Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   29 / 84
(#) morgo válasza morgo hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ja és ezt a szoftvert használom automata kikapcsolás nélkül, annyi különbséggel, hogy nekem 3,7 V-os akkuhoz van beállítva, ez pedig 9 V-os telephez.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) erdgab válasza morgo hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Köszönöm a segítő szándékodat!
A DC-DC konvertert még bütykölni fogom,teszek bele nagyobb induktivitást s ha kell módosítom az 1 ohm ellenállást is.A 'CKDIV8" nincs bekapcsolva,nem az a gondom.Amikor bekapcsolom a készüléket (teszt gomb),azonnal kiírja a feszültségeket (elem és 5V) és rögtön vált Teszt... üzemre,egy-két másodperc alatt van mérési eredmény és csak mutatja........mutatja,sok az időzítés,ezzel van bajom,ezt kellene csökkenteni,sok nekem (személy szerint nekem) az a 28 mp ami a beállítás a szoftverben,elég lenne a fele-harmada is,ha lehet ezt átírni egyáltalán.Megmondom őszintén,én a szoftver átírásban abszolút sík vagyok,de ha valaki elmagyarázza,megtanít rá,én átírom még még a csillagos eget is.Ha tudnám,hogy mit és hol keressek,az ott lévő adat helyett mit írjak,én megtenném s a cél érdekében hajlandó vagyok 77 szer újraprogramozni az atmegát,ha tönkremegy,veszek másikat.Még valami,nálam az 1,09 verziónál nincs önteszt,helyette kirak egy kérdőjelet,mint ha csak azt "kérdezné" Milyen öntesztet akarsz? és már vált is a mérésre.
(#) eyess válasza erdgab hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

WITH_SELFTEST .
Ez aktiválja a teszt funkciót , ha éppen kell , de ezt át kell akkor állítani , illetve a programban megváltoztatni.

Alapértelmezése : CFLAGS += -DWITH_SELFTEST

NO_AREF_CAP
És ezzel a funkcióval tudod változtatni , hogy az adott ponton van e kondenzátor vagy nincs. Ami rövidebb funkció időt tesz lehetővé a kondenzátorok cseréjével , ha van, és úgy van beállítva a szoftverben.

Alapértelmezése : CFLAGS+= -DNO_AREF_CAP
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) erdgab válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Köszönöm a segítségedet!
Nem tudtam előbb írni,pocsék volt tegnap este a netem,az előbb harcoltam a szolgáltatóval.
(#) sector99 válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Én is csatlakoznék a kéréshez: ha adnál egy linket, esetleg valahol leírnád, hogy egy abszolut kezdő - mint amilyen én is vagyok - hogyan fogjon hozzá egy forrásprogi módosításához és újrafordításához. Előre is köszönöm !
(#) eyess válasza sector99 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Pluto társunk azt hiszem elég jól össze szedte , mi a lényeg.Akinek nehezebben megy az többször olvassa el , illetve lépésről lépésre haladjon , hogy a sok információt könnyebb legyen elsajátítani.Ha netalán még ezen kívül lesz akadály , akkor természetesen itt vagyunk.

AVr Studió mindenféleképpen kell hozzá.

Itt található
(#) soskajoska válasza szili83 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szia!
Most olvasom a kérdésedet. Nem tudom, azóta döntöttél-e már? Az igazság az, hogy az árához képest eléggé gagyi készülék. Kíváncsiság okán rendeltem egy hasonlót (igaz olcsóbban, mert liciten szereztem). Nos Atmega8-al megy, ami még nem lenne baj.De a belerakott alkatrészek 90%-át ismerte fel jól. Triac-ot egyáltalán nem! Kondik, ellenállások, tekercsek értékénél legalább 20%-os eltéréssel mért. Kis értékű kondiknál viszont akár 200-250% is volt az eltérés! Megéri a fáradságot valamelyik itteni fejlesztést megépíteni!
(#) eyess válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Atmega 8 as procival épített verzió az még a régi verzió.
És gyanítom , hogy aki sorozatban gyártja , és adja el az nem igen fog ügyelni a jó minőségű alkatrészekre , és a jó beállításokra sem.A lényeg sokat adjon el belőle , ami persze maga után vonja azt , amit leírtál.
Az új verziót , ha valaki megépíti , és jó minőségű alkatrészeket használ a műszer pontos lesz.
Főleg itt már esr mérés is van ami 0,01 ohm tűréssel dolgozik ez gondolom elég pontos nem ?
A kapacitás megléte is fontos , de az esr érték még inkább , és a feszültség vesztesége , amit % ban jelez ki.
Nálam pontosan mér mindent az alkatrészek szórást viszont semmilyen műszerrel nem lehet kiküszöbölni , tehát minden műszernél vannak eltérések.
(#) soskajoska válasza eyess hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Idézet:
„Nálam pontosan mér mindent az alkatrészek szórást viszont semmilyen műszerrel nem lehet kiküszöbölni , tehát minden műszernél vannak eltérések.”
Tudom, hogy így van. Ahogy írtam, csak kíváncsiságból vettem meg, hogy tanulmányozzam egy kicsit. Nem voltak illúzióim. Igazság szerint az alap licitért és a szállítási költségért vettem meg, ami töredéke volt a tényleges árnak. Ha csak az Atmega-8 és a kijelző árát nézem, már pénzemnél vagyok.
Másrészről a ládafiában található néhány szovjet ezüst-mica kondi a maga 0,3%, ill. 0,5% tűrésével és pár 0,1%-os porcelán testű fémréteg ellenállás. No meg ott lapul még egy TESLA gyártmányú Wheatstone-hidas LRC mérő is Q és tangens delta mérési lehetőséggel.
(#) _BiG_ válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Szervusz!

Idézet:
„No meg ott lapul még egy TESLA gyártmányú Wheatstone-hidas LRC mérő is Q és tangens delta mérési lehetőséggel”

Engem ez a készülék érdekelne, a típusa, illetve, ha van, kapcsrajza (remélem, hogy a gugli kegyes lesz, de ebben nem bízhatok...). Meg a műszeréről egy közelképet, ha szabadna kérnem szépen... Van egy Q-ban kalibrált, cseh nyelven feliratozott alapműszerem, és hátha sikerülne mögé egy áramkört összeraknom...
Köszönöm előre is!
(#) HA5AWS válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

A gomb már megvan a kabáthoz
(#) _BiG_ válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Nem csak a gomb van meg, de akár már a zseb is! Van műszerdobozom (persze ez már nem az eredeti), amibe be tudnám építeni
(#) elektromos hozzászólása Dec 31, 2013 /

Sziasztok!
Lehetséges lenne valahogy a programot úgy átírni, hogy tudjon 130V-ig zénert mérni?
Építettem egy egyszerű step-up konvertert ami tud 120-140 voltot kiadni. Már csak ezt kellene illeszteni az elektronikához, meg a programot átírni hozzá. Ötlet? Ha kell valakinek az egyszerű konverter rajza, felteszem.
(#) pipi válasza elektromos hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Hali!
átméretezed az előosztót, és a tizedespontot eggyel odébb képzeled
(#) Szammer hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok!
Nos, hamár mindenki épített egyet, gondoltam én is.
Igaz ez az alapmegoldás, Atmega 8-al, de meglepően pontos.
A szoftver magyarított.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014

2.jpg

3.jpg

(#) BiG_Lui-Gee válasza Szammer hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Ez király! Grat! Hol lehet ilyen dobozt szerezni ? Én olcsó verzióban építettem, piaci műszer "tokjába", természetesen még nem a végleges verzió a kinézet. Meghagytam 2 gyári műszerzsinór kivezetést is és 1-3 láb rá van kötve, hátha kell alapon.

DSC_0517.JPG

(#) Szammer válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szia!
Bp-en a Lomexnél van ilyen, de a kitámasztóláb, már egy MI-64 tönkrement műszerből való, úgy-hogy összeépítés.
Az LCD előlap szintén saját.
Egyébként nem tudom mi a gond a tiéddel, csak egy előlap kellene rá és ok.
Ja és egy tanács: Építettem már adott dobozba új dolgot, a nem szükséges lyukakat műgyantával kitöltöttem (előlap takarja). Ha átgondolod, egész "pofás" lehet a tiéd is, sőtt még "műszeresebb" kinézete lenne.
Üdv:
Zsolt
(#) mazso1988 hozzászólása Jan 12, 2014 /

Sziasztok.
Valaki megtudná mondani, hogy a jelenleg elérhető forrásfile-k közül melyikekben kell módosítgatni ahhoz hogy magyar ékezet helyesen jelenjenek meg a kijelzések?
Üdv.
(#) Nyúlmáj hozzászólása Jan 15, 2014 /

Kedves Mesterek!

Meg tudnátok mondani, hogy hol szereztétek be a 0,1%-os ellenállásokat?
Már "széltében-hosszában" átbogarászte a NET-et de nem találok elérhető 680ohm/470Kohm ellenállást.
Ahol eddig néztem: Lomex, RET, RS-online, Elektrokontha, HEstore, TME, Conrad és még néhány helyen, amire nem emlékszem.
Egyedül a distrelec-nél találtam, de ott darabja ~4 euro netto, viszont ezt pofátlan rablásnak érzem...
Köszi!
(#) pluto válasza Nyúlmáj hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Szia!

Senki sem állította, hogy olcsó. Bár ha jól emlékszem, ennyit azért nem fizettem érte. Ha fővárosi vagy akkor nyert ügyed van. Be ballagsz ide. Személyesen és megrendeled. Telefonálnak ha meg van. Én már több "egzotikus" cuccot rendeltem és előbb utóbb mind meglett. Nálam ez úgy nézett ki, hogy 1206-t rendeltem, ebből lett egyszer 0804 és mini MELF. (Természetesen a film már ekkor megvolt, pedig ezerszer megfogadtam, ha minden meg van csak akkor ...)
(#) gyula84 hozzászólása Jan 15, 2014 /

Hali

hestoreban vettem 118+562ohm os ellenállást
meg 221k+249k ellenállást úgy gondoltam ezeket sorba kötöm. Ez hülyeség volt?
mind precíziós 0,1% pontos
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) pluto válasza gyula84 hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Jól gondoltad. Az úgy jó ahogy van. Csak ha SMD változatban építesz, akkor macerás egy picit a beszerzés. Bár lehet keverni is. Ráadásul ebben az esetben a vonalvezetés is egyszerűbb.
(#) Nyúlmáj válasza gyula84 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Szia!

Természetesen nem volt hülyeség Köszönöm az ötletet (hogy kibogarásztad a megfelelő értékeket!) ha nem sikerül beszerezni "egyben", akkor így csinálom én is.
Üdv.
(#) Nyúlmáj válasza pluto hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

OK! Köszi az ötletet, már beszéltem velük, várom az ajánlatot.
(#) gyula84 válasza pluto hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Máshol csak horribilis árakért volt itt így meg azért jóval kevesebből megúsztam.
(#) gyula84 válasza Nyúlmáj hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

nem volt nehéz mivel rengeteg érték van talán egy perc kellett az egészhez
(#) soskajoska válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Szia!
Bocs a késésért. Elő kellett varázsolni a kamra mélyéről, de itt egy fénykép a TESLA RLC mérőhídról.

TESLA RLC.jpg

(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Ezt találtam róla az Elektrotanyán: Bővebben: Link
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Illetve van még egy román Softpedia-s link, de azt hiszem oda regisztrálni kellene. Bővebben: Link
(#) _BiG_ válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Köszi!
Sajnos az alapműszerem nem ehhez való
Megtaláltam én is ezeket a linkeket, az elektrotanyás az egy maszat, a románra meg regisztrálni kell... De féltik...
Nem baj, majd lesz valami egyszer csak
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
Következő: »»   29 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem