Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   120 / 198
(#) Freeloader hozzászólása Okt 10, 2013 /
 
Helló! Van egy Toxic TX 500 típusú autós erősítőm! Az erősítő működik viszont nagyon "recsegve" szól. kondenzátorokat átnéztem 2db ot cseréltem is végtranzisztorokat is kimértem jónek tűnnek. Valakinek lenne ötlete esetleg mi okozhatja a problémát??
(#) Reedly hozzászólása Okt 12, 2013 /
 
Üdv! Honnan lehet tudni, hogy egy 2 vagy 4 csatornás erősítő hidalható e? Nagyon sokra, főleg régiekre úgy látom nincs ráírva.
(#) emmzolee válasza Reedly hozzászólására (») Okt 12, 2013 / 1
 
Amelyik erősítő egyik csatornája a másikhoz képest 180°-os fázisfordítást csinál, az jó.
Úgy lehet kipróbálni, hogy a csatornapár mindkét bemenetére ráteszel egy jelet amit ilyenkor érdemes egy freki generátorról intézni. A kimeneten megjelenik egy-egy feszültség mind a két csatornán. Ha az egyik csatorna negatívja és a másik csatorna pozitívja között kétszer akkora feszültséget mérsz mint ha csak az egyik csatornán mérnél, akkor menni fog, mert az egyik csatorna ugyanattól a jeltől pozitív a másik meg negatív irányban nyit. Ettől a két csatorna teljesítménye is össze adódik. Ez magával hozza, hogy egy 2 ohmos kimenetű erősítő hídban 4 ohmmal terhelhető.
A lényeg az, hogy a két erősítő csatorna sorba lesz kapcsolva. Tehát az egyik csatorna negatívja, a másik csatorna pozitívjával közösítve van. Ezt ki is lehet mérni.
Jobban sajna nem tudom leírni, de ez a lényeg.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) Reedly válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Köszönöm a választ, okosabb lettem. Méricskélni kell és vagy hidalható, vagy nem.
Egy használt sinus live 504-es mellett döntöttem. Ez biztos hidalható és beépített szűrője is van. Az 5-10 ezres kategóriában ez tünt a legjobbnak látatlanból.
http://maxdat.eu/_car%20amplifiers/_car%20amplifiers_s_Sinus%20Live.html
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Végre sikerült ránéznem a Rokinak a kimenetére oszcilloszkóppal úgy tűnik gerjedés lesz a dologban. Majd töltöm fel a képeket. (Csak sajnos csak a kimenetét tudtam megnézni gyorsan futtában)
(#) emmzolee válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Milyen frekvencián gerjed?
(#) Pixi válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Ez nagyon jó hír, és remélem meg lesz a hiba oka! Sajna nem találkoztam az emberrel aki mondta a kondis dolgot, de úgy rémlik hogy egy piko a gate és a source közé kell, de nem 100% a gate az tuti! De akkor mégis csak azért volt meleg az a fele és a másik meg szinte hideg jel nélkül. Remélem sikerül megküzdeni vele.
(#) matyusz válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Ne haragudj meg, de nem tudom mert elég béna vagyok oszcilloszkóphoz de rakok fel mindennemű segítséget kép formában amiből lehet tudni. Az a baj, hogy hiába végeztem a szakon nem tanították meg nekünk rendesen a dolgokat.
(#) emmzolee válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Azért szerettem volna, hogy meg írd a gerjedés frekvenciáját, mert akkor kiderülne, hogy tényleg gerjedés vagy csak egy zavar. Ha gerjed, akkor az erősítő sokat is eszik és egyenletes a jelalak. Ha valami visszacsatolás szakad meg, vagy valami hidegítés, vagy táp probléma, akkor meg össze-vissza jel van(lehet).
(#) mazsó hozzászólása Okt 18, 2013 /
 
Sziasztok

Van egy RockfordFosgate 4 csatornás autó erősítőm. Összekötöm, de a piros hibát jelző led világít csak rajt. Vas megyében lenne valaki aki megcsinálná? mazso@vwaudifanaticclub.hu címre írjon legyen kedves. Köszönöm!!
(#) emmzolee válasza mazsó hozzászólására (») Okt 19, 2013 /
 
Milyen erősítőd van? Sok Rockfordban a piros led a normál bekapcsolást jelzi.
(#) Kuni0169 hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Sziasztok, volna egy kérdésem, van egy Magnat edition mono 1400w-os erösítöm, amibe a fégfoknál 4 pár tranzisztornak van hely, de csak 3 párt raktak bele "originálonn" , ha én beleraknám a 4. párt is(meg a hozzá tartozó pár ellenálást) akkor az javítana valamin, pl teljesítmény vagy terhelhetöség (1ohmot is bírná)?
(#) matyusz válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Elnézést a késésért. Itt vannak a képek. A "feltételezett jó oldal" ha csak ennek a végfetei vannak benn akkor jó (nem száll el a felvett áram az egekbe) Time/Div 1uS és 50mV (egy négyzet) AC-ban mérve. A "rossz oldal" végfetei ha benne vannak, akkor a felvett áram felmászik annyira amennyit a táp tud, 10uS és 50mV. Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm.
(#) matyusz hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Még a blau-val is bajlódom. Nem tudjátok, hogy kondi okozza-e a jelnél vagy a műv erősítő azt a hibát, hogy Full range (teljes tartományban tökéletes) HP (High Pass-magas hangok)-nál az egyik oldal nagyon erősen sistereg a másik teljesen jó, a Low pass (mély hangok (magas vágás) ) nál pont az az oldal sistereg (bár nem annyira mint a másik oldalnál) amelyik a hp-nál jó volt.
Tehát mondjuk jobb oldal Lp-nél súg, bal oldal meg HP-nál súg. Ha tudnátok segíteni előre is nagyon köszönöm.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Végül is meg lett a hiba. Nem tudtok NJM4560 helyett valami műv erősítőt ami nagyon hasonlítana rá belső felépítésileg is? 2db volt rossz benne az 5 ből. Próbára 4558 SMD kivitelűeket varázsoltam a helyükre és így lettek meg melyikek voltak rosszak.
(#) emmzolee válasza matyusz hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Az első képeden 588KHz a freki. Ez lehet egy rossz snubbertől is. Ennek viszont semmi köze a második képeden lévő jelalakhoz. A második képeden egy látszólag 66KHz-es jel van. Azért látszólag, mert ha jobban megnézed, minden második ismétlődik. Tehát akkor ez egy 33KHz-es jel. Ez a táp egyenetlensége. Ezek simán lehetnek a 2 utas egyenirányítás és a kondi jelalakjai. Mekkora áramot vett föl ilyenkor? A végfok bejáratánál is meg voltak ezek a jelek?
(#) matyusz válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Sajnos a bemenetét nem volt időm lemérni A második képen ami van a rossz oldal, ott ha a 2 végfet bennt van akkor elszáll a felvett áram. Ha csak a jó oldalon vannak bent a fetek akkor az áramfelvétel olyan 0,5-0,6A (500-600mA persze a 12V-ról) és ez marad. Viszont mikor a rossz oldalon bent vannak a fetek, akkor a felvett áram bekapcsolás után puff felugrik akkorára amekkora maga a táp. Amivel próbáltam 1A-es volt és onnan amit bírt az 1,2A amit felvett onnan, mert annyit bírt, ha nagyobb táp van rajta (3A) akkor azt is viszi magával. Lehet a jó oldalnál azért lesz már olyan a jel mert ingadozik a tápom a nagy terhelés miatt.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
(#) matyusz válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Meg azt nem tudom, hogy a gate pontjaira gondoltál a feteknek, vagy a vég erősítő rész bemenetére, mert azt nem tudom, melyik a becsatoló kondi, de amelyiket találtam (feltételeztem, hogy az) kivéve ugyanúgy ez volt a hiba a jelalakot nem tudom mert ezt még itthon próbálgattam.
(#) airwalker hozzászólása Okt 28, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Pioneer fejegységem, 4x50W 4-16Ohmig, erre kötöttem rá egy mélynyomót, de az csak 3 Ohmos. Kellene valami ellenállást beleraknom ugye, ha még sokáig használni akarom a fejegységet?
(#) mrbini hozzászólása Okt 29, 2013 /
 
Sziasztok!
A csatolt képen látható erősítőről tudna valaki valami bővebb infót, esetleg adatlapot adni?
A segítséget előre is köszönöm.
Gergő

DSCF0498.JPG
    
(#) pinyó39 válasza mrbini hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Szia!
Csúcs gép hol sikerült ráakadni? Nincs belőle sok az országban. Működik rendesen? Több tápos ,minőségi anyagokból.

Üdv: Zsolt.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
(#) mrbini válasza pinyó39 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Szia!
Nem az enyém sajnos! Egy kedves barátom kért meg rá, hogy segítsek neki beazonosítani, mert el szeretné adni, de nem tudunk róla semmit (típus, teljesítmény...)
(#) pinyó39 válasza mrbini hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Szia!Sok sikert az eladáshoz. Most nehéz, a 400e-res végfokom szerintem pénz hiányában 80-sem menne el Ha időm engedi nekem valahol megvan a német AutóHifi-s tesztje valamelyik ujságos ládámban, de nem igérem hogy gyorsan előkerül.Üdv: Zsolt.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
(#) mrbini válasza pinyó39 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Szia!
Az szuper lenne. Előre is köszönöm a fáradozásodat.
Üdv: Gergő
(#) Longa György hozzászólása Okt 31, 2013 /
 
Sziasztok.Gondba vagyok egy autóerősítő kapcsán.Szeretném kihagyni-megkerülni az inverter fokozatot.Az inverter +-30voltot állít elő, azt szeretném hálózati tápra cserélni.Ahol a tápfeszt mértem oda kötöttem az új tápot, de nem működik.Gondolom kell valami vezérlő fesz mint az inverternél, de hogyan?Valaki segítsen.Az erősítő SAL 2x70wattos 4ohmon.
(#) Pixi válasza Longa György hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Szia! Szerintem egy számítógép táp és egy nagyobb puffer kondi egyszerűbb megoldás lenne a működtetéshez. Ugye azért nem indul el, mert vannak részek amik a közvetlen 12 voltról működnek, de mivel te csak a tápot adod neki a gyári táp után, így az a rész nem kapja meg a megfelelő feszültséget, vagyis elvileg semmit sem kap. A végfokonka meg van a nagy fesz, de a vezérlés nem működik.
(#) Longa György válasza Pixi hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
O.K. Köszi így spekuláltam én is melóhelyen.
(#) fredee4444 hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
Sziasztok.
Nincs valakinek ´Magnat Tribal X One´ erosítohoz kapcsolási rajza, vagy nem tudna valaki nagy felbontású képet a végfok meghajtó részérol? Van ott 4 drb. tranzisztor (2x 2sb649 és 2x2sd669) , nem tudom hogy melyiket hova forrasztjam és milyen irányban tegyem bele. Valaki kiszedte,én meg torhetem a fejem. Mellékelek egy képet, hogy melyik részre gondolok. Koszi
(#) manges01 hozzászólása Nov 8, 2013 /
 
Helló,sziasztok!!!! Nekem is van 1 carpower D-rex/1202 erősítőm és 1ik naprol a másikra kiverte a 3db biztosítékot kicseréltem 25A-re és csak füst semmi más javithatók ezek?mert 1 ismerősöm azt mondta ha kész lesz szabaduljak tőle mert javítva már a dig.erősitő előbb vagy utóbb ugyis kinyul megint.szerintetek? köszi a válaszod.Ja és valaki aki megjavitaná?
(#) patesz22 hozzászólása Nov 9, 2013 /
 
helló van egy sal pro+ 900w kocsi erősítőm és olyan baja van hogy ilyen mormogós hangon szól halkan meg egyet gondol le véd pedig csak egy 500w láda van rajta táp kábl is lehet vagy a poti amit az előző tulaj cserélte ki az lenne a baja?

Ha megnézed a többi hozzászólást, láthatod, hogy a magyar helyesírás alapjainak használatát elvárjuk, mint nagybetűs mondatkezdést, és az írásjelek használatát. Mod.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Következő: »»   120 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem