Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Motorgyújtás

Témaindító: Peti.Janka, idő: Nov 2, 2006
Lapozás: OK   138 / 206
(#) kisteerdik válasza yoman917 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /

Igen úgy próbáltam.
(#) Csaba2120 hozzászólása Szept 5, 2013 /

Hali uj vagyok meg az oldalon.quad tulajdonos lettem es van egy olyan problemam hogy elment a szikra a quadrol vettem ra uj elektronikat uj trafot alloreszt stb szoval uj minden meg a kabel koteg is es meg igy sincs gyujtasom.lenne olyan kerdesem van a jelado hogy annak testet kell adni az egyik szalnak a masik pedig megy a CDI gyujtasba.
(#) Csaba2120 hozzászólása Szept 7, 2013 /

Hali tudnatok nekem valaki segiteni van egy kinai quadom wexxtor es elment a gyujtasom hogy hogy kell bekotni tekercset es a jeladot,cdi-it feszultsegszabalyzott elore is kosz a valaszokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) sasy hozzászólása Szept 21, 2013 /

Sziasztok. Segítség kellene. Adott egy Motorhispania Fusia S. minarelli AM6-os blokkal. A problémám pedig az hogy magas fordulaton nem igazán hajlandó szikrát adni, ami abban nyilvánul meg hogy olyan mintha leszabályozna. Cseréltem cdi-t (használt), viszont nem változott a dolog. Hamar összedobtam egy másikat, de azzal sem lett jobb. Igaz szamara tarfót használtam mert az volt kéznél. Ha valakinek van elképzelése, szívesen venném. Köszi.
(#) zalan85 hozzászólása Szept 24, 2013 /

Sziasztok!Villanyszerelőként ismerősöm motorjára egy tekercset kellene megtekernem.
A pontos menetszámot és huzalátmérőt megadta. 3000 menet 0,3-as huzalból.
A feltételek megvannak, úgy mint huzal, tekercselőgép, lakk stb.
Egy dologban bizonytalanodtam el csak, ami a huzal hőállósága.
Nekem 180-as duplalakkos drótom van. Meg lehet ebből tekerni?
Vagy csak 200 ill.210-es zománchuzal jó erre a célra?
Ha csak ez jó, honnan lehet kis tételbe ilyet szerezni?
Most csinálok ilyet először, mire kell ügyelni?
Köszi
(#) Hidi hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ez a kapcsolás kispolszkihoz jó lenne e?
Bővebben: Link
(#) hzsiga válasza Hidi hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Szia Hidi. Inkább Írd be a google-ba E-gyújtás mindent megtalálsz a leírásban Vagy keres rá Fiat126.hu, és a cikkek közt E-gyújtás.
(#) Hidi válasza hzsiga hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Köszönöm!
(#) Hidi hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a kapcsolásban lévő fetnek (irfp450) feltétlen 500v-nak kell lennie? Vagy elég lenne más fajta 75v-os? Válaszokat köszönöm.
(#) proli007 válasza Hidi hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Hello! Hogy lenne már elég? Amikor a tranyó bont a trafón 2..400V-os impulzus is lehet.. Javaslom, hogy kicsit tanulmányozd a gyújtás működését, ha már ilyenre adtad a fejed. üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
(#) Hidi válasza proli007 hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Köszi a választ. Nem tudtam ezért kérdeztem.
(#) hzsiga hozzászólása Okt 14, 2013 /

Üdvözlök mindenkit a fórumon. Segítséget szeretnék kérni, van egy gazella típusú kis teher autóm, ami megszakítós gyújtással rendelkezik jelenleg. A megszakítós gyújtást leszeretném cserélni induktív jeladósra.Bővebben: Link Ezt a gyújtást szeretném ha valaki átalakítaná nekem. Lassan forgatva a gyújtáselosztót 0,15v-tól 18v-ig mértem feszültséget.
(#) sevenhill válasza hzsiga hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

A Gazella ha jól tudom, eredetileg is elektronikus gyújtással van (volt) felszerelve. Az eredeti orosz modul szerintem beszerezhetetlen. Ha ez a fenti gyújtáselosztó passzol hozzá, gyújtómodulként javaslom a Skoda Favorit gyújtást, vagy ami még jobb a 7 pólusú univerzális, de az induktív fajtájú Bosch modult, vagy annak a lényegesen olcsóbb utángyártott "klónjait". Az a lényeg, hogy az "inductive Pick- up" megjelölés passzoljon rá. Ez persze nincs ráírva, a termék cikkszám katalógus azonosításából derül ki. A Kelle kft-t tudnám ajánlani, náluk vannak ilyenek,és ők még értenek is hozzá. Ha beszereznél ilyet, segítek a lábak azonosításában.
(#) zoly15 hozzászólása Okt 15, 2013 /

Sziasztok! Építettem egy Nyemi ZVS motorgyújtást, 12V-ról üzemel. Bővebben: Link ez lenne az. Eddig ment szépen majd, az egyik indításnál nem indult el az inverter, csak sípol.
Mikor élesztettem, elő tudtam idézni ilyen jelenséget úgy, ha a táp átmeneti ellenálláson át
(szikrázott) került rá, gondolom valami vadrezgés lehet.
Miért nem indul el a táp? Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
(#) VIM válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Szia! Talán erre gondoltál?
(#) zoly15 válasza VIM hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Igen, csak mobilról nem működött a linkelés.
(#) hzsiga válasza sevenhill hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Köszönöm a gyors választ de inkább megszeretném építeni a belinkelt kapcsolást, mert szerintem olcsóbb lesz mint venni egyet.
(#) ucsreen válasza nyemi hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Szia Nyemi !

Megépítettem a transmic-es 7.4-s gyújtáselektronikát, hát ami természetesen nem működik jól.
Tanácsot szeretnék kérni tőled, hogy mi lehet vele a probléma ?
Beindul vele a motor, de nagyon rosszul jár, és fordulat nincs.
Megnéztem oszcilloszkóppal az induktív jelet, és már ez nem is teszik, csatolom a képet róla. (Tű felső részét levágja) az elektronika bekötve, amikor lekötöm az elektronikát,akkor tökéletes.
Mi a véleményed róla ?
Amit még nem tudok, hogy a jeladót a felső holtpont elé hány fokkal kell tenni .
A leírásában a lendítőkeréken 40 fokos bütyök kell. ezt ilyenre is csináltam.

Várom válaszodat, előre is köszönöm.

Üdv.,

oszc.kép.jpg

(#) nyemi válasza ucsreen hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Szia és köszönöm a bizalmat .

Először is tervezni kell egy görbét az Excel táblázattal ami a honlapról letölthető.
Ami aztán készít nekünk a PIC eeprom- ba helyezendő fájlt.

Amint látom neked először pozitív majd negatív jeled van. Ezért kérdezném, hogy a tranzisztoros vagy a sima zener-es bemeneti fokozatot építetted-e meg?
(#) ucsreen válasza nyemi hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Szia !

A görbét megcsináltam, de azzal is van problémám, mert az író programom winpic800 ugyan szétválasztja a kód adatokat, és az eeprom adatokat, de nem tudom, hogy lehet benyitni az eeprom adatokat a programba. ezért egy fájl alá bemásoltam, és így írtam rá.
Lehetséges, hogy ez így nem jó.

igen, a pozitív jelest, a sima zener-es bemeneti fokozatot csináltam meg.
A 12 fokos bemenetét is kipróbáltam ott is ugyanaz a helyzet, ott pedig a pick nem is működik, viszont a motor működik egész jól.(az eredeti lenkerékkel, amin 60 fokos ív van, és a felső holtpont előtt 80 fokon van a jeladó.
(#) sevenhill válasza hzsiga hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Én lebeszélnélek a belinkelt kapcsolás megépítéséről. Először is az megszakítóról üzemeltethető. Neked induktív jeladós elosztód van. Másodszor: beleolvastam a cikkbe, és ez a kapcsolás maximális zárásszöggel dolgozik. Ez olyan helyen jöhet esetleg szóba, ahol jellemzően magas fordulaton pörög a motor. A kisteherautódra ez nem jellemző, a magas zárásszög csak fölöslegesen túlmelegítené a trafót. Különben az utángyártott gyújtómodulok egyáltalán nem drágák, úgy 4-8E között vannak. De ha mindenképp építeni akarsz, nekem megvan az eredeti Skoda Favorit modul kapcsolása, szívesen felteszem, azt javaslom megépíteni.
(#) hzsiga válasza sevenhill hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Szia. Köszönöm a segítséget, aszt Én is tudom, hogy ez a kapcsolás megszakítós azért kéne átalakítani induktivosra. Ha feltennéd a Skoda Favorit modul kapcsolását aszt megköszönném.
Az általam belinkelt kapcsolás annyiból jó hogyha a gyújtás rajta marad nem károsodik a gyújtótrafó sem az elektronika.
(#) nyemi válasza hzsiga hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Szia
Google:131.3734-11 КОММУТАТОР
Ez a gyárija .
De ha csak Hall vezérlésűt tudsz szerezni az is átalakítható egy pár alkatrésszel.

Üdv nyemi
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013

100.jpg

(#) proli007 válasza hzsiga hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Hello! Viszont a belinkelt rajzok között pld. itt ott vigyorog, hogyan is kell az induktív jelet formálni egy tranyóval.. üdv!
(#) ucsreen válasza nyemi hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Szia nyemi !

Kijavítottunk minden hibát, és tökéletesen működik kb. 6000-es fordulatig, és utána teljesen bizonytalan lesz a szabályzás.
Felugrik az előgyújtás 200 fokra, és olyan hangja van a motornak, mintha leszabályozná a fordulatszámot.
Lehetséges, hogy a lendkerék hiba ? vagy program hiba ?
csatolom a lendkerékről a fotót.
Mi a véleményed ?

Üdv.,
(#) nyemi válasza ucsreen hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Szia
Én próbáltam Oshon-ban szimulálni a régi hex kódot (Version7.3) , de nem jó működöt az időzítés.
Írtam is a készítőnek, de amit most rakott fel még nem próbáltam.
Úgy néz ki a probléma maradt.
(#) nyemi válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Электронные Системы зажигания Bővebben: Link
(#) proli007 válasza nyemi hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Ó, nem semmi! Szovjeckoje tyeknyíka ocseny harósaja.. Lehet, hogy még el tudom mondani, hogy sétál a nyúl az erdőben, de hogy ezt elolvasni nem tudom az biztos. Még jó, hogy a kapcsolási rajz nemzetközi nyelven íródik.. Minden esetre köszi! Bár ma már nem igazán foglalkozom vele, nem úgy mint 25 évvel ezelőtt.. üdv!
(#) nyemi válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Hatalmas ország -Hatalmas adat mennyiség.
El lehet mazsolázgatni.

Cdi helyet, ők már alkalmazzák ezeket az induktív vezérlésű TCI gyújtás modulokat.
Kisebb nagyobb sikerrel.
Két ütemű, két hengeres csónak motoroknál, iker trafót használva, két mágnessel a lendkeréken:forum.motorka
(#) hzsiga hozzászólása Okt 18, 2013 /

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Ennek a 131.3734-es gyújtásnak van-e olyan funkciója hogyha rajta marad a gyújtás vagy megáll a motor lekapcsolja-e a 12v-ot, de gondolom az IC eszt a szerepet tölti be?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Következő: »»   138 / 206
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem