Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fm transmitter
dv!
Megépítettem Novak kolléga BA1404-es FM transzmitterét. Kristály nélkül mono ugyan, de a hagminőség rendben van. Ha beteszem a kristályt , elkezd sisteregni, és töb a zaj mint a jel. A leden eső és a tízes lábon mért feszültség pont annyival tér el, mint a leírásban, a felvett áram 9mA. Mi lehet a gond?
A jó minőségű, sztereó átvitelhez már viszonylag jobb vétel szükséges, első körben próbálj meg hosszabb antennát használni.
A másik ami probléma lehet, hogy digitális hangolású FM vevőt használsz, amivel szinte lehetetlen pontosan az adó frekvenciájára állni (vagy fordítva). Próbáld ki egy hagyományos, analóg vevővel, azzal pontosan rá lehet állni az adóra. Ha azzal sincs rendben, akkor érdemes lenne megpróbálni a kvarc-cserét.
Szereztem egy analóg rádiót, azzal minimálisan javult a helyzet. A nagyobb antenna sem segít, most már csak a kvarc lehet problémás. 2 db egyforma van, és persze azonosan is viselkednek. A feliratuk: 3800KNSK
Sziasztok!
Olyan autós FM transmittert keresek aminek a hatótávja nem "csak" 1 méter, hanem legalább 10 méterre ad, azaz kb. 20 méter átmérőjű körben hallgatható, lakásban szeretném használni ezért ez a kritérium... Ja és nem utolsó szempont, hogy tudja a lejátszásnál a "random" üzemmódot . Típust tudnátok esetleg ami megfelel eme követelménynek? A választ köszönöm előre is!
Sziasztok!
Mire utal az a jelenség FM transzmitternél, ha SD-kártyáról normálisan üzemel van torzítatlan kimeneti hangfreki a vevőben, de vonalbemenetnél csak addig az 1 másodpercig van tiszta jel, míg a frekvenciát ki nem írja (beáll a szintézer) utána csak torzított. próbáltam már: -többféle hangforrást többféle hangerővel -analóg és szintézeres vevőt egyaránt
A képen látható a benne rejlő adóchip.
Hello!
Van egy kis problémám: van egy ilyen típusú transmitterem, úgy adta egy barátom, hogy nem jó. Segítség kéréssel kiderült, hogy egy ellenállás hiányzik biztosan, ezzel megjavult a stereo sávja, mert korábban csak monoban sugárzott. A fekete pötty fölötti részen van az a szép forrasztásom. Működik és ez a lényeg. Viszont még két alkatrész hiányzik róla, és sehol nem találok egy ugyanilyet szétszedve, hogy lássam mi kellene oda. Ez kell ugyanis a jack-hez, mert így recsegve szól csak vele. Pirossal kereteztem be azt a részt, ahonnan hiányzik a két alkatrész. kép1 kép2 Kicsit rondák a forrasztások, de zárlat sehol sincs rajta. Ez a két alkatrész kellene nekem. Valakinek ötlete, hogy mi kellhet oda?????
Sziasztok!
Mostanában már * ezeket az FM transmittereket. Én meg mondom őszintén arra kéne egy ilyen, hogy a laptopról tudjam hallgatni a zenét a nagy magnóról, mert nincs bemenete, csak mikrofonos. Lehet venni valahol usb táplálású transzmittert? Milyen a minősége? Mi lenne a legjobb megoldás? Üdv! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
A szivargyújtós FM transzmitterek, amiket eddig láttam mind egy 5V-os stabilizátorral kezdődtek... Magyarán, fogsz egy USB kábelt, és az 5V-os stab után kötöd és már működik is a laptopról USB-ről táplálva. Amivel gondod lehet, az egy esetleges földhurok (USB test és jack test), valamint, hogy nagyon vacak minőségű és halk szokott lenni a transzmitterek vonal bemenete.
Hűha. Nem tudsz akkor valami megoldást, amivel jó minőséggel tudnám hallgatni a lemezjátszós-rádiómmal a zenét laptopról? Csak két mikrofon bemenete van, amelyek a kazettára való vételezést szolgálják, meg 1db fejhallgató kimenete, valamint a két hangszóró kimenet, meg az antenna drót. Semmi más aljzata nincs neki..
Fogsz egy 5V-os stabot és rákötöd az 5V-os USB-re? Ezt komolyan gondolod?
A stab feszültségesése, stabilizálási tartaléka, hm? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Légyszíves olvass figyelmesebben!
Idézet: „fogsz egy USB kábelt, és az 5V-os stab után kötöd és már működik is a laptopról USB-ről”
Ne haragudj, de a fogalmazás zavaros! Figyelmesen is olvasva az jön le, hogy a laptop USB-jéről megy, közbeiktatva egy 5V-os stab.
Vagy milyen 5V-os stabról van akkor szó? UPD: Hm, a ketyerébe épített stab kikerüléséről van szó? Ha igen, akkor bocs Hiba az én készülékemben van... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Sziasztok. Tegnap vettem az egyik nagy áruházban egy Fm transmittert ami még este meg is adta magát. Garancia nincs így mehetek a Jó Istenhez sírni.
Szétszedtem, először azt hittem a biztosíték. Kimértem kicseréltem, nem az volt a gond. Jobban szétszedtem, rámértem a modul táp vezetékére és zárlatot jelzett... Lekötöttem a 12V--->5V modulról úgy is. Leforrasztottam a transmitterről a vezetéket tettem rá újat azzal is zárlatot mérek. Külső tápról adtam rá 5v-ot a táp egyből leold.... Mi lehet a baja? Tegnap este működött megálltam a kocsival gyújtás levételre kikapcsolt, és utána még nem kapcsolt be. Nem volt nagy pénz de azért mégsem egy óra után kéne megadja magát véleményem szerint...
Kár volt hozzányúlnod, olyan nincs, hogy nincs garancia
Nem volt garancia papír semmi. egy magyar nyelvű nagyon lightos leírás, hogy mi hogy működik és ennyi.
Mi okozhatja ezt hogy zárlat van a táp bemenő részén? Érdemes leve foglalkozni?
De blokk az volt, amivel kifizetted.
Most már sokat nem tehetsz, biztos valami durva hiba.
Üdv!Megépítettem ezt a transmitter kapcsolást:Bővebben: Link
Adtam rá tápfeszültséget , és megtaláltam a zenét amit éppen a laptopomról játszottam le.Egy baj van mégpedig , hogy össze-vissza recseg nagy az alapzaj , nagyon rossz minőségben szólt.Mi lehet a probléma , ami miatt ezt csinálja?
Üdv mindenkinek, kellemes húsvéti ünnepeket. Volna egy kérdésem, vezeték nélküli csengőt használok a szivattyúm be és ki kapcsolására, de 5-6honap múlva az 50-60méter lecsökken 10-20méterre. Van e valakinek ötlete hogyan lehetne korígálni??? Mindig másikat venni nem telik. Ha van ötlet előre is köszönöm. Őreg.
A tuti megoldás a kábel. Ez nem opció?
Valószínűleg elhangolódik a vevő. Pont fordítva használod, az adó része nem tud elhangolódni, ezért ezt használják szabadtérben, a vevőrészt zárt térben. A szabad térben elhelyezett vevő a hőmérséklet változására el tud hangolódni, mert a célnak megfelelően eléggé primitív kapcsolás, kivitelezés.
Újra kéne hangolni, de ehhez műszerek kellenének. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Kösz a választ, midig szabad térben üzemel, az adó is vevő is hangolható, van egy 1.1GHz freki mérőm, és 1Más ( játék szkópom ) de ez nem igazán ér sokat. A bemeneti érzékenységük kicsi. Ha valaki egy egyszerű jeladót év vevő rajzot tudna küldeni, kevés magyarázattal, ami 50m re dolgozna ( torony órát de láncal ) meg köszönném.
Igaz ez nem rádiófrekvenciás hanem hangfrekvenciás de távkapcsoló.
Hangfrekvenciás hálózati távkapcsló
Nagyon köszönöm, de ennek egy hibája van. Én nem 220V ról hanem a kertben kézből szeretném indítani.
Az adó frekvenciáját meg tudod mérni. A leadott teljesítményét is, ha a multiméter elé készítesz egy RF egyenirányító előtétet. Ilyen áramkör kapcs. rajzát találsz az RF mérések topikban. Az adó kimenti körét max teljesítményre hangolod, ahol az antenna csatlakozón a diódás előtéttel a max feszültséget méred. Csak ügyelj a mérő laza (kis kapacitáson keresztül) csatolására, hogy minél kevésbé hangolja el az antennakört. A végső hangolást a levegőn keresztül, a diódás mérőre csatolt kis antennával (egy 17 cm darab drót) végezheted el.
A vevőt aztán erre a frekire le tudod hangolni a szkóp segítségével. Az adóból jövő moduláció nem túl nagy frekvenciás, ennek vizsgálatára talán a "játék szkópod" is alkalmas. Vadonat új adó vevő kapcsolást építeni sokkal nehezebb, mint a meglevőt gatyába rázni. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Köszönöm a válaszod, ige érthető, meg próbálom remélem sikerül, nagyon jó egészséget kívánok az Öreg
heló
azt szeretném megtudni hogy hány v-os tápfeszültségen dolgoznak az autós szivargyújtóba dugható fm transzmitterek? ami van benne kis tápegység az hány v-ot ad stabilan?
Amit eddig láttam egy 5V-os stab IC-vel folytatódott.
Ha az alábbi kapcsolásban az rf részben a BC547-et lecserélem egy 7,5 wattos rf power tranzisztorra (megfelelő hűtéssel) akkor a tranzisztor teljesítménye meg fog jelenni az antennán, vagy ha nem akkor mit javasoltok???
Azt hogy olvass:Bővebben: Link és ne építs zavaróállomást, adót majd akkor építs ha profi módon tudsz készíteni rádió vevőket. Akkor viszont már nem fogsz hülyeségeket kérdezni. Hiába írsz bárhova, illegális dolgokban nem kapsz segítséget. Szerezz adóengedélyt utána majd adókat is építhetsz. Addig meg tanulj!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |