Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Jó lett! Megosztanád a terveket? Ép egy hasonló kellene nekem is a vegyes tüzelésű kazánhoz akarok beltéri szabályzást is a huzatszabályzóhoz ne csak a víz hőmérséklet szabályozza hanem egy mások csőtermosztáttal ha eléri a hőmérséklet a megfelelő szintet akkor a kazánban a víz egy második fokozaton tovább melegszik és elzár a huzatszabályzás így egy puffer lesz valójában. Az a baj a vezetékes megoldás túl bonyolult lenne.
Szia !
Köszönöm. Másodjára már másképp készülne, de már mindegy. A ledkijelzős termosztát teljes lírása nyáktervvel, hexa kóddal ITT megtalálható. Elég ügyes kis áramkör, de annak ellenére hogy pl. tized C fokos felbontással mér, a kapcsolási hőmérsékletet csak egész fokokra lehet beállítani. Ugyanakkor a hiszterézist tizedekben. A fene érti. (de mondjuk van sejtésem az okáról) A rádiós részről most nem tudok adni rajzot, csak lay-ban készült nyáktervem van, de ha érdekel megrajzolom. Lényegében egy ebay-ről vásárolt 433MHz-es adó-vevő pár és egy PT2262/2272L párral oldottam meg a távirányítást. A termosztátra visszatérve : egy lényegében azonos áramkört INNEN meg lehet rendelni - és ezen a 0,1 fokos felbontású kapcsolást is be lehet állítani. Ha jól belegondolsz, itt anyagárban nem jössz ki ennyiből.
Melyik oldalról? Elárulod? Nekem is termosztát gondom van. Túl meleg van mikor kikapcsol és fázunk, mikor be. A radiátor szinte hideg, mikor megint bekapcsol.
Közben látom megadtad.
Itt még olcsóbb.
Hello. Azt nem tudom, hogy emersys társunk honnan szerezte, de leghamarabb az „ezer éves” háztartási eszközökben találsz. Mint például, vasaló, rezsó, sütő, kemence. Ezekben az eszközökben a cekász kivezetéseire húzzák a porcelán szigetelést, de magán a csekászon is van porcelán szigetelést, az viszont kialakításban kicsit más.
Ők csak ilyenekkel foglalkoznak: Bővebben: Link
A francba, pedig én is rákerestem ugyanitt, de a típusszáma alapján, és úgy nem találtam. Mindegy már Alibabától megrendeltem...
Bizony az a 0,5 Celsius fok sokat jelent a fűtött légtérben. Mire a levegő átmelegszik a radiátortól 1-2 méterre és lekapcsolna, már késő, hőség lesz negyed órán belül.
Milyen termosztátod van? A digitálisokkal ilyen gond általában nincs.
Előző fenyőm videójából, amennyit 2MB -ba be tudtam süríteni.
Szia.
Köszönöm. Egy idősebb ismerősömtől, aki annak idején a volt Videoton "viszonteladója" volt Győrben. Sok régi kuriózum előkerül ilyenkor.. Beépítve:
Talán most először készítettem karácsonyi ajándékot. Eddig az egyszerűbb utat választottam, vásároltam.
Közel két hónapos munka, tervezés, programozás, fúrás-faragás után, az utolsó pillanatban készültem el, egy mozdonyirányítóval, digitális vasútmodellhez. Illetve, inkább csak LocoNet hálózathoz. Az irányítót édesapámnak szánom karácsonyi ajándékként.
Sziasztok.
Ma végeztem az első olyan alkotásommal, ami kicsit komolyabb, meg talán huzamosabb ideig is használatba lesz véve Egy kis egyszerű USB DAC pcm2707c IC vel.
Nagyon jó lett! Mostanában én is ilyesmibe utazok, de én ehhez a szinthez kezdő vagyok csak. Lehetne róla többet tudni? Esetleg rajz, program stb?
Szia! Ez a ketyere milyen tartományban mér? Lehet, hogy rendelek 1 darabot.
Szia !
Ott hol ? Én ott nem találok szinte semmit
Hejjjj régi szép idők, amikor fényorgonát barkácsoltunk az Ezermesterből. A boltból, meg a havilapból ugye. Ritkaság volt akkor még egy Triac! Hogy megrázott! Na le is töltöttem az I Show You Secrets-t a Pharao-tól!
Hali. Páromnak készítettem karácsonyra. Egy villogó szív 877Aval nyák dobozba. Egyik gomb a belső rész világítás / dobogás efekt. És egy másik gomb a külső világítás, vagy futófény 2 módja. És egy potméter a fényerőért.
videó
Kellett valami gyors zenehallgatáshoz és így készült ez a kis hibrid, a fiók anyagából. Egy KA2206-os integrált áramkör elé egy ECC85-ös került és egy EM80-as varázsszem mellé, a külcsíny kedvéért. A hifitől messze van, de kellemes a hangja és kb. kétszer másfél wattal szépen csicseregnek a 75 wattos Unitrák.
Mai ténykedésem. Első saját tervezésű műszerem. A hőmérő szenzor még nincs rajt.
Ügyes, praktikus, elsőnek mindenképpen teljesítmény. Még többediknek is az lenne.
De ha magyarul beszélne, jobban tetszene. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Anyukád nem hiányolja a tepsit?
Sziasztok!
Készítettem még 9 hónappal ezelőtt egy bináris karórának induló valamit (ATMEGA168, 3 nyomógomb, 15 LED) . Menet közben megváltozott rajta pár dolog a tervekhez képest. Eredetileg egy kis Li akkuról ment volna, lett volna benne 3,3 V-os LDO, meg akkutöltő áramkör, akku feszültség méréssel. Aztán nem boldogultam a dobozolással, mikor már készen lett (túl nagy lett ahhoz képest, amit szerettem volna), így nem akkuról megy, hanem egy CR2032-es 3 V-os Li elemről, emiatt nincs benne sem LDO, sem töltő, viszont cserébe karóra sem lett belőle. Azóta itt hányódott az asztalon, időnként megnyomtam és csodálkoztam, hogy még mindig működik. Ma lefestettem - mert megérdemli, ha már ennyire küzd az életben maradásért - és most megosztom veletek a képeket. (Méret 45x35x12 mm) |
Bejelentkezés
Hirdetés |