Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Létezik valamilyen részletes leírás matematikai példákkal az egyenirányításról? Azt tudom, hogy pufferelés esetén terheletlenül 220*1,41=311,13 V van. Érdekelne, hogy pl. pufferelés nélkül mekkora lesz az átlagérték? Ha egyutas az egyenirányítás, akkor 220V esetén hány V az átlagérték? Van ezekre képlet?
Köszönöm! Kérhetek Tőletek segítséget, ha elakadok? Tulajdonképpen az alapokról kezdek újra mindent. (És mi a zöld pötty a nevek mellett?)
Hogy most itt ép lezeng a név tulajdonosa.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
A felhasználó éppen online, (itt van a fórumon)
Sajnos csak integrálszámítással lehet kiszámolni. Bővebben: Link
Gyors vagy.
Mert itt lezengek minden szabad időmben, meg ha nincs is mit keresek
Én is reggeltől estig. Tetszik az oldal.
Tisztán matematika, és némi logikával magyarázható.
Nézz körül a wikinél. Hosszú lenne elmagyarázni. Bővebben: Link
Tehát továbbra is 220V-tal számolhatok. Ha egyutas, és nincs puffer, akkor 110V az átlag érték? (Egy elektroncsöves kísérleti áramkör fűtését így oldom meg.)
Kössssz! Ez jól esett! Há montamm, hogy úúj vagyok! Urak! ne nézzetek le, tanulni akarok Tőletek, ha szabad. Regisztrálás nélkül is sokat lézengtem a fórumon. No, most ez nagyon nem volt magyar nyelvű. Néhány szó még, és köbzoli kidob. 56 évesen AKAROM újrakezdeni az elektronikát. Utolsó munkám egy AET 785/A felújítása és másolása volt, utána kiestem a körből. Sajnálom. Ha butus leszek, kiabáljatok rám. Nem fogok megsértődni. Na, még egy kérdés: Ástam ki egy trafót, 220/6-12-24-48 V, jó vastag dróttal megtekerve. Lehet abból labortápot csinálni? M150-130/75 mag. He?
Idézet: Ez van rá írva, vagy ennyit mértél?„220/6-12-24-48 V” Szerintem lehet, de várd meg a nálam okosabbakat is.
Ha úgy ástad ki..Egy szigetelés vizsgálattal kezdj. A méreteit egy kicsit pontosabban; de elég nagynak látszik, lehet rá építeni.A HE(Hobbielektronika?)
Sziasztok. Nézegettem E-bay-en az az olcsóbb erősitőket. Ráakadtam erre és egyből megrendeltem Szerintem rosz döntés volt mert tuti nem fogja ki adni magából a 2X 100wattot. Nektek mi erről a véleményetek?
Szia!
A hátulján van egy felirat: DC12V-2A 2x5 vagy 2x8 Wattról lehet szó.
Szia! Ez van ráírva, (kézzel) még ki kell szerelnem hogy tudjak vezetékátmérőt mérni, ránézésre egyforma átmérő 48 V-ig, remélem nem üt át.
granpa: ok, ha ki tudom (ki fogom) bányászni a dobozából, próbálok mérni. És akkor jelentkezem az eredménnyel.
A "He?" az nagyabol azt jelentene , mit szóltok?, mi a véleményetek?, hasonló. Szerintem .
Ez evidens, de errefelé nem járja!
Bocsánatot kérek, nem ilyen parlagi "he" akart lenni, hanem az, hogy ez Hobbielektronika? vagy más oldalon kell feltennem a kérdést. (Közben ugyanis rámkiabáltak, rakjak a kandallóra, mert kihűl a lakás, de ez nem mentség) Így jártam a kapkodással. Még egyszer elnézést, ha bárkit megsértettem volna. Mindamellett köszönöm a válaszokat, további bontogatás után előbbre jutok, még a kérdésekkel is.
Nincs bántódás, csak annyira 'lazák' némelyek (nem az ilyen népies kifejezésekkel), hogy lereagáltam. Az oldalak kezelésébe, keresésébe majd belejössz. Várjuk a kérdéseid, hogy villogtathassuk tudásunk.
Sziasztok!
5V-os hordozható USB töltő építésekor milyen feszültségkonverter a megfelelő választás? Step-up egy 3,7V-os akkuhoz, vagy step-down 7,4V-os akkuhoz?
A sorbakötött akkupakk töltését nehezebb korrekten megoldani, ezt is kalkuláld bele a megoldásba.
Kész dolgokból tervezem összerakni, Li-po akku saját töltőjével, plusz egy készre szerelt konverter, az építés lényegében egy pofás dobozolásban ki is merül majd. Ha a telefon töltését illetően nincs különbség a stepup, vagy stepdown konvertrekben, akkor utóbbi lesz, mert 7,4V-os akkum már van.
Hello!
- Az alapja a mérésnek a pontos mechanika, és nyúlásmérőbélyegből készült erőmérőcellák. A cellák Wheastone kapcsolásúak, hőfok-kompenzáltak és általában 1..2mV/V érzékenységűek. Vagy is 1V hídtápfeszültségre névleges terhelésen 1..2mV feszültséget szolgáltatnak. Így a cella kimenti feszültségének tartománya 1..20mV tartományba esik. Több alátámasztási pontnál a cellák párhuzamosan vannak kötve, így a cellára eső átlagterheléssel arányos a kimeneti feszültségük. - A cellát egy precíziós erősítő fokozat követi, ami a feszültséget "mérhető" tartományba erősíti. Ez követően végzik a digitális jelfeldolgozást, ami vagy egy digitális multiméter IC-ből áll, vagy analóg-digitál átalakítóból és mikrokontrolleres jelfeldolgozásból-megjelenítésből áll. A tára értékét, első esetben az analóg erősítőben egyenlítik ki, a másodikban számítással végezik. Újabb készülékeknél szinte csak a második megoldással találkozunk, amely több lehetőséget-szolgáltatást kínálhat. üdv!
Üdv. mindenki !
Egy régi 5.1 -es Genius erősítőt (SW-5.1 Value) szeretnék átalakítani úgy hogy a center és a sub egy 7.1 es rendszer oldalsó hangszóróiként szolgáljon. (külön erősítővel van meghajtva egy center és egy sub) a problémám csak az lenne, hogy az 5.1 sub erősítő részénél csak a mély hangokat adja le a hangszóró. Ezt szeretném kiiktatni, de sajnos elég kezdő vagyok ilyen téren. Gondolom csak egy szűrő kondi vágja le a mély hangokat, amit lehet, hogy meg is találtam (bár egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy azaz ) de azt gondolom nem elég egyszerűen csak kikötné és áthidalni a kondenzátor helyét. Előre is köszönöm a segítséget! üdv.
Az erősítő belülről..
.. és a kondi ami szerintem a szűrőkondi |
Bejelentkezés
Hirdetés |