Fórum témák
» Több friss téma |
igazad volt nem kell szimulálni
sajnos van egy másik problémám, a CONFIG menuben az első 11 beálítés közul egyik sem jelenik meg, rákattintok egy hangjelzést kapok és ennyi men tom mi lehet vele :nemtudom:
Na srácok, légyszi segítsetek, voltam a boltba, és a boltos a következőt ajánlotta a kacsoláson szereplő alkatrészek helyett:
IRLML6302 helyett IRFD9120 és IRLML2803 helyett IRFD120 Jó lesz ez nekem, tudjátok a kapcsolás a már megszokott , de azért belinkelem .... bipolar stepper
Jó lesz...az 1 A a szűk, rakd némi hűtőbordára őket
ok, köszönöm!
Ez érdekes... Melyik verziót használod? Próbáltad újra telepíteni?
most az R2.60-van fentt most váltottam fell az ezőzőt
lehet keresek egy másikat azt irja ki hogy:CONFIGURATION LOCKED!! nem álítottam rajta semmit
Á... így már érthető! Az Operator menüben jelszóval védhetők a beállítások (Lock/Unlock). Írd be a jelszót amivel lezártad és újra működni fog.
az érdekes lesz, mert nem tudtam róla ,hogy lezérom ,fogalmam sincs mi lehetett a jelszó :nemtudom:
azért köszi
Sziasztok!
Nagyon kezdo vagyok,nyakokat szeretnek kesziteni,szeretnek egy kicsiket orientalodni mi is kellene ehez: -Szerintetek mien marofely szukseges nekem? -Es a motorok nim mien parameterekkel kell rendelkezzenek? -Van olyan elektronika amit megkell venni,nemlehet osszebarkacsolni hazilag? Segitsegeteket elore is koszonom. Üdvuskas L.
Ha csak rányomtál a "Lock" gombra de nem írtál be jelszót akkor az alapesetben "None". Próbáld meg hogy ezzel ki tudod-e nyitni.
Hello!
-Nyákmarózáshoz legjobb a gravírtű. -Motoron akkor érdemes gondolkodni ha tudod milyen lesz a mechanika (súly, hajtás módja, felépítés, kívánt sebesség stb...). Egyébként minél erősebb, annál jobb. -Rengeteg elektronokát találsz a neten, pl: www.pminmo.com.
Egy erosnek szamito gyors motor karakterisztikaja (tegyuk fel gyors,nehez mehanika)
Hol tudok beszerezni egy gravirtuhoz valo felyet? Koszonom gyors valaszod!
Sajnos így sem jó
A léptetőmotorok nyomatéka rohamosan csökken ahogy nő a fordulatszám. Az hogy van egy erős és dinamikus motorod még nem jelenti hogy a kész mechanika is minden követelménynek meg fog felelni. Általában ha növeled áttétellel a sebességet akkor romlik a felbontás, ha pontos gépet akarsz akkor lassabb lesz. Mindezt befolyásolja hogy mekkora tömeget kell mozgatni, mekkora súrlódásokkal kell számolni, milyen a gyorsítási képesség (rövid mozgatásoknál pl.: nyákmarás ez fontos lehet). Mindenki gyors, pontos, dinamikus gépet szeretne, de ezt a legnehezebb kivitelezni, meg kell találni a középutat. Ugyanakkor az általam látott, nyákmarásra alkalmas gépek 90%án 1~2Nm-es motor működik.
A hobbycnc.hu fórumán keresd "Motoros"-t, tőle vehetsz kiváló gravírtűket.
Akkor uninstall? Nem jut más az eszembe...
Antauri! Van egy elméletem. A léptetőmotoros CNC-knél ugye hiába a kis lépésszög és az elméleti néhány mikronos felbontás, a mechanika csekély merevsége és egyéb hibák miatt a végeredmény kb. tizedes nagyságrendű. Ha növeljük a motor lépésszögét, akkor a mechanika hibája nem nől (nyilván kb 5 századnál megállunk) viszont kaptunk nyomatékot és sebességet.
Más szóval, ne kis lépésszögű motort válasszunk, hanem olyan nagyot, amelyre a szerszám lépése kb 0,05 mm. Mi erről a véleményed? Természetesen más fórumtárs véleményére is számítok.
Igen, a léptetőmotor lépésszögéből származtatott elméleti felbontás sajnos nagyságrendekkel jobb is lehet a valósnál. A nagy lépésszögű motor pl.: 6°-os 60 lépésből tesz meg egy fordulatot, ez egy átlagos. mondjuk 3mm emelkedésű orsónál pont 0,05mm. A jó felbontású pl.: 1,8°-osnál ez 0,015mm. Mindkettő lehet dinamikus és erős kb 500~1000-es fordulatig. Más kérdés hogy lehet még áttételezni is őket. Nagyon típusfüggő lehet a dolog. Ha a jó felbontású erősebb, azért én azt választanám, nem zavarna hogy több lépésből oldja meg az elmozdulást, hiszen ugyanakkora fordulatig használható.
Kedves 2ltb!
Figyelj a külalakodra, mert így nem értünk meg. Ha nem tudsz szép kerek mondatokat írni, nem Te leszel az első, akitől meg kell válnunk. Lehet hogy divat ez a "lezser egymondatbaírokmindentamicsakeszembejut", de ez itt nem volt trend, és nem is lesz! Kérlek fogalmazz úgy, hogy azt élvezet legyen olvasni. szerk: Ezt a szörnyűséget nem bírtam elnézni, itt a lehetőség, hogy leírd újra érthetően!
Bocsi ha off :
Szerintetek működőképes ötlet-e sikágyas szkenner+tintasugaras nyomtató házasításából plotter-gravírozó ? Szenner adná az egyik irányt, rajta a nyomtató a másikat... Köszi !
Működőképes, volt is aki készített ilyet, két scannerből. Bár gyenge lesz, de ha óvatosan tolod neki, működhet.
S hamár egy kicsit elkalandoztunk >>> ITT <<< egy link!
Szinte gyerekjáték az egész!
sziasztok
nem tudtok véletlenül dc motorra vezérlőt? 3 tengelyes géphez előre is köszi a segítséget
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de nem hiszem, hogy az előző linkben a marógép ami a földgömböt csinálta 100 ezer forintba kerülne.
Valahogy felkéne éleszteni a témát, nem?
A házépítés bonyolult folyamat?
Annak, aki ért hozzá, nem az. Annak, aki nem ért hozzá, lehetetlen. Ráadásul ez egy marógépes topic... A Te jkérdésed inkább ebbe a témába illeskedett volna, vagy, ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor ebbe.
Azért írtam ide,mert marógépet szeretnék építeni, Interneten amiket láttam egyszerűnek tűnnek. végülis csak a pic programozás a gond, lenne két motorom hozzá, Ic is megoldás lenne, de ahhoz megkéne venni a hozzávaló motorokat. Mindegy halott ügy.
Az hogy csak PIC pardon uC programozás kell hozzá hiú ábránd. Egy gép építésében gyk. a motorvezérlők megépítése a legkisebb gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |