Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   97 / 614
(#) varttina válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Amennyiben egy gőzgép által hajtott generátor táplálja az órát, akkor ez valóban érdekesség. Ha viszont csak rá van applikálva az óra egy rézcsövekből készült valamire, abban az esetben csupán művészet.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
De gondold végig mennyi meló lehetett így összerakni. Szerintem, konkrétan megszállott a csávó...
(#) gkari válasza varttina hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Semmi gőzgép, hanem "performansz", de látványos!
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Most láthatod: van hova 'gyúrni'!
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Gőzgép itt van. Bár ez nem akar órának látszani.
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Ez tetszik! Ez a gőzgép akkor készülhetett amikor feltalálták.
(#) sooty válasza hygy hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Ja, nem grafit, hanem grafén. Nem csak a lightschribe lesz a gond, hanem az egyatomnyi vastagságú grafit felvitele a cd felületére.
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Nem, csak olyan akart lenni. 8 éve csináltam. Azért jutott eszembe, mert a hétvégén kicseréltem a tartályát, mert eredetileg két autós olajszűrőből készítettem, de azok kirozsdásodtak belűről az évek folyamán. A húgom legkisebb gyereke meg most került abba a korba, hogy játszana vele. Ezért most rézből készítettem a tartályt is.
(#) hygy válasza sooty hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Igen ezen én is gondolkoztam, de ahogy néztem a DIY módszernél nem foglalkoztak azzal, hogy 1 atomnyi vastag legyen. Valószínű annyira nem is számít ennél a házi módszernél.
(#) hygy válasza sooty hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Egyébként de, grafit oxid, és a grafit oxid a lézer által grafén lesz.
(#) B.I válasza hygy hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Nem inkább forditva történik? Mert a grafit, ahogy már mások is irták, szén. A szenet ha lézerrel melegited szerintem CO2 lessz
(#) granpa válasza B.I hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Na, elő egy vegyész-fizikus..Szerintem itt a szén kristályszerkezet a lényeg (3 féle), illetve annak rendezhetősége, felhasználhatósága. A többi már másodlagos, az alap a fontos.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2013
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
A szén nevű elem csakis 2 kristályszerkezetű lehet: grafit (lemezes), vagy gyémánt (térbeli hatszöges). A grafén is grafit, csak egyetlen atomnyi rétegű lemez, ennek megvalósítása volt a zseniális felfedezés, valamint Nobel-díj témája. Az oxid csakis szénmonoxid, vagy széndioxid lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2013
(#) _BiG_ válasza gkari hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
A gyémánt nem térbeli hatszöges, hanem oktaéder, tetraéder, hexakiszoktaéder stb.
A térbeli hatszöges, az a fullerén Természetben is előfordul (csillagközi porban kimutatták színképelemzéssel), tehát ez a harmadik kristályos alak.
(#) peti333 válasza gkari hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
És persze ott van a szén-trioxid is.
(#) nightlife hozzászólása Dec 5, 2013 /
 
A Wiki mást mond: Szén oxidok
A kérdező által említett anyagot pedig ne egyneműként képzeljétek el szerintem.
(#) Lázár Péter hozzászólása Dec 7, 2013 /
 
Hogy mik nincsenek, lemez fából. Szinte érzem, ahogy a tű megy gallyra...
(#) zolika60 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Dec 7, 2013 /
 
Szerintem a tű keményebb mint a fa. Minden esetre ez is egy érdekes játék.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /
 
Csak azt nem értem akkor már miért fa? Miért nem egy korszerűbb, egyenletes szemcsézettségű anyag? Esetleg plexi, polikarbonát, műgyanta, esetleg - ha már könnyen hozzáférhető anyag - netán konyhai munkapult kemény burkolata? Ráadásul lézer... Mikor lehetne léptetőmotoros, vagy szervós vágó is akár - precíz sávokkal. Persze érdekes - de egyben sajnálatra méltó is, hogy a korszerű technikával is csak ezt a siralmas minőséget sikerült elérni. A fa erezetét persze szépen lejátszotta a tű...
(#) sastas01 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /
 
Azért mert ez így vagány, és mégis retro érzésed támad tőle...

Finom szemcseszerkezet: Mit szólnál a betonhoz?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
(#) kameleon2 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /
 
Ennél még a beton is jobb eredményt adott volna... Tudod.... Egy kicsit a napokban látott Arab szálloda jutott eszembe a dologról. Amikor még a süteményre is aranyat tesznek, amit a végén megehetnek. Mi ennek az üzenete? Kb ugyanaz. Bármilyen drága az arany képesek vagyunk rá, hogy abból is sz..t csináljunk..... Sajnos ez ugrik be egyből. Ha mondjuk egy atomos grafén réteg lett volna az adathordozó - nem szólok egy szót sem. De ezt a szintet egy esztergára rögzített fahasábbal is meg lehetett volna lépni. Nem látom ebben az igazi nagyságot. A retro érzést pedig végképp nem indította el bennem. Egy jó steampunk megoldás, vagy ugyanazon az oldalon a stirling motoros cd lejátszó - inkább.
(#) szikorapéter hozzászólása Dec 7, 2013 /
 
Valaki esetleg nagyon unatkozhatott otthon mivel egy ilyenhez tényleg nagyon unatkozhat az ember,bár énis nagyon nyerő ötletnek tartom azt bemutatni hogy a telefonnak nem mindentudónak kell lenni hanem ergy készüléknek amivel távolabbi emberekkel tudunk kapcsolatot teremteni.
(#) szamóca hozzászólása Dec 8, 2013 /
 
(#) kameleon2 válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Ezt inkább "újra feltalálásnak" hívnám. Van barátom, aki azért épített szögmotort, hogy a gyakorlatban is érzékelhesse, megélhesse, megtapasztalhassa mindazt, amit megtanult. A végén elmondta magáról, hogy feltalálta a motort, mert az addig homályos pontok is kifehéredtek teljesen a számára. Azóta villamosmérnök lett.... Persze lehet egyszerű ujjgyakorlat is - hiszen van amit az ember csak azért csinál meg - mert abban a pillanatban képes rá, van hozzá anyaga , ideje és hozzáértése. Végül is - ettől hobbi a hobbi - nem? Az elkészült fatokos telefont nem mondanám az évszázad design nyertesének, de biztos vagyok benne, hogy az elkészítője sokat tanult belőle.
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Ebben sincs semmi különleges, hiszen ha valaki már járt az Óbudai gázgyárnál, láthatta, hogy a faelgázosítás régebben természetesebb megoldás volt mint napjainkban. Persze ez is egy jó kis "újra feltalálás" . Bár én lehet, hogy inkább csináltam volna egy fix faelgázosítót és megtankoltam volna a gázos autóm. Persze - az is lehet, hogy így ki lehetett kerülni a jövedéki kérdést , ahogyan a kukoricameghajtású autónál is... Akit persze jobban érdekel a fagáz - érdemes ezt is elolvasnia, itt jobban ki van vesézve a kérdés.
(#) szamóca válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2013 / 1
 
Azért arra kíváncsi vagyok, ha ez természetes napjainkban és semmi érdekes nincs benne, akkor számodra mi az ami érdekes. (de úgy is lefikázom, bármi lesz is.)
(#) szikorapéter válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Számomra érdekes hogy végre valaki "ujrafeltalálta" a mobiltelefon-készüléket és ezt legalább csak telefonálásra lehet használni nem minden mai akármire amikre csak lehet egy ilyen mai készüléket.Amugy meg nekem 16 éves kölyöknek ez jobban bejön.Meg amugy is a programja fejleszthető.Mondjuk én kíváncsi lennék hogy meglehetne-e csinálni 2X16-os kijelzővel....Talán még én is készítenék .
(#) pucuka válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
A mobiltelefont nem "feltalálták", hanem megszerkesztették, kifejlesztették. Egy mobiltelefonnak nem a legnagyobb problémája a 2×16 -os kijelző, én még nem is olyan régen láttam olyat, amiben ilyesmi volt. A legnagyobb gond megérteni a jelzésrendszert, a működési protokollt, Hogy mikor mit kell tenni.
Ezt az illető készen kapta a propeller IC köré épített GSM modemmel, programmal együtt, ehhez már nem kell olyan sok, hogy használható mobil legyen belőle. (persze azért az sem piskóta dolog) Feltehetően igen jártas volt a GSM technikában. Van egy nagyjából 1000 oldalas könyvecském a GSM rendszer működéséről, de nem állítanám, hogy huszonegynéhány év elteltével. mindent tudok róla, pedig bibliaként forgattam.
Egyszer kaptam egy vídeót a Boeing nyugdíjas mérnökeiről akik szórakozásból fűnyírót építették át repülőgéppé, és vidáman reptették távirányítóval.
Szóval, az ilyen játékos mutatványokhoz kell igazán a szakértelem.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) szikorapéter válasza pucuka hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Mondjuk ezt a tanárom is mondta már nekem hogy soha nem az elmélettel lessz a bajunk, hanem azt átültetni tökéletesen a gyakorlatba.
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Nem az én ötleteim, úgyhogy mindenki úgy ítéli meg ahogyan akarja.
Következő: »»   97 / 614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem