Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   117 / 293
(#) dialuna hozzászólása Szept 25, 2013 /
 
Sziasztok! Az a problémám, hogy egy 19 éves Zanussi hűtőgépem van, ami 2 napja nem hűt. Ég benne a lámpa, de nem megy a "motor" (hátul....az lehet a kompresszor?...nő vagyok nem értek hozzá). Ez gáz probléma vagy kompresszor? Mert ugye ha brummogna a cucc, akkor lenne gáz probléma? Tudom nagyon amatőr a kérdés, csak fel akarok készülni, hogy mekkora horror összeg lesz majd kb. ha hívom a szerelőt.
(#) kaqkk válasza dialuna hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
8- 10 ezer ft körüli számlára számolhatsz , ez nagy valószínűséggel hőfokszabályzó csere lesz .
(#) Fiuka hozzászólása Szept 25, 2013 /
 
Sziasztok tegnap vettem egy Whirlpool használt hűtőfagyasztó gépet és oldalára fektetve szállítottam. Vártam vele 23orát és amikor bedugtam elkezdett sípolni az alarm az alsó résznek a hőfoka állítható de a hűtőénél megjelenik egy E betű és nem engedi állítani magát mi lehet a baja?
(#) dialuna válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 26, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) zolika60 válasza Fiuka hozzászólására (») Szept 26, 2013 /
 
Lehet, hogy semmi, csak arra figyelmeztet, hogy kiolvadt a fagyasztó.
(#) hosszutoll válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 28, 2013 /
 
Bocsi a hosszú szünetért, de nem tudtam jó képet csinálni. Most megpróbáltam egy viszonylag láthatót feltenni. Ha látható akkor a fagyás a lefolyó lyuktól balra van.
(#) kaqkk válasza hosszutoll hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Ez szerintem gyári hiba (az elpárologtató valamelyik része rossz helyre került amikor a palástot habosították) Elvileg ott azon a részen nem is lehetne semmi a palástban, evvel nem hiszem hogy tudsz bármit is csinálni ...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
(#) sasvarigyuri válasza Laca987Papa hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Szia!

Érdeklődni szeretnék, hogy találtál e megoldást az általad leírt problémára?

Nekem pontosan ugyanezzel a típussal (Hotpoint Ariston NMBL 1922) állt elő pontosan ugyanaz a probléma, amit leírtál. Ugyanúgy a leolvasztás után jött elő, amikor is a fagyasztót lekapcsoltam és azóta villog a 3 led, a fagyasztórészben meg kb. 0 C hőmérséklet van.

Én is nagyon örülnék, ha tudna valaki erre megoldást javasolni.
(#) Miele w hozzászólása Szept 30, 2013 /
 
Miele kombi hűtő:

Olyan problémám lenne a hűtővel kapcsolatban,amiről tudni kell, hogy inverteres és mágneskapcsolóról vezérli hogy melyik térbe engedje a gázt valamiért nem kapcsol a mágnes szelep, ha mágnes fölött mozgatom a csövet amit a kapcsolónak kellene működtetni hallom, hogy működik a csőben kattog úgymond valami ami gondolom szabályozná a gáz áramlását hogy a normál vagy mirelit térbe menjen. Jelen pillanatban a normál teret hűti, de amikor meghoztam, akkor a mirelitet hűtötte és a normál teret nem. Amikor bedugom a hűtőt és bekapcsolom mind a két teret, ami ugye külön vezérelhető és kapcsolható, a mágnes szelepen áramot nem mérek.
Olyan mintha nem jutna el odáig az áram. A mirelit térben a ventilátor nem működik és mágnessel nem is tudtam visszakapcsolni. Nem tudom a működési elvét, hogy a mágneskapcsoló az mikor kap áramot bekapcsoláskor vagy csak később ad neki áramot, de próbáltam már azt, hogy lehűtöttem a normál teret a kívánt hőmérsékletre, hátha akkor bekapcsolja a mirelitet de nem. Az inverter panelon hibát nem találtam, hátha valaki közületek tud segíteni, nekem nincsen több ötletem, hogy hogyan tovább!
Segítségeteket köszönöm!
(#) StMiklos válasza hosszutoll hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Szevasz!

Látvány szerint teljesen logikus, hogy az elpárologtató rossz helyre került, de nehéz ilyen hibát gyártásban elképzelni. Az egy téglalap alakú lemez, alsó helye a lefolyó felett vízszintesen meg is van határozva, továbbá ahhoz valahol egy 8-as szívócsó csatlakozik, annak is jelentősen el kéne mozdulnia ehhez a hibához.
Olvaszd le amit fényképeztél, és úgy pakold be a cuccot, hogy semmi ne érjen a hátlaphoz, kínosan ügyelj arra, semmi ne legyen 3 centinél közelebb a hátlaphoz.
És várj......... napokat.....
Üdv: Stmiklos
(#) rendad hozzászólása Okt 19, 2013 /
 
Sziasztok valaki tudna segíteni abban hogy zanussi tt160 c -hez termosztátot hogy kell bekötni
(#) Taki33 válasza rendad hozzászólására (») Okt 19, 2013 /
 
Szia!

Csak most csak neked, gyorsan lefotóztam!
(#) rendad válasza Taki33 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /
 
Köszönöm szépen
(#) mihi1 válasza sasvarigyuri hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
A három led villogása azt jelenti, hogy eprom hiba, reszeteléssel lehet újraindítani, tekerentyűket off vagy 0 állásba állítani, majd vissza a megfelelő helyzetbe.
Amennyiben nem reagál a készülék ki kell szedni az elektronikát és meg kell nézni a potméterek állító szárait, sokszor idővel eltörnek nem lehet 0 pozíciót állítani, ha ez sem-segít akkor jön a szoftverezés, elektronika csere.
Sajnos ezeket az elektronikákat nem nagyon lehet javítani, a táphibájuk kilövi a procit
(#) slashmaster hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Üdvözletem!

Van egy régi Lehel HB-200 típusú hűtőszekrényem. Kora ellenére jól működik, az egyetlen gondja, hogy a fagyasztó szekrénye elég hamar ( 2-3 nap alatt leengedés után ) bejegesedik, és folyamatosan csöpög le a víz, ahogy olvad mindig a jég. A kérdésem az lenne, hogy külön a fagyasztó szekrényt ki lehetne-e kapcsolni, mert azt amúgy sem használom ( van másik ), viszont így a folytonos csöpögés elég zavaró ( ez lehet amiatt van, hogy nem zár valami jól a fagyasztó ajtaja ).

Válaszaikat előre is köszönöm!
(#) kérdező válasza slashmaster hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Két külön tér van ennél a tipusnál, külön kompresszorral? Ha így van igen, ha egybe van, nem. Akkor meg kell javítani a szigetelést.
(#) Busz hozzászólása Okt 29, 2013 /
 
General Frost C180 r134c hűtőközeges hűtőgépet (mellékeltem a párologtatójáról egy képet) érdemes megvenni úgy hogy most nem használnám csak évek múltán?
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
A kép lemaradt:

DSC01228.JPG
    
(#) lóri hozzászólása Nov 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Vettünk egy gorenje hűtőgépet, és furcsa hangja van, nyöszörög. Garanciális, de érdekelne miért van hangja. Amikor bekapcsol, akkor csinálja, talán a csőben valami dugulás van, és próbálja magát átverekedni a folyadék. Vagy talán kevés a folyadék?
(#) peter002 hozzászólása Nov 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Zanker márkájú fagyasztószekrényünk ami 1-2 éve nem volt használva, de 10 évet biztos volt használva előtte, most is használni szerettük volna de nem indul el a kompresszora. A 230-ra kötés után pár másodpercig erőlködik a kompresszor mintha beindulna, de abba hagyja majd újból eljátssza jópárszor etz. A lényeg hogy nem fagyaszt, szúrós szagot se éreztünk körülötte soha. Én a kompresszor indítóreléjére gyanakszok de jó lenne 1-2 megerősítés mielőtt veszek egyet...
(#) mrbecherovka válasza peter002 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Lehet a kondenzátor is zárlatos, de mivel egy pillanatra sem indul el tuti indítórelé lesz.Kattanást hallasz a motor felől?
Legroszabb verzió az indítófázis leégése
csak rövid ideig nézegesd mert forgás hijján a főfázis is leég feszültség alatt....
(#) banyaiakos hozzászólása Nov 2, 2013 /
 
Sziasztok! Adott egy electrolux hűtő. Próbáltam betenni az aljába két ventilátort, de nem tudom levenni a relé burkolatát. Van rajta jelölés is, hogy a csavarhúzót először be, majd felfelé kell mozgatni az eltávolításhoz, de egyszerűen nem jön le. Sehol egy csavar, biztosan pattintós. 24 év alatt ez az első dolog amit nem tudok szétszedni és ez nagyon frusztrál Holnap reggel megpróbálom újra, de ha nem megy akkor maradandó sérülés fog szenvedni szegény burok. Lenne nektek valami javaslatotok, hogy tudnám levenni? Képet csatoltam. Előre is köszi!

DSC_0467.jpg
    
(#) Busz hozzászólása Nov 3, 2013 /
 
R134a hűtőközeg kapható még? Ha nem akkor mivel lehet helyettesíteni?
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Nov 3, 2013 /
 
Kapható még töménytelen mennyiségben ...
(#) Atka15 hozzászólása Nov 3, 2013 /
 
Sziasztok. Lenne egy kis problémám a Siemens KD30NV 40/02 hűtőnkkel. A probléma az, hogy kb. 4-5 nap után lefagy a belseje. Csontra fagy. Ez egy nofrost-os hűtő, és elvileg van benne leolvasztási célból egy fűtőbetét. Szétszedtem, van is benne, és működik is, ha adok neki 230V-ot tápkábellel. A panel viszont nem kapcsolja be. Találtam a neten egy teszt programot, és ott is minden megy, de amikor megnyomom, hogy induljon a fűtés nem teszi meg. Szóval leszűrtem, hogy a panel a gond forrása. A képen mellékeltem a panel alját, a tetején csak 1-2 alkatrész van ezeket bejelöltem. Kicseréltem a panelon a BTB16-os TRIAC-ot, mert ahogy néztem ez megy közvetlenül a fűtés csatlakozójára. Ez nem segített. A panelon kékkel jelöltem azt a pontot ahova a "0" csatlakozik. Pirossal jelöltem azt a csatlakozót ahova a fűtés vezetéke megy. Kimértem, hogy a nulla odamegy a panelról a fűtőtesthez, de a fázist a panel nem adja neki oda. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gondja?
Előre is köszönöm. (ha a mellékelt képeken valami nem látszik, akkor írjatok nyugodtan, mert ettől jobb fényképezőgépem nincs)
(#) Jeges1 hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy elég régi Lehel hűtőgép, típusa HB160, 3*-os. A hűtő termosztátja nem kapcsol, a gép folyamatosan megy (érdekes, hogy a kaja egyébként nem fagy kőkeménnyé). Nemrég le kellett olvasztani mert már eléggé jegesedett. Az ajtó tömítését ma kicseréltem, de szerintem a termosztáttal is probléma lesz. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehetne még elkövetni, van-e értelme pénz költeni rá?
Köszönettel:Jeges1
(#) mrbecherovka válasza banyaiakos hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Fölfelé húzd le, a kapilláris csőre vigyázz!!!
Üdv!
(#) tibibalogh520 válasza Jeges1 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia!
Nagy valószínűség szerint, nem a hőfokszabályozóval lesz a baj. Az teszi a dolgát !
Mint írod is, nem igazán fagynak le a cuccok, tehát érzi, hogy nincs elég hideg a fagyasztótérben. Ezért járatja a kompresszort.
Két lehetőség van.
Vagy lecsökkent a kompresszor szállítóteljesítménye, vagy a hűtőközeg szökik a rendszerből.
A készülék élettartamát figyelembe véve, mindkettőre nagy esély van.
Javítása gazdaságtalan. A benne lévő hűtőközeg(R12) ugyan is, tiltólistán van.
(#) proli007 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Hello! "tiltólistán van" Na, ha ezt aki oda tette, meg tudná nekem magyarázni, az érdekelne.. üdv!
(#) banyaiakos válasza mrbecherovka hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Köszi, de próbáltam mindent. Mozdíthatatlan Pont a cső miatt nem mertem erősebben húzni. Majd szétbarmolom. Úgyse látja ott senki.
Következő: »»   117 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem