Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   880 / 1274
(#) HurKaa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Arra holnap kerül sor, mert egész nap ráérek. Az LD01-nél nem sok az az eredmény? Vagy multiméter nem a legmegfelelőbb.
(#) gurami válasza gurami hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Tudom hogy ennyiből nem igazán lehet diagnózist felállítani de adnátok ötleteket?
Mi lehet az a kattogó hang?
A hiba ehhez hasonló:
Bővebben: Link
Köszönöm
(#) matyusz válasza gurami hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Sortranyó zárlat? Standby-ba rendesen világít a piros led és táv bekapcsra pedig ezt a hibát produkálja? Előzmény valami?
(#) stevepapa válasza gurami hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

A kattogást valószínű, hogy a lemágnesező reléje okozza
(#) matyusz válasza gurami hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Esetleg PTC zárlat?
(#) kadarist válasza HurKaa hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Az alkatrészeket kell kimérni az összes kondenzátort, mindkét diódát és ha még van ellenállást, akkor azt is. A sortranzisztor ugyanilyen típusú volt? Mert most dióda nélküli van benne.
(#) gurami válasza matyusz hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Standby-ba semmi hiba.Előzmény sincs, egyszer csak ilyen lett.PTC zárlat mitől lehet?Bár gondolom ennek nagyon sok alternatívája lehet.
stevepapa: Ismerősöm is ezt említette de mivel hogy Ő sem nagyon ért hozzá, ezen átsiklottam.
Hogy tudnám biztosra megállapítani hogy mi lehet a bibi?
(#) kadarist válasza gurami hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Szia!
A sortranzisztort vizsgáld meg, mert annak a zárlata okozhat ilyen túlterheléses, tápleállásos jelenséget.
(#) eyess válasza HurKaa hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Ok úgy néz ki azok az alkatrészek jók.
Irtad , hogy kicserélted az stv9306 os ic.
Nem tudom , hogy kimérted e a körülötte lévő alkatrészek főleg , amiket megnyilaztam azok értékei lennének fontosak.És ha valamelyik nem fedi a valóságok pl RD22, RD25 értéke nem annyi , hanem eltérést mérsz ,akkor azokat cserélni kell.
Az ic megkapja e rendesen azokat a tápfeszültségeket , amik meg vannak jelölve.
Ha minden rendben lesz , akkor az a sejtésem , hogy a TDA 1771 ről érkező Vert sync jel, ami az stv9306 5 ös lábára megy túl vezérli az stv9306 os ic -t , és lehet , hogy a EW körben nincs is hiba , hanem a vertikális jel sok .Ez esetben a TDA1771 es ic környékét , és magát az ic - t is ellenőrizni kellene az adatlap szerinti adatok alapján. Szűkül a kör most már.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013

STV9306.PNG

(#) gurami válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Szégyellem magam de a képen bekarikáznád hogy melyik az a sortranzisztor?
Köszi
(#) kadarist válasza gurami hozzászólására (») Okt 4, 2013 / 1

Ha jól sejtem, akkor a sortrafó melletti L-alakú lemezen lesz. Ez a rész a kép bal alsó szélén van.

Ezen sem látszik?
(#) Rendi.ludas24 hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Samsung CK7202N típusú tévénk, az alap baja az volt hogy nem lehetett stand by-ból fel ébreszteni csak villogót az előlapi zöld led. Miután bele néztem láttam hogy az R812 ellenállás eléget ezt gyorsan orvosoltam és ki cseréltem, nagy boldogság működig.
Sajnos csak két hétig, de most más probléma jött elő. Ugyan úgy stand by-ban marad csak most a led sárágán villog, egy hosszú és egy rövid villanás.
A Q802 tranzisztor is kormos volt, mivel közel volt az ellenálláshoz, de kiforrasztva -és jobb híján- multi méterrel kimérve jónak tűnt.
Esetleg tudtok valami ötletet adni merre induljak?

Köszi előre is.
(#) kadarist válasza gurami hozzászólására (») Okt 4, 2013 / 1

Ilyen alakú alkatrészt keress: Bővebben: Link

Akkor nem is vagyok annyira hülye.
Ilyesmire gondoltam én is csak nem voltam biztos benne.
Köszönöm szépen
(#) HurKaa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Ilyen van most benne: ST2310FX. Ez a dióda nélküli. Most neki is látok mérni.
(#) kadarist válasza HurKaa hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Cseréld ki diódásra, mert az egyszerű sortranzisztorral kisebbek lesznek a visszafutási (flyback) impulzusok, amelyeknek a nagysága meghatározza a sorméretet.
(#) HurKaa válasza eyess hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Lemértem. Az a 3 ellenállás smd.

2.jpg

Eddig is ez volt benne és másodjára égett szét teljesen a kondenzátor. Egy évig bírta az újjal.
(#) monori hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sziasztok!
Van kv29ls30k tipusú sony trinitron tv-m. Egyszer csak nem tudtam bekapcsolni. A standby led nem világít. Kicseréltem a biztosítékot, és bekapcsoláskor egy pillanatra felvillant a standby led de utánna ki is aludt. viszont a biztosíték nincs kiégve! Mi lehet a probléma? Érdemes vele foglalkozni, vigyem szerelőhöz? Vagy esetleg borsos lehet a javítás költsége, és emiatt kuka? Nem szeretnék még tőle megválni. 12 éves, és még nem kellett soha szétszedni.
(#) HurKaa hozzászólása Okt 4, 2013 /

4,6k-sat kicseréltem 10k-ra és most másodpercenként többször függőlegesen ugrál a kép.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013

Wow, ez tényleg jó, és mi értelme van?
(#) mezenga hozzászólása Okt 4, 2013 /

sziasztok.van egy projektoros toshiba tv.a konvergencia ic most voltak cserélve,a lényeg az ,hogy a piros kereszt csak fel és le mozog,jobbra balra nem.mi lehet a hiba.
a segitséget elöre is köszönöm

Az hogy a rajta lévő érték alapján nem 4,6nak, hanem 10nek kellene lennie.

Egy ellenállásnak nem csökken az ellenállása a használódástól, hanem növekszik, tehát valamit elnéztél.

Pedig kivettem a panelből és úgy mértem.

A másik probléma meg az, hogy így még rosszabb lett. A szervizmenüben milyen geometriai beállítást tudtál módosítani?
(#) eyess válasza HurKaa hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Egyébként jó helyen jársz most már.És a kicserélt 4,6 k ohm os alkatrészt is jól tetted , hogy kicserélted 10 k ohm ra .De Kadaristnak igaza van ezek után meg kellene nézni a szervíz menüt , mert lehet épp emiatt a rossz ellenállás miatt viszont el lett állítva.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
(#) soos csaba hozzászólása Okt 8, 2013 /

Sziasztok! kaptam egy GOLDSTAR CKT-9902 modellű tévét, a sasszé száma pedig 111-F30A-1. A probléma az vele hogy mikor be állítok egy csatornát szépen hogy tiszta legyen a kép is és a hang is, egy olyan 3-másodperc múlva az a csatorna elkezd sisteregni, és a kép is rosszabbodik egyre jobban!, egyszóval nem memorizálja a be táplált csatornát. Szerintetek hol lehet a probléma?. A processzor tuner lábát végig követem, és abban az áramkörben az összes kondenzátort már le cseréltem, de eredménytelenül!, úgyszintén a jungle-ban is, ott az integrált áramkort is le cseréltem, de nem ott van a baj.

IMG371.jpg

(#) eyess válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

A tuner AFC áramkörét nézd át.És azt , hogy nem e mászik el a feszültség.Tipikus elhangolódási jelenség egyébként.
Következő: »»   880 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem