Fórum témák
» Több friss téma |
680 nF
Hálózati feszültséget elbíró kivitel...
Üdv Mindenkinek.
Egy brushless DC motor vezérlőjén van egy Siemens L9241 dip 16 tokban. Szeretném tudni, hogy mi ez.A segítségeteket kérem.
Sziasztok!
Na itt van a rajz.
Sziasztok!
Kaptam egy ismeretlen (modulszerű) panelt és nem tudom mi célt szolgálhatott (volna). Szerintetek ez mi lehetett illetve tudom-e még valamire használni? * Mod: A képeket töröltem! A válaszablakban a lehetősége, tallózd be! A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Hello! Egy DIP8-as tok lábszámozása nem ilyen sorrendű. Ha már az IC kinézet képét rajzoljuk, akkor a lábszámozása legyen helyes! üdv!
Hello! Nem ismerem, de igencsak tápegység kinézetes van, és szerintem legkönnyebben azt is lehet belőle fabrikálni. üdv!
Elnézést. Kellemes karácsonyt mindenkinek!
Találtam egy érdekes alkatrészt. Olyan az anyaga mind egy diódának ,úgy is néz ki csak az egyik fele elhegyesedik.
Azt írja rajta ; KT322 15 uF 20V20% 8446 Ha ellenállást próbálok merni rajta , mindig más értéket mutat , 40k, 60k, stb. Mi lehet ez?
Ez egy kondenzátor, de rájöhettél volna a 15µF-ból is. az ellenállásmérőd pedig joggal mutat mást ás mást, mert közben töltődik fel.
Csakhogy ebben az esetben beáll egy értékre , a kondinál folyamatosan fut fel.
Na ez vajon mi lehet? Az IC a méret miatt van ott.
Tyű, az jó lenne. Vajon mi lehet a bekötése...?
Meg találtam egy ismeretlen (érthetetlen ) alkatrészt
Trimer potinak néz ki , de azt írja rajta hogy 203JD JRM , ez most kondi vagy ellenállás .
Visszakozom, Hall szenzort csak T/R kiszerelésben találtam, ez meg különböző lábhosszúságú. Diódamérés nem segített?
Szia
Hálóanódos egyenirányító cső első ránézésre. Üdv: Feco
Sajna, úgy tűnik, hogy tranya. A rövid lábhoz képest, a másik kettőn van egy-egy dióda. Feltételezem, az a bázis (+) és a másik kettő kollektor/emitter. Tehát, ha minden igaz egy NPN tranya lesz. Kár... Jó lett volna valami egzotikus cucc.
Nem akad egy kefe nélküli motor valahol?
?? Ezt most nem értem. Az asszony már kitakarított.
"vicsys" az elektronikus kommutációs motorokra utal, ezekben általában mágneses tér érzékelő, vezérlő elektronikus eszközök (hall szenzorok) végzik a tekercsekre jutó áram kapcsolgatását. (Googli bőséges irodalomhoz segít, de HE fórum is foglalkozik hall alkalmazásokkal!)
A PC ventilátorokban, a floppy, CD-DVD meghajtókban, stb. találhatsz ilyen szenzorokat, némelyekben többet is. (Egyes alkalmazások pl. CD-kben, DVD-kben lévők csak érzékelőként működnek, és a célprocesszornak küldenek jeleket, másokban, pl. a ventilátorokban a hall szenzor tartalmaz jelfeldolgozó egységet, kapcsoló kimeneteket a motor tekercsek felé.) A tönkrement, besült csapágyú ventilátorok (különösen az egyszerű, két vezetékes kivitelűek) az utóbbit tartalmazzák, általában 300 mA terhelhetőséggel. (ATS 277)
Akkor nézz rá mégegyszer. simpi már megválaszolta. Egyenirányító csőnek van katódja, higanygőzösnek is. Annak meg van gyújtó elektródája is. Egyiknél sem szokásos a rácsos kivitel. Ez, egy Glimm típusú, nagyobb fellületű elektródákkal rendelkező stabilizátor cső.
Kedves Zsigmond!
Nagyon köszönöm a bőséges magyarázatot, de ezzel tisztában vagyok. Nekem nincs szükségem hall szenzorra, hanem a fentebb csatolt alkatrész paraméterei érdekelnének.
A felirata és a mikrofon meg egyéb körítésből egyártelműen egy WEP450 headset belseje lesz...
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Az ott a masadik képen jobb felől nem egy kártya tartója?
Szerintem nem headset , mert az a sok fényes pont az gombok helye , én inkább riasztó rendszer vezérlő paneljára tippelek.
Szerintem meg azok a fényes aranyozott pontok mérőpontok lesznek a tesztasztalhoz.
De hiszen rá van írva: WEP450 -> Samsung WEP-450 Bluetooth headset
szerintem csak az éberségünket tesztelte
Van ami nekem sem egyértelmű. A gyári labortápomról fogalmam sincs, hogy hol készült, a RACOM cég ugyan létezik, de a logója nem ugyanaz és bár gyártanak tápegységet a PS 402 nincs a kínálatukban.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Akkor most én sem értem, hogy mit nem értettél... (Bár az asszony takarítása után motor nélküli kefének sem vetted volna hasznát!)
Sziasztok!
Legyetek szívesek megírni milyen kondi ez és hogy van a polaritása.hifi hangvégfok közelében volt és nem jegyeztem meg hogyan volt benne.és mivel helyettesíthető? aramis ha nem látható az érték / ce-BP--35v--22uf(M) A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |