Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Összegeznéd a jelenlegi tapasztalatokat? A tranzisztor lábkiosztás rendeződni látszik.
Na akkor mondom,a hangerő az nem változott,az egyenfesz rendben a nyugalmi rendben,most ha feltekerem a hangerőt akkor besípol mint a mikrofon,az emmiter ellenálláson eső fszültség 5mV,már nem tudom mit nézzek
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
A hangerő a visszacsatolás 15k és 820 ohm ellenállások arányán múlik. Ha a 820 ohm-ot 220-330 ohm környékére csökkented (ez van a 100µF kondival sorban), akkor kielégítő jelerősítést fogsz kapni. Előtte jelgenerátorról mérd meg a be és kimenő feszültséget, viszonyuknak alapesetben 20x-nak kell lenni. Ha ez nincs meg akkor még hibát kell keresgélni a panelben.
Hűtőborda nélkül ne hajtsd meg alacsony impedanciás terheléssel!
Ott 470R van,már nem 820 átnéztem ezerszer már de nem lelem a problémát,ez a sipolás ez ma jött tegnap nem volt,és torzit a ha feljebb veszem a hangot amikor kezd sipolni
A sípolást a vezetékek rendezgetésével meg tudod szüntetni. Általában a kimenet hat vissza a bemenetre ilyenkor.
A kimenetet hány ohm-mal terheled jelenleg?
4ohm,de 2x30vDc-n,a vezetékek rendezése nem segitett
Az már kevés tápfeszültség. Vagy emeld meg, vagy kösd át az ellenállást T5 kollektorában (33k). Így nincs elég áramod.
Most 2x45vDc ről megy de sipol kicsit feltekert hangerőn,és olyan mintha befogott orral énekelne az énekes benne.Még annyit hogy 8.4vAc jön ki összesen belőle
Mit tapasztalsz, ha a 33k-t átkötöd egy huzallal? Ennek az ellenállásnak 70-80V tápnál van szerepe.
Az élesztés jelen szakaszában illő volna egy 100 ohm pár W ellenállást sorba kötni a hangszóróval. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
jórészt semmit 1mV több a kimeneti egyenfesz mást nem,de ez a sipolás megörjit,és ez a befogott orrú énekhang
A 47pF kondit nézd meg, mit raktál helyette? 47nF esetleg?
Nem,43.2pF,és hihetetlen,megint nem tudok nyugalmit állitani
Vedd ki azért és hallgasd meg nélküle!
Pontosítok, arról van szó amelyik a visszacsatolás 15k-val párhuzamos. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Ugyan az talán hamarabb sipol,de sipol,azt hiszem elérte a széttörés határát a panel
Teljesen megfogott, hogyan tudtál sípolást előállítani...
Nekem ne mond,tegnap nem ma sipol,igaz ma kicsit hangosabb,de már nagyon unom ezt az st klón vacakot,valamit nem tudom hol rontottam el vagy hol a hiba.Sipolás akkor van ha jelet kötök rá,ha nincs rajta jel akkor tekerhetem padlóra akkor sem sipol,már 3 szet átjátszó kábelt cseréltem,de gerjed,kis hangszóróm,tesla 20cm alig szól és majd kiugrik a papirja,valami lögdösi,és a nyugalmi is 150mA felé ugrál sipolásnál.
És az a baj a rajzon sem látok semmi hibát sem,és a panelon se A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Szia,már 2 szer cseréltem a pf kondikat,2 db 47pF helyett 43.2pF,van ráirva,a másik 470pf helyett 520pF van betéve más nincs benne
Ezt az ST-t Gyuri az összes létező nyúzópróbának alávetette. A módosítások csak a tápfeszültség növelhetősége érdekében történtek. A kapcsolással nem lehet gond.
Lássuk hogyan huzaloztad össze! Még egy kérdés: az MPSA tranzisztorokkal mi volt a korábbi problémád? A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Volt az a olasz végpanel rokola 2x200w az nem indult el MPSA tranyókkal,csak a BD-vel,de a gerjedős átalakított végeimbe 6db panel van megépítve kifogástalanul megy,nem hiszem hogy ez a baja,de hogy mi azt nem tudom.Mutassam a bekötését képpel?
Bizony egy fotó jó lenne. A kisteljesítményű tranzisztorok milyen típusok egész pontosan? Ránéztem például MPSA42-re, azzal a bétával nem sokra lehet itt menni.
A 15k melletti fillér alakú kerámia kondiról nehéz elhinni, hogy 40pF-os. Valami nagyfeszültségű típus? Meg tudnád mérni a tényleges kapacitását?
Csak multival tudom mérni ott 0.25nF mutat,valóban 500v darab,Mennyire mehetek el a megadott értéktől? 47pF ben csak ez van
Sokszor csalóka a kondenzátorok felirata, legjobb megmérni őket. Hivatkozás. C3 fölfelé, C4 lefelé térhet el, duplájára illetve felére.
Ezeket már lepróbáltam,de nem hozott változást.Eldőlök,belefáradtam mára
Majd ha pihenten rekonstruálod mi történt a sípolós és a nem sípolós állapot között akkor közelebb leszünk a megoldáshoz. Biztos valami apróság
Gábor ha megoldható ezeket a kondikat kéne használni, mert nem mindig fog bejönni az otthon a fiókból elővett alkatrészek felhasználásával a jó működés. A Reloop által áttervezett kapcsolás +/- 92 V ig biztosan zaj, sipolás, brummogás, röfögés, kattogás, böfögés nélkül egytől egyig megy. Több mint valószinű, hogy nem kell eltörni a nyákodat. 100 HUF-ból kijön az összes kis kondi, majdnem. Ha már jól működik, utána az alkatrészek egyenkénti cserélésével lehet tovább kisérletezni.
Kondenzátor: 47p 100 V kerámia ×2 470p 100V kerámia ×1 10n 100 V fólia ×2 100n 100 V fólia ×3 220n 100 V fólia ×1 3.3u 50V elkó (vagy 16V-os tantál) ×1 47u 100 V elkó ×2 100u 16V elkó ×1 Nehogy megsértödj! Én is azon drukkoltam, hogy ma elinduljon és boldogság legyen. Üdv.
Szia! Abban maradtunk erre a cserére holnap fog sor kerülni. Remélem Gábor figyelni fog rá
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |