Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szuper nekem maximálisan tetszik első osztályú munka , csak gratulálni tudok .
A nagyfeszültségű rész milyen kapcsolástechnikán alapul ?
Köszönöm mindenkinek.
Már többször említettem, az előlapot tervező progi, amit használok nem tud ékezetes betűket. Így a könnyebb megoldást választom..
Köszi, hátsó panel egy önrezgő táp, nagy áramú rész DC feszültségét szolgáltatja, SMPS kivitel miatt, kis hűtőfelülettel megvalósítható a szabályozása, így maradt a dobozban még hely, jött az ötlet, hogy anódfesznek is beépítek egy tápegységet, ez sima trafós megoldás lett.
Nagyfesz része, egyszerű fetes áteresztő, áramkorláttal. Csak 100mA, a felhasznált trafó korlátozta, de kísérletezésre bőven elegendő. Képen 10K ellenállással próbáltam, kijelzett értékek jók.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Köszönöm. Én is így gondolom, csöves kísérletezéshez, méregetéshez bőven elegendő, egy dobozban minden..
Ez nem zavart, észre sem vettem.
Nagyon szép lett, megérdemelne egy cikket!
Köszönöm. Csak idő kérdése... (Kijelző tőled van)
Már élesben tesztelem, ( fűtés/ anódfesz), úgy látom megfelelően működik.
Ez a Skori-féle önrezgő táp? Megtalálható a nyák rajza valahol a HE-n, vagy fel tudnád tenni. Köszi.
Tényleg nagyon esztétikus, de azért az érintésvédelmet nem kéne ennyire félvállról venni...
Ha banánhüvelyekre gondolsz, azokat cserélni fogom.. ezekre
Igen az, nyákervet megkeresem..
Arra gondolok. A belinkelt aljzatokra is pont 60VDC-t ír az adatlap, mint az összes törpefeszültségre tervezett aljzatnál szokás...
Ez igaz, de szigeteltek (jóval többet kibírnak), jelenlegi fémesen érinthető az előlap felől...
Sziasztok elkészült a végfokom párja is, nagy köszönet érte RELOOP fórumtársnak akit szüntelenül nyaggathattam a kérdéseimmel, bár még a dobozolás hátra van de megmutatom nektek az eddigieket A képen a két végfokpanel látszik hídban 8 ohm-os műterheléssel 90V, 8.9 amper jelentkezett szolgálatra a kimeneten.
Jól néz ki, az izzó sündisznóval. Gratulálok hozzá. Ha kész lesz akkor is mutasd meg.
Zoldessarga vezetek a graetz egyeniranyiton...ugy latom uj nemzetkozi standard van kialakuloban...
Sziasztok!
Elkészültem a csirkeól ajtónyitó automatának az elektronikai részével. Külön köszönet a kapcsolásért proli007-nek. A mechanika a barátomra marad, ugyanis neki készítettem.
Pontosan, a rövidítése pedig :AAVI (abból ami van itthon).
Szabadon engedi a tikokat, had kapirgájanak.
Ezt valositja meg:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1493084.html#1493084 -vagyis fotoellenallas meg motor - reggel nyillik a retesz es kiengedi a tyukokat de este mar bonyolultabb a helyzet... A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
... ha ezt szegény Öreganyám (és a tyúkjai) megérhették volna...
Egyébként nem reklamálnak a tyúkok, hogy nem PIC-el oldottad meg? Ötletes, jó lett.
Végülis chip-chip - nem ?
Végre az is elkészült ami az alapkiinduló kérés volt egy dobozolható egység.
Meg még egy egyedi készül
|
Bejelentkezés
Hirdetés |