Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 117
(#) Pyte hozzászólása Okt 8, 2013 /

A transfer beltet nem fogtátok meg szabad kézzel? Az is tud ilyen szép hibát előidézni . Óvatosan forgasd körbe és nézd meg nincs e rajta ujjlenyomat, ha van akkor puha száraz rongyal ÓVATOSAN töröld le!
(#) adapter hozzászólása Okt 9, 2013 /

Van egy ősöreg Minolta Page Pro 6 nyomtatónk, (édesanyám használja kb. 20 oldal / év) most szólt hogy nem hajlandó nyomtatni.
Na, mondom megnézem, és a legnagyobb szomorúságomra nem tudom mi baja....
A hibajelenség: nem dugok rá semmit csak saját teszt oldalt szeretnék de rögtön elakadást jelez.
El sem indítja a motort.
Tálca szenzor nincs, az egyetlen papír pozíció szenzor jó, kimérve.
(elakadt papír, idegen anyag nincs benne sehol stb.)
Nekem olyan mintha valami feltétel nem teljesülne, de dokumentációm nincs hozzá -egy timeing-chart jó lenne- és a guglin sem találtam.
Olyan régi, hogy őszintén szólva egyáltalán nem emlékszem a működésére, mi miután jön, ráadásul eddig gondja nem nagyon volt... Úgy emlékszem, hogy bekapcs után rögtön indul a fixáló, meg megforgatja a motort és ready. (Most már az indulási ciklus sem teljesült)
Szétszedtem, de semmi rendelleneset nem találtam. Kazettavédelemről nem tudok.
Ötlet?
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Van ebből több fajta 1100 , 12xx , 4100, 9100 .Nincs még valami ráírva csak az hogy Pro 6 ?
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Nincs meg az adattábla hátul elöl meg csak ennyi van. Egyébként a mellékelt cseh lapon pont ilyen van. (Sajnos máshol mégcsak meg sem találtam..)

Bővebben: Link

Értem szerintem ő lesz az .Nézd át van e hasonlóság az egészet nem tudom feltenni a mérete meghaladja a 2MB.

Háát, majdnem, de ez papírkazettás a miénk meg csak 50 lapos tálcás. A táp rész és a pick-up teljesen más, a drive -unit szerintem ugyanolyan a vezérlőpanel rész nem látszik jól. Egyébként azt hiszem a miénk ennek lehet vagy 2 generációval korábbi őse.....

Esetleg ez ?

Ennek a pick-up része teljesen más, viszont a táp ugyanaz meg amennyire látszik a lézer egység is viszont a meghajtó rész megint nem olyan.
Kettő nek nincs valami keveréke?

Egyébként ha az segít holnap le tudom fotózni......

Lehet valamiben egyezik hisz egy a gyártó , így felfedezhetőek benne azonos részek.Ok akkor holnap , mert , így nem olyan jó felesleges köröket futni.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Na sikerült pár képet csinálni, remélem ez alapján könnyebb beazonosítani.
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Nos ez lesz az , de ha nem is teljesen , akkor a belseje hasonló ezeknek általában.
A képen létható a legfontosabb része a nyomtatónak , azt kellene megnézni .Tiszták e a lencsék , tükrök, a polygon forog e nincs e megszorulva stb.
Feltételezem , hogy a gépet áram alá helyezve kap áramot , ha nem , akkor az legyen az első , hogy kideríteni miért nem.Szakadt 230v os hálózati kábel , aljzat , biztosíték , és ha eljutsz a vezérlő paneljáig megnézni , hogy szemmel látható hiba jelenség van e , ha nincs utána jönnek majd a mérések.Ha a gép kap áramot , és működik , csak nem nyomtat , akkor ez a rész kihagyható.
Esetleg kontakt hiba , laza , vagy leesett kábelek , vezeték csatlakozások stb stb stb .Ezeket végig kellene nézni első körben.

Konika.PNG

Persze, ezek meg vannak, a gépet bekapcsolva tápegység jó a kimeneti oldalon meg van a +5V meg +24V 2szer, 5V a panelnek adja a tápot a 24-es rész a motornak meg papír felvevő kuplungnak. A fixálót rögtön fűteni kezdi, a ventillátor bekapcsol, de a drive megforgatása elmarad. Olyan mintha már elsem indítaná a vezérlő panel a motort. Ha indítom gombbal az öntesztet nem hallom/látom hogy a kuplungot indítaná a papírfelvevőnél.
A papirpozíció érzékelő opto jó. Mit mérjek még, elakadás nincs a papír útja tiszta pedig azt jelez egy kis idő után. (pedig pár nyomtató már megfordult a kezem alatt.... )
(#) Gabó válasza adapter hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Nem lehetséges, hogy az "agya" megadta magát? Én is találkoztam hasonló hibával, ott a vezérlő panel halt meg.

Mi a processzor típusa , ami benne van ?
(#) adapter válasza Gabó hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Lehet az is. Sőt ahony így nézem lassan más nem is marad....

eyess: Intel 960-as, de csináltam a panelról is képeket...

Jut eszembe a tonere chippes ?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 10, 2013 /

Sziasztok
Bocsi az Off-ért.
Szerelek egy nyomtatót, az előhívójába ilyen szivacsos izével van minden letömítve (kb 2mm vastag szivacs és öntapadós)
Mállik széjjel, hol tudok ilyen vagy ehhez hasonlót venni?
A kárpítoskellékbe van 3mm vastag szivacs, de nem öntapadós, a kétoldalas ragasztószalagra meg ba*ik ragadni.
Van valakinek ötlete?
Üdv
(#) gulyi88 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

pl ablakok illesztésének javításához használatos rendes szivacs (kb 10*5 )(nem a profilozott habszivacs) talán jó lehet, 10*1 mm-ig össze lehet nyomni.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) zsoltee0001 válasza gulyi88 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Köszi, gondoltam rá, de nem jó, mert nagyon vastag, és az anyaga sokkal ridegebb, nem olyan finom ide tényleg csak 1-2 mm kell.
Meg ezen kívül rengeteg helyen használnak hasonlót.
Ha most elkezdeném rendelgetni egyenként mindenhova az rengő sok pénz.
Sokkal praktikusabb lenne ha akkorát vágnék ki amekkora kell.
Na mindegy, tovább keresek.
Üdv

Amennyire tudom nem. Tüzetesen nem néztem át, de látszólag csak 2 db csatlakozó lemeze van és kész. Amint lehet még egyszer átnézem alaposan, de most bent hagytam munkahelyen.......

Gondolom a tonerbe van por tehát nem üres.
Arra gondolok egyébként , hogy keressük a semmit , és azért tilt le a nyomtató , mert vagy kiürült a toner kazetta , vagy , ha lapszámlálós , akkor elérte a a lapszámot , és letilt a gép.
Vagyis törölni kellene az eepromjából , vagy resettelni.
Amikor a saját menüjét nyomtattad , akkor milyen adatokat láttál Pl mennyit nyomtattak már vele stb stb stb .

A kazetta nem üres kb. 8-10 hónapja töltöttem (volt hozzá tonerem). A lapszámot nem tudom mivel már az első sem jött ki rajta, azért ketdtem az öntesztet nyomatni hogy ne kelljen gépre rakni. Ettől függetlenül lehet hogy tényleg letiltott de a resetet sem tudom hogyan kell csinálni, bár ezeknél a régi típusoknál vagy nem volt vagy csak összekellett zárni két forrpadot vagy ilyesmi, vagy gomb kódos volt -ezen csak egyetlen gomb van. Próbáltam nagyon hossszan nyomni, nyomva tartva bekapcsolni stb de semmi....
(egyik nap még nyomtatott aztán következő alkalommal már nem -ami lehet hogy több hét múlva volt)
(#) adapter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Nekem van egy szigetelő csík amit egy építőanyag áruházban vettünk régebben, de amire kellett arra nem volt jó.
A nevét ne kérdezd mert az kizárt dolog mer' nem tudom.
Amúgy 3mm vastag, 27mm széles (éskirály kék) lágy de sűrűbb textúrájú mint a korábban írt ajtó szigetelő.
Esetleg?
(#) zsoltee0001 válasza adapter hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Nem tudom. De holnap benézek az O ....oooo van kenobi előtt ami van ,áruházba
Üdv

Az ilyen , hogy egyik nyomtatáskor jó , és semmi előzmény a másik alkalomkor meg már nem, akar semmit csinálni.Ez tipikus letilt a gép jelenség.
Mivel a toner valószínű nem csipes egyébként általában azon szokott lenni , és cserélik , avagy törlik.De ha nincs akkor a vezérlő panelen szokott lenni egy eeprom , és az szokták törölni .
(#) adapter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Ez a Raab Karchxx -ben volt és akkor az utolsó tekercs volt......
Egy darabot letéptem belőle így néz ki. (Hátha valaki felismeri..)
Az a fényes réteg egy fólia, alatta öntapadó réteg van.
Egyébként egy próbát megérne szerintem...
(Ha adsz egy címet küldök valamennyit ingyen is.... Gondolom 2m elég lenne)

csiik.jpg

Esetleg Te tudod hogyan csináljam a gépen ezt a törlést??
Hátha látszik a panel fotóján....
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Okt 10, 2013 / 1

Nem látok rajra eepromot valószínű valamelyik processzorban van akkor , de ebbe nem igazán mélyednék bele.
(#) Gabó válasza adapter hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Mert nekem volt ilyen nyomtatóm, ami ha bekapcsoltam akkor már lényegébe be se töltött. De hidegen, néha gondolt egyet, és ment 1-2 oldal erejéig.
(#) zsoltee0001 válasza adapter hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Szia
ez valami habosított műanyag?
voltam az összes barkácsáruházba és kárpítoskellékesnél, de úgy néztek rám az igényeimmel mintha a holdról jöttem volna.
Kínomba vettem egy tekercs purfixot (5mm) de ez minőségbe meg se közelíti az eredetit.
Bizonyos helyekre jó az is.
Majd még agyalog, bár már régóta keresgélek, mert ez a probléma régóta fönnáll nálam.
Üdv
Következő: »»   65 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem