Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Akkor sem javasolt a Zener. Ha utánaszámolsz, ki fog jönni, hogy kb. 10 Wattos teljesítmény ellenállással tudod a 24..36V-os tartományt lefedni, és kb. 5 Wattos Zener kell, ha a 1.5 Wattnyi fogyasztás fix, de ha ez csak a maximum, és mondjuk lemehet a fogyasztás akár nullára is, akkor még az 5 Wattos Zener is kevés lesz.
A 317 se a világ legjobb választása, mivel 36V bemenet esetén a 1.5W kimenethez fog tartozni még vagy 2.6W fűtés is a 317-en. Ahhoz meg hűtőborda kell a TO220-as toknak is. Én inkább raknék eléje egy ilyet: Bővebben: Link
Nem megy le a fogyasztás 0-ra, és a max. telesítmény 1,4W lenne a zeneren, de az is csak néha. (Kiszámoltam a BSS Elektronikás zener előtét számolóval, az azt mondta, hogy k. 1,4W -os Zener kell, plusz még oda már alapból kicsit több áramot írtam, mint amit mérve felvesz a vezérlés, szóval szerintem nem lesz baj.)
A 317-hez is meg tudom oldani a bordát, mert amúgy is egy 350W-os PWM-ről van szó, szóval borda, az van
Ha esetleg a 317 mellett döntesz, akkor válaszd a HV-s változatot, mert az 60V-ig jó.
Igen, azt írták, meg gondolom a HV a nevében High Voltage-t jelent
Amúgy megnéztem, 24V-on (36V tápom nincs ) a max. áramfelvétele a vezérlésnek 23mA. Ezért gondoltam, hogy 30-ra méretezek, abból nagy baj nem lesz. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Hello!
Újabb hülye kérdés Biztosíték esetén, ebbe a 36V-os motoros áramkörbe, 220V/20A biztosíték betehető-e, vagy vagy muszáj kisebb feszültségűt? (350W-os cucc, lesz ott amper rendesen... Nézem, hogy 24V-osok akadnak, de alig találok olyat, ami nem 220-as...) A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Teljesen jó oda a 220-ra tervezett biztosíték is.
Köszi!
Nem venném a szívemre, ha a leendő tulaj eldurrantana pár akkut, és baja esne. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy a BLY87A helyett lehetne használni BLY91A-t? A katalógus szerint talán csak tápfeszben van eltérés, a 91A-nak 28V kell. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Szeretném megkérdezni, hogy 2SK241 (N csatornás MOS FET) Mit javasoltok, amit lehet kapni az üzletekben? Bővebben: Link
Köszi.
Ötlet: Bővebben: Link
Sziasztok
Egy APC szünetmentesben elszállt a TL780-15C feszültségszabályzó IC. Az adatlapja szerint Uin max 33V, Uout 15V/1.5A. Ilyet sehol nem találok, viszont adja magát, L7815CV mehet helyette? Adatlapja szerint ez is elviseli a 30V-os bemenő feszültséget és szintén 1.5A a max kimenő árama. Valami apró eltérésnek viszont illene lenni, különben a nagy APC miért nem ezt a közkedvelt típust építette be? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 74LS00 és a 84LS00 típusú ic-k között mi a különbség, illetve helyettesíthetők egymással? Előre is köszönöm.
Szia mindenki tudnátok ebben segíteni egy erősítőben ilyen kodik vannak 2a104j ezt mivel tudnám helyettesíteni? Meg még ezt kellene kiváltanom F4558 ! Köszönöm a segítséget!
2a104j Ez gyakorlatilag 0,1uf vagyis 100nf -os kondenzátor 100Volt -os kivitel ha így keresed akkor találsz : Bővebben: Link
A 4558 pedig szintén található itt: Bővebben: Link
Olyan N csatornás SMD fetet keresek (400-600V, 2-10A) amivel ki tudnám váltani az IRF740-et. Hab a tortán lenne, ha logic levelt is találnék..
Van annak feületszerelt verziója is. Bővebben: Link
Köszönöm szépen azt tudom hogy 100nf kondi de ezek a jobbik fajták erősítőbe lesz és nem tudom hogy ezt bármilyen másik 100nf-osal helyettesíthetem? Köszönöm amúgy a segítséged!!
Bővebben: Link
Minőségibb darab igaz nem 100Volt -os de ha fizikailag befér az adott helyre akkor ez egy jó választás lehet . Az IC helyére pedig szinte bármi jó ami dual DIP-8 tokos pl -ul Bővebben: Link
Nagyon köszönő erre gondoltam! akkor ilyenre cserélem!!
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy ismer valaki olyan I2C-s RAM-ot, aminek két I2C portja van? Olyan mint ez, csak nem EEPROM, hanem RAM kellene. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
BTS 740-nek pl van már a kimeneti árammal arányos Sense current output-ja, de szerencsésebb lenne ha tartalmazná maga az IC. Legalábbis megkönnyítené az ember életét
Sziasztok, LM2596-hoz keresek furatszerelt induktivitást, 47 uH-set. A gond az, hogy ez az IC 150 kHz-en működik és nem találtam olyat sehol, ami ezt bírná (HEStore-ban is csak olyan van, ami 100 kHz-ig jó). Honnan lehet beszerezni a megfelelőt, ahonnan lehet egy darabot is rendelni?
Sziasztok!
Egy mosógép vezérlőbe tönkrement egy ajtókapcsoló triak ACS 5S 10B Y733 az üzletben nem tudták beazonosítani, esetleg mi lenne jó helyette amit biztosan be tudnék szerezni? Köszönöm.
Van külön topik ennek a témának. Helyettesítők.
Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan tranzisztorra lenne szükségem, amellyel tudnék vezérelni egy 3V-os szinkronmotort. (500mA) A motor Csak annyi lenne, hogy megy/nem megy, tehát semmi fordulatszámszabályozás stb. Azért kéne, mert előtte egy CMOS IC lenne, ami ugye nem viszi el magában a szinkronmotort. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |