Fórum témák
» Több friss téma |
Valójában egy könyvtárat sem nyit meg ,ha alkatrészt szeretnék választani .
Itt a hiba, a mellékletben látható.
Azt kell csinálnod, hogy "Recompile" Mellékelem a könyvtáradat a recompile utáni állapotról. Nekem működik, lehet dolgozni vele.
Helló !
Beillesztettem a könyvtárat amit visszakültél . Hozzá adtam (add/ remove library )-vet install , de nincsenek alkatrészek még egy ellenállás sem .Ha a digital devis könyvtárat nyitom meg a bar menübe ott van ellenállás ,kondi + pár generátor , de a componens libraryben nincs és nem is installál könyvtárat .
Csinalj kerlek kepernyo menteseket. Ez hihetetlen. Nekem tokeletesen mukodott. 2 ora mulva meg is tudom mutatni..
Ha be is kérek egy már korábban rajzolt áramkört ahhoz sem tudok új alkatrészt bekötni. A pcb képen tudom mozgatni az alkatrészeket ,meg tudom nézni a paramétereket és át is tudom írni azokat ,de SCHDok -ba nem tudok előszedni alkatrészt ,csak ami az egyik képen látható(Protel hiba 2) , a bar részről . Köszönöm eddigi segítségedet is !
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Ja kérem... Elbeszéltünk egymás mellett.
![]() Élő emberrel még nem találkoztam aki abból a menüből szedné elő az alkatrészeket. ![]() Megjegyzem mellesleg, ahonnan te pakolod le (digital devices), ha a Miscelanous Devices.IntLIB "telepítve" van, nekem onnan is működik. Mindenesetre próbáld úgy, és onnan ahonnan a mellékelt JPG mutatja. ![]() 8-as Altium elég régi. Miért nem teszed fel a 13-ast? Nagyon jó dolgok vannak benne. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Helló ! Ahogy a JPEG -en mutatod ,úgy elő tudom varázsolni az alkatrészeket ,köszönet érte ! A 13 as után meg utána nézek . Még egyszer köszönöm !
![]()
Igazan nincs mit. Egyebkent a gyari Altium konyvtar eleg bena. Van helyette sokkal jobb osszetettebb stb stb. Ha erdekel.
![]()
Már hogyne érdekelne !
![]()
Szia. A napokban tettem fel én is az Altiumot, (eddig PROTEL 99-et használtam). Engem is érdekelne az alkatrész könyvtárad.
Ment a PM.
Az adatbázis könyvtár jelenleg átstrukturálás alatt, kezdett kezelhetetlen lenni. De nincs vele nagy gubanc. Most a napokban (pihennem kell), lesz időm rendbe vágni. Egyébként valami ilyen minőségű panelt tud, 2013 alatt:
Szia,
Engem is érdekelni a könyvtárad. Nálam 2012-es van fent. Köszi.
Egyébként ennek a témának készült egy külön fórum téma. Lehetne ott folytatni. Holnap délután a tranzisztor-FET tokokat hozom rendbe. Alapvetően SM D alkatrészekre mentem rá, de szeretném hogy a diszkrét cuccok tokozásai is meg legyenek.
Segítséget szeretnék kérni, a könyvtáram bővítéséhez:
Az alábbi footprint-ekre lenne szükségem: TO-218, TO-247, TO-220, TO-3, TO-251 (I-PAK), TO-264
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy az schlib alatt szerkesztett alkatrésznek hogyan lehet az azonosító jelének (U1) és a tipusának (LM358) a helyzetét szerkeszteni.
Mondjuk egy IC azonosítója a téglalap bal felső élére kerüljön mindig, míg a tipusa a jobb alsó éle alá. Nekem ezek a feliratok meg sem jelennek a szerkesztőben.
Szia,
Átnéztem a megosztott könyvtáraidat. Alapos munka, ahogy elnézem. Látszanak az új TO tokok is. Köszönjük a munkádat
Szia! Megnyitva az schlib könyvtárat a Tools menüből válaszd ki a Document Options parancsot. A megjelenő ablakban pipáld be az Always Show Comment/Designator előtti jelölőnégyzetet. Ekkor megjelenik a szerkesztőben a két paraméter és helyük testreszabható.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Köszönöm, ez volt az, amit hiányoltam!
Milyen jó, hogy van itt valaki, aki ennyire ért ehhez a programhoz. Remélem a főnökasszony megbecsüli a tudásodat a cégben! Mégegyszer köszönöm!
Sziasztok!
Ismerkedek, első próbálkozásaimat teszem az AD13 ban. Eddig sikeresen csináltam alkatrész szimbólumokat0, footprinteket. Bár a szimbólumok nagyságával elsőre meggyűlt a bajom, túl kicsinek bizonyult. Most pcb tervel próbálkozok. Első kérdésem az lenne, hogy milyen gridet kell/érdemes beállítani a pontos terv érdekében? Továbbá az, hogy be lehet úgy állítani, hogy a vezetőket ne törje szét? Ugyanis adódik olyan, hogy odébb kel raknom egy alkatrészt, vagy kicsit igazítani a vezetőn. Ilyenkor mindig jön egy darab a vezetőből és nem az egész mozog. Köszi a választ.
Helló!
Ha nagyrészt SMD alkatrészeket használsz, akkor érdemes a metrikus rácsot használni. Általában a lábtávolság 0.1mm pontosan van megadva. Pl. TQFP100-n 0.5, 0,4mm szóval ilyenkor a rácsot 0.1mm-re állítom. Ha vannak furatszerelt cuccok, pl 2x50-es 2.54mm raszterű sorkapocs, akkor inkább a 100mil-t (50-25) használom, de csak addig amíg az illető alkatrésszel dolgozom. Nem kell az egész panelt egy raszterrel végig rajzolni, és a SET ORIGIN-t is bátran kell használni. Úgyis kell pakolgatni közben az alkatrészeket, nem fogod tudni megcsinálni mint 20 éve hogy minden (hozzáférhető) alkatrész mil-es, és akkor a rács is csak mil. ![]()
Szia,
Második kérdésedre a válasz: Tartsd a CTRL gombot lenyomva, és úgy húzd el a track-et az egérrel, akkor nem "törik szét".
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Nagyon komplex ez a program, sokmindent tud, sokmindent meglehet vele oldani. Mint minden hasonló kaliberű programnál ennél is lekell ülni az elején azt a napi pár órát, hogy az ember megtanulja kezelni és kiismerni legalább alapszinten. Még jó, hogy akadnak ilyen segítőkész emberek akik segítenek elindulni.
Sziasztok!
Az altium a helpre ezt rakja ki. Mit kellene csinálni, hogy a firefox megjelenítse a helpet? üdv
Altium internet elérése a tűzfalad által blokkolva van. Nem a firefox jeleníti meg hanem az altium sajátja. És szerintem maradjon is így, hiszen nem hinném hogy minden rendben van a programoddal.
![]()
Értem, köszi.
Sziasztok!
Mia különbség a prolect és az installed ablak között?
Installed Library: azok amikkel projecttől függetlenül mindig találkozol (ha oda tetted azaz installed)
A Project pedig az ami az adott project alatt áll rendelkezésedre. Ha pl RESISTOR.IntLIB mindig kell akkor legyen installed fül alatt. De ha pl az USBCONs.IntLIB szinte sose kell akkor a project fülhöz tedd, abba a project-be ahol az éppen kell.
Köszi
Sziasztok!
A portokat, hogy kell használni? Ha egyik áramkörből kimeneti port, akkor a bemenőben is "outputnak" kell jelölni, vagy ott már "inputnak" ? Másik dolog ha külön lapon vannak, akkor, hogy kötöm össze öket portokkal? A Vcc és GND portok globálisak? Belelendültem a tervezésbe. Köszönöm a válaszokat előre is.
Szia!
A portok a kapcsolási rajzok közötti kapcsolatok meghatározására használhatók. Az, hogy az iránya bemenet, vagy kimenet két dolgot jelent: - szemléletes, könnyebb átlátni a rajzot, ha szépen beállítod az irányokat - hibaellenőrzéskor a program ellenőrzni, hogy milyen irányú portot milyen irányúval kötöttél össze (beállításai itt: Project > Project Options > Connection Matrix fül) De röviden válaszolva kérdésedre, amelyik portot egyik kapcsolási rajzon kimenetként definiálsz, azt a másikon célszerű bemenetként megadni. Az, hogy egy projektben mi mivel van összekötve egy beállítás határozza meg: Project > Project Options > Options fül > Net Identifier Scope Szívesen leírom az összes lehetőséget, de ha ránézel az egyes opciókra, akkor mellette ott lesz, hogy mit jelentenek. Röviden: Flat: Nem kell gondoskodnod a portok összekötéséről. Az ugyanolyan nevű portok össze lesznek kötve a projekten belül Hierarchikus: Kell egy felső kapcsolási rajz mely definiálja az egyes rajzokon lévő portok összekötését. Ehhez a felső kapcsrajzon Sheet Symbol-okat és Sheet Entry-ket kell használni. A tápokat definiálhatod sima portként is, ekkor az előbb leírtak vonatkoznak rájuk. Illetve megvalósíthatod Power Port-okkal (ezt javaslom), ekkor külön beállítás vonatkozik rájuk. Ekkor minden beállításnál globálisak (pl. a VCC mindenhol 5V), egyedül a Strict Hierachical-nál lokálisak. Bővebben itt: http://wiki.altium.com/display/ADOH/Connectivity+and+Multi-Sheet+Design A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |