Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   186 / 582
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Helyes!
(#) visnu válasza toro hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Saunier duval isotwin
(#) bbalazs_ hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok!

Chaffoteaux C24-es kombikazanban az orlang gyakran elalszik az utan, ha meleg vizet engedunk, vagy fűtott. Azonnal egyetlen szikraval begyujthato ismet, siman eg a kovetkezo fűtésig.
Mi lehet az oka? Vajon a hoelemnel vagy az ehhez csatlakozo orlang-gazszelepnel lehet a gond?
A hoelem feje jo femes es hokontaktusban van a tartojaval.

Elore is koszonom.
(#) kissi hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok!

K24-es kazán termisztorainak ( NTC ) ellenállásértékére lenne szüksége egy kollégámnak, ha tudja valaki, akkor kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

A hőelem kb. 160 fok hatására 12-30 mV feszültséget "állít elő".
A mágnest tartja bent ez a feszültség a biztonsági termosztát és a füstgáz stemcoval sorba kötve.
Ha valamelyik egy kicsit is oxidos vagy a mágnestestre a tekercs kivezetése kezd elválni, szintén kiejt .
De érdemes a gyújtó vezetéket és a fúvókát egy szívószállal kifújni. Így a gyújtóláng íve is változik.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
(#) bbalazs_ válasza toro hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Koszonom a valaszt. De vajon mi okozhatja, hogy orlang egeszen addig tokeletes es nem alszik el, amig a kazan foegoje be nem gyujt (akar meleg viz, akar futes kapcsan).
En arra gyanakszom, hogy (mivel a hoelem a homerseklet-kulonbseggel mukodik, nem az abszolut homerseklettel) rontanom kellene a hokontaktust a tartoszerkezettel, az elektromos kontaktus fenntartasa mellett.
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

A gyújtóláng (őrláng) vezetékbe lerakódhat - az láng nagyságát csökkentő - környezeti por.
Ilyenkor a láng színe (sárgásabb) és égési szöge is változik.
Az ilyen gyújtólángot, a főégő begyulladásakor egyszerűen "lehúzza" a termoelemről.
Csökken a termoelem feszültsége, elengedi a mágnest!
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Két különböző fémből vagy ötvözetből álló, egy pontban összehegesztett huzalpár. Ha az összehegesztési hely hőmérséklete különbözik a szabad vég hőmérsékletétől. a hőmérséklet-különbséggel közelítőleg arányos feszültség lép fel a szabad végek között. A termoelem szabad végeit állandó hőfokon tartva, a szabad végek közé kapcsolt műszeren átfolyó áram hőmérsékletmérésre használható.

Read more: http://www.kislexikon.hu/termoelem.html#ixzz2guU4ej5y
(#) kissi válasza kissi hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Köszönöm, már nincs rá szükség. A Google-n megtaláltam, csak nem K24 NTC termisztor, stb. szavakra kellett keresni, hanem "FÉG K24 javítási kézikönyv"-re !
(#) bbalazs_ válasza toro hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Koszonom valaszod. Elsokent akkor mindenfelekeppen ezzel fogom kezdeni a hibakeresest.
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ok, sok sikert!
(#) dutra válasza dutra hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Tiszteletem mindenkinek! A problémám megoldódott. Megírom hátha valakinek ilyesmi gondja lenne. Szóval a kazánnak nem az volt a gondja hogy kevés volt a rendszerben a víz, hanem kevés volt a gáz. Jött a szerelő méricskélt ide-oda hümmögött egy darabig majd arra az elhatározásra jutott (mint aztán kiderült jogosan) hogy dugulás van valahol a bejövő gázvezetékben az óra utántól a kazánig. Kompreszorral kifújtuk és íme egy része annak ami benne volt. Köszönöm szépen azoknak akik megpróbáltak segíteni.
(#) kisslakas hozzászólása Okt 7, 2013 /

Tisztelt fórumozók, szakértők!
Guramiéhoz hasonló gondomhoz kérem a segítségeteket. Euroline ZW 18 1ke fűtésnél ki-bekapcsol. Felfűti a vizet, aztán lekapcsol, szünet, bekapcsol stb. stb. Az első felfütés közben kicsit modulálgatja a lángot, a következőkben már nem. Csak a fűtésnél csinálja ezt, hmv-nél nem, a hőfokszabályzó tekergetésére is reagál. Korábban halkan elduruzsolt a sarokban de most ez a helyzet és sztem. ez nem ok. Nyáron kipucolta, beállítgatta egy szerelő, azzal, hogy most már rendben lesz. Akkor nem fűtöttünk rá a 40 C-os kánikulára, csak most tapasztaljuk, hogy a jelenség ugyanúgy fennáll. 8 éves a cirkó, a hőcserélő még nem volt tisztítva. Lehet ettől, vagy inkább vmi. érzékelő, jeladó? Mit gondoltok? Előre is köszi a segítséget.
(#) toro válasza dutra hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Sajnos a kócról a kivitelező tehet, aki a gázrendszert csinálta! "Beépített" mindent!
A rozsdáról meg az oxigén és a vascsőben kicsapódó vízpára.
Köszi, hogy megosztottad a fórummal okulásképpen.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
(#) toro válasza kisslakas hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Írtad, még nem volt tisztítva!
A probléma előidézője a vasoxid. Szépen lerakódott mindenhol.
Hívd a kollégát, oldja meg!
(#) i-laszlo hozzászólása Okt 7, 2013 /

Tisztelt Szakik és Sorstársak!

A fórumot végig nem tudtam olvasni, de a keresö odatalált régebbi kérdéskhez, ahol a probléma hasonló volt. Röviden Saunier Duval C 24 E kazánról van szó, a szokásos betegséggel. A fütöoldali nyomás emelkedik, ezért le kell engedni a vizböl. (Volt más is, de azt a tisztítás megoldota. Sürü kapcsolgatás.) Szóval a 2 rendszer 2 helyen találkozik: a höcserélöben és a váltószelepben. Kérdéseim:
1. A 3-as szelepet nem tudtam kiszedni, hogy kitisztítsam, csak oldalról vettem ki a nagy csavart és azt a részét takarítottam ki. Van valami trükkje a kiszerelésnek, hogy ne törjem el ezt a müanyag alkatrészt?
2. Miután a höcserélöt kieceteztem a nyomásnövekedés felgyorsult. Ebböl arra következtetek, hogy az van kilukadva. Ilyen alkatrészt azonban csak 23-34K között találok. Nilván az enyémhez a drágábbik kéne. Nos, ha olvassa valaki, aki vett ilyet meg tudná mondani a part numbert? És esetleg, hogy hol lehet lehetöleg elfogadható áron beszerezni?
Nem akarom a kazánt kétszer levízteleníteni, mert az ennél a tipusnál elég macerás, és valószínüleg a höcserélö fölött eljárt az idö, ezért akor egyúttal kitisztítanám a szelepet is.
Elöre is köszönöm a válaszokat.
(#) kisslakas válasza toro hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Szia, köszi a gyors válaszod. Annyi még fontos lehet, hogy nem fokozatosan, hanem egyik napról a másikra állt át ki-bekapcsolós üzemmódra. Ha tisztítás, akkor gondolom, érdemes lenne radiátorostul kipucolni a teljes rendszert.
(#) CsGaben hozzászólása Okt 7, 2013 /

Tisztelt Szakik
Ahogy olvastam sokszor előforduló problémával küzdök, de a probléma okát és a javítást nem láttam.
Egy Ariston TX 23 MI kazánom van, a jelenségek a következők:
Nehezen gyújt be, sokáig szikráztat pedig márciusban cseréltem az érzékelőjét
Fűtésnél kb fél perc alatt felfűti a vizet 65 fokra aztán kikapcsol, keringet egy kicsit aztán kezdi előröl , a gázt szabályozza, az elmenő cső 65 a visszatérő max 20 fokos, a radiátoroknak csak a teteje meleg.
A hmv tökéletesen kellően meleg, folyamatosan adja a beállított hőmérsékletű vizet.
Mit és hogyan kén rendbe tenni?
Előre is köszönöm CSG
(#) merciabc válasza i-laszlo hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia! Küldj képet, lehet hogy van ilyenem. Ebböl kettö féle van!
(#) Gafly válasza CsGaben hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Idézet:
„Nehezen gyújt be, sokáig szikráztat pedig márciusban cseréltem az érzékelőjét”

Erre nem tudok/akarok mit mondani.
Idézet:
„Fűtésnél kb fél perc alatt felfűti a vizet 65 fokra aztán kikapcsol, keringet egy kicsit aztán kezdi előröl, a gázt szabályozza, az elmenő cső 65 a visszatérő max 20 fokos, a radiátoroknak csak a teteje meleg.”

Itt nekem két kérdés fordul meg az agyamban:
#1 Ahol a szoba termosztát van, ott stabil-e a hőmérséklet? Ha igen, akkor minden rendben van. Esetleg olvasd el a digitális termosztátod kezelési utasítását, különös tekintettel a fűtésrendszer paramétereinek beállítására (nem könnyű, bár még életemben nem láttam olyan fűtésszerelőt aki értette volna kérdést).
#2 Vegyél vissza a "gázból". Azaz ha az előre menő vízhőfok 65 fok és a visszatérő pedig még mindíg csak 20 fokos, azazcsak meg sem tud "fordulni a víz" akkor az számomra azt jelenti, hogy túlzottan magas a fűtés teljesítmény/gázmennyiség a fűtőkör kapacitásához képest. Első körben tekerd vissza a "B - Fűtési melegvíz hőfokszabályozó gombot" kisebbre (lásd itt a linken) , mondjuk "Max" helyett "-2" vagy kisebb is bőven elég. Ez az az eset, amikor kevesebb jobb...
Ha ez sem jön be, akkor éves karbantartás keretében úgyis jön a szakszervíz és beállítja a megfelelő paramétereket, beleértve a gáznyomást is...

De nem értek hozzá...
(#) i-laszlo válasza merciabc hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Lefényképezni nem tudom, mert benne van a kazánban, de pont így néz ki:

http://www.gepeszbolt.hu/saunier-duval-alkatreszek/16488-lemezes-hc...-.html

Ugyanott a másik 10ezerrel olcsóbban ugyanígy néz ki a képen, de azt írják, hogy a kép néha csak illusztráció, nem a feltétlenül az eredetiröl készült:

http://www.gazbolt.hu/thema-classic-c-24-e-uj/prod_1860.html

Ennek az ára 24.765Ft.
(#) i-laszlo válasza CsGaben hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Nekem is volt hasonló problémám, amit a váltószelep elkoszolódása okozott, így az “rövídzárlatban” visszavitte a vizet még forró állapotban a fütöbe, amiben ezért nagyon hamar felforrósodott a víz. Elérve a beállított értéket lekapcsolt, de aztán jött a hidegvíz, hamar lehült, és újra indulva járta a kis mókuskerekét. A váltónak teljesen zárva kell lennie ilyenkor a HMV höcserélö irányába.
(#) merciabc válasza i-laszlo hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Biztos hogy átenged a höcserélö? Nyomásprobázd le,mielött áment mondasz a cserére!
(#) i-laszlo válasza merciabc hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Hogyan? Ehhez nem lehet semmit hozzákötni. Csak a lyukak vannak, ami gumigyürükre van rászorítva.
Áteresztés csak két helyen lehetséges. A höcserélöben és a váltószelepben.
A tágulási tartályban van nyomás, az csak annyit tud. Ha kilyukadna a membrán akkor is egy ideig müködnie kéne, csak hamarabb eloxidálódna a belseje. A fütökört teljesen elzártam, tehát amikor leeresztem a vizet a túlnyomást okozó víz csak a tágulási tartályban tud felgyülemleni, kb. 3 liter. Ha nem lenne benne levegö max. 1 dl jöhetne ki, mert kemény lenne a rendszer.
(#) jimjim hozzászólása Okt 9, 2013 /

Kedves Fórumozók, Szakértők,

Junkers ZW20 kombi cirkómmal van probléma. A készülék általában jó, de időnként a következő hiba jön elő működés közben: néhány másodpercenként a láng elalszik, majd egyből újra begyullad (jellegzetes kattogás kíséretében), ez megy kb. egy percig, majd hibát jelez és leáll. Egy videót is készítettem a hibáról: http://vimeo.com/76440297. A kazán kézi kikapcsolás-bekapcsolás után újra működik. Van, hogy öt perc múlva megint kattog, van hogy órákig, napokig semmi gond. Fűtésnél és HMV-nél is előfordul.

Évekkel ezelőtt kezdődött, akkor nagyon ritkán állt le, mostmár akár minden nap többször is. Több szerelő látta már, tisztították, savazták, valamikor talán elektródát is cseréltek, szűrőtisztítás, gázszelep-szabályozás, gyújtó- és ionelektróda-tisztítás, nyomáskapcsoló kifúvása is volt, persze nem tudom, hogy mindez mennyire szakszerűen, mindenesetre elvileg folyamatosan karban van tartva. Nagy segítség lenne, ha valaki tudná a megoldást. Előre is köszönöm!
(#) zolszabo72 hozzászólása Okt 9, 2013 /

Üdvözlöm a Tisztelt Közösséget!
Egy Saunier Duval Renova Mini kazánnal van "némi" gondom. Nyáron minden gond nélkül működött, melegítette a vizet ahogy kell. Most elindítottam a fűtést és elkezdődött az a gond ami kb 3 évvel ezelőtt is volt. Gyújtást követően 5-7 másodpercig ég a láng, majd leáll, újragyújt, leáll, újragyújt és ez így megy a végtelenségig. Hibaüzenet nem ír, reszetelésre nem szűnik meg a probléma, ha leállítom a fűtésrészt vagy a melegvízelőállítást akkor is marad a jelenség. Az égéstérben a lángérzékelőt megtakarítottam, egyébként 11 éves a jószág.
Szeretném tudni van-e tapasztalat ilyen jelenséggel kapcsolatban, ha szükséges fotót is tudok feltölteni.
Előre is köszönöm: Zoltán
(#) Gafly válasza i-laszlo hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Izé, működött-e valaha rendesen neki?
Bocsánat hogy megkérdeztem, mielőtt szétszedi...
(#) holusoft válasza zolszabo72 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Üdv.
Tüzelésvezérlő automatika (SIT)
(#) adam222 hozzászólása Okt 9, 2013 /

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Van egy JUNKERS EUROLINE ZS/ZW 18-1 KE tapusú cirkó kazánunk. Az alábbit vettem észre rajta: a nap bármely szakában a vizet felfűti (a kijelzője szerint) 60 fokra, amit kézzel érezni is lehet, hiszen forró. Esténként, amikor az ember fürdene, nem fűti fel a vizet csak 45 fokra, ami nem túl meleg. A kazánon lehet is hallani, hogy ilyenkor nem használ annyi gázt, mint amikor 60 fokra fűti fel. Tegnap arra gyanakodtam, hogy a fűtés zavar be, mert fűtés működése után engedtem volna meleg vizet. Szerintetek mi lehet a gond?

Egyébként ha engedem a meleg vizet, akkor ezzel együtt bekapcsolja a keringető szivattyút is, és miközben folyik a víz melegíti a radiátorokat is...
(#) Gafly válasza adam222 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Idézet:
„Egyébként ha engedem a meleg vizet, akkor ezzel együtt bekapcsolja a keringető szivattyút is, és miközben folyik a víz melegíti a radiátorokat is...”

Roppant helytelenül teszi
Még a nagy hidegek előtt hívjál szerelőt, szerintem, de nem értek hozzá...
Következő: »»   186 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem