Fórum témák
» Több friss téma |
Véleményem szerint kicsit parasztvakítós az a demo videó. Már lehet venni demo kiteket és van hozzá tervezőszoftver. A generált kódból, inkább olyannak képzelem el, mint a paint-et. megadod hova rakjon le téglalapot, vonalat, szöveget, stb és megcsinálja. Engem a forgatás érdekelt az animáció miatt (pl fordulatszámmérő mutatója), de ahogy elnézem csak 90° forgatás lehetséges, pedig a videón látszik antialiasing-os forgatás.
Ettől függetlenül, hogy van benne még hang és touchvezérlés, viszonylag sok erőforrást szabadít fel a procitól, szerintem a piacon kapható többi TFT kontrollertől, ár érték arányban a legjobb választás lesz, ha egyszer elkészül ![]()
Nem egészen értem. Hogy csak 90 fokos forgatás lehetséges?
Egyébként a parasztvakítás részével egyet értek. ![]() ![]() Viszont a hang lejátszással és touch vezérlőjel összeépítést nagyon jó ötletnek tartom. Valójában az egész jó ötlet szerintem. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Elvileg 90°-onkénti forgatásra képes (0,90,180,270), ami ugyebár amúgy se nagy dolog (értem, te 0 fokos sorrendbe küldött a kép pixeleit ő pedig a beállításnak megfelelően rakja ki). Szerintem inkább hasonlót szeretnének alkotni mint az FT232-vel, ami valljuk be még ma is nagy siker. Azóta van minden "olcsó" készüléken USB a soros helyett. Meg nagyon megkönnyítették a tervezők helyzetét, hogy az USB miatt nem kellet drága és gyors mikrogépet beletervezni, vagy a meglévő terven nagy mértékben változtatni.
Csak jelezni szeretném, hogy ma megjelent az FTDI EVE-hez a doksi. Megtalálható a honlapon az adatlap, programozói útmutató, példaprogramok. Korábban vettem egy ilyen LCD modult, de doksi nélkül csak a Mikroelektronikás példaprogramban gyönyörködhettem.
És közben a Farnellnél már van is belőle IC-alakban (bár ez a tokozás nem igazán hobbista-barát, szóval nem hinném, hogy sokan vennék pőrén), alig nettó 2 rugó feletti darabárral. Egész jól saccoltam.
![]()
És mi vélemény a példa progik meg a dokumentáció alapján?
Én kicsit egyszerűbben vezérelhetőre számítottam. Ahogy ránézek egy ilyen példaprogramra, hát valami beszédes, hogy mi mit csinál.
Még nem volt időm mélyebben megismerkedni a példaprogramokkal, de első benyomásra nekem is kissé nehezen olvasható.
Sosem értettem, hogy egyetlen hardver vezérléséhez szükséges függvényeket miért kell 30 file-ba szétdobálni. Nálam LCD.c és LCD.h tökéletesen ellátja a feladatát. No meg minden regiszterbe írandó változót elnevez, ami egy bizonyos mennyiség felett már a hajam heveny tépkedését eredményezi. Ahhoz képest, hogy ezek példaprogramok lennének, elég fukarul bánik a kommentekkel. Úgy gondolom, hogy maga az IC-nek a vezérlése nem ennyire bonyolult, csak a példaprogikat sikerült ilyen "szépen strukturált, olvasmányos" formára hozni.
Tudnátok segiteni milyen kijelzőt lehet illeszteni hozzá?
Amiket néztem mindegyiken van vezérlő. Pl:Lcd A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Sziasztok , ezzel a kijelzővel akarok elkezdeni foglalkozni pic-el, c nyelven, van valakinek valami példaprogramja, hogy hogyan tudom egyszerűen elkezdeni?
ÜdV!
A gyári microchip-es példaprogi jó hozzá, csak be kell állítani.
A lapomon van forrás a touch ic-hez. Bővebben: Link (Nem mindig megy a gép, ha nem menne nézz vissza később)
Szia, köszönöm, akkor ezt átnézem, te milyen picet használtál?
És a pic headerjét gondolom az #include #include rész helyére kell majd berakni. ÜdV!
Én pic32mx795öt használtam.
Ha megnyitod mplabx alatt a gyári projektet, akkor a projekt tulajdonságaiban kiválasztod a device résznél a picedet, és a hardwareprofile.h-t áttírod, ahogy be van kötve a piced. Ha mindent jól csináltál, akkor már lehet is fordítani. Ez a kijelző 16 bites párhuzamos interfészen kéri az adatokat + a vezérlő szálak. Az érintője pedig ADS7843-as ic, ami SPI buszt használ. Az én hardwareprofile.h fájlom tartalma például ez:
A gyári példában számtalan picre meg van írva a demó, én kigyomláltam, mivel csak ilyen picet használok erre. Így átláthatóbb. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Helló!
Végre elkészült a saját készítésű grafikus könyvtáramról egy demó videó. Bővebben: Link Akit érdekel tekintse meg és kérem véleményezze. Minden kritikát örömmel fogadok ![]() Köszi!
Nagyon jó lett!
Sokat dolgozhattál rajta.
Köszönöm! Valóban volt vele meló... Most kb. 1 évnél járok.
Nagyon meggyőző a sebesség és jók az ötletek! Gratulálok! Milyen a felbontás? A hátteret hogyan sikerül ilyen gyorsan kitenni?
Köszi!
480 x 320-as a felbontás. A háttér a flashben van letárolva. Azonban egy akkora háttérkép, mint egy ekkora kijelző 300 kB. Ez még bele is férne valahogy, nagyon szűkösen a program mellé, de a videóban egy mozaik háttér van. Egy kb. 100x50-es kép objektom vertikális és horizontális töbszörözés attributuma van beállítva úgy, hogy kitöltse a képernyőt. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
Egy dolgot kifelejtettem:
Ha valakinek megtetszik a dolog és szeretne ilyet tenni a műszerébe vagy valamilyen kütyüjébe, akkor írjon üzenetet és egy (megfizethető) összegért cserébe tudom vállalni, hogy csinálok egy olyan GUI-t, amilyen szeretne.
Sziasztok!
Nokia 3100 meghajtásához tud valaki adni MikroPascal fájlt? A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
A sprite legfontosabb ismérve, hogy a kép felett egy hardveresen megvalósított különálló réteg, és pl. C64-nél (is) a pozíció regiszterek (3db) egyszerű írásával lehet mozgatni.
Sziasztok!
A júliusban tett bejegyzések óta elérhetővé vált az FT800-zal épített fejlesztőpanel. Amatőrként azért rendeltem egyet, mert arra gondoltam, hogy ezzel a fejlesztő eszközzel könnyen meg tudom oldani PIC18F-24F környezetben a TFT kijelzők display-ként történő használatát anélkül, hogy a TFT vezérlést is programoznom kellene. A gyártó a hirdetésében "KÖNNYŰ"-nek igérte az FT800 használatát, ezzel szemben 3 hete próbálom megérteni a modul programozását, de nem kerülök közelebb a megoldáshoz. Egyelőre csak nő a káosz. ( ...és nem az SPI-vel van a gond ![]() Az FT800 "egyszerű" 32 bites címzése, a regiszterek eltérő bit száma, a RAM_DL (Display List), és a RAM_CMD (Graphics Engine Command Buffer) működése egyelőre érthetetlen. Lehet, hogy 10 éves hobbi gyakorlattal korai volt ebbe belevágni? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Hali!
Egy kicsit meglepő volt számomra is, mert eléggé eltérő logikát alkalmaz az eddig széles körben ismert TFT vezérlőkhöz képest. Ezeknél a kijelző nem más mint egy RAM terület, ami pixelekben jelenik meg, jobb esetben van hárdveres segítés téglalap, kör, vonal készítéshez, másoláshoz, alpha-blendinginghez (pl két kép egymásba fedése), stb. Az FT800-nak nincs kimondottan kijelzőbuffere, mindent valós időben kalkulál és jelenít meg. Ehhez készíteni kell egy listát, ez a display list. Ide rakod be pl, hogy van egy képed a memóriába, ami ezen a címen kezdődik, ennyi és ennyi pixel, ide rakd. Itt van lehetőség széthúzásra, többszörözésre, forgatásra ("térben" nem csak x° elforgatva), de akár kirakhatsz egy átmenetet vagy egy sima szín háttérnek. Támogat gombok, textpad, gauge, szövegbeviteli mezőt, csúszkát, amit csak fel kell paraméterezni a display listbe. (pl gomb lenyomva van-e vagy sem, de ennek detektálására is van segítség). Doksi számomra se volt egyszerű 2. átolvasásra se jött át teljesen, aztán inkább elkezdtem kipróbálni a gyári kóddal, azt átírva mi mit csinál és úgy hasonlítva a doksihoz, az sokat segített a működésének megértésében. Üdv
Szia!
Köszönöm a választ és a leírtakat. Nekem is inkább a gyakorlati próbálkozás segített, és egy-két éjszakát átküszködve sikerült elindítani a kijelzőt. Általában az a problémám, hogy egyrészt fölöslegesen bonyolultan, másrészt logikátlan sorrendben, és hiányosan adnak meg fontos információkat. Ezekből kihámozni az elindításhoz szükséges minimumot nem egyszerű. Ehhez el kellett dobnom szinte az összes tálcán kínált kibogozhatatlan (valamilyen) "C" nyelvű anyagot, és föl kellett építenem saját "kőbaltás" függvényekből ezt az egész rendszert. Ennek ellenére sikerült a beépített funkciókat, és a widgets(?)-ek nagy részét kipróbálni. Működik a touch, a kalibrációját is sikerült egy primitív függvénnyel megoldani, de nagyon sok minden van még amit meg kellene érteni. (pl bitképes témához nem mertem hozzányúlni.) Tekintettel arra, hogy nem érzem magam felkészültnek egy komplett TFT vezérlés programozására, már az eddig tapasztaltak alapján is hasznosnak, és ügyesnek tartom ezt a kijelző meghajtót. Ha lenne egy egyszerű leírás a használatáról és programozásáról, akkor sok hozzám hasonló amatőrnek adhatna sikerélményt a használata egyszerű 8 bites PIC környezetben. Lehet, hogy ez az FT800-as megérdemelne egy önálló témát a fórumon !?
Sziasztok! Kaptam egy hordozható dvd-t ami vezérlő hibás össze vissza csinál mindent! De a kijelzője hibátlan ebből akarok csinálni egy projektort! a kijelzőhöz meg van a meghajtó a száma VXIS1828! a kijelző tipusa amit hajt LTA070b343A Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan tudnám életre kelteni?
Előre is köszönöm! További szép napot!
Sziasztok.
Kijelzős projekthez gyüjtöttem hibátlan nokia kijelzőket. Eddig van egy olyan típus 1680C amihez nem lelek fel információt (ebből modellből több is van). Ebben szeretnék segítséget kérni. Sem a lábkiosztást, sem a kijelző vezérlő típusát nem ismerem. Köszönöm a segítséget.
Megtaláltam! Spare part code alapján találtam meg. A SPC: 4850175 ami alapján SPFD54124 a kijelző kontrollerje, maga a kijelző 65K szinmélységben 128x160pixel felbontásra képes.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Sziasztok, egy újabb nokiás kérdésem lenne.
Szétbontottam egy NOKIA c2-05 -ös telefont, a kijelző épp, és szerencsére hibátlan. A kijelzőt kibontottam óvatosan, próbáltam vlaamiféle információt fellelni, hozzá,de eddig sikertelenül. Egy ilyen LCD volt benne, amihez lábkiosztást, és kijelző vezérlő típusát keresem. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |