Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   182 / 282
(#) DkGrinder válasza ZsoltiD hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Ha a zónaduplázás be van kapcsolva akkor 4 vezetékes füstérzékelőt nem lehet használni, milyen lezárást használsz [013]/7-et mire állítottad?
(#) ZsoltiD válasza DkGrinder hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Basszus, még jó, hogy direkt úgy kértem az eladót, hogy duplázással is jó legyen... (bár inkább nekem kellett volna utánanézni, na mindegy)
Igen, a zónaduplázást használom, mert kell ezen kívül 6 zóna sajnos. Akkor ezt sehogy sem tudom a rendszerbe passzírozni?

A többi tónád oké, vagy az se megy rendesen?
(#) samus hozzászólása Szept 28, 2013 /

Tisztelt fórumtársak!

Van egy DSC PC1616-os központom aminek egy szabad zónájára szeretnék egy kültéri érzékelőt kötni. Úgy szeretném megoldani,hogy mind teljes,mind pedig részleges (éjszakai) élesítés esetén is késleltetett zónaként funkcionáljon. (Tehát ha az otthon maradó kis családom este beélesíti a rendszert, akkor legyen lehetőségem hajnali érkezésem esetén riasztás nélkül hatástalanítani azt.)
Abban kérném a segítségeteket,hogy milyen zónaként programozzam fel a kültéri érzékelő zónáját, mert ugye lehetne késleltetett zónaként programozni mint a bejárati ajtó késleltetését, de tudomásom szerint az otthonmaradó élestés esetén a késleltetett zóna megsértése, azonnali riasztásba megy át. Tanácstalan vagyok.
Köszönöm.

A többi zóna oké, az mind működik. Úgy nem lehet esetleg megoldani, hogy kiépítem a 7-8 zónát is (természetesen zónaduplázós lezáró ellenállásokkal), a 7-re rákötöm a füstérzékelőt, a 8-at pedig lekapcsolom?

huuu elvesztettem a fonalat. De a 7-es nem is a 8-al van párba hanem a 3-al .

Ja igen, így értettem én is, csak már fáradt voltam bocsi Tehát az 1-2-3-5-6-7 használva van, és a 4-et és a 8-at csinálnám úgy, ahogy fentebb leírtam, ha egyáltalán működik úgy. Majd holnap próbálgatom, hátha sikerül valahogy.
(#) Syn7h37ic válasza samus hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Sima késleltetett zónának kell. Az otthonmaradó módban is késleltetett marad.
(#) Syn7h37ic válasza sunyeb hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Nálam a kaput végleg a 1404 tette be. Dobtam fel én is néhányat, és úgy döntöttem, hogy ha én ajánlok rendszert, akkor a DSC-t messze kerülöm. Persze a partnercégek, pedig pont ezeket a vackokat erőltetik, mert szerintük olcsóbb. Pedig nem. 585 utódnak meglehetősen rossz, egyrészt nem támogat semmilyen modult, értem itt pl. a rádiós bővítőt. Az 585 ráadásul max. 32 rádiós eszközt kezel, és funkcióban is többet tud. Nagy kaland, hogy duplikálható zónák vannak. Ezt a duplikációt a Paradox 20 éve tudja. Az a szomorú helyzet, hogy a DSC felett elrohant a fejlődés, és nem ment utána. A XXI. század első felében már szinte kötelező, hogy legyen normális online PC-panel kapcsolat, amin folyamatosan lehet a riasztót monitorozni is. Ezt sajnos egyetlen DSC sem tudja. A DLS5 egy gagyi vacak. Mi a bánatnak kell több, mint egy giga hely? A Babyware és a Winload együtt kevesebb, mint a fele ennek, és a legtöbb egyéb szoftver is elfér 100-200 MB körül. Felhasználói szempontból sem a legegyszerűbben használható, ugyanis egyre többen kérik a többszintű otthoni bekapcsolást. Ilyent egyszerűen nem tud, csak trükközéssel. Az pedig nagyban bonyolítja az egyszerű használatot.
(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Valóban így van, az egészben az a vicces, hogy 20 éve pont azért tértem át a DSC-re mert a Paradox maradt le ugyanígy.
(#) samus válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Nagyon köszönöm. (Nem tudom miért hittem azt, hogy a központ az otthon maradó élesítésnél a késleltetett zónát azonnali zónaként kezeli..)
Olvastam egy friss hozzászólásodban,hogy nagyon lehúztad a DSC-t.
Mégis melyik márkát tudnád ajánlani?
Azért kérdezem mert központ vásárlása előtt állok, öcsém apró műhelyébe szeretnék egy működő rendszert telepíteni.
Mivel néhány zóna elég lenne,én pont az 585H-ra gondoltam, de most nagyon megingattál..
Kérdésem még annyi lenne hogy ha szükségem lenne lenne a szakmai tudásodra akkor kereshetlek e privátba, két külön rendszer átnézéséről lenne szó Bp XVI kerületében?
(#) samus válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Még egy aprócska kérdés.. Megfelelőnek találod a DSC LC103 -as kombinált érzékelőt egy szó szerint huzatos műhely védelmére?
Gondolom ilyen körülmények között, (huzat) egy "sima" érzékelő nem igazán működne vak riasztásoktól mentesen..

Inkább LC104.
Ennél lehet állítani, a PIR és a mikrohullám kapcsolatot. A kapcsolat "ÉS" jellegű legyen. Az LC103 nem állítható, azon letakarás védelem van.

A régebbi DSC-k, mint pl. az 585 egy jó, és stabil riasztó. A 1404 lett nagyon vacak az 585-höz és a az eddig meglévő központokhoz képest. A nagyobb panelek, mint pl. a 1616, 1832, 1864, szintén stabil, és megbízható központok. Csak funkciógazdagságban maradnak el más hasonló áron adott riasztóktól.
Műhelyekbe, boltokba, vagy olyan helyeken, ahol nincs szükség kettőnél több különböző élesítési módra, oda teljesen megfelelnek a DSC központok.
Vidéki vagyok, Bp-en nem dolgozom, mert nagyon messze van.
Amit én szeretek használni azok az új Paradox rendszerek. SP és EVO széria.
A DSC mozgásérzékelői szerintem kifejezetten jók.
Ha elég 4, zóna, akkor nyugodt szívvel az 585, felette pedig a 1616-1864 panelek. Csak a 1404-t ne, az nem lett egy jó holmi.
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Na, sikerült megoldani, az előbb leírt módon. Még egy jumpert átállítottam N/O-ról N/C-re.
(#) peti 60 válasza samus hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

És a 06-os definícióról mi a véleményetek? Szerintem az is megtenné, de Tiszteletem az előttem szólóknak is.
(#) Syn7h37ic válasza peti 60 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A 06, késleltetett otthoni/távozó zóna, otthoni élesítés esetén nem lesz éles, csak teljes élesítés alatt. Ez pont nem fog védeni, ha otthoni élesítést akarsz.
Ha az a probléma, hogy nem tudod, mikor hazatérsz, hogy bekapcsolt, vagy kikapcsolt-e a rendszer, akkor egy PGM-et fel kell programozni élesített rendszer állapotra, és ezzel egy ledet kapcsolni. A ledet bárhová elhelyezheted, és ezen látod, a rendszer ki-bekapcsolt állapotát.
(#) mind_the_gap hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sziasztok,

1616-n szeretném a mester és a prog kódot változtatni. Lehet ugyanaz?
Leírná valaki, hogy hogyan kell? (elvileg én is tudod, csak kíváncsi vagyok, hogy jól tudom vagy sem ) Előre is köszi!
(#) ZsoltiD hozzászólása Okt 7, 2013 /

Sziasztok!
Nemrég vettem egy GSM Pager3 Z6 modult. Pc1404 központtal kötöttem össze. Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban.
A modulon lévő relével szeretném megoldani azt, hogy ha behúz a relé, akkor a központ beélesítsen, ha 'elenged' , akkor hatástalanítson. Be is kötöttem egyik zónát a relére. Beállítottam a zónát kulcsos kapcsolónak. Viszont így a modul-relé behúzásakor (rövidzár) lesz hatástalanított, és elengedésekor beriasztott a rendszer. Nem lehet valahol a kulcsos kapcsoló üzemmódjának érzékelését rövidzárról nyitottra állítani (tehát szakadásral kapcsoljon ki, és ne rövidzárra)?
Ha nem, akkor egy másik relével persze meg tudom oldani, de gondoltam előtte megkérdem.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
(#) Kovabe válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Sajna most nincs füzet ehez a 1404-hrz de a 16-18-as szériánál a 10x menüpontban a 14-15-16-os pontnál tudod ezt állitani. 14=NC, 15=EOL, 16=DEOL. De ezt a pager-t is biztos hogy lehet állitani illetve kösd be forditva, ugyebár biztonságtechnikárol beszélünk igy értem a kétsgedet, de ugyis szünetmentesre kell tenned a pagert és akkor relativ nincs mitöl tartanod.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) enree hozzászólása Okt 8, 2013 /

Sziasztok!
Ugyan nem DSC, de hátha tud valaki segíteni. EVO48 központon hogy tudok egy zónát zárásra csipogóvá programozni (nem a kezelő zóna, azt megtaláltam...)?
(#) LazaHunter hozzászólása Okt 8, 2013 /

Sziasztok!

Újabb riasztóval akadtam össze, egy DSC PC560-al, ami nem akarja nekem megadni magát

A jelenség az, hogy használtan szerezték, resetelve lett, majd jelen állapotában a kezelőn a gombok nem reagálnak semmire, csak a #-t, az is csak hosszan sípol ha megnyomom. Egyébként a kezelőn a ledek úgy tűnik normálisan működnek, a zóna ledek érzékelik a sértéseket, és az üzemkész is kivillan.
Annyit reagál még, hogy ha elkezdem ütni a [*][8] majd [0], akkor kialszik az üzemkész és #-el vissza lehet lépni ... de hiába ütöm be a teljes gyári kódot, nem reagál (0550 vagy 0560).

Esetleg van valakinek valami ötlete?
(#) Kovabe válasza LazaHunter hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia
Szerencsére csak egy ilyen kp-val találkoztam de ha jól emlékszem akkr nem a *8 volt a programozoi belépés hanem vagy simán kellet ütni vagy talán *5-el.
(#) LazaHunter válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Köszi, de az a baj, hogy látszólag nem reagál a billekre ... legalábbis ha pl nyomkodom az 1-est, akkor elvileg 4 leütés után vissza kéne jelezzen, hogy nem jó a kód, vagy valami, de nem reagál. Meg nyomhatok bármilyen * és menüt, nem reagál ... de pl ha benyomom a *8 és utána számokat, amiben van 0 is, akkor elalszik az összes led, és a #-el tudok visszalépni.

Valami baromira nem kóser vele, pedig kiütöttük/reseteltük párszor (PGM+Z1 összekötés) ... érdekesség még, hogy néha nyomkodástól, valószínűleg az 1234-el be lehetett riasztani, de onnan már semmivel sem lehetett kioldani, resetelni kellett az egészet

Mindegy, leszereltük és após visszaviszi akitől hozta, felteszik padra és leteszteli.

Azt hiszem ha a jövőben jobban belemelegszünk a riasztó bizniszbe (após a szerelő én meg a programozó), össze kell dobjak egy táblát az após garázsába, amire gyors rá lehet dugdosni és tesztelni, még mielőtt beszereli valahova
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) DkGrinder hozzászólása Okt 9, 2013 /

DS3000 központot ismeri valaki?
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Az meg milyen? DSC vagy valami más?
(#) ZsoltiD válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Tényleg, az alapállapotban nyitott/zárt opció nem tudom, hogy miért nem jutott eszembe. Ez biztos megoldja a problémát, köszönöm!

Még egy kérdésem lenne a központtal (PC1404) kapcsolatban. DLS5 szoftvert használok a számítógépen keresztüli kommunikációhoz. Az elmúlt időszakban csináltam próbariasztást, de a központ az eseményeknél semmit nem jelzett ki a szoftverben. Csak annyit jelzett az adott zónáknál, hogy volt riasztás (tehát az adott zóna ikonja besárgult, de mindez az események között nem volt benne). A kézi kezelőpanelen jelzi, hogy melyiken volt riasztás.
Valaki találkozott ezzel a problémával? Amúgy alapértelmezetten minden kommunikációs hexadecimális kód helyén FF van írva. Azokat nekem kell kitölteni?
Továbbá a központ ikonja folyamatosan sárga a szoftverben, és Általános szabotázs hibát ír, még akkor is, ha újraindítom tápelvétellel. (Azért írom mindezt, hátha összefügg a dolog)
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) LazaHunter hozzászólása Okt 10, 2013 /

Sziasztok!

Esetleg van abban valakinek tapasztalata, hogy DSC központok mennyire működnek nem feltétlen összeillő keypadokkal?
Pl egy PC560 (4 zónás) kezelhető lehet egy PC1555RKZ (8 zónás) keypaddal?
A PC560-hoz elvileg a leírása szerint csak 2 bill kompatibilis, a PC500RK meg az SL-40 ... de a DSC oldala is ködös abból a szempontból, hogy a keypadoknál nem tüntet fel minden központot amit egyébként valóban lehet kezelni az adott billel.

Ezzel együtt az is érdekelne, hogy pl a PC1565 2P központ megbirkózik e az LCD5501Z billel ... mert a web szerint csak az LCD5500Z-vel megy, de hát semmi sem biztos, azaz bármi lehetséges
(#) max403 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 10, 2013 / 1

Meg egy kiegeszito kerdes: Beolvastad a progival az esemenyeket a riasztas utan? Automatikusan nem olvassa be, ha letoltotted akkor nem szoltam semmit.

1404-est nem hasznalok, szoval nem tudom ennel is igy-e van meg, de a 1616.. kozpontoknal elesites utan nehany masodpercig ha mozgas van meg a kesleltetett zona is elinditja a szirenat, de az se riasztas, csak varni kell egy keveset es ugy ok. Bar lehet, hogy ez a 1404-re nem ervenyes.

Ahogy elnezem a zonaduplazast kicsit tulbonyolitottak, paradoxnal mintha ezt is jobban csinaltak volna meg (vagy csak megszokas?).

Jok a dsc cuccok, de nagyon sok erdekes dolog van ezeknel, amiket meg a leirasokban se irnak, paradoxnal joval egyszerubb az egesz, nem kell trukkozni pclink meg konverter stb izekkel, 499 bla bla beinditod es megy, ennyi. Igazan ideje lenne valalmit lepnie a dsc-nek.

Gyarthatnanak mar vegre normalis rendszer gsm komunikatort, mint a paradox pcs szeria, kozpontra kellene 2 pclink (fele) konnektor, stb stb. Ezek elaludtak vagy mi van veluk, hogy megallt a fejlodes ugy 10 vagy hany eve. A vilagon minden szelsebesen fejlodig ezek meg szinte semmit se tudnak felmotatni eveken at.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) ZsoltiD válasza max403 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Az adatok/beállítások letöltését/feltöltését a panelről/panelre ugye az a két ikon szolgáltatja fent. Ezen kívül az eseményeket külön kell letölteni?
És bocsánat, 'Általános rendszer szabotázs'-t ír a központ.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Következő: »»   182 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem