Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 60Hz/110V-os szinkronmotor 50Hz-el és 230V-al
Témaindító: Lacaclock, idő: Dec 6, 2007
Témakörök:
Lenne egy ilyen 60Hz/110V-os szinkronmotorral meghajtott golyó emelgető, guritó "óra". Hogyan lehetne minnél egyszerübben honosítani 50Hz/230V-ra.
A motor hajtja az órá is vagy csak a gólyót emelgeti?
szerintem egy 230/110-es trafó a megoldás
Igen, de ha a "clock" jel a 60Hz-ből származik...? Amúgy mi a bánat ez a
Idézet: „golyó emelgető, guritó "óra"”
az elég pontatlan egy óra ami a hálózati színuszból veszi az "órajelet", végülis ha a Hz-is 60 meg a perc is ?.... azért gondolom nem fog egy frekiváltót beépíteni , hogy üzemeljen róla egy óra .
Még mindíg egyszerűbb, mint egy hálózati-hosszabbító Japánból, vagy a (sötét ) USA-ból
.... elég hosszú hosszabbító kéne onnan - ide és meg van oldva a probléma
Pedig valami hasonlót gondoltam csinálni.
Egyébként ez egy olyan óra ami 10 percenként egy golyót legurít egy kis szerpentin szerüségen és a golyók számából leolvasható a "Pontos idő". Sajnos óránként 10 perc késés egy kicsit sokkk . Ha lehetne valami konkrét kapcsolás kellene amivel 110V-os AC feszkó készithető, mert azthiszem a 60Hz a könnyebb része Szerintem már elég pontos az 50Hz, több hálózati órám is müködik itthon és csak félévente (téli-nyári átállás) kell igazítani
akkor szerezz egy olyan motort ami 230V 50 Hz-es , valami ilyesmi lehet a mosógépekben is ami a timer ben van
Pontosítsunk egy kicsit !!
A motor folyamatosan megy, áttételekkel 10 percenkén mozdul annyit, hogy leguruljon a golyó... vagy elektronika számol-indit 10 percenként 1 golyónyi elmozdulást. Első esetben motorcsere... másodikban meg lehetne próbálni másik áramkört összedobni. esetleg még : 230v50HzAc-> 12-24-x VDc ->inverter 110V60HzAc Ez használható más távoli cuccokhoz is.
Folyamatosan forog a szinkron motor ami kb 5X1cm méretü(5cm átmérőjü). Nem láttam mostanság ilyesmi motort, ezelött néhány tiz évvel voltak hasonló "digitális" órák amikben "lapozós" számkijelzés volt, mint régen a pályaudvarokon.
Ez jó ötletnek tünik (12-24-x VDc ->inverter 110V60HzAc), erre estleg valami kapcsolási rajz?
Sziasztok ! Európában Málta szigetén van 115 V/ 60 Hz .
nem kell máhová menni. A szinkron motor kis teljesitményű 1 ellenállással kiegészitve/ max 5 w-s / működne....---de óránként késik 10 percet..! ?!
SziA!
én 1 Xűbben tenném a frekiváltást 2 db irf 700 / v hasonló 6-700 v-s /FET -el A klasszikus H inverter átlójába kötött szinkronmotor 2,2nF 600 V os kondival . ezt kell 60 Hz oszcival meghajtani CD4060 + 2 optpcsatoló. A 230 vos bmenten 1 utas egyenirányitással-- 150 -ra beállitható.. Ér ez ennyit kb 3000 ft + a munka....!
Köszi.
ezen érdemes 1 kicsit elgondolkodnom, tényleg egyszerünek tünik :yes:
A 4060 egy bináris osztó ha jól tudom, milyen quartzal jön ki 60Hz belőle?
12-ből, 110V/60Hz ...a trafót, a bemeneti egyenhez alakitani.
Szia nem kvarccal ---Rc oszcival
Az rrc tagot kell hőszigetlni ill. jó Tkc-ű kondit választani
Hello!
Bocs hogy beleoffolok a topicba de kellene nekem valami infó, szinkronmotorok működéséről gyártásáról stb...
Sziasztok!
Szeretném kérdezni mitöl függ egy szinkronmotor fordulatszámja.Ki lehet-e fizikai tényezökböl számolni?
Helló! n=60*f/p . Az az a fordulat= 60*a freki, osztva a póluspárok számával. É, D az 1 póluspár! Üdv.:VIM
|
Bejelentkezés
Hirdetés |