Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 117
(#) Chipmunk1960 válasza Leraz hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

A két oldalán a müa. burkolatban van 2 shift, azt kell beütni. igaz betöri a tok oldalát, de kifele nem lehet húzni, mint a régieket. Legegyszerűbb egy szegnek leköszörülni a hegyét.
(#) Pyte válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Kilehet ütni ha kiveszi a dobot és akkor nem törik a tok, egy kicsi csavarhúzóval vagy valami hegyes dologgal.
(#) Leraz válasza Pyte hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Köszönöm szépen. Így már világos a dolog.
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Erre a megoldásra nem gondoltam.Köszönöm Neked is.
Kipróbáltam,hogy a PCB készítéshez jó e a festékpor az új tonerben. Az is tökéletes lett.
Tehát teljes a siker egyenlőre.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 7, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Canon LBP5050 nyomtatóm és a napokban a world doksikat piros háttérrel nyomtatta ki, sőt mindent úgy nyomtatott.
Van valakinek ötlete mi lehet a baja?
Köszönöm a válaszokat!
(#) mc-4 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Csináltam egy képet a nyomtatásról.

Szia, Igaz már rég volt, de úgy emlékszem, hogy az 1100-as 92A tonerbe való por sokkal feketébb, kontrasztosabb képet ad, s használható az 5-6L modellekhez. Volt egy grafikus ismerősöm, neki is azzal töltöttem pont ezért a kazettáit.
(#) Chipmunk1960 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

És csak a word-ből? Próbálj egy testpage-et nyomtatni. Ha ott jó, akkor a driverrel lehet gond.
(#) Leraz válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Szia.
Kössz,megjegyzem de ezzel is jók lettek a nyomatok.Majd ha már kifogy akkor nézek olyan port hozzá.

PCB.jpg

Kicsit életlen a kép, de úgy látom, hogy a fekete, még a vékony vonalaknál is elég kontrasztos, biztosan jó lesz.
(#) pika75 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia, ha kiveszed a bibor tonerkazettat, ugy gondolom megleled a problema okat is. Valami oknal fogva omlik belole a toner. Ne hasznald igy, mert megtelik az egesz nyomtato tonerrel, es eleg negy dolog kitakaritani.
(#) mc-4 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Hogy lehet olyat nyomtatni?
(#) zsoltee0001 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 8, 2013 / 1

Szia

Nézd meg, hogy van-e margó a lapon, tehát van-e a lap szélén kihagyás, vagy totál telibe nyomja?
Ha igen, akkor a magenta dobegységgel lesz gond, ki kéne próbálni egy másikkal, nincs üresed?

Üdv
(#) Chipmunk1960 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Control Panel>Devices and Printers>Printer Management>Print Test Page. Véleményem szerint, ha dőlne belőle a por, nem lenne ennyire egyenletes, de az elképzelhető, hogy a fényhenger töltött állapotban van, s azért vonzza oda a port. Persze ha a kazettákat tartó tálcát kihúzod, egyből meglátszik, hogy van e különbség az egyes hengerek között.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) mc-4 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Sziasztok!

Ma beleraktam egy üresecske fekete tonert a piros helyére annak csipjével. Nyomtattam egyet és minden rendben. A piros lapoknak van margója és szép egyenletesen minden gond nélkül nyomtat ha ez lenne a cél büszke volnék!
Most azon töröm a fejem, hogy kitakarítom a fekete kazettát és átrakom az alkatrészeit egy alapos alkoholos mosás után. A fényhenger saját színű nincs rajta por.
Holnap nekifogok és cserélgetem az alkatrészeket.
Referálok, ha van miről...
Üdv!
(#) Chipmunk1960 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia, Próbáld meg először is a toner oldalán lévő fámlapocskákat letörölni, hátha csak festékporos. Azok adják a nagyfeszt rá, ami a töltését és kisütését végzi a hengernek.
(#) sprofan válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Továbbá nem ártana tényleg egy tesztoldalt nyomtatni, néha lehet az a megoldás amit kapásból elvetünk mert túl egyszerű... legalábbis egyszerűbb mint a két tonerből összebűvészkedni egyet.
(#) mc-4 hozzászólása Dec 9, 2013 /

Sziasztok!

Érintkezők kipucolva, konfigurációs megcsinálva, tesztoldal kinyomtatva.
Minden működik frankón... mégsem kellett két tonerből egyet bűvészkedni.
Igaz már panaszkodik a színes festékhiányra, de orvosolom azt is.
Köszönöm a segítséget!
(#) Chipmunk1960 válasza mc-4 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Szia, Váljék egészségedre! Az kb. 25€ nagyon jó ár, s még chip-et is ad hozzá. Látom Hongkong -ból jön, nekem volt alkatrész ami 45 nap alatt ért Európába. De kitartás, a kazettát meg ütögesd meg akkor lehullik a feltapadt por is.
Üdv: Mike
(#) mc-4 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Mondhatni gyakorlott ebay-os vagyok, meg kell várni a januárt most el van úszva minden posta.
Ráérni ráérek, majd csak ideér.
Üdv!
(#) spgabor hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok,

HP2840-el kapcsolatban van egy problémám, amit nem tudom, hogy mi okoz.
A nyomtató bekapcsolását követően amikor inicializál és forgatja a tonerek tartóját körbe, nem áll be a helyére a tonerek ellenőrzéséhez. Tehát elkezd forogni és amikor meg akarna állni, akkor mintha üresjáratban kb 1/3-ad fordulatot lendületből még megtenne, ami miatt a toner rossz helyen áll meg (nem tudja olvasni a chipjét), így egyből ki is írja már az elsőnél, hogy sárga toner hiba.
Ha kézzel beállítom a toner tartó egységet a helyes állásba, és úgy kapcsolom be, akkor is rossz helyen áll meg. Ha rossz helyről indul, akkor sem tér vissza a jó állásba. Ami esetleg lényeges lehet, mindig ugyanazon a rossz helyen áll meg a forgó egység.
Két videót készítettem ami talán érthetőbben illusztrálja a leírtakat:
Itt véletlenszerű helyről indul a nyomtató(ahol a legutolsó bekapcsolásnál megállt): spgabor.uw.hu/VIDEO0020.mp4
Itt a tonertartó egység vissza van fordítva a normál helyére:
spgabor.uw.hu/VIDEO0021.mp4

Tudtok esetleg ötletet adni, hogy ezt a fajta hibát mi válthatja ki?

Előre is köszi és üdv:
spgabor
(#) Julcsika hozzászólása Dec 18, 2013 /

Üdv!
van egy HP Color LaserJet 1500L-es gépem, ha bármi szines lenne a lapon akkor üresen jön ki a papír- fekete szöveget sem nyomja- , ha feketét akarok nyomizni akkor rendesen nyomtatja ki a lapot.
Tudna valaki segíteni??? köszi előre is.
(#) Pyte válasza spgabor hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia! Ha jól tudom akkor ennél a nyomtatónál nem tudom melyik oldalon egy kis rés opto figyeli a tonerek pozícióját lehet az van beporosodva a videó alapján eléggé porosnak tűnik a nyomtató belseje. Próbáld meg kiműteni belőle az egész toner tartót nem egyszerű én 2500 as HP val szenvedtem ilyen miatt és annak az volt a baja.
(#) pika75 válasza spgabor hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia, ilyen hibaval en is talalkoztam, de nem szuletett erdemleges megoldas ra. Szep kis melo lebontani a gepet addig, hogy a revolving rendszert forgato motrokhoz/szenzorokhoz hozzaferjel. Ha van idod es turelmed, ra kene jonni a mechanika mukodesere (hogyan erzekeli a revolving rendszer helyes poziciojat, hogyan allitja meg hirtelen-van-e valami fekrendszer, pl elektromagnes) , abban sem vagyok biztos, hogy normali-e ha kezzel tudod forgatni az egesz forgo rendszert - gondolom nem, hiszen akkor, mint a te esetedben is, tulfordulhat a helyes pozicion. Tehat: szenzorok es fekrendszer. Sok turelmet es sok sikert kivanok. Udv.
(#) pika75 válasza Julcsika hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia, ha a szines tartalom nyomtatasakor hallod a tonerek forgasat a gepben, es megis feher lap jon ki, en a logikai panel meghibasodasara tippelek.
(#) spgabor válasza pika75 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Kaptam egy tippet a mágneskapcsolóval kapcsolatban, először megpróbálom azt. Ha nem jön be, akkor vezérlés baj, és akkor az optó tisztítás jön..
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Volt e már szétszedve ?
Mert én gyanítom , hogy rosszul lett össze rakva.
Ugyanis minden ilyen vezérléses dolognál ugye van egy kezdő pozíció , és egy végpozíció , vagy végállás.
Ha egyes vezérkő fogaskerekek nem jól lettek össze rakva , akkor ez a vezérlés szépen elmászik , és emiatt sosem fog beállni a rendes helyére.Valamikor el sem indul , de a te esetedben elindul , csak nem jó helyről , és így nem is tud beállni rendesen a helyére sem.
Ezt úgy szokták beállítani , hogy , ha tudod vagy lehet , akkor kézzel beállítani a végállás pozíciójába , és megnézni a vezérlést /fogaskereket/, hogy az is a vég helyzetben van e.Ha nincs annyi foggal kell a fogaskerék helyzetét , illetve annyi foggal kell odébb tenni , hogy az is a végállásnak megfelelő helyzetében legyen.Újra indítást követően már jól kell , hogy beálljon persze magától.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Nem tudom, hibásként vettem, mert kellett az enyémre a scanner egység. Csak szeretném megcsinálni ezt is, hogy nyomtasson. Valószínűleg lesz olyan baja is, mert ahogy néztem a vezérlés, pár fokot el van csúszva. Bekapcsolásnál tényleg nem mindig indul elsőre, csak kis noszogatás után.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Talán egy kis segítség .
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Köszi!

Közben sikerült javítani. Elugrott a fogaskerék, eért a vezérlést kellett visszaállítani a service manual alapján, meg a relével volt egy kis gubanc.
Most már csak a lapolvasó részt kell javítanom, mert az 5 és 6-os hibákat írt. Először ötöt, mert nem találta a kezdő pozíciót, majd egy idő után a hatot is. Kipucoltam az üveget belülről, a lapolvasó házat, a fejet, a fejben lévő tükröket, de nem segített. A széles szalagkábelen viszont egyik oldalon három vezetősáv el volt kokszolódva. Azt is javítottam, de semmi..
Erre valami ötlet? Valaki kondicserét javasolt a panelen. De másik lapolvasó rész meg megy, ezért eben nem vagyok biztos.
Következő: »»   70 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem