Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Lapozás: OK   36 / 59
(#) CIROKL válasza Rappit hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Kettő trafód van ?
(#) Rappit válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Igen 2db 2x40v-os
(#) Rappit hozzászólása Okt 11, 2013 /

Akkor az jó lesz ha a közepét és a 45v-ot kötöm oldalanként? A hálózati aljzat testjét hova vezessem egyébként?
(#) CIROKL válasza Rappit hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Igen jo!
(#) CHZ válasza Rappit hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

A trafó középső kivezetését válaszd szét, így négy vezetéked lesz, oldalanként kettő.
Csak így lesz ok..
(#) Rappit válasza CHZ hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Van két darab trafóm ha megfogok egyet abból lóg ki összesen 7db vezeték, 2db a 230V, 2db a cső fűtése illetve 3db ami megy az erősítőbe (piros,kék,piros), na most az erősítőbe beleraktam a kéket és egy pirosat és ezt megcsináltam a másik oldalon is, így működik tökéletesen, már meg is hallgattam 1-2 számot a rendes hangsugárzóimon is (mondjuk még csak kazettát). Eddig nagyon jóó Majd jöhet a jobb forrás is, csak még meg kell csinálnom normálisan a hűtőbordákat.
(#) CHZ válasza Rappit hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Ha itt tartasz, akkor rendben.
Brumm hallható-e?
(#) Rappit válasza CHZ hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Őő, milyen brumm? Ha tekerem a potit akkor sistereg egy kicsit, de szerintem ez csak azért van, mert elég gyenge a minősége(cserélve lesz) amúgy le van földelve. Még arra nem jöttem rá hogy a 230v aljzatának a földjét hova kössem.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
(#) ptesza válasza Rappit hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Talán nem is kell, ha kettős szigetelésű a kivitel. Csak brummosodna tőle.
(#) Doncso hozzászólása Okt 15, 2013 /

Sziasztok. 1-2 éve én is tervezgetem, hogy megépítem a HT-A30-ast csöves illesztővel, de eddig nem jutottam el odáig. Nade most végre rászántam magam. Igaz eddig csak a nyák van kész, meg pár alkatrész van benne, de már nekiálltam. CHZ Zoli tervei alapján épül, kicsatolónak Kenwood audio kondikat tettem be, táp kondinak 15.000µF MM elkó jutott (ez volt itthon) ECC88-nak egy aranyozott lábú új Mullardot tartogatok nagyon rég óta. Pár kép ha valakit érdekel : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
(#) Rappit válasza CHZ hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

No, azért egy kicsi brumm csak akad, ha közel hajolok lehet hallani, remélem ez majd megoldódik a bedobozolással és a belső vezetékezés finomításával.
Doncso:
Szép, milyen technikával martad ki?
(#) Doncso válasza Rappit hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Köszönöm. A nyák gyártás sima műnyomós vasalós megoldással készült. Sósav és hidrogén peroxidos maratószerrel. A pozíció rajzolat is. A kondik jó nehezek, de szeretem ezeket az MM kondikat, szerintem jók.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Papa! Szedd le a szigetelést a kondikról, és fújd le szép zöldre őket.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Több dolog is eszembe jutott. Dobozolásnál vagy beletömöm egy otromba dobozba, ami magas, na ezt nem akarom, tehát látszó lesz. De akkor meg csunyácska. Igy vagy festem, vagy polirozom de kinn lesznek, ez biztos. A fekete se lenne rossz szerintem. Meglássuk milyen bordát tudok löni hozzá.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Most vicceltek velem ugye?
(#) Moszkvai válasza Doncso hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Ezt az erősítőt nem szabad kihagyni a repertoárból! Tettszik az a KENWOOD kondi. Becsatoló kondikkal is érdemes kísérletezni.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

A polírozás, vagy a Kawa zöld nem csúnya.
(#) Doncso válasza Moszkvai hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Akkor sejted mióta tervezem a megépítését? A kenwood kondi nekem is tetszik, még Hans Jani barátomtól van, nem is volt kérdés hol lesz a helye, de az aranyozott lábú Mullard csőnek sem. Becsatolónak ha jól emlékszem van orosz katonai olaj kondim, de ha találok remix olajpapírt, az sem lenne rossz. Meglátjuk.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

A polírozott tetszik, de a zöld az valahogy nem az én szinem.
(#) Doncso hozzászólása Okt 16, 2013 /

Ma ismét haladtam egy kicsit a HT-A30 al, pár kép: Bővebben: Link
Ami nem világos, mert csak nyák tervem van beültetésivel, hogy mekkora kondit érdemes becsatolónak és illesztőnek. Én 2u2Remix és 470nF kondikat tettem be.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szia !
Csatolonak az elejére mehet a 470nf viszont a közben eső MIN 6uf kell legyen a kettő nagyon karcsu , Volt itt már szo erről anno és ki is lett számolva az érték !
6uf a MIN ezért lett 10 odatéve hogy nem legyen meglepetés .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Értem. Köszönöm. Időközbe találtam egy rajzot, azon a közben eső kondi mintha elkó lenne. Létezhet ez?
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Neked milyenek a végtranzisztorok? Az enyémben Sanken-ek voltak, de nem volt bejövős a hang, bár lehet nem e-miatt.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Nekem BDW83-84-ek vannak benne, hogy milyen a hangja még nem tudom. A gyártmánya számomra kérdéses.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Bővebben: Link

Bővebben: Link

Létezhetni létezhet , én is épitettem ebből a csöves -ből kettő példányt és az egyikben bp kondik voltak amik nem vallottak szégyent sehol ez idáig , bármi féle hiperszuper ,hókuszpókusz kondikkal szemben sem !
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Akkor keresek valami elkót oda, abból van 10µF biztos
(#) Ge Lee válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Az enyémnek nincsen semmilyen hangrontó az elején, csak a csupasz végfok van magában. A csatolókondim 2,2µF amivel a -3dB-es pont 10Hz-en van a szimulátorban, és ha jól emlékszem 11Hz-en van a valóságban, megmérve. Tehát a 2,2µF bőven elég, kivéve akkor ha 10Hz alatti hangokat is hallgatsz. Én nem szoktam.

HTA_bode.jpg

(#) Doncso válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Na akkor most hol az igazság? Már kicseréltem a kondikat, becsatolónak találtam philips MKT 470nF-ot, mostmár ez marad benne, a másikat kivettem, a középsőnek meg találtam 25µF 40v-os nem tudom milyen kondit, hátha valaki felismeri milyen gyártmány lehet. Bővebben: Link
(#) Rappit válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ez így igaz, nálam is jól szuperál a 2,2µF-es remix. 12hz-et még simán visszaadja.
(#) Doncso válasza Rappit hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Na, most, hogy már rendesen összezavartatok, azt hiszem kipróbálom a 25µF-ossal is meg a remix 2.2-essel is, aztán majd én eldöntöm .
Következő: »»   36 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem