Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1115 / 1685
(#) lobbooo válasza qcu hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Köszi! Ez a cső, a KAH404 a SAL-tól, kompletten lehet kapni, az egyik legjobban méretreszabható cső amivel dolgom volt.
(#) lobbooo válasza vicsys hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Köszi! Jó sok munk is volt vele. Most készül egy hasonló szett, csak abban a rear is wharfedale kevlár mélyközép lesz. Meg más lesz a front doboz, mert a kérés az volt, hogy két régi philips mdf dobozt ujítsak fel.
(#) Szammer válasza lobbooo hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Szia!
Látom van itt asztalos vénával rendelkező elektro-hobbista is.
Szép lett, gratulálok.
Sima lakkozás?
Üdv:
Zsolt
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Gondolom az anyag sem "2Ft" volt. A ráfordított munkáról ne is beszéljük. Mégegyszer gratula.
(#) lobbooo válasza Szammer hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Köszi! Mindkét szakma a kedvencem! A front, center, és rear-ek kopasz 18mm-es bútorlap bükkfa funérral bevonva és fenyőfa előlappal, a sub 28mm-es kopasz MDF fenyőfa funérral és fenyőfa előlappal, mindegyik mahagóni páccal és 4 réteg lakkal bevonva. Nagyon sok 2Ft-ba volt az anyag!
(#) Szpisti válasza lobbooo hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Aztaa... 3 centis MDF ? Hány kilós lett az a sub?
(#) lobbooo válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

34kg lett a kicsike. Ez még picike, a frontom 131,5cm és 84kg ugyanebből az anyagból, de teljesen rezonancia mentes...
(#) Szammer válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Teljesen mindegy!
Én már nem fiatal versenyző vagyok, és sok évig zenéltem. Egy rendes BASS hangfalnak súlya van.
A SELMER "csupáncsak" 60W-os hangfal pl.: annó az egyik legnehezebb cucc volt (kb. 60cm hangszóró volt benne) és akkorát szólt, hogy hanyattesnél tőle.
Bocs az offért.
(#) accaboj válasza lobbooo hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Nagyon szép! Publikus a hangszórók típusa?
(#) lobbooo válasza accaboj hozzászólására (») Dec 11, 2013 / 1

Köszi! Wharfedale 10113 4ohm a centeré, Monacor SPM-116/8 a rear-é, SPM-165/8 a front mélyközepe, és Monacor DT99 az öt magas, a sub meg Wharfedale 25120-as.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Nagyon karaj lett, gratula!
(#) lajos1969 hozzászólása Dec 12, 2013 /

Legújabb alkotásom!

Töltő.JPG

(#) Norberto válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Tyűha! Egész jónak tűnik, mik a jellemzői?
(#) szlaci001 hozzászólása Dec 13, 2013 / 2

Nagy nehezen, de elkészült a saját tervezésű LED-es fényeffektem. Pár kép róla itt, és egy videó.
(#) bbalazs_ válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

A milliamper ertek nekem kisse nehezen ertelmezheto. De tenyleg: ezmiez?
(#) kaqkk válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

A képaláírást olvastad?? Aksitöltő, a jobbik fajtából.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
(#) lajos1969 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Bővebben: Link
(#) jonatani01 hozzászólása Dec 13, 2013 /

Sziasztok!
Csináltam egy vasember feelingű lézer "kesztyűt". Meg kellett kicsit bütykölni a modult, hogy nagyobb legyen a teljesítménye, de még így sem lehet vele pörkölni. Itt a link:
Bővebben: Link
(#) nightlife hozzászólása Dec 14, 2013 / 4

Hali!
4-5 hónapos projectem közeledik a végéhez, célja elsősorban az anyagi végeredmény, másodsorban a tanulás volt. Ezalatt az idő alatt megismertem az AVR-ek belvilágát, összekacsintottam az I2c busz rejtelmeivel, és nagyon nehezen, de azt hiszem felfogtam az FFT működését.
A fenti szép, kerek mondta lett, de annyi minden hiányzik belőle, volt fejvakarás a megszakítások körül, a timerek beállításain, PWM csatornákon, az LCD foglalt jelzésen, az epromban tárolt tömbök átfedésén... grrr... Soha többet! (dehogynem, hisz nagyon élveztem)

Úgy kezdődött az egész, hogy szerettem volna az épülő erősítőmet potméterek nélkül látni.
Mivel a ló gyors jószág, velem is elszaladt, így lett egy egyszerű digitális potiból egy komplett előfok rengeteg beállítási lehetőséggel, megspékelve két spektrum analizátor egységgel, ezek I2c buszon beszélgetnek egymással. (A spektrumok kicsit furán működnek, de csinálnak valamit, hogy a dolgukat-e? Azt nem tudom.)

A későbbiekben szeretném kiegészíteni hőszenzorokkal, melyek a bordák, és a toroid trafó súlyát mérik, ezzel lineárisan széllességmodulál majd pár ventillátort, majd ha már muszáj, visszább vesz az erősítő kimenőteljesítményéből.

Itt a videó -> Megnézem!

Tessék szépen megdícsérni, elég sokat kínlódtam vele
(#) vicsys válasza nightlife hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Meg vagy dicsérve! A zeneválasztásért, külön pirospont!
(#) Mybuster válasza nightlife hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Gratulálok profi munka!
(#) Buvarruha válasza nightlife hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Szép munka, milyen IC-kkel oldottad meg a hangerőszabályzást?
(#) vicsys válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

A leírásban is szerepel: TDA7318
(#) nagym6 válasza nightlife hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Így megtanulni egy meglehetősen bonyolult dolgot, ez már valami.
Ehhez gratula elsősorban, a munkához is másodsorban.
Én a kötözködő ember, mindig azt keresem hol lehet jobb.
Az FFT kijelzés függőleges felbontása lehetne 4 soros kijelzővel. De így is jó.
(#) nightlife válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Kösz mindenkinek!
4x16-al is játszottam, számomra túl magasnak érződött, 4x20-asom pedig nincs egy darab sem sajnos.
(#) fifadani hozzászólása Dec 14, 2013 /

Véletlenül nem a Bosch melókezdő dallama volt a videó alatt?
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
(#) vicsys hozzászólása Dec 14, 2013 /

A fene vigye el, hogy nem kaptam egyforma ledeket! Oda a karácsonyi hangulatom!
LED VUmeter video
(#) janimester hozzászólása Dec 14, 2013 /

Nyemi féle ZVS CDI gyújtás próbálgatás (általam utánépítve)
(#) szili83 válasza janimester hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Ez mibe lesz? Nem ám elszállsz vele, mert annyira jó lesz a gyújtás.

Amúgy ha kicsi motor, akkor inkább valami nagyobbra kellene beruházni. Abban van tartalék, ha kell. Nekem sem volt elég annó az 500-as sor2, hanem a végén egy 650 V2 lett. De azt is lehet überelni. Havernak a 1200köbcentis V4 kevés volt, most a Suzuki Hayabusa-nál tart, nem tud már hova lépni tovább... mondja, hogy ezt is kinőtte
(#) janimester válasza szili83 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Simson.. privátba megmutatom pontosan milyenbe Amúgy nem kell nekem annál nagyobb ez is megfutja a 110-et igaz nem éppen legálisan
Következő: »»   1115 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem