erős és dinamikus motorod még nem jelenti hogy a kész mechanika is minden követelménynek meg fog felelni. Általában ha növeled áttétellel a sebességet akkor romlik a felbontás, ha pontos gépet akarsz akkor lassabb lesz. Mindezt befolyásolja hogy mekkora tömeget kell mozgatni, mekkora súrlódásokkal kell számolni, milyen a gyorsítási képesség (rövid mozgatásoknál pl.: nyákmarás ez fontos lehet). Mindenki gyors, pontos, dinamikus gépet szeretne, de ezt a legnehezebb kivitelezni, meg kell találni a középutat. Ugyanakkor az általam látott, nyákmarásra alkalmas gépek 90%án 1~2Nm-es motor működik.
A hobbycnc.hu fórumán keresd "Motoros"-t, tőle vehetsz kiváló gravírtűket.
(#) puskas87 válasza Antauri hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Koszi a gyors infot!
(#) Antauri válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Akkor uninstall? Nem jut más az eszembe...
(#) Medve válasza Antauri hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Antauri! Van egy elméletem. A léptetőmotoros CNC-knél ugye hiába a kis lépésszög és az elméleti néhány mikronos felbontás, a mechanika csekély merevsége és egyéb hibák miatt a végeredmény kb. tizedes nagyságrendű. Ha növeljük a motor lépésszögét, akkor a mechanika hibája nem nől (nyilván kb 5 századnál megállunk) viszont kaptunk nyomatékot és sebességet.
Más szóval, ne kis lépésszögű motort válasszunk, hanem olyan nagyot, amelyre a szerszám lépése kb 0,05 mm. Mi erről a véleményed? Természetesen más fórumtárs véleményére is számítok.
(#) Antauri válasza Medve hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Igen, a léptetőmotor lépésszögéből származtatott elméleti felbontás sajnos nagyságrendekkel jobb is lehet a valósnál. A nagy lépésszögű motor pl.: 6°-os 60 lépésből tesz meg egy fordulatot, ez egy átlagos. mondjuk 3mm emelkedésű orsónál pont 0,05mm. A jó felbontású pl.: 1,8°-osnál ez 0,015mm. Mindkettő lehet dinamikus és erős kb 500~1000-es fordulatig. Más kérdés hogy lehet még áttételezni is őket. Nagyon típusfüggő lehet a dolog. Ha a jó felbontású erősebb, azért én azt választanám, nem zavarna hogy több lépésből oldja meg az elmozdulást, hiszen ugyanakkora fordulatig használható.
(#) Moderátor hozzászólása (») Jan 9, 2008

Kedves 2ltb!

Figyelj a külalakodra, mert így nem értünk meg. Ha nem tudsz szép kerek mondatokat írni, nem Te leszel az első, akitől meg kell válnunk. Lehet hogy divat ez a "lezser egymondatbaírokmindentamicsakeszembejut", de ez itt nem volt trend, és nem is lesz!
Kérlek fogalmazz úgy, hogy azt élvezet legyen olvasni.

szerk: Ezt a szörnyűséget nem bírtam elnézni, itt a lehetőség, hogy leírd újra érthetően!
(#) feki00 válasza (») Jan 9, 2008 /

Az rossz előjel ha én megértettem amit írt?
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 10, 2008 /

Bocsi ha off :

Szerintetek működőképes ötlet-e sikágyas szkenner+tintasugaras nyomtató házasításából plotter-gravírozó ?

Szenner adná az egyik irányt, rajta a nyomtató a másikat...

Köszi !
(#) Medve válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Működőképes, volt is aki készített ilyet, két scannerből. Bár gyenge lesz, de ha óvatosan tolod neki, működhet.
(#) _JANI_ hozzászólása Jan 19, 2008 /

S hamár egy kicsit elkalandoztunk >>> ITT <<< egy link!
Szinte gyerekjáték az egész!
(#) kemenygolya hozzászólása Ápr 30, 2008 /

sziasztok
nem tudtok véletlenül dc motorra vezérlőt?
3 tengelyes géphez
előre is köszi a segítséget
(#) RCMaker hozzászólása Szept 8, 2008 /

Nem vagyok nagy szakértője a témának, de nem hiszem, hogy az előző linkben a marógép ami a földgömböt csinálta 100 ezer forintba kerülne.

Valahogy felkéne éleszteni a témát, nem?
(#) RCMaker hozzászólása Szept 21, 2008 /

Sziasztok, a pic programozás bonyolult folyamat?
(#) Moderátor hozzászólása RCMaker hozzászólására (») Szept 21, 2008

A házépítés bonyolult folyamat?
Annak, aki ért hozzá, nem az. Annak, aki nem ért hozzá, lehetetlen.
Ráadásul ez egy marógépes topic... A Te jkérdésed inkább ebbe a témába illeskedett volna, vagy, ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor ebbe.
(#) RCMaker válasza (») Szept 21, 2008 /

Azért írtam ide,mert marógépet szeretnék építeni, Interneten amiket láttam egyszerűnek tűnnek. végülis csak a pic programozás a gond, lenne két motorom hozzá, Ic is megoldás lenne, de ahhoz megkéne venni a hozzávaló motorokat. Mindegy halott ügy.
(#) Lucifer válasza RCMaker hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Az hogy csak PIC pardon uC programozás kell hozzá hiú ábránd. Egy gép építésében gyk. a motorvezérlők megépítése a legkisebb gond.
(#) RCMaker válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

gépész vok a többi menne
Következő: »»   13 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem