Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   520 / 1172
(#) _vl_ válasza szili83 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Igen. Az X és Y fajták speciális, hálózatra való kondik: Bővebben: Link
(#) interferi válasza OpenGL hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szobai mérleg panelje letehet az opto egység érzékelte az osztásos tárcsa elfordulását.
(#) Poostmaster hozzászólása Okt 24, 2013 /

Nem tudom, hogy ide való-e a kérdés, de ezt találtam a legjobbnak.
Van két ventilátorom. Az Mindkettő SanAce 40*40-es, csak az egyik dupla.
A képen láthatóak.
Az lenne a kérdésem, Meg tudja-e mondani valaki, hogyan kell őket bekötni.
Az egyes még rendben, mert a piros a + a fekete a 0, a sárga pedig a szenzor vezeték. A másikon viszont 2* ennyi van. Nyilván hasonló célból, de melyik mi?
A szenzor vezetékre milyen feszültséget kell kapcsolni, hogy tudjam szabályozni? Ha rányomom a 12V-ot, tönkremegy?
(#) Csongi_ válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

En egyszer tonkretettem egy ventillatort ugy, hogy a fekete-piros tap mellett a sargara is adtam feszultseget kivancsisagbol.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
(#) nedudgi válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

A sárga szenzor, tehát kimenet, a fordulatszám visszajelzése. Ne köss rá semmit.
(#) szili83 válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Piros: +
Fekete: -
sárga: szenzor (NE kötsd be)

Így menni fog.
(#) BEMcorp válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Ha jól sejtem azért van dupla annyi kábel, mert dupla annyi a venti is
Sajnos a fotókról jól látszik, hogy a duplának a másik venti kábelei már nem piros-fekete-sárga színű, így tippelni kell. Számomra a logika azt diktálja, hogy tartja a sorrendet, azaz, ugye van a fekete-piros-sárga (eddig ok: GND/+/jel, aztán újra GND/+/jel.
Persze, ez nem szentírás, de logikusnak tűnik.
(#) laszlo raduj válasza BEMcorp hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Javitani nem de kiserletezni rengeteg kutyut bontotam, igy alithatom hogy logikus a 2db GND egymas mellet legyen.
En azt ajanlanam hogy merjen ellenalast az ismert szalak kozt , majd vesse ossze a nem ismertekel.
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 25, 2013 /

Es itt van egy ujabb bontott alkatresz amirol nem talalok semit, vagy nem jol keresem, JC8 smd 6 labu IC formaju.
Ha valaki talalkozott vele, megkerem segitsen.
(#) kerisanyi hozzászólása Okt 25, 2013 /

Sziasztok! Igazolást szeretnék a megállapításomra: Ez egy smd elko, 100mikro, 16 volt 5%? Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013

Picture 1.jpg

(#) kerisanyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Köszönöm!
(#) Poostmaster válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Kísérleteztem.
Hát valóban nem szokványos. Nincs egymás mellett a GND. Úgy van bekötve, hogy egyszerűen csak egymás mellé tették a két venti vezetékeit.
Nagyon cool. Iszonyat nagy hangja van, de fúj is mint a "veszött fene".
A duplánál az első olyan mint a sima, a második meg a turbó fokozat. Érdekes, hogy ha csak a másodikat kötöm be, alig fúj valamit. Ha viszont mindkettőt, akkor kb. megduplázza az első légáramát. Találtam hasonló ventilátorok adattábláját, és az egyikben valami PWM jelről volt szó. Lehet, hogy a szenzor vezetékkel szabályozni lehet?
Valaki tudna nekem érdemben nyilatkozni erről?
(#) nedudgi válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

(#) usane válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Még hány ember mondja el, hogy a szenzorra ne köss semmit? A szenzor vezeték fordulatszám mérésére van, ahhoz hogy szabályozni lehessen 4 vezetékes venti kell, szóval mint előttem már sokan írták, ne köss rá semmit, hacsak nem akarsz az indiánokkal kommunikálni (füst).
(#) Auth Zsigmond válasza usane hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

A szenzoron a pillanatnyi fordulattal arányos jelsorozat (pl. a hall érzékelőről kivezetve) jelenik meg. Ha ezt a paramétert egy ventilátort meghajtó áramkör kimeneti feszültségének vezérlésére felhasználják, a három vezetékes megoldással is változtatható a fordulatszám, a tápfeszültség bizonyos határok közötti szabályozásával.
(#) usane válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Egyértelmű, de itt szó sem volt vezérlésről.
Arra akart valami feszt kötni.
(#) Auth Zsigmond válasza usane hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Igen, olvastam én is. A fórum témája kapcsán úgy gondolom ha tudja a kérdéses vezeték funkcióját, akkor már nem akar mindenáron füstjeleket kicsalni az eszközből.
(#) Morphipapa hozzászólása Okt 25, 2013 /

Sziasztok! Cubieboard készülékemen szeretném hasznosítani a GPIO portokat, amik 2x24pines, érintkező raszter 2mm (mellékelt képen látható, 1-1 oldalán). Kérdésem az lenne, hogy kapható-e hozzá valamilyen szalagkábel (hasonló a PC-kben használt ATA szalagkábelhez, csak az 2,54 mm raszterű), rosszabb esetben csak csatlakozó, amibe lehet vezetéket forrasztani? (HEStore-t átböngésztem, kevés sikerrel)
Segítséget előre is köszönöm!
(#) _vl_ válasza Morphipapa hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

(#) Poostmaster válasza usane hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Elsőre is megértettem, hogy ne kössek rá feszültséget. De használni szeretném a kivezetést, ha már van. Az, hogy ne kössek rá semmit, nem tanács, mert ugye azért van, hogy rákössenek valamit. Vagy a segítségével vezérelhetném, vagy legalább kijelezném a fordulatát. Az ugyan nem kecsegtet haszonnal, de legalább jól néz ki.
Ehhez viszont segítség kellene. Esetleg van ennek topicja?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) Poostmaster válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

OK. Tudok keresni. Már találtam pár topicot, csak kis idő kell végigolvasni.
(#) kerisanyi hozzászólása Okt 27, 2013 /

Sziasztok Mesterek! Megállt a tudományom, szeretnék némi segítséget. Eldurrant egy smd tranyó burkolata, beazonosítani nem tudom, mert a kapcsolási rajzon nincs ez a jelzésű: Q602 . A Q603, Q604: 2SC2412K. Lehetséges, hogy a 602-es is ez a típus? Samsung syncmaster 920N monitor kijelzőmeghajtó panelján van. Kicsit homályos a kép, de felismerhető. Köszi a segítséget előre is!
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013

Picture 1.jpg

(#) blasz hozzászólása Okt 29, 2013 /

Sziasztok van 2db MJ11032 darlingtonom,mit lehet ezekkel kezdeni? a paraEz lenne azméterei brutálok.
Köszönöm
(#) laszlo raduj válasza kerisanyi hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Sziasztok! Egy tucat hasonlo elkot kaptam mind a kepen levo, amely abban hozaszolasban van amlyre hivatkozom.
Teljesen mas az iras rajta , 10 16G 542, hogyan kell ertelmezni? A feketere festett labnal pozitiv vagy negativ lab van?
(#) qvasz2 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Egy kép sokat segítene, de szerintem 10 µF / 16 V lesz. A csík a negatív.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
(#) laszlo raduj válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Hivatkoztam egy hozzaszolasra , azon van kep pont olyan.
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Szia!
Segédlet: Bővebben: Link.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Koszonom!
1.2Kbps valamenyire megnyitotta a linket amit adtal, igy valaszt kaptam a tantal kondikra is ami polaritas fuggok, de ahol a vonal mar pozitiv jelzesel bir.
Akkor mar megkerdem , hogy ezeknel a kondenzatoroknal is kotelezo betartani a polaritast, vagy esetleg hanyagolhato???
(#) granpa válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Bizony kötelező. Új módi; újmódi jelölés.
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Koszon valaszotokat!
Igen azt tudtam hogy az elko hihetetlen energiaval bir ha fforditva van bekotve vagy ha tulmelegedik, futyulve valtoztat helyett, de a tantal az nem tunt enyire energikusnak, de jobb igy , hogy toletek tudom es nem tapasztalatbol.
Koszonom.
Következő: »»   520 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem