Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   400 / 1156
(#) _vl_ válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 24, 2013 / 1

Nem meglepő módon, mivel az csak egy általános futtató program, ami 'valami' service-t futtat, attól függően, hogy éppen milyen paraméterekkel hívják meg, mást-mást. Szóval annyiból, hogy svchost.exe, kb. semmit nem lehet tudni, hogy mit is csinál.
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Az svchost.exe felelős például a hangkártya-kezelő driverek kezeléséért is... egy másik példánya a hálózati forgalmat szokta bonyolítani... szóval nem baj az alapvetően, ha több példány is fut belőle párhuzamosan.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
(#) usane válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Idézet:
„a szukseges programokat teszem fel”

Mennyi az a szükséges?
Nálam egy évig is elmegy a windows. Pedig én szoktam telepítgetni.
Na jó, most megöltem 2 hónap alatt.
(#) mucsa válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Szia. Windoz milyen? 7? Ultimate +SP1? Ha igen akkor tedd fel ennek a ˝professional˝ verziojat ez helyett. Ha nem brutalis a geped akkor eggyel kisebb flash player is sokat dob(10-esnek kisebb a gephasznalata sokkal).
Nekem ez segitett. (Ultimate eroforras pazarlo es felesleges)
Bocs de mobilrol irok, roviden.
(#) coyote55 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Tudom, mit csinál az svchost.exe, csak Csongi_ segítségére írtam, hogy ne lepődjön meg, ha talál a gépén pár darabot futni. Sajnos kaptam már be olyan vírust, ami az svchost.exe-t "lovagolta meg" és pörgött a gép 100%-on
(#) Csongi_ válasza usane hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

A szukseges azt jelenti, hogy: avast, Sprint Layout, Adobe Resader, Office, Torrent, Daemon Tools es 1-2 jatek.
(#) Csongi_ válasza mucsa hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Ultumate van, nem tudom, hogy milyen. En Flash platert soha nem kellett kulon telepitsek.
(#) Csongi_ válasza mugab hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Ha megallitom a svchost.exe-t attol meg gond nelkul fog futni minden?
(#) Csongi_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Es azt hol tudom megnezni?
Softverben nem vagyok valami jo.
(#) Placi84 válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Process Explorer-rel (ami véleményem szerinte egy nagyon jó kis program) vagy valami hasonló programmal meg tudod nézni, hogy melyik svchost mit futtat.

Üdv.: Laci

PE.gif

(#) vladcepes hozzászólása Szept 25, 2013 /

Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Apum gépén elment a hang. Távoli segítséggel próbáltam megoldani a driver frissítést de a telepítés végeztével mindig megszakad a kapcsolat aztán kezdhető elölről. Nem is ez a lényeg hanem ez a hardverazonosítója pci\ven_8086&dev_24d5&subsys_10201734&rev_02 próbálok rátalálni de mindenhol csak driver letöltőre találok rá. Ha esetleg tud valaki egy infót adni a guglin kívül azt megköszönném.
Realtek AC'97 Audio amit még leírtam.

Köszönöm!!!

Üdv!
(#) Ktulu válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Első körben tudd meg az alaplap pontos típusát, (úgy tűnik integrált kártya) erre használhatod az Aida64-et pl.
Valószínű Intel chipset. (Intel 82801EB ER AC97 Audio Controller (ICH5 ICH5R)
Felmész az oldalukra, és onnan a típus alapján letöltöd a drájvereket. (chipset drájver, majd utána hangkártya)
Az Intelnek van egy automatikus drájver keresője is: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Mivel alaplapi a hangkártya, ezért az alaplap típusán keresztül is lehet keresni. Persze ha nincs melletted a gép, akkor nehéz lesz a keresés.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 25, 2013 /

Köszönöm a hozzászólásokat. Max feltelepítem messziről az Aida-t majd úgy keresem alaplap szerint ahogy írtátok. Köszönöm!
(#) Csongi_ válasza Placi84 hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Koszi, majd megnezem.
(#) Gabó válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Na ott az avast! Nekem sose sikerült kifogni olyat, ami ne lassította volna a gépet... Sőt! Törölni se tudtam, mert nem hagyta magát...
(#) Csongi_ válasza Gabó hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

En egyszer nem tettem fel, es letorlodott a D: meghajtorol minden.
(#) Gabó válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Ismerős vagy 10 éve nem használ vírusírtót, és még egyszer se szólt, hogy valami eltűnt volna, vagy nem menne. Nem kell olyan oldalakra mászkálni, ami köztudott, hogy gyűjtőhely
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
(#) laszlokunstar válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Nem attól lehetett. Vírusírtó miatt ilyen nem lehet. 1986-ban találkoztam az első vírussal a C Brain-nel. Minden floppy lemezt megfertőzött. Disk editorral töröltem. Azóta óvatosabb vagyok. Nagyon sokféle vírusírtót kipróbáltam, egy se okozott ilyet.
A partíciós táblád sok mindentől elszállhat, amint észreveszed adatok visszaállíthatók nagy valószinűséggel.
-A vírusírtó választásakor figyelembe kell venni az erőforrásigényét.
-Annak tudatában kell használni, hogy minden folyamatot ellenőriz, emiatt természetesen lassabb a gép, mint vírusírtó használata nélkül.
-Szoftvert sose törlünk, hanem uninstallálunk. (Gabó)
(#) Gabó válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Úgy értettem a törlést.
(#) Csongi_ válasza Gabó hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Em a laptopra soha nem tettem virusirtot, mert azt csak en hasznalom, de a nagygepre teszek, mert van ket tesom, akik olyan oldalakon maszkalnak, amit en eletemben nem talalnek meg.
(#) dposa válasza Hx-2 hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Valószínű, hogy én félreértem a letöltés fogalmat, mert úgy értelmezem, hogyha letöltök, akkor nem nézem a fimet, hanem mentem. Ha nézem, minden probl. nélkül lejátszható a .dash kiterj. ellenére. Ezért fordultam segítségért, hogy a mentett filmeket hogyan nézhetem meg később esetleg?
(#) vladcepes hozzászólása Szept 26, 2013 /

Sziasztok! Ktulu-kadarist ,köszi a tippeket. Tegnap felraktam az Aida 64-et ezen keresztül próbáltam frissíteni a chipset drájvert,hang drájvert nem sok sikerrel. Aztán amit találtam hozzá elkezdte telepíteni(amelyik telepítős volt) és miután felrakta újraindította és mintha mi sem történt volna. aztán találtam olyat is ami nem telepítő volt hanem az eszközkezelőben illesztőszoftver frissítése-betallózva (dobálta a kis könyvecskéket) az is újraindította és ugyan az a mese,tehát semmi. Ezután a Biosba keresvén az USB legacyt- (ha jól írom) hogy be boot-oljak egy NortonGhost cd-t de nem találva ezt a kifejezést mert a privacy(ha jól írom) menüre rámenvén egyből megált minden (lefagyott-és meg voltam győződve) hogy abba kell legyen az a USB-s kifejezés Aztán kiszedtem az alaplapi elemet majd várva egy 10 percet láss csodát sikerült a menüt megtalálni a Bios-ba és beállítani hogy érzékelje a Billentyűzet lenyomását Boot-oláskór. Aztán NortonGhos>recovery és egy jól elmentett anyagot sikerült visszaállítani hanggal-mindennel együttvéve. Kicsit hosszúra sikeredett a szöveg de azért írtam hátha más is bele esik ebbe. Köszönöm a segítségeket.

Üdv!
(#) .colin hozzászólása Szept 26, 2013 /

Üdv. Kellene egy kis segitség. Adott egy hp pavilion ze4500 laptop. Fennt volt az xp és a driverek telepitése következett. Automatán ment végig felrakott majdnem mindent. Az utolsó volt a bios update. Feltelepitette aztán kiirta hogy Shut down computer, és azóta nincs kép. Ilyenkor mi a teendö?
(#) kadarist válasza .colin hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szia!
A ki-bekapcsolás működik?
(#) .colin válasza kadarist hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szia persze be is lehet kapcsolni és ki is lehet.
(#) kadarist válasza .colin hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A BIOS-ba be lehet lépni? Vagy abszolút nincs semmilyen felirat vagy kép?
(#) Gabó válasza .colin hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Nem helyezte át a külső monitorra a képet?
(#) .colin válasza kadarist hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Semmi kép nincs a monitoron, se szöveg.
(#) .colin válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Megpróbálom.
Következő: »»   400 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem