Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 138
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Olajozni?A csapágyak zsirozva vannak!
Ha szét mered szedni,akkor a csapágyakat kiveheted és rámelegithetsz.Ez újra eloszlatja a berögösödött zsirdarabokat.De figyelmeztetlek:Csak a tükör letörésével lehet teljesen szétszedni,illetve újra be kell majd hangolni,az egészet.Megéri?
Először próbáld meg a potikkal megszűntetni a hibát.Azzal is meglehet.Talán nálam is ez a probléma.De azért rendelek 2 pár jóféle csapágyat.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Sziasztok! Az említett PT30-as galvot mennyiért árulják? Ebayen néztem galvokat, 40 ezer körül már lehet kapni, de nemtudom mennyire jók! Megbízhatók vajon? pl: Ebay Galvo
(#) GTomex válasza Beles hozzászólására (») Nov 25, 2013 /

djslighting- tól Ebay-en vettem (amit épp példának hoztál) és elküldték nekem, mai napig megyen. Karin nevezetű tokárnő bonyolítsa le a vásárlóval a részleteket. Kedves megbízható, nekem gyorsan válaszoltak. Ha jól emlékszem singapore postai céggel küldik, ami számomra megnyugtató mert mindegyik vásárlásom biztonságba jutott hozzám a cég által.
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Nov 25, 2013 /

Úgyvan!
A PT-30k egy jó minőségű scanner set.
Szintén csak ajánlani tudom.
Az ára nagyjából 38-50e HUF körül mozog,attól függ.Postaköltség és a DMX-es panel a változó tényezők.
1.
2.
itt ~40$ a DHL futár,ami egy munkahét alatt szállit.Megbizható shop.Több rendelésem is volt.
(#) Gyozo92 hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok! A következő megoldandó feladatom vetődött fel: Fényreklám, kb 4*10 méteres lasershow vászonra ( vagy nagyobbra) Írás, és logók kivetítése. Arra gondoltam, hogy veszek egy szimpla egy színű animációs lasert, és megfejelem egy erős zöld diódával. Szerintetek ez megoldható? Mekkora teljesítményű dióda kéne ennek a kivitelezésére? Illetve mekkora sebességű galvo?
(#) epyn válasza Gyozo92 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

4*10m-re vetiteni nem kis feladat.
Közelről /2-5m/semmiképp,mert a nagy nyitás megterhel bármely galvót és vibrálni fog az ábra.
Messzire />10-20 méter/viszont pár mW lézerteljesitmény nem elég és ott van még a sugár minősége is,ami a távolság növelésével csökken:a folt szétterül,megnagyobbodik,,csúnya lesz a fedés a szinek között.(multi/full color esetében)
Zöld diódában azért ne gondolkodj,mert az egyenlőre nagyon drága
DPSS lézer modult keress.2-300mW-osat elfogadható árban kapsz.Néhány görgetésnyire vissza irtam is egy forrást,ahol vehetsz.A magyar eladókat meg nem ajánlom.
Pointert meg felejtsd el az nem erre a feladatra való.Csak a komolytalanok foglalkoznak vele.
Galvóból meg minél komolyabb,annál jobb.A komoly galvó drága,de alább találsz elfogadható áron egy 20~30kpps-re képes szettet.Megfelel ani-ra feliratozásra bőven.
Lassabb (12-20kpps)galvóval csak szenvedni fogsz,mert mint irtam vibrálni-villogni fog az ábra.
Saját feliratok logók-hoz feltétlen külső számitógépes vezérlés kell,vagy egy ún. SD card ILDA player,amibe szintén PC programból tudsz feltölteni lézer grafikát.
Személy szerint a Pangolin Quickshow-t ajánlom,program,hardware.Szintén megfizethető.
(#) Gyozo92 válasza epyn hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Program és ILDA vezérlé van, csak a lézerrel vagyok bajban, nem vetítettem még ekkora felületre. Van egy RGB laserem, amiben 200 mw-os zöld van, de szerintem kevés lenne. Én 1 vagy 2W zöldre gondoltam, mert messziről láthatónak kell lennie. Magas helyen kifeszített vászonra menne a vetítés, reklám céllal. Magasságából adódóan kb 3 kilóméterről is látszódna, csak elég erős dióda kéne hozzá. Az olcsóság jelen esetben kivételesen nem lényeg. Egyetlen gond, hogy a terület természetvédelmi övezetbe esik, és kérdéses, hogy a kollégák felállíthatnak-e egy fix állványt egy ekkora (vagy talán még nagyobb) vászonnak.
(#) epyn válasza Gyozo92 hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

1-2W zöld,igen,ezzel már meg tudod csinálni.
3km-t azért ne tervezz.Ahhoz nagyon alacsony divergenciájú lézerforrás kell max 0.7-0.8 mRad.,amik drágák(coherent opsl,vagy Nd:YAG)jellemzően több millió forintocska.
Pár száz méter is már sok,egy-két tiz cm-es lesz a sugár.Az nem reklám,az égés...
(#) epyn hozzászólása Dec 12, 2013 / 1

Támadt egy érdekes ötletem,bár egy US beli amatőr lézeres mutatott rá a lehetőségre.
Kapcsolási rajzokat,Áramköröket animációvá varázsolni pl egy szimulációt ,hogy s miként működik az adott kapcsolás.
Első körben egy szimulációs progira van szükség,aminek az ablakát rögziteni kell egy képernyő felvevő-rögzitővel,majd a megfelelő programmal konvertálni.Ez utóbbi rendelkezésemre is áll.sokféle képformátumból,videó fileból képes vektoros lézergrafikát késziteni.
Hétvégén neki is állok,majd bemutatom az eredményt.

CurrGen.jpg

(#) tybord hozzászólása Dec 18, 2013 / 1

Sziasztok pár Kép a Hétvégi Sing Sing-es Jhon Digweed-en voltak bevetésen a lézerek pontossan 7 db.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) GTomex válasza tybord hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szépek, szabad tudni milyen szoftvert használsz?
(#) tybord válasza GTomex hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szia Showtable Fiesta2!-őt
(#) tybord hozzászólása Dec 21, 2013 /

Még Pár kép
(#) GTomex válasza tybord hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Eszt szeretem, s önt belém lelket és kitartást! A hatása, hogy ver minden fényt látványba! (számomra)
Örülök hogy van pár amatőr kolléga akiktől van mit tanulni és köszönet nektek példamutató munkátok, már talán profi szintre lép be, nagyon igyekszek én is hasonló eredményeket elérni.

Kár hogy nem lehettem ott
(#) GTomex válasza epyn hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

A színeket nagyon szépen behangoltad, ritka az ilyen szép eredmény(ebbe a térségben), kíváncsi vagyok a rendszered összhatására, ami várhatóan elég ütős lehet!
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) szlaci001 válasza tybord hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Szép igényes munka!!! Gratulálok hozzá!
(#) Djatis hozzászólása Dec 23, 2013 /

Sziasztok!

Jelenleg benne vagyok egy lézerprojektor építésbe.
Amire szükségem lenne az egy kész RGB lézermodulhoz tápegységre.
Az RGB modul össz lézerteljesítménye 1w a három modul össz áramfelvétele 12 volt maximum 2 amper.
Nekem egy olyan Stabilizált táp kellene amit kis mértékben tudok esetleg szabályozni mondjuk lemenni 10 voltig és tudjon kb 3 ampert vagy akár többet is a biztonság miatt.
Az LM317 meg a 7812 kilőve mert max 1,5 amperig terhelhetők.
Előre is köszönöm segítségeteket.
Képeket csinálni fogok a készülékről.
Ha készen lessz akkor működés közben is.
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Idézet:
„Stabilizált táp...szabályozni ...10 voltig....3 amper....akár többet”

LM 2678 S-ADJ
LM 338 T
LT 1070 CT
5A-os mindegyik
Vagy veszel egy 5V@5A kapcsiüzemű tápot azt lehet kb 6.5V-ig felszabályozgtani igy a kék diódádnak is lesz feszültség.De ez az aktiv hűtést már nem fogja birni,ehhez inkább 10A-os smps kellene.
Örülök hogy ötletet adtam az egybemodulhoz,márha a képeim alapján vetemedtél a kompakt méretekhez.
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Köszönöm.
Most épp szivok egy furcsa jelenséggel,az amcsi fórumosok "jellybeaning"-nek hivják,ha közelebbről megnézitek a rácsot vagy a 30k tesztet látható a szaggatás,ami a zöldben keletkezik kizárólag,jellemzően alacsonyabb fényerőn.
A KTP nem megfelelő hőmérsékletű.
Tanácsolják,emeljem meg bőven az SHG kristály hőfokát 30C°fölé.Majd kiderül,most nincs kedvem szétszedni.
Furcsa mert régebben is volt ez a jelenség,miután elkülönitettem a kristály és a dióda hűtését de akkor én ezt a tápegységnek tulajdonitottam,mert eredetileg,a gyári táppal nem volt ez a szaggatósdi.
Mivel nem volt/nincs elegendő áram leadására vasas trafóm igy nem tudtam megbizonyosodni,hogy valóban a kapcsoló üzemű tápból ered.
De ez még mindig nincs kizárva.Igaz ez esetben nem tudok semmit tenni,'berendezkedtem' már.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

kieg.:
Már nem érdekel az ütősség.8-10W RGB felett ütős kezd már lenni,erre nincsenek anyagiak és kedvem sincs már újra belekezdeni.
Esetleg egy full dióda gép(igen a zöld is direkt sugárzó)
Ezzel bohóckodhatok itthon,tökéletes sugárminőség(single mode pontsugárzó diódák) alacsony nem zavaró fényerő (3-400mW RGB) grafika,animáció és show szerkesztéshez bőven elég és nem kell bekapcsolgatnom a vagyonokba kerülő nagyokat 6W össz teljesitményben,ami kiégette már a szemeimet.Na az mondjuk ütős,mert egész hátralevő életemre beütött....
(#) Djatis válasza epyn hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

üdv!

Köszönöm a segítséged!

Amit kaptam kínából RGB modult az TTL es ezeket át lehet alakítani analógra ?
Mert most ott tartok hogy van 3 db analóg áramgenerátorom azokat teszem a lézerekre és az eredetieket csak a hűtésszabályzás miatt hagyom bekötve.
Jó lenne ha valahogy az eredeti tápokat lehetne analóg jellel szabályozni.
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Dec 24, 2013 / 1

Idézet:
„az eredeti tápokat lehetne analóg jellel szabályozni.”

Bizonyára a diódák meghajtójára gondolsz.Lehet analóg jelet rákötni,a TTL driver is kezeli 1V felett kapcsol
Szerintem egyszerűen csak forraszd le a diódákat és kösd át a saját áramgenerátoraidra.
Csak mielőtt lerovancsolod,mérd meg a diódák áramát.
Ha van a modulban peltier,amit igazán kétlek annak is épitesz még egy áramgenerátort pl mint amit mellékeltem és beállitasz pl 20-25C° alaphőmérsékletet vele.Ezt tartani fogja,az NTC elvégzi a visszacsatolást.(A hideg oldalra kell tenni)
Nem tudom hogy néz ki a modulod,vagy milyen a meghajtása,de szerintem a fent vázoltak működni fognak.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Mindeközben nem foglalkoztam még túl sokat a dologgal,ameddig jutottam egy hatalmas katyvasz,próbálom optimalizálni a megjelenitést.Ünnepek alatt kicsit több időm lesz rá,remélem jutok is valamire.Elég nehéz a TraceIT programot beállitani,rengeteg a lehetőség hiába a szép előnézeti kép,a valós megjelenités már a galvó rendszer korlátozza.

Nagyjából ilyen a zöldben biztos van peltier mert az infrán a ventillátoron kívül még van négy szál ami kijön belőle.
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Akkor a peltier és az érzékelő NTC vezetékeit bekötheted a kapcsolásba majd kipróbálhatod hogy jól működik-e.Javaslom a teszt idejére nem bekötni az infra diódát
25C° nál alacsonyabbra ne állitsd majd ha beválik.
A hőfok szabályzó potit 20kohm-ra kell növelni,vagy az az előtti ellenállást kisebbre.
A rajz egy gyári 300mW-os zöld paneljáról másoltam le némi apró módositással igy megfelel a tiedhez is.

Miféle diódák vannak azon a modulon?

Az eredeti panelja miért nem jó hőfok szabályzásra ?
mert az már be van kötve nem ?
maximum nem tiltja a diódát ha bekrepálna a peltier és a ventilátor.
Bár kétlem hogy az ennél úgy működne.
Vagy ha más nem az eredeti kimenetére egy szilárdtest relé és meg van oldva a másik panelre ezt a funkciót is át tudom terelni .
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Persze,ahogy Neked egyszerűbb.Magam részéről tuti kivágnám azokat a nyákokat és épitenék .De ez én vagyok.
A szilárdtest relét nem igazán értem,de a peltiert egy tranzisztoros áramgenerátor hajtja maga a peltier szerves része annak és adott hőfokra stabilizál.Ha megbontod,kiegészitgeted,a dióda épségét veszélyezteted.
(#) epyn hozzászólása Dec 24, 2013 /

Ha sikerül visszavezetned a panelok kapcsolását,akkor át lehet alakitani analóg jel fogadására.Ez ügyben biztos magad is elboldogulsz.
Feltéve ha nincs kiöntve a nyák ragaccsal.
(#) dave500 hozzászólása Dec 24, 2013 /

Sziasztok! Találtam egy kapcsolást, gondolom nem ismeretlen. Azt szeretném kérdezni, ha ezt megépítem, Vezérelhetem-e pc-ről a hangkártya kimenetével?
Előre is köszönöm, és Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves fórumtársnak!
(#) Djatis válasza dave500 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Üdv!

Hangkártyáról nem.
Az lpt 1-es lábáról igen.
Következő: »»   111 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem